- 17 Eylül 2020
- 1.014
- 1.262
- 63
- 32
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #13.621
Yok canım üzülmüyorum sadece bencilce mi davrandım acaba diye çok sorguladım kendimi ama içim rahat teşekkür ederimbireylulmasali canım sıkma canını üzülme erkekler malesf böyle bazen düşüncesiz davranıp bilmeden kırıcı konuşuyorlar benim eşim de aynı evlendik ama hala ailesyle evli gibi o kadr çok tartıştık ki en son anneme gittim hala da kendi haklı kendince snra döndüm ama değişen bisy olmadı ben ağrılarımla kaldm düşük tehlikesi yaşadım en iyisi takmamak bebeğin için sende düşünme boşver eni sonu vazgecicek masraflar artınca yetisemicek ben birz zmn geçsin aile danışmanına gitmeyi düşünüyorum ama sakin ol üzülme bebisin için
Hiç keyfim yokkafam dağılsın diye kendimi işe verdim, şimdi de yorgunluktan bacaklarım sızlıyor.
Dün akşam eşimle tartıştık, daha doğrusu kendi benle tartıştı aşırı fazla saçmaladı ve olay çok başka yerlere gitti, hiç beklemediğim şeyler yaptı ve söyledi.
İnanılmaz keyifsizim
Bu kısmı da genel bir iç dökme olarak yazayım, biz bu ilçeye geleli üçüncü senenin içindeyiz, görüştüğüm bir tek kişi bile yok, çok farklı bir yer, evli erkekler bile ailecek bir şeyler yapmıyor, herkes haremlik selamlık takılıyor, kafama uyan kimse olmadığı için de kimseyle arkadaşlık kurmadım. Yani anlayacağınız eşimden ve kızımdan başka kimsem yok.
Eşim haftanın 7 günü okula gidiyor, inanılmaz bunalmış durumdayım, bu durumu kendisine kaç kez söyledim, açık liseye başkası baksın lütfen ben çok bunaldım diye defalarca halimi anlattım ama anlamadı, bakın şu saat oldu pazar günü bile yalnızım. Haftasonun haftaiçinden farkı yok, günleri bile takip etmez oldum, kızımın ve benim şu mahalleden başka gördüğümüz bir yer de yok, dön dolaş hep aynı şeyler.
Ama esas kırgınlığım çok başka... eşime bir şeyler yapalım dedikçe para mı var diyor, ama benim derdim para pul değil ki, ben evde bir şeyler hazırlarım, açık havaya gitsek yeter diyorum, zaten kalabalık ve kapalı yerlere gitmeyi önceden de sevmezdim şimdi bir de hastalık var zaten.
Dün bana bağırdı, şükürsüzsün sen dedi, minnet edeceksin dedi, elindekiyle yetinmeyi bilmiyorsun dedi, sonra kıvırdı ben maddi olarak demedim manevi olarak dedim diyor ama manevi olarak da ne yaptı ki ruhumu doyuracak, tamam evde olduğunda elinden gelen yardımı yapar, çocuğa bakar, yemek temizlik ütü vs hiçbir konuda problem çıkarmaz ama işte bu kısır döngü düzen zaman zaman beni bunaltıyor değişik bir şeyler yapalım istiyorum.
Şükürsüzsün dediğinde çok ağladım, kızlar ben evlenirken ne eşya istedim ne altın istedim, huzurumuz olsun yeter dedim, evimi görme şansınız olsa inanın öğrenci evinden hallice, yatak odası takımını bile üç yıl sonra aldık, eve ne getirse fazlasını istemedim, ne varsa bir şeyler uydurup yemek yaptım.
Benim şikayetim maddi şeyler değil ki. Ben biraz olsun nefes almak istiyorum. Bir kere de gelsin desin ki sizin için şu planı yaptım şurda bir yer varmış gidelim onu yapalım bunu yapalım. Hep ben düşünüyorum plan yapıyorum. Kendi işe gittiği için dışarıyla daha fazla iletişimi var, arkadaşlarına sor onlar ne yapıyorlar nerelere gidiyorlar sen de araştır diyorum, benim zamanım mı var diyor.
Bir de en çok kırıldığım şey, bunu önceden yapmazdı ama son zamanlarda çok fazla dillendirmeye başladı, sen de çalışıp atansaydın sen de para kazansaydın ben bu kadar yoğun çalışmak zorunda kalmazdım, ama bak yetmiyor mecbur çalışıyorum diyor. Bilmiyorum çok kırgınım kafam hiç yerinde değil, uzun bir süre de konuşmayı düşünmüyorum
Bende öğretmenlik mezunuyum ve çalışmıyorum..4 yıllık evliyiz, bende ilk kez geçenlerde aynı şeyi duydum madem sende atansaydın dedi o kadar zoruna gitti ki günlerce özür diledi..seni çok iyi anlıyorumHiç keyfim yokkafam dağılsın diye kendimi işe verdim, şimdi de yorgunluktan bacaklarım sızlıyor.
Dün akşam eşimle tartıştık, daha doğrusu kendi benle tartıştı aşırı fazla saçmaladı ve olay çok başka yerlere gitti, hiç beklemediğim şeyler yaptı ve söyledi.
İnanılmaz keyifsizim
Bu kısmı da genel bir iç dökme olarak yazayım, biz bu ilçeye geleli üçüncü senenin içindeyiz, görüştüğüm bir tek kişi bile yok, çok farklı bir yer, evli erkekler bile ailecek bir şeyler yapmıyor, herkes haremlik selamlık takılıyor, kafama uyan kimse olmadığı için de kimseyle arkadaşlık kurmadım. Yani anlayacağınız eşimden ve kızımdan başka kimsem yok.
Eşim haftanın 7 günü okula gidiyor, inanılmaz bunalmış durumdayım, bu durumu kendisine kaç kez söyledim, açık liseye başkası baksın lütfen ben çok bunaldım diye defalarca halimi anlattım ama anlamadı, bakın şu saat oldu pazar günü bile yalnızım. Haftasonun haftaiçinden farkı yok, günleri bile takip etmez oldum, kızımın ve benim şu mahalleden başka gördüğümüz bir yer de yok, dön dolaş hep aynı şeyler.
Ama esas kırgınlığım çok başka... eşime bir şeyler yapalım dedikçe para mı var diyor, ama benim derdim para pul değil ki, ben evde bir şeyler hazırlarım, açık havaya gitsek yeter diyorum, zaten kalabalık ve kapalı yerlere gitmeyi önceden de sevmezdim şimdi bir de hastalık var zaten.
Dün bana bağırdı, şükürsüzsün sen dedi, minnet edeceksin dedi, elindekiyle yetinmeyi bilmiyorsun dedi, sonra kıvırdı ben maddi olarak demedim manevi olarak dedim diyor ama manevi olarak da ne yaptı ki ruhumu doyuracak, tamam evde olduğunda elinden gelen yardımı yapar, çocuğa bakar, yemek temizlik ütü vs hiçbir konuda problem çıkarmaz ama işte bu kısır döngü düzen zaman zaman beni bunaltıyor değişik bir şeyler yapalım istiyorum.
Şükürsüzsün dediğinde çok ağladım, kızlar ben evlenirken ne eşya istedim ne altın istedim, huzurumuz olsun yeter dedim, evimi görme şansınız olsa inanın öğrenci evinden hallice, yatak odası takımını bile üç yıl sonra aldık, eve ne getirse fazlasını istemedim, ne varsa bir şeyler uydurup yemek yaptım.
Benim şikayetim maddi şeyler değil ki. Ben biraz olsun nefes almak istiyorum. Bir kere de gelsin desin ki sizin için şu planı yaptım şurda bir yer varmış gidelim onu yapalım bunu yapalım. Hep ben düşünüyorum plan yapıyorum. Kendi işe gittiği için dışarıyla daha fazla iletişimi var, arkadaşlarına sor onlar ne yapıyorlar nerelere gidiyorlar sen de araştır diyorum, benim zamanım mı var diyor.
Bir de en çok kırıldığım şey, bunu önceden yapmazdı ama son zamanlarda çok fazla dillendirmeye başladı, sen de çalışıp atansaydın sen de para kazansaydın ben bu kadar yoğun çalışmak zorunda kalmazdım, ama bak yetmiyor mecbur çalışıyorum diyor. Bilmiyorum çok kırgınım kafam hiç yerinde değil, uzun bir süre de konuşmayı düşünmüyorum
Ayyyy kompostooooPazar günleri niye bu kadar yoğun geçiyor totomu yeni koydum daha ve hala bitmedi işlerimarkadaşın biri bir sürü elma getirmişti yenmekle bitecek gibi değil senin kompostodan yaptım birazını yemek için ayırdın biraziyla elmalı kurabiye yaptım derken belim koptu . Daha supurmedim mutfağı öylece bıraktım geldim içeri yattım akşama ütü de var sütçü geldi süt kaynıyor bir yandan Allah'tan eşimde oğlanı uyutmus bende durumlar böyle senden nabersin
Canım anneme gittim derken darılıp gitmedim kafa dağıtmaya gittim hatta seninle o gün konuştuk aynı gün evime döndüm merak etme canım gayet iyiyim benKızlar bugün gündüz eşim evdeydi daha yeni işe gitti giremedim de bakamadım da çok
Lizz canım durgun olmanı anlıyorum ama güzel sonuçların gelcek sonucun gelene kadar kendini strese sokma lütfen
bireylulmasali canım sen ne ara annenin evine gittin yeni okuyorum bunu biz de ilk zamanlarımızda tartışırdık ki 5 yıldır beraberiz daha 2 senedir evliyiz hiç tanımıyoruz gibi hissederdim. Kardeşi ailesi annesinin televizyonu babasının kredisi kardeşinin kıyafet parasıyla ömrüm bitti çalıştım annesine kendi paramdan gitti ben aileme para göndermedim hiç.yani insanın gücüne gidiyor böyle şeyler o kadar haklısın ki ama biraz zaman lazım zamanla herşey yerine oturuyor. Bugün mesela bana benim senden başka kimim var gurbette de olsak beraberiz dedi. İçimden hele şükür anladın dedim eşim 32 yaşında ben 27 yaşındayım ama erkek kadın kadar ince düşünemiyor bazı konularda üzülme bebeğim düzelir herşey
atanamayanogretmen canım seni o kadar iyi anlıyorum ki bunaldın çok normal ben de burda öyleyim kimseyle görüşmüyorum evden cıkmıyorum eşim olursa anca belki çıkıyorum o da çok yoğun hem bak senin kızın var ben yalnızım. Eşinde eminim ki bunalmıştır o da bişeyler yapmak istiyordur sadece tartışma anında olduğunuz için insan bazen istemediği şeyleri söyleyebiliyor. Biz de hep tayinciyiz bir orda bi buradayız o yüzden bende hiç eşya istemedim inan altın dahi istemedim bende ama sonradan anladım ki keşke isteseymişim düşünmek bazen iyi olmuyor canım. Eşinle orta yolu bulacağınıza eminim.
KPSS çok zor bi süreç ben de 2015 te mezun oldum hazırlandım insanı çok yıpratıyor. Tabiki herkes çalışmak ister evine katkısı olsun ister eşinin bu yaklaşımı çok yanlış olmuş ama hatasını anlayıp manevi olarak demiş sana çevirmiş. Bunlar her evlilikte oluyor sanırım ki bu dönemde çok hassas oluyoruz. Ama normal şartlarda da gayet haklısın. İnsan rutinden çıkmak istiyo bazen nefes almak istiyo umarım eşin tez zamanda hatasını anlar
Valla biz de ilçedeyiz ama burda herşey ateş pahasıatanamayanogretmen canim.merakimi mazur gör lütfen. Hem ilcedesin kiralar ona göredir hem eşya altın istememissin yani borcun yoktur ya da ona göredir. Esin de öğretmen neden arada nefes alacak kadar parası yokmuş kocanın anlayamadım. Biz de memuruz ben çalışmıyorum şehirde oturuyoruz borclarimizda var bu kadar daralmadik.
Kocanın abarttigini düşünüyorum. Kesinlikle hatasını anlamadan bence de konusmamalisin. Böyle zamanlarda taviz vermemek gerekiyor. Herkes vazifesini bilicek. Evde çocuk bakmak kolay birşey zannediyor bu adamlar heralde bir de çalışıp iki kat yorulup onun yükünü mu hafifleticez pardon?
Kız o o gün müydü yeni oldu sandım Allah seniCanım anneme gittim derken darılıp gitmedim kafa dağıtmaya gittim hatta seninle o gün konuştuk aynı gün evime döndüm merak etme canım gayet iyiyim ben
700 TL ne kızEşimin kardeşi öğrenci olsa sesimi çıkarmazdım ama kazık kadar adam yalnız yaşıyor ve evine gelen elektrik faturası 700 TL yani öyle demiş eşimeMaaşı yetmiyorsa bir iki ev arkadaşı bulsun kendine o zaman dedim.Benim eşim senelerdir İstanbul’da ailesinden uzak yaşıyor tam 4 arkadaşıyla bodrum katında bir dairede yaşamış üstelik eşim çok titiz bir insandır evlenmeden önce eşyalarını toplamaya yardıma gittim bu adam bu evde nasıl hasta olmamış dedim kendi kendime kıyafetlerinin rengi bile değişmişti rutubetten şimdi erkek kardeşinin onu kullanması çok gururuma dokunuyor
Başlarda kendimi suçlu hissettim kardeşine karşı bencil mi davranıyorum dedim ama kardeşinin eşime karşı iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum konuştuk daha dikkatli davranıcam dedi eşim bugün de benim erkek kardeşimle alışverişe çıkıp kendine kışlık şeyler almış oh canın sağ olsun dedim benim anlatmak istediğim buydu önceliği kardeşi olmamalı giyecek montu yokken kardeşine alışveriş yapacak olması üzmüştü beni şükür hallettik sorunu700 TL ne kızyani onu ödeyebiliyorsa bi zahmet kıyafetlerini de alsın
Ayyy iyi bari sevindim canım valla ben kendimi suçlu hissetmiyorum görümcemin ne hakkı var Misal benim evimin rızkına ortak olmaya.Başlarda kendimi suçlu hissettim kardeşine karşı bencil mi davranıyorum dedim ama kardeşinin eşime karşı iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum konuştuk daha dikkatli davranıcam dedi eşim bugün de benim erkek kardeşimle alışverişe çıkıp kendine kışlık şeyler almış oh canın sağ olsun dedim benim anlatmak istediğim buydu önceliği kardeşi olmamalı giyecek montu yokken kardeşine alışveriş yapacak olması üzmüştü beni şükür hallettik sorunu
Uf sevmiyorum zaten görümceleriAyyy iyi bari sevindim canım valla ben kendimi suçlu hissetmiyorum görümcemin ne hakkı var Misal benim evimin rızkına ortak olmaya.
Benimkisi çok uyanık saf görünüp şeytan olanlardan sanki beni çok seviyor gibi davranır amaaa alttan alttan abisini işlemeye çalışırUf sevmiyorum zaten görümceleriSeninki de biraz iyi niyeti suistimal eden cinsten
atanamayanogretmen canim.merakimi mazur gör lütfen. Hem ilcedesin kiralar ona göredir hem eşya altın istememissin yani borcun yoktur ya da ona göredir. Esin de öğretmen neden arada nefes alacak kadar parası yokmuş kocanın anlayamadım. Biz de memuruz ben çalışmıyorum şehirde oturuyoruz borclarimizda var bu kadar daralmadik.
Kocanın abarttigini düşünüyorum. Kesinlikle hatasını anlamadan bence de konusmamalisin. Böyle zamanlarda taviz vermemek gerekiyor. Herkes vazifesini bilicek. Evde çocuk bakmak kolay birşey zannediyor bu adamlar heralde bir de çalışıp iki kat yorulup onun yükünü mu hafifleticez pardon?
Her kelimesine katılıp altına imzamı atmak istiyorumBende onu dusundum biz hem ev kredisi, hem ev ici giderler, hem esimin annesinin kirasi ve aidati oduyoruz. Bazen o da ay sonlarinda cok zorlaniyor o zaman bir planimiz varsa diger ay yapariz filan diyoruz en fazla. Birikim yapamiyoruz eskiden o cok birikim yapardi simdi ayi borcsuz kapatabiliyoruz. Hafta sonlari da benden cok kendisi bir yerlere gitmek istiyor biraz insan gorelim hava alalim vs diye. Evde cok ev yemegi seven biri de degil benim gibi haftanin bir kac gunu de disardan yiyoruz. Bir de sanirim insan ne kadar fedakarlik yaparsa karsi taraf daha fazlasini istiyor. Ben cok fedakar biri olmadim, dugunumde otelde yemekli oldu her seyin de en iyisini istedimAltin filan konularina hic girmedik oyle seyler isteyemem de ben su gelinligi begendim su soyle olsun filan demistim. Bu beni bencil yapar mi bilmiyorum ama suan ki halimden memnunum simdi kendisi bana kac aydir hic yeni kiyafet almadin vs diye takiliyor kendi almak istiyor. Ne kadar cok verirsen o kadar cok senden gidiyor bunu ogrendim
Katılıyorum. Gerekmediği zaman maddi ya da manevi bende senin gibi yapmıyorum. Yapmayı da doğru bulmuyorum. Neye alisirsak onu devamlı istiyor ve bekliyoruz çünkü. Eşim her şeyin en iyisini hak ettiğimi düşünür bende bu beklentiyi dusurmem. Yok canım estagfirullah demem. Yokken de isteyen biri olmadım ama hiç. Çok önemli bir cizgi olduğuna inanıyorum evlilikte. Fazla fedakârca davranıp eş yerine birden annesi konumuna kendimiz getirebiliyoruz kendimizi. Bunu yapmamaya çalışıyorum bende. Oğlumun annesiyim her türlü fedakarlık onun için karşılıksız evet ama senin karinim beklentilerim var mesajını her halimle verdigimi düşünüyorumBende onu dusundum biz hem ev kredisi, hem ev ici giderler, hem esimin annesinin kirasi ve aidati oduyoruz. Bazen o da ay sonlarinda cok zorlaniyor o zaman bir planimiz varsa diger ay yapariz filan diyoruz en fazla. Birikim yapamiyoruz eskiden o cok birikim yapardi simdi ayi borcsuz kapatabiliyoruz. Hafta sonlari da benden cok kendisi bir yerlere gitmek istiyor biraz insan gorelim hava alalim vs diye. Evde cok ev yemegi seven biri de degil benim gibi haftanin bir kac gunu de disardan yiyoruz. Bir de sanirim insan ne kadar fedakarlik yaparsa karsi taraf daha fazlasini istiyor. Ben cok fedakar biri olmadim, dugunumde otelde yemekli oldu her seyin de en iyisini istedimAltin filan konularina hic girmedik oyle seyler isteyemem de ben su gelinligi begendim su soyle olsun filan demistim. Bu beni bencil yapar mi bilmiyorum ama suan ki halimden memnunum simdi kendisi bana kac aydir hic yeni kiyafet almadin vs diye takiliyor kendi almak istiyor. Ne kadar cok verirsen o kadar cok senden gidiyor bunu ogrendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?