2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bence bebeğin 2-3 yaşına gelsin kesinlikle kpssyi dene.branşın ne bilniyorum ama. Bir komşum okul çağındaki çocukları ile İstanbul’dan doğudaki bir şehre atandı ve eşi de gidemedi. Ama o çocuklarıyla gitti. Senin eşinde tayinini çıktığı yere gidebilir. Senin için sıkıntı olmaz. Sen eşin için fedakarlık edip çocuğa bakmayı görev üstlenmişsin. Karşılığında eşin sana teşekkür etmesi gerekirken ne yazık ki eğitimli bir insanın yapmaması gereken bir yorumu yapmış. Dünyanın binbir türlü hali var mesleğin elinde kesinlikle çalış. İleride bunun emekliliği var. Kpss olmazsa özel okulda çalış ama çalış bence. Çünkü çalışmak insana güven veriyor.

Canım benim ben de aynı şekilde düşünüyorum burda çok yalnızım hiç alışkın değilim bu hayata çok asosyal hissediyorum kendimi. Deprem için çok çok geçmiş olsun psikolojini çok etkiler cinste

Yok canım depremden önce de sevmiyordum. Hatta en son hüngür hüngür ağladım gitmek istiyorum sevmiyorum burayı diye, eşim de tamam o zaman. Bu kadar üzüldüğünü bilmiyordum demişti. Bebek fikrini erteleyelim, yeni bir hayat kuralım diye konuştuk, ertesi gün hamile olduğumu öğrendim.
Uzak maalesef, 8 saat. Bu sene 2 kez gidebildik. Uçağa da binmiyorum pandemiden dolayı.

Hiç kimsen olmayınca gerçekten çok zor oluyor. Biz 1 buçuk sene önce evlendik. Evlendiğimiz ilk zamanlar eşimin işi dolayısı ile başka şehirde oturuyorduk. Ve benim de hiç arkadaşım yoktu eşimin işleri çok yoğundu bazen akşamları bile yalnızdım. Artık çok bunalmıştım sürekli kavga ediyorduk. Ben de iş arıyordum sektör durgundu iş de bulamamıştım. Hiç bilmediğin bir yerde tek başına olmak gerçekten Çok zor. Seni çok iyi anlıyorum. Zaten evlendikten 6 ay sonra eşim işinde sorunlar yaşadı işi bıraktı. Memleketimize yerleştik kendi işimizi kurduk şimdi çok daha huzurluyuz. En azından çalışıyorsun öyle düşün. Ama yalnız olmak arkadaşının ailenin yanında olmaması insanın psikolojisini de etkiliyor. Belki çocuk olunca daha farklı olur. Bence hiç çocuğu yanlış zamanda mi düşündük diye kafanı meşgul etme. Çocuk bereketi ile gelir belki hayatınızı değiştirir sana yoldaş olur tüm sıkıntılarını unutursun

Sağlık sistemi kesinlikle berbat. Kimse kusura bakmasın. Hastaneler yetersiz. Yollar çok kötü. İnsanları sıcak mı bilemiyorum ama benim iş yerinde gördüklerimin alakası yok. Şok olmuştum hatta burası izmir mi diye. İki kişi gezmek bir yere kadar güzel, sonrası sıkıcı. 2 senedir çeşmeye belki 50 defa gitmişimdir. Geçen hafta foçadaydık. Ama beni mutlu etmiyor bunlar ne yazık ki. Bir de aşırı pahalı geliyor bana, İstanbuldan sonra belki size normal geliyor ama kiralar, ev fiyatları evlere göre çok geliyor. Eski ve biçimsiz. Evlenirken çok zor ev bulabildik. Eşyalarım sığmıyor, yine de 2200 kira veriyoruz. Toplu taşıma eziyet. Arabasız hiçbir yere gidemiyoruz. İşin ve evin yakın olacak, o da güzel muhitte olacak ancak öyle güzel bence.

İş yerini de sevmiyorum ki, oraya da alışamadım geldiğimden beri. İnsanlar bir garip.
inşallah dediğin gibi olur, şimdi kara kara bir de onu düşünüyorum nasıl bakacağız, izin almam gerek, bakıcı bulmak gerek. 5dk bile bırakacak kimsem yok. Hiç beklediğim hayal ettiğim gibi olmadı

İstanbulda çalışırken kimse kimseye selam vermiyordu. Aprtmandaki kimseyi tanımıyordum. Burada ilk iş günümde herkes yanımabgelip hoşgeldin demişlerdi çok şaşırmıştım. Alsancakta kozomla gezerken bebek arabasıyla bi yerden geçemesem yardım ediyorlardı. Hiç alışkın olmadığım şeyler bir de bizde muhakkak iş çıkışı bişeyler yapılır dı corona öncesi. Belki o yüzden biraz kolay alıştım. Aileme çok bağlıyım ama burada başım sıkışsa ailem gelmeden herkesin seferber olacağına eminim.

Şanslıymışsınız ne güzel. Ben 2 sene olacak bu binaya taşınalı, yan komşumu geçen hafta ilk kez gördüm. Kimseyi tanımıyoruz. Ha çok da umrumda değil öyle komşuluk olsun derdinde bir insan değilim ama böyle. İş yerimde de aynı şekilde kimse gelip hayırlı olsun demedi. Birçoğu gayet soğuk ve garip tipler. İyileri de var tabi ki. Önceki iş yerlerimde daha mutluydum. Aile gibiydik. Sizin şansınıza bence güzel insanlar denk gelmiş hep.

İzmir güzel denince aklıma birden adres sorduğumda insanların cevap vermek için sigara istedikleri kordondaki anılarım geldi insan akşama kadar hep mi aksi hep mi lanet insanlara denk gelir öyle bir şanstı benim ki. Toplu taşıma rezalet gerçekten yollar desen öyle. En son sinirden tepemden duman çıkıyordu bir taksicinin yanına gittiğimde. Tek iyi davranan o olmuştu sordum nerelisin dedi konyaliyim dedim belli ya buralı olmadığın otogara götürür müsün beni abi
Susmuyorr

Canım çok üzüldüm ailenden uzak olduğun için ama sen yaşadığın şehri de sevmiyorsun seni çok iyi anlıyorum ben de yaşadım aynı durumu ayaklarım geri geri giderdi işe gittiğim zaman ama inan istanbulda çok farklı değil corona yüzünden kimseyle görüşemiyoruz annem bi saat uzaklıkta ona bile çok nadir gidiyorum merkezi bir semtte oturuyorum ama ne komşuluk var ne başka bir şey en son dayanamadım yan komşumun zilini ben çaldım bir şeyler yapmıştım ikram ettim bekarken öyle değildi bizim apartman aile apartmanı gibiydi çok bocalıyorum çoğu zaman uzun süredir ilk kez tatil diye Perşembe günü çıktık biraz gezdik eşimle arkadaş dersen İnan şu an onlar da beni anlamıyor arayıp sormuyorum diye şımarık bile ilan edildim evlendi değişti diyenler bile var ama bilmiyorlar bazen bulantıdan eşimin telefonuna bile cevap veremiyorum

Insallah en kisa zamanda donebilirsiniz Istanbula Insan gercekten bir yerde mutlu olamiyorsa oraya ait hissedemiyorsa ne yaparsan yap olmuyor

Bazen çok zorlamamak gerekiyor. Ben ve eşim kayseriliyiz ben bartına memur olarak atandım o istanbula atandı sonra evlenince eş durumundan istanbula geldim geldiğimden beri hem iş hem şehir beni boğuyordu resmen 5 yıl boyunca doğu görevi çıksın diye uğraştık. O kadar stresten hastalanıyordum sık sık. En son geçen sene kafaya koydum dedim ben tercih yapcam sen de dilekçe ver gönderirlerse gönderirler yoksa her türlü geri dönerim nasılsa dedim tam tercih yapacağım gün adetim bir hafta gecikmişti test yapıym ne olur ne olmaz dedim pozitif çıktı beklemiyorduk şok olduk öyle olunca yine gidemedim hamile bir çocuk yapamazdım tek. Kaldık neyse sonra çekmeköy muhit olarak hoşumuza gitti ilçede çalışacağım yere yakın olsun atamamıda ilçeye aldıraym diye oraya yakın tuttuk evi. Şimdi öğlenaeası yemeğe eve geliyorum çocuğumun anaokulu da iş yerime çok yakın park falan çok sakin ormanın dibindeyiz. Nasip neyse kaçılmıyor bazen.

Kızlar size bir şey soracağım, şimdi 14+1 im ben, ilk bebiş zaten, bu bebişi ilk ne zaman hissederim yoksa şimdiden hafif hissedilir mi? Bir de tekmesi falan ne zaman dışarıdan görülecek kadar oluyor?
Bu hamilelik deli deli şeyler sorduruyor bana

Ben doktoruma 12.haftamda seyirme gibi bir şey hissediyorum dedim sen tıp tarihine geçersin imkansız dedi net bir dille ilk gebeliğin 20.haftada hissetmeye başlarmışım

Her şehrin iyisi de kötüsü de var elbette. Ben asla insanlarına laf etmem zaten, benim çevredekiler sorunlu. Sadece ay çok modern, insanları süper, her şey çok güzel diye güzellemenin abartı ve saçma olduğunu düşünüyorum. Normal bir Türkiye şehri işte benim için. İşinde mutlu değilsen, ailen sevdiklerin yanında değilse, arkadaşın yoksa isterse cennet gibi yere koysunlar mutlu olamıyor insan.

Ben zaten komşuluk hasreti çeken biri değilim canım olmasın da çok umrumda değil. Tanımadığın bilmediğin ve yalnız olduğun şehirde yaşamak çok zor sadece. Sokaklarını ezberlediğin şehirde kimseyle görüşmesen de güvende hissediyorsun, ben burda hep tedirginim. Hep yabancı hissediyorum kendimi, buralı olamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…