2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Aynen bizde de öyle oldu, her şey eşim aldı her şeyi eşim düşündü, babası yok, kaynanam da resmen ölen kocasının yerine eşimi koymuş, halaları ölen kardeşlerinin yerine eşimi koymuş, daha 15 yaşında eşim her şeyden kendini sorumlu hissetmiş, arkada da üç tane kardeşi, sen onların babasısın diyerek büyütülmüş, hani derler ya çocukluğuna inmek gerek diye, aslında eşimin öfke patlamaları veya kendini yetersiz hissetmeleri bazen sorumluluk altında ezilmeleri hep bu sebeplerden

Çoğu zaman onu anlıyorum, ama çoğu zaman da onun beni anlamadığını düşünüyorum

Kızlar allah razı olsun hepiniz yazdınız destek oldunuz, tek tek cevap vermeye çalıştım, saçmalamış da olabilirim kafam gerçekten yerinde değil, hakkınızı helal edin.

Eşim bugün sabah işe gitti ve akşam 9a kadar eve gelmedi, eve gelmeye yüzü yokmuş dün akşam yaptıklarından dolayı... ben de hırsımı çıkarmak için baya ağır konuştum -hakaret değil yanlış anlaşılmasın- onun gerçekten zoruna giden bir kaç konuşma var ordan üzerine gittim bilerek ama hiç sesini çıkarmadı, sadece ben hatamın farkındayım lütfen üzerime gelme çok kötüyüm dedi.

Şimdi de çocukla ilgileniyor, meyve hazırladı, kızımın da eline meyve verip verip bana gönderiyor

Yazdıklarımdan belki de şımarıklık yapıyormuşum gibi algılanacak ama gerçekten yalnızlıktan çok bunaldım ve böyle bir patlama yaşadık.
Biz buraya gelmeden önce doğu görevindeyken o kadar hareketli bir hayatımız vardı ki bazen evimizde sakin oturmayı özlüyorduk, aile gibi arkadaşlarımız vardı, sürekli birlikteydik, öyle bir ortamdan bu yobaz şehre gelip son iki yılımı tamamen yalnız geçirmek beni çok zorladı

Sevindim canım, aslında sen onun iyiliğini düşünüyorsun, kendine bir şey alması bile seni mutlu ediyor. Böyle böyle düzene girer inşallah her şey

Canım seni çok iyi anlıyorum biliyosun biz de tayinciyiz damdan düşmüşe dönüyor insan. Olur böyle sıkıntılar aile içinde önemli olan en az zararla atlatmak bence. Kimse benim eşim dört dörtlük diyemez diyosa da kendini kandırır. O yüzden şimarıklık olarak düşünme hepimiz burda içimizi döküyoruz. Geçer tez zamanda bunaltılar inşallah

Canım şuan duygusal bı dönemden geçiyoruz tepkilerin çok normal ama baksana yüzü yok diye kuzunla sana meyve göndermiş ne kadr istesen de küs kalamazsn gurbette birbirinzden başka kiminiz var bırak hatasını telafi etsin uzadıkça huzurunuz kacicak yazık yavrun da hisseder o hatasını anlamissa sende affet bu süreç geçici inslh başka bı yerde yine eskisi gibi bı suru arkdsn olcak

Kesinlikle anlamak guc ama boyle bencede

Kızlar güzel haber alan herkese sevindim. Bende iyiyim hemşireyim çalışıyorum iznim de yok malesef o yüzden giremiyorum hiç duanızı eksik etmeyin covid vakası hep artıyor endişeliyim. Kendinize dikkat edin.
Allah yardımcın olsun canım, dualarımız sizinle.. Ah şu millet biraz dikkat etse bak canınızı yavrunuzu dilinize taktınız çalışıyorsunuz, Allah razı olsun sizlerden..

Bence araba kullanmayi da ogrenmelisin hatta heveslenmelisin bu konuda babam bana ehliyeti 18 yasinda aldirdi bir gun doktora gitmek zorunda kalirsak annenin de ehliyeti yok sen bizi goturursun diye aldirmisti. Ilk ise girdigimde de pesinati babam verip beni kredi borcuna sokup 23 yasinda kendime sifir bir araba almistim Hayatin binbir turlu hali var kendi ayaklarinin ustunde dur diye yetistim hep bence sende bu konuda heveslenmelisin sonucta araban var ve ikinizin, neden kullanmak istemeyesin
Ya ben mesela cok evde kalinca bunaliyorum, migrenim de tutuyor ve keyfim de kaciyor. O yuzden tabiki ailecek bir seyler yapmak cok guzel ama eger esim bana ayak uyduramiyorsa ben kendi basima gidip gezerdim. Hele bebis de gelsin bana arkadas madem sen bizi goturemiyorsun biz bu hafta sonu surdayiz istersen gel is cikisi filan derdim Hep ben ona ayak uydurmak zorunda degilim sonucta biraz da o bunun icin cabalasin.
Sanirim simdi kasim ayinda bir haftalik tatil var size bu tatil cok iyi gelicektir. O zaman dilimi icin simdiden konusabilir plan yapabilirsiniz

Kızlar size 13 yıl deviren biri olarak tavsiyede bulunayım nacizane ...ister evlilik öncesi ilişkiniz olsun ister evlendikten sonra tanıyın birbiriniz hiç farketmiyor aynı eve girince bir olunca huyunu suyunu alana kadar karşılıklı biraz. Yıpranma süresi oluyor ve bunların çoğu ailesel olsada yıpratıyor ilk 5 yıl çok önemli cnki bir evliliğin oturması iciin bence. 5 yıl geçmesi gerekiyor kah bu sürede kavgalar tartışmalar küs geçen günler huzursuzluklar bide üstüne hamilelik varsa bu süreçte daha. Çok yıpratıyor cnki kadınlar bu dönemde daha hassaslar ...gerektiğinde alttan da alıyorsun tepkide veriyorsun tavırda koyuyorsun ama. Yipranan sen oluyorsun ilişkiniz oluyor sevgi varsa hepsi duzelliyor bunu unutmayın hepsi bizim bir sınavımız o bağ ipinin kuvvetlenmesi için bazen gerilmesi de gerkiyor dimi dönüşü olmayan noktayya gelinmeesin yeter herşey duzenne giriyor oturuyor zamanla tamamlaniyorsunuz ...rabbim yuvalarimizn huzurunu aileelrin birbirleriyle huzurunu bozmasın zorlukların ardinda hep güzellikler vardır

Nerede oturduğunu merak ettim ben yobaz kelimesini çok kullanıyorsun sanki

Günaydın kızlar mutlu haftalarımız olsun,bu hafta doktor randevusu olan arkadaşlar çok güzel haberlerle dönsün inşallahhhhh
Günaydııııın güzeliiiim ayyy bi uyandım eşim gelmiş normalde gelmeden kahvaltısını hazırlıyordum neyse bugün de ondan olsun dedim yatıyorum hala 14+0 dan selamlar

Günaydın çok üzüldüm gerçekten
Keşke yakınında olabilsek dedim
Sen çok güçlü bir kadınsın
Bunuda atlatacağınıza eminim...

Günaydın kızlar nasılsınız? Bu hafta dert köşesi olmuş burası, Allah hepimizin içine ferahlık versin. Benim de canım sıkkın bu ara. Ben İzmir’e evlenip geldim ama hiç alışamadım kızlar ya hiç sevmiyorum. Zaten sevmiyordum şu deprem tuzu biberi oldu artık. Yıkılan binalar o kadar yakın ki pencereden çekim yapan tv arabalarını görebiliyorum. Korku ve kaygıyla girdik evimize. Çok şükür bir sıkıntı, hasar yok ama yine de tedirginim. İnşallah deprem olmaz diye uyuduk dün gece. Hiç istemiyorum artık burda yaşamak, ama eşim de mümkün değil ikna olmuyor. Burdaki işimden de nefret ediyorum. Ben ömrümde hiç öff yarın iş var gitmek istemiyorum dediğimi bilmem, burda ayaklarım geri geri gidiyor. Önceki iş yerimi de ondan öncekini de seviyordum hem iş arkadaşlarımı hem yaptığım işi. Ne işi, ne iş yerini ne insanları sevmiyorum sevemiyorum. Geldiğimden beri mutsuzum. Evimiz yok ev bakıyoruz bir süredir ama allah biliyor içimden hiç bu şehirden ev almak gelmiyor. Bazen, nankörlük olmasın bebeği de yanlış zaman da mı yaptım diyorum. kimsem yok burda. Ne ailem ne akrabam ne arkadaşım. İşten eve evden işe. Bir tek eşimle çıkıyoruz bir yerlere. Ben memleketimde arkadaşlarımla buluşur, gezer, tiyatroya, konsere giderdim. İş çıkışı iş arkadaşlarımla bir şeyler içmeye giderdik. Kardeşlerimle görüşüp alışveriş yapardık. Şimdi hiçbirini yapamıyorum. O kadar bunaldım ki. Zaten corona alt üst etti her şeyi. Eve tıkıldık kaldık resmen. Gitmek istiyorum burdan alışamıyorum.

Deprem yüzünden mi bu kadar soğudun acaba? Genelde İzmir'e yerleşen arkadaşlarım oh be dünya varmış der hep, ama tabii herkesin beklentisi farklı

Şehirden çok aile özlemi yüzünden böyle olmuş gibime geldi, inşallah en kısa zamanda kavuşursunuz, memleketim dediğin yer çok uzak mı? ara ara haftasonu kaçamağı vesaire yapsan?

Bende istanbuldan izmire yerleşenlerdenim. Ben çok sevdim Burayı. Bende sosyal bir hayata sahiptim istanbulda. Son zamanlarda çıcuğum küçük olduğu için gezemez tiyatroya gidemez olmuştum -sadece çocuk oyunlarına gidiyorduk- ardından buraya taşındık. İnsanlar çok sıcak yapscak çok şey buluyoruz. Haftasonu çeşme foça seferihisar birçok yeri gezebiliyoruz. Hem doğası güzel hem turistik geziler yapabiliyoruz. Şimdi istanbula dön deseler bir düşünürüm açıkçası sadece sıkıntı olan sağlık sistemi. İstanbulun 20 yıl gerisinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…