2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
atanamayanogretmen kuzum sende üzülme gerçekten değmiyor ya kim olursa olsun bebisin ve sen herşeyden kıymetlisiniz. Atanma konusuna gelince benim eşim de nisanlyken ben atanmamstm snra kazandm hiç minnet etmedi ama evlendikten snra maddi destek olmamı istedi smdi yoruluyorum diyince çalışma o zmn diyo yani birz oluruna bırakmak lazım sanırım ztn çok duygusal bı dönemden geçiyoruz eşin de hatasını anliycaktr. Sen canını sıkma üzülme herşey gelip geçici

Yok canım üzülmüyorum sadece bencilce mi davrandım acaba diye çok sorguladım kendimi ama içim rahat teşekkür ederim

Bu donem zaten cok duygusal ve alinganiz bir de boyle bir konusma cok gereksiz olmus

Kpss gercekten cok zor bende pedagojik formasyon aldim hem rehber ogretmen, hem psikolog olarak sansimi denedim bundan 4 yil once ama o zaman bile cok zordu artik o konuyu kapattim gibi.

Part time islere bakabilirsiniz belki orada ozel ders filan da yoktur muhtemelen ama ilerde sehir degistirdiginizde boyle bir sey olabilir. Cok ara vermeyin ileride nolucagini kimse bilemiyor buna bende dahil o yuzden kendi ihtiyacim kadar calisiyorum su pandemi de. Mesela bana ailem her ay maasim kadar para gonderiyordu, mart ayinda isten ciktigimda sonra bize ev icin yardim edince daha gondermeyin dedim. Annem kendine bir sey alirken sana da aliyim mi diye sorar, krem vs alirken hala mesela. Esimden para istememe onlarin sayesinde hic gerek kalmadi. Suan kendi ihtiyaclarimi calistigim o part time isten kazandigimla aliyorum. Sadece ev icin sitenin aidatini oduyorum o da nerdeyse bir kira kadar zaten 800 tl

Bizde esim hic mesaiye kalmaz her hafta sonu tatildir bazen yemekler vs olur onlara da cagirir beni. Eger esiniz size vakit ayirip gezdiremiyorsa ben olsam soyle yapardim. Bugun okula ben seni birakiyim arabayla, cocukla beraber biz soyle bir yere gidicez derdim. Insan gercekten yeni yerler gormek, insan gormek istiyor bazen bu da sizin en dogal hakkiniz o gelemiyorsa siz planinizi kendiniz yapin. Benim suan arabamda yok, esiminde arabasi yok sadece sirket arabasi var onu da ben kullanamiyorum mesela. Sizin o sansiniz var

Soyledikleri seyler de muhtemelen hayatin vermis oldugu pahalilik bikkinlikla alakali o da pisman olmustur. Kendinizi uzmeyin, siz kizinizla havalar sogumadan plan yapin bir yerlere gidin

Kızlar dün akşam ablam yemeğe davet etmişti bizi onun iki kızı var (4 ve 6 yaşlarında) senin bebeğine hediye aldık dediler battaniye almışlar dışarı çıkınca annelerini ve babalarını zorla bebek mağazasına sokuyorlarmış teyzemin bebeğine şunu alıcaz şunu alıcaz diyorlarmış çok duygulandım inşallah bebeğim de kuzenleriyle kardeş gibi büyür

Eklentiler

• C7FE184D-0C2B-481D-9F06-1A0CC8321EA4.webp
    60,4 KB · Görüntüleme: 59
Bende öğretmenlik mezunuyum ve çalışmıyorum..4 yıllık evliyiz, bende ilk kez geçenlerde aynı şeyi duydum madem sende atansaydın dedi o kadar zoruna gitti ki günlerce özür diledi..seni çok iyi anlıyorum

Kızlar bugün gündüz eşim evdeydi daha yeni işe gitti giremedim de bakamadım da çok

Lizz canım durgun olmanı anlıyorum ama güzel sonuçların gelcek sonucun gelene kadar kendini strese sokma lütfen

bireylulmasali canım sen ne ara annenin evine gittin yeni okuyorum bunu biz de ilk zamanlarımızda tartışırdık ki 5 yıldır beraberiz daha 2 senedir evliyiz hiç tanımıyoruz gibi hissederdim. Kardeşi ailesi annesinin televizyonu babasının kredisi kardeşinin kıyafet parasıyla ömrüm bitti çalıştım annesine kendi paramdan gitti ben aileme para göndermedim hiç.yani insanın gücüne gidiyor böyle şeyler o kadar haklısın ki ama biraz zaman lazım zamanla herşey yerine oturuyor. Bugün mesela bana benim senden başka kimim var gurbette de olsak beraberiz dedi. İçimden hele şükür anladın dedim eşim 32 yaşında ben 27 yaşındayım ama erkek kadın kadar ince düşünemiyor bazı konularda üzülme bebeğim düzelir herşey

atanamayanogretmen canım seni o kadar iyi anlıyorum ki bunaldın çok normal ben de burda öyleyim kimseyle görüşmüyorum evden cıkmıyorum eşim olursa anca belki çıkıyorum o da çok yoğun hem bak senin kızın var ben yalnızım. Eşinde eminim ki bunalmıştır o da bişeyler yapmak istiyordur sadece tartışma anında olduğunuz için insan bazen istemediği şeyleri söyleyebiliyor. Biz de hep tayinciyiz bir orda bi buradayız o yüzden bende hiç eşya istemedim inan altın dahi istemedim bende ama sonradan anladım ki keşke isteseymişim düşünmek bazen iyi olmuyor canım. Eşinle orta yolu bulacağınıza eminim.
KPSS çok zor bi süreç ben de 2015 te mezun oldum hazırlandım insanı çok yıpratıyor. Tabiki herkes çalışmak ister evine katkısı olsun ister eşinin bu yaklaşımı çok yanlış olmuş ama hatasını anlayıp manevi olarak demiş sana çevirmiş. Bunlar her evlilikte oluyor sanırım ki bu dönemde çok hassas oluyoruz. Ama normal şartlarda da gayet haklısın. İnsan rutinden çıkmak istiyo bazen nefes almak istiyo umarım eşin tez zamanda hatasını anlar

atanamayanogretmen canim.merakimi mazur gör lütfen. Hem ilcedesin kiralar ona göredir hem eşya altın istememissin yani borcun yoktur ya da ona göredir. Esin de öğretmen neden arada nefes alacak kadar parası yokmuş kocanın anlayamadım. Biz de memuruz ben çalışmıyorum şehirde oturuyoruz borclarimizda var bu kadar daralmadik.
Kocanın abarttigini düşünüyorum. Kesinlikle hatasını anlamadan bence de konusmamalisin. Böyle zamanlarda taviz vermemek gerekiyor. Herkes vazifesini bilicek. Evde çocuk bakmak kolay birşey zannediyor bu adamlar heralde bir de çalışıp iki kat yorulup onun yükünü mu hafifleticez pardon?

Ayyyy kompostoooo afiyet olsun canımmm valla bende bugün yoğundum eşim evde olunca bi yoğunluk oluyor gitti işe birden rahatladım sanki

Canım anneme gittim derken darılıp gitmedim kafa dağıtmaya gittim hatta seninle o gün konuştuk aynı gün evime döndüm merak etme canım gayet iyiyim ben

Valla biz de ilçedeyiz ama burda herşey ateş pahası evlendik bi kaç ay sonra ev aldık üstüne bi de araba aldık bebişte geliyor Allah yardımcımız olsun bi şekilde hallederiz diyo eşim bu konularda hesap kitap çok iyi yapan birisi neyseki şanslıyım her ay gelen giden yazar çizer kara kaplı deftere kalan parayı kullanırız.maddi şeyler değilde bence eşinin de tartışma anında söylemek istemediği şeyler cıkmıs ağzından

700 TL ne kız yani onu ödeyebiliyorsa bi zahmet kıyafetlerini de alsın

700 TL ne kız yani onu ödeyebiliyorsa bi zahmet kıyafetlerini de alsın
Başlarda kendimi suçlu hissettim kardeşine karşı bencil mi davranıyorum dedim ama kardeşinin eşime karşı iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum konuştuk daha dikkatli davranıcam dedi eşim bugün de benim erkek kardeşimle alışverişe çıkıp kendine kışlık şeyler almış oh canın sağ olsun dedim benim anlatmak istediğim buydu önceliği kardeşi olmamalı giyecek montu yokken kardeşine alışveriş yapacak olması üzmüştü beni şükür hallettik sorunu

Ayyy iyi bari sevindim canım valla ben kendimi suçlu hissetmiyorum görümcemin ne hakkı var Misal benim evimin rızkına ortak olmaya.

Ayyy iyi bari sevindim canım valla ben kendimi suçlu hissetmiyorum görümcemin ne hakkı var Misal benim evimin rızkına ortak olmaya.
Uf sevmiyorum zaten görümceleri Seninki de biraz iyi niyeti suistimal eden cinsten

Uf sevmiyorum zaten görümceleri Seninki de biraz iyi niyeti suistimal eden cinsten
Benimkisi çok uyanık saf görünüp şeytan olanlardan sanki beni çok seviyor gibi davranır amaaa alttan alttan abisini işlemeye çalışır ama şimdi düzeldi biraz hamileyim filan hala olcam diye dolanıyor bakalım hala var hala var

Bende onu dusundum biz hem ev kredisi, hem ev ici giderler, hem esimin annesinin kirasi ve aidati oduyoruz. Bazen o da ay sonlarinda cok zorlaniyor o zaman bir planimiz varsa diger ay yapariz filan diyoruz en fazla. Birikim yapamiyoruz eskiden o cok birikim yapardi simdi ayi borcsuz kapatabiliyoruz. Hafta sonlari da benden cok kendisi bir yerlere gitmek istiyor biraz insan gorelim hava alalim vs diye. Evde cok ev yemegi seven biri de degil benim gibi haftanin bir kac gunu de disardan yiyoruz. Bir de sanirim insan ne kadar fedakarlik yaparsa karsi taraf daha fazlasini istiyor. Ben cok fedakar biri olmadim, dugunumde otelde yemekli oldu her seyin de en iyisini istedim Altin filan konularina hic girmedik oyle seyler isteyemem de ben su gelinligi begendim su soyle olsun filan demistim. Bu beni bencil yapar mi bilmiyorum ama suan ki halimden memnunum simdi kendisi bana kac aydir hic yeni kiyafet almadin vs diye takiliyor kendi almak istiyor. Ne kadar cok verirsen o kadar cok senden gidiyor bunu ogrendim

Her kelimesine katılıp altına imzamı atmak istiyorum

Katılıyorum. Gerekmediği zaman maddi ya da manevi bende senin gibi yapmıyorum. Yapmayı da doğru bulmuyorum. Neye alisirsak onu devamlı istiyor ve bekliyoruz çünkü. Eşim her şeyin en iyisini hak ettiğimi düşünür bende bu beklentiyi dusurmem. Yok canım estagfirullah demem. Yokken de isteyen biri olmadım ama hiç. Çok önemli bir cizgi olduğuna inanıyorum evlilikte. Fazla fedakârca davranıp eş yerine birden annesi konumuna kendimiz getirebiliyoruz kendimizi. Bunu yapmamaya çalışıyorum bende. Oğlumun annesiyim her türlü fedakarlık onun için karşılıksız evet ama senin karinim beklentilerim var mesajını her halimle verdigimi düşünüyorum
Ama bir de şöyle bir durum var ki tüm bu konustuklarimiz anlayacak insan için geçerli. Bazisina ne yaparsan yap değişmez kendinden başkasını da dusunmez.

Bir de insan çocuktan sonra karısını ya da kocasını gerçek mânâ da tanıyor. Öncesi balayı gibi sanki :))
Sen onun babaligini görüp ya daha çok aşık oluyorsun ya da buz gibi soguyorsun. O da senin ne buyuk zorluklarla buyuttugunu yine de şikayet etmediğini görüp inanılmaz saygı duymaya başlıyor. Oğlum bizim evliligimizde adeta milat oldu. Ben ne büyük bir yüreği varmış dedim bir adam hiç mi derdini getirmez su eve hep mi gülmeye güldürmeye çalışır.
O da aynı şekilde gece 20 kere uyanıp sabah hala nasıl gülüp enerjik olabiliyor diye düşünüp hayran oluyor
Yani çocuk bizleri de çok değiştiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…