2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286

Aynen aynen kesinlikle katiliyorum. Bir de esim biraz annesini de gecindirdigi icin mahcup ve bana param bitti sunu kisalim diyemiyor. Paramiz yoksa tabiki bende anlayis gosteririm ama genelde bana yansitmiyor. Cunku bu konuda ne soylicegimi biliyor Bir de bir sey isticeksem bunu guzel guzel istiyorum, mesela dogum gunume bir kac ay kaldi ben simdiden ya kapadokya da ne guzel olurdu ben hic gitmedim filan diye yaninda hayaller kuruyorum oranin fotograflarini gosteriyorum. Dolayisiyla o beni oraya gotur beklentisini cok iyi anliyor

Sorumsuz yetişmiş, öyle alışmış galiba kaynın. Eşin de bekar olunca çok sorun etmemişler belli ki ama eşin anlamalı, artık bir evi, eşi var , inşallah bir evlâdı olacak. Kazandığı her kuruşta sizin hakkınız var. Bir şey yapacaksa bile senin rızanı almalı.
Böyle birilerinin üstünden geçinmeye çalışan, keyfî paralar isteyenlerden nefret ediyorum ya. Benim kendi ailemde de var böylesi. Bir yıl yardım et, iki yıl , üç yıl derken ardı arkası gelmiyor. Hepsi de keyfi .Kimi sigara parasına gitmiş, kimi gezme tozma, kimi televizyon, telefon. Ben de ne tatile gidiyorum geziyorum, ne zaruri eşyalar dışında eve bir şey alıyorum, ne üst baş . E haliyle birikim de olmuyor. Baktım sonu gelmiyor, sonradan kötü olacağıma şimdi olayım dedim . Her istediğinde vermedim. (Çok zordu tabi bunu yapmak). Ama insanoğlu nankörüz, bir ömür ver, bir kere verme önceki yaptıklarının hepsi unutulur.
Allah korusun bir sağlık durumu olur , kötü bir şey olur onlar demeden maddi manevi yardıma koşarım ama eli ayağı tutup , sorumsuz olan asalak tiplere yapılan iyiliğe yazık . Onun yerine ihtiyacı plan aç açıkta nice insanlar var, onlara yardım etmek daha iyi.
Eşiniz de zamanla anlayacak bence, henüz çok yeni evliliğiniz. Bi de naçizane tavsiye, olaylar çok sıcakken, ortam gerginken bu konulara girmeyin . Hemen savunmaya geçer, amacınıza ulaşmanız zorlaşır. sakin bir zamanınızda konuşmanız daha faydalı olur, eşin de duyguları işe katmadan daha sakin düşünebilir.

Evet muhakkak farkına varıp özür dileyecektir biliyorum ama çok kırgınım, onun da bu yoğun tempodan geçim sıkıntısından bunaldığını biliyorum ama bu kadar büyük olay çıkaracak bir durum yoktu.
Bu kez gerçekten çok farklı kırgınlığım.
Tabi Kadınlar hep aynı şeyleri yazarlar ama sonra bir bakmışız hayat telaşından her şey kendiliğinden yolunu bulmuş, hep böyle olur

KPSS defteri benim için kapandı sanırım...
elbette çalışmak isterim ama maalesef bu bir süre daha mümkün değil, zaten bulunduğumuz yer küçük bir ilçe olduğu için iş imkanı da olan bir yer değil.
Ben yoğun bir duygu boşalması yaşadım ama idare edemedi aslında olay bu

Tabiki çalışma imkanım olduğunda ben de çalışmak isterim, ama son zamanlarda bunun tartışmalarımızda gündem olması canımı sıkıyor.
Geçim derdi ciddi bunalım sebebi bunu görüyorum, ben ne kadar aza kanaat ediyorum desem de o kendi içinde neler düşünüyor bilemem. Mesela bu sıralar salona takım alalım diyoruz ama hesaplar tutmuyor ona bile üzülüyor olabilir

Gerçekten eşim her zaman hatasını anlar gelip özür de diler ama bu kez farklı kırıldım, evin içnde hiç beklemediğim şeyler yaptı
Gelip geçici ama işte insan üzülünce de evin enerjisi de kaçıyor.
Allah kimsenin evine huzursuzluk vermesin, bizim yaşadıklarımız yine büyük şeyler değil, gerçekten farklı Farklı eziyetler gören nice kadınlar eşler anneler var, ben de burda herkesin derdi kendine büyük modunda takılıyorum işte

Elbette kardeşine yardım edebilir ama onun iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum abisini kullanıyor işte dediğin gibi olaylar sıcakken konuşmamalıydım ama zaman geçerse sanki hiç başa çıkamam diye düşündüm sanırım eşim hatasını anladı bugün çıkıp kendine alışveriş yaptı çok şükür kardeşine de internetten bakmasını söyleyecek

Spring05 sana katılıyorum, erkeklerde genelde şöyle bişey var, yok istemem gerek yok deyip tevazu gösterdikçe değerin düşüyor ama isteklerde bulunup maddi manevi ondan aldıkça, sana verdikleri arttıkça senin için harcamaları arttıkça seni daha değerli görüyorlar ne yazık ki Değişik ama durum genelde bu.

Seni çok iyi anlıyorum inan çok değil birkaç gün önce aynı sorunu yaşadım hala kafamda sorguluyorum eşimin sözlerini

Amin kuzum gerçekten çok iyi anlıyorum seni evde huzur olmayınca hiç bişeyden insan tat alamıyor. Şuan kirginsin ama eşin hatasını anliycak eminim sonrada yine bisy olmamış gibi devam üzme kendini. Şuan deprem pandemi insanlar hayat savaşı veriyo o kadr zor bir dönemden geçiyoruz ki halimize bin şükür herşey güzel olcak sen sakin ol üzülme

Maalesef araba kullanmayı bilmiyorum canım, öğrenmek için de ne hevesim oldu ne cesaretim
Ama kendi imkanlarımız ölçüsünde tabi genel olarak kızımla kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorum.
Benim istediğim ailecek bir şeyler yapabilmek, inan derdim illa bir yerlere de gitmek değil, evde oturalım ama ailecek olalım ben bunu istiyorum.
Bazen haftada tek gün izin alıyor onda da ne yapacağımızı şaşırıyoruz, evdeki işlere mi baksak gezsek mi dinlensek mi derken ortaya karışık yarım yamalak bir şeyler yapıyoruz.
Taşınalı iki ay oldu daha açamadığımız koliler var ben tek başıma anca çocuğa ev işlerine yemeğe yetişebiliyorum, eşim de işten gelince elinden geldiğince bulaşıkları halleşiyor meyve hazırlıyor çocuğa bakıyor derken yatağa zor atıyoruz kendimizi.
Ona da üzülüyorum o da çok bunaldı biliyorum, birbirimize sarıp duruyoruz

Ne kadar özür de dileseler insan kırılıyor işte. Ben çalışmaktan da kaçan bir insan değilim ama şu an şartlar uygun değil maalesef, hem iş imkanı yok hem çocuk küçük hem hamileyim.
Buraya tayinimiz çıktığı zaman daha hamile değildim, o zaman eşime sen canını sıkma ne iş olsa ben bir şekilde çalışıp sana destek olurum demiştim, aslında o da biliyor şartlar ne olursa olsun sırt sırta her şeyin üstesinden geliriz.
Onun yoğun çalışması benim duygu boşalımım bize kötü şeyler yaşattı dün gece, etkileri sürer artık bir süre

Şu an bile hatasını anlamış belli ama ben bu kez çok kırldım
Ben de 2011 mezunuyum canım ve gerçekten mesleğimi çok seviyorum, tabiki çalışmak isterim ama KPSS umutsuz benim için, bakalım kısmet farklı yerlerde zamanı gelince şansımı denerim.
Ayrıca eşya istemedik altın istemedik de ne oldu, eşimin halası sizin adetiniz de yok demek ki dedi teşekkür etmek yerine, yani kimse madalya takmadı

Kızlar ya daha çok başındayız ama benim midem ve karnım birleşmiş durumda, karnım çok şişti. Bağırsaklarım da sıkıntılı biraz, onun da etkisi vardır ama bukdr erken karnı şişen var mı? Yani daha çok gerginlik hissi. Özellikle akşamları azıcık bir yemek yiyim hemen geriliyor karnım, yediğim miktar bile azaldı.

Canım eşimin babası yok tek başına düğün yaptı, tabi ne kadar minimum şekilde halletmeye çalışsak da düğün yapmak ev kurmak kolay değil, 2015 yılında evlendik, o zaman 20 bin kredi çekmişti, çok fazla takımız da olmadı, altınları satıp araba aldık memleketlere gitmek zor oluyor diye, düğün kredisi bitmeden üstüne araba kredisi eklendi, o sıralarda kyk borçlarına yapılandırma geldi, eşimin kyk borcunu yapılandırıp ödemeye başladık bir de o eklendi, anlayacağın henüz bir yıllık evliyken üç kredi üst üste bindi.
Ben iki sene ücretli öğretmenlik yaptım, eşimin maaşı olduğu gibi borçlara gidiyordu, hatta belki çoğu kişiye tuhaf gelecek ama ücretli öğretmenlik çıkmadığı dört ayda da arkadaşın çocuğuna baktım evde sırf eşime destek olmak için.
Bizi o dönem zorlayan diğer konu da yaz tatillerinde sabit bir yerde kalamayışımız oldu, eşimin memleketi benşm memleketim kardeşleri ziyaret için Ankara İstanbul derken baya masraflı oluyordu, kaynanamda kaldığımız zamanlar zaten çıkarıp beş lira vermişliği yok bütün yükü üstümüze atıyordu, yaz tatilinden geriye bize biriken kart borçları kalıyordu, kış boyu yine kendimizi toplamaya çalışıyorduk.

Şimdş de bizi esas yoran şey, bu yaz eşim sıfır araba aldı, ayda 2 bin onun kredi borcu var, kira 700, kredi kartı ne kadar dikkat etsek de marketti bezdi evin eksikleri derken ayda 2 bini görüyor çoğu zaman, yani anlayacağın maaş geldiği gibi gidiyor biz de ekdersle geçinmeye çalışıyoruz, eşimin branşında da ders saati çok az maaş karşılığını bile doldurmuyor, mecbur idarecilik yapmaya başladı, idareci olunca ekders tam yatıyor, ama işte böyle de her gün gidiyor.
Çok uzun yazdım
Durum bu canım, benim ailem de sürekli destekliyor sağolsunlar, sırf bu taşınma zamanı kardeşim 3 bin lira gönderdi karşılıksız, allah ona daha çok versin.

Tabi kaynanam bütün bunları görmüyor, daha ev alamadılar çok müsrifler diye arkamızdan konuşuyor, ev almak kolay snki

Seni çok iyi anlıyorum inan çok değil birkaç gün önce aynı sorunu yaşadım hala kafamda sorguluyorum eşimin sözlerini
İşte ben de şu an tam o sorgulama durumundayım, bir yanım eşin seni kırmak istemedi o da çok pişman çok üzgün dese de bir yanım aşırı kırgın. Ağzından çıkan söz yaralıyor insanı. Bu akşam da ben ona bilerek ağır sözler söyledim sırf hırsımı çıkarmak için.

Canım aynen öyle hep orda kalacak değilsiniz başka yere gittiğinizde fırsatları değerlendirirsin. Eminim anlar yakın zamanda.
valla bizde adet söylicek olsak altından kalkamazlardı ben de herşey eşime yıkılacağını bildiğim için istemedim.kaynanamların taktığı bilezikleri bile eşim aldı o yüzden hiç umrumda değiller. Eşin de bunalmıştır sıkılmıştır belki ama ne olursa olsun senin kalbini kırması gerekmez

İnan şu an bile benden azıcık yüz bulsa gelip sarılacak özür dileyecek ama ben uzak duruyorum.
Sıkıntıdan akşama kadar bir sürü çeşit yemek yaptım ama de ki tadını aldın mı, aile içi huzursuzluk böyle işte.
En fazla bir hafta sonra her şey eskisi gibi olacak bunu biliyorum ama bu kez o sözleri o davranışları ona ağır ödetmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…