- 22 Temmuz 2020
- 6.532
- 10.965
- 248
- 33
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #13.641
Katılıyorum. Gerekmediği zaman maddi ya da manevi bende senin gibi yapmıyorum. Yapmayı da doğru bulmuyorum. Neye alisirsak onu devamlı istiyor ve bekliyoruz çünkü. Eşim her şeyin en iyisini hak ettiğimi düşünür bende bu beklentiyi dusurmem. Yok canım estagfirullah demem. Yokken de isteyen biri olmadım ama hiç. Çok önemli bir cizgi olduğuna inanıyorum evlilikte. Fazla fedakârca davranıp eş yerine birden annesi konumuna kendimiz getirebiliyoruz kendimizi. Bunu yapmamaya çalışıyorum bende. Oğlumun annesiyim her türlü fedakarlık onun için karşılıksız evet ama senin karinim beklentilerim var mesajını her halimle verdigimi düşünüyorum
Ama bir de şöyle bir durum var ki tüm bu konustuklarimiz anlayacak insan için geçerli. Bazisina ne yaparsan yap değişmez kendinden başkasını da dusunmez.
Sorumsuz yetişmiş, öyle alışmış galiba kaynın. Eşin de bekar olunca çok sorun etmemişler belli ki ama eşin anlamalı, artık bir evi, eşi var , inşallah bir evlâdı olacak. Kazandığı her kuruşta sizin hakkınız var. Bir şey yapacaksa bile senin rızanı almalı.Eşimin kardeşi öğrenci olsa sesimi çıkarmazdım ama kazık kadar adam yalnız yaşıyor ve evine gelen elektrik faturası 700 TL yani öyle demiş eşimeMaaşı yetmiyorsa bir iki ev arkadaşı bulsun kendine o zaman dedim.Benim eşim senelerdir İstanbul’da ailesinden uzak yaşıyor tam 4 arkadaşıyla bodrum katında bir dairede yaşamış üstelik eşim çok titiz bir insandır evlenmeden önce eşyalarını toplamaya yardıma gittim bu adam bu evde nasıl hasta olmamış dedim kendi kendime kıyafetlerinin rengi bile değişmişti rutubetten şimdi erkek kardeşinin onu kullanması çok gururuma dokunuyor
Evet muhakkak farkına varıp özür dileyecektir biliyorum ama çok kırgınım, onun da bu yoğun tempodan geçim sıkıntısından bunaldığını biliyorum ama bu kadar büyük olay çıkaracak bir durum yoktu.Ah canım lütfen stres yapma hamilelik hormonları eşlerimizi de vurdu sanırım.Eşin de haftanın 7 günü çalıştığı,kendine ve sana zaman ayıramadığı için bunalmış belli.İstemeden kırdığının farkına varacak ve gereken konuşmayı yapacaktır seninle bence
KPSS defteri benim için kapandı sanırım...Ya çok üzüldüm, nasıl yapsanız acaba, şimdi düşinünce geçim derdi öyle baskın ki artık her birimizde, baba ve eş olarak size istediğiniz her şeyi sunmak istiyor ondan yoğun çalışıyor kesin, ama sana da hak veriyorum, sen de çok haklısın.sen çalışmak istemiyor musun?kpss zaten ızdırap gibi bir süreç, iki çocukla nasıl yapacaksın? Belki ikinci bebişi de biraz büütünce öğretmenlik dışında da olsa güzel bi iş bulup çalışmayı düşünürsün canım , bilemedim ki
İlk 12 hafta sonrasında doktor kontrolüne gittiğinde doktorun vitamin ve Demir hapı veriyor onların içinde de folik asit var zatenKızlar folik asit 12 hafta bitimine kadar ı kullanılıyor yoksa 13 haftaya kadarmı
Kötü olmuş sen de bunalmışsın o da bunalmış. Dönem çok pahalı gerçekten, insan masraflar arrtıkça eskisi gibi markete girdiğinde harcamasının daha çok çıktığını ama kazandığının sabit kaldığını gördükçe geçim derdi insanlaro boğuyor. Kpss kolay bir sınav değil zamanla da daha da saçma bir hal almış durumda. Bebek sağlıkla gelsin bir dünyaya hep o ilçede çakılı kadro kalmayacaksınız sen de kendine göre bir iş bakar çalışmaya başlarsın.
atanamayanogretmen kuzum sende üzülme gerçekten değmiyor ya kim olursa olsun bebisin ve sen herşeyden kıymetlisiniz. Atanma konusuna gelince benim eşim de nisanlyken ben atanmamstm snra kazandm hiç minnet etmedi ama evlendikten snra maddi destek olmamı istedi smdi yoruluyorum diyince çalışma o zmn diyo yani birz oluruna bırakmak lazım sanırım ztn çok duygusal bı dönemden geçiyoruz eşin de hatasını anliycaktr. Sen canını sıkma üzülme herşey gelip geçici
Elbette kardeşine yardım edebilir ama onun iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum abisini kullanıyor işte dediğin gibi olaylar sıcakken konuşmamalıydım ama zaman geçerse sanki hiç başa çıkamam diye düşündüm sanırım eşim hatasını anladı bugün çıkıp kendine alışveriş yaptı çok şükür kardeşine de internetten bakmasını söyleyecekSorumsuz yetişmiş, öyle alışmış galiba kaynın. Eşin de bekar olunca çok sorun etmemişler belli ki ama eşin anlamalı, artık bir evi, eşi var , inşallah bir evlâdı olacak. Kazandığı her kuruşta sizin hakkınız var. Bir şey yapacaksa bile senin rızanı almalı.
Böyle birilerinin üstünden geçinmeye çalışan, keyfî paralar isteyenlerden nefret ediyorum ya. Benim kendi ailemde de var böylesi. Bir yıl yardım et, iki yıl , üç yıl derken ardı arkası gelmiyor. Hepsi de keyfi .Kimi sigara parasına gitmiş, kimi gezme tozma, kimi televizyon, telefon. Ben de ne tatile gidiyorum geziyorum, ne zaruri eşyalar dışında eve bir şey alıyorum, ne üst baş . E haliyle birikim de olmuyor. Baktım sonu gelmiyor, sonradan kötü olacağıma şimdi olayım dedim . Her istediğinde vermedim. (Çok zordu tabi bunu yapmak). Ama insanoğlu nankörüz, bir ömür ver, bir kere verme önceki yaptıklarının hepsi unutulur.
Allah korusun bir sağlık durumu olur , kötü bir şey olur onlar demeden maddi manevi yardıma koşarım ama eli ayağı tutup , sorumsuz olan asalak tiplere yapılan iyiliğe yazık . Onun yerine ihtiyacı plan aç açıkta nice insanlar var, onlara yardım etmek daha iyi.
Eşiniz de zamanla anlayacak bence, henüz çok yeni evliliğiniz. Bi de naçizane tavsiye, olaylar çok sıcakken, ortam gerginken bu konulara girmeyin . Hemen savunmaya geçer, amacınıza ulaşmanız zorlaşır. sakin bir zamanınızda konuşmanız daha faydalı olur, eşin de duyguları işe katmadan daha sakin düşünebilir.
Seni çok iyi anlıyorum inan çok değil birkaç gün önce aynı sorunu yaşadım hala kafamda sorguluyorum eşimin sözleriniGerçekten eşim her zaman hatasını anlar gelip özür de diler ama bu kez farklı kırıldım, evin içnde hiç beklemediğim şeyler yaptı
Gelip geçici ama işte insan üzülünce de evin enerjisi de kaçıyor.
Allah kimsenin evine huzursuzluk vermesin, bizim yaşadıklarımız yine büyük şeyler değil, gerçekten farklı Farklı eziyetler gören nice kadınlar eşler anneler var, ben de burda herkesin derdi kendine büyük modunda takılıyorum işte
Amin kuzum gerçekten çok iyi anlıyorum seni evde huzur olmayınca hiç bişeyden insan tat alamıyor. Şuan kirginsin ama eşin hatasını anliycak eminim sonrada yine bisy olmamış gibi devam üzme kendini. Şuan deprem pandemi insanlar hayat savaşı veriyo o kadr zor bir dönemden geçiyoruz ki halimize bin şükür herşey güzel olcak sen sakin ol üzülmeGerçekten eşim her zaman hatasını anlar gelip özür de diler ama bu kez farklı kırıldım, evin içnde hiç beklemediğim şeyler yaptı
Gelip geçici ama işte insan üzülünce de evin enerjisi de kaçıyor.
Allah kimsenin evine huzursuzluk vermesin, bizim yaşadıklarımız yine büyük şeyler değil, gerçekten farklı Farklı eziyetler gören nice kadınlar eşler anneler var, ben de burda herkesin derdi kendine büyük modunda takılıyorum işte
Maalesef araba kullanmayı bilmiyorum canım, öğrenmek için de ne hevesim oldu ne cesaretimBu donem zaten cok duygusal ve alinganiz bir de boyle bir konusma cok gereksiz olmus
Kpss gercekten cok zor bende pedagojik formasyon aldim hem rehber ogretmen, hem psikolog olarak sansimi denedim bundan 4 yil once ama o zaman bile cok zordu artik o konuyu kapattim gibi.
Part time islere bakabilirsiniz belki orada ozel ders filan da yoktur muhtemelen ama ilerde sehir degistirdiginizde boyle bir sey olabilir. Cok ara vermeyin ileride nolucagini kimse bilemiyor buna bende dahil o yuzden kendi ihtiyacim kadar calisiyorum su pandemi de. Mesela bana ailem her ay maasim kadar para gonderiyordu, mart ayinda isten ciktigimda sonra bize ev icin yardim edince daha gondermeyin dedim. Annem kendine bir sey alirken sana da aliyim mi diye sorar, krem vs alirken hala mesela. Esimden para istememe onlarin sayesinde hic gerek kalmadi. Suan kendi ihtiyaclarimi calistigim o part time isten kazandigimla aliyorum. Sadece ev icin sitenin aidatini oduyorum o da nerdeyse bir kira kadar zaten 800 tl
Bizde esim hic mesaiye kalmaz her hafta sonu tatildir bazen yemekler vs olur onlara da cagirir beni. Eger esiniz size vakit ayirip gezdiremiyorsa ben olsam soyle yapardim. Bugun okula ben seni birakiyim arabayla, cocukla beraber biz soyle bir yere gidicez derdim. Insan gercekten yeni yerler gormek, insan gormek istiyor bazen bu da sizin en dogal hakkiniz o gelemiyorsa siz planinizi kendiniz yapin. Benim suan arabamda yok, esiminde arabasi yok sadece sirket arabasi var onu da ben kullanamiyorum mesela. Sizin o sansiniz var
Soyledikleri seyler de muhtemelen hayatin vermis oldugu pahalilik bikkinlikla alakali o da pisman olmustur. Kendinizi uzmeyin, siz kizinizla havalar sogumadan plan yapin bir yerlere gidin
Ne kadar özür de dileseler insan kırılıyor işte. Ben çalışmaktan da kaçan bir insan değilim ama şu an şartlar uygun değil maalesef, hem iş imkanı yok hem çocuk küçük hem hamileyim.Bende öğretmenlik mezunuyum ve çalışmıyorum..4 yıllık evliyiz, bende ilk kez geçenlerde aynı şeyi duydum madem sende atansaydın dedi o kadar zoruna gitti ki günlerce özür diledi..seni çok iyi anlıyorum
Şu an bile hatasını anlamış belli ama ben bu kez çok kırldımKızlar bugün gündüz eşim evdeydi daha yeni işe gitti giremedim de bakamadım da çok
@Norma J canım durgun olmanı anlıyorum ama güzel sonuçların gelcek sonucun gelene kadar kendini strese sokma lütfen
bireylulmasali canım sen ne ara annenin evine gittin yeni okuyorum bunu biz de ilk zamanlarımızda tartışırdık ki 5 yıldır beraberiz daha 2 senedir evliyiz hiç tanımıyoruz gibi hissederdim. Kardeşi ailesi annesinin televizyonu babasının kredisi kardeşinin kıyafet parasıyla ömrüm bitti çalıştım annesine kendi paramdan gitti ben aileme para göndermedim hiç.yani insanın gücüne gidiyor böyle şeyler o kadar haklısın ki ama biraz zaman lazım zamanla herşey yerine oturuyor. Bugün mesela bana benim senden başka kimim var gurbette de olsak beraberiz dedi. İçimden hele şükür anladın dedim eşim 32 yaşında ben 27 yaşındayım ama erkek kadın kadar ince düşünemiyor bazı konularda üzülme bebeğim düzelir herşey
atanamayanogretmen canım seni o kadar iyi anlıyorum ki bunaldın çok normal ben de burda öyleyim kimseyle görüşmüyorum evden cıkmıyorum eşim olursa anca belki çıkıyorum o da çok yoğun hem bak senin kızın var ben yalnızım. Eşinde eminim ki bunalmıştır o da bişeyler yapmak istiyordur sadece tartışma anında olduğunuz için insan bazen istemediği şeyleri söyleyebiliyor. Biz de hep tayinciyiz bir orda bi buradayız o yüzden bende hiç eşya istemedim inan altın dahi istemedim bende ama sonradan anladım ki keşke isteseymişim düşünmek bazen iyi olmuyor canım. Eşinle orta yolu bulacağınıza eminim.
KPSS çok zor bi süreç ben de 2015 te mezun oldum hazırlandım insanı çok yıpratıyor. Tabiki herkes çalışmak ister evine katkısı olsun ister eşinin bu yaklaşımı çok yanlış olmuş ama hatasını anlayıp manevi olarak demiş sana çevirmiş. Bunlar her evlilikte oluyor sanırım ki bu dönemde çok hassas oluyoruz. Ama normal şartlarda da gayet haklısın. İnsan rutinden çıkmak istiyo bazen nefes almak istiyo umarım eşin tez zamanda hatasını anlar
atanamayanogretmen canim.merakimi mazur gör lütfen. Hem ilcedesin kiralar ona göredir hem eşya altın istememissin yani borcun yoktur ya da ona göredir. Esin de öğretmen neden arada nefes alacak kadar parası yokmuş kocanın anlayamadım. Biz de memuruz ben çalışmıyorum şehirde oturuyoruz borclarimizda var bu kadar daralmadik.
Kocanın abarttigini düşünüyorum. Kesinlikle hatasını anlamadan bence de konusmamalisin. Böyle zamanlarda taviz vermemek gerekiyor. Herkes vazifesini bilicek. Evde çocuk bakmak kolay birşey zannediyor bu adamlar heralde bir de çalışıp iki kat yorulup onun yükünü mu hafifleticez pardon?
İşte ben de şu an tam o sorgulama durumundayım, bir yanım eşin seni kırmak istemedi o da çok pişman çok üzgün dese de bir yanım aşırı kırgın. Ağzından çıkan söz yaralıyor insanı. Bu akşam da ben ona bilerek ağır sözler söyledim sırf hırsımı çıkarmak için.Seni çok iyi anlıyorum inan çok değil birkaç gün önce aynı sorunu yaşadım hala kafamda sorguluyorum eşimin sözlerini
Canım aynen öyle hep orda kalacak değilsiniz başka yere gittiğinizde fırsatları değerlendirirsin. Eminim anlar yakın zamanda.Şu an bile hatasını anlamış belli ama ben bu kez çok kırldım
Ben de 2011 mezunuyum canım ve gerçekten mesleğimi çok seviyorum, tabiki çalışmak isterim ama KPSS umutsuz benim için, bakalım kısmet farklı yerlerde zamanı gelince şansımı denerim.
Ayrıca eşya istemedik altın istemedik de ne oldu, eşimin halası sizin adetiniz de yok demek ki dedi teşekkür etmek yerine, yani kimse madalya takmadı
İnan şu an bile benden azıcık yüz bulsa gelip sarılacak özür dileyecek ama ben uzak duruyorum.Amin kuzum gerçekten çok iyi anlıyorum seni evde huzur olmayınca hiç bişeyden insan tat alamıyor. Şuan kirginsin ama eşin hatasını anliycak eminim sonrada yine bisy olmamış gibi devam üzme kendini. Şuan deprem pandemi insanlar hayat savaşı veriyo o kadr zor bir dönemden geçiyoruz ki halimize bin şükür herşey güzel olcak sen sakin ol üzülme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?