2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Insallah en kisa zamanda donebilirsiniz Istanbula Insan gercekten bir yerde mutlu olamiyorsa oraya ait hissedemiyorsa ne yaparsan yap olmuyor
İstanbullu değilim ben canım, sağol temennin için dönme şansım olsa şehrime keşke. Çocuğum için daha da çok istiyorum ama zor gözüküyor. Kesinlikle mutlu olamıyorsan ne yaparsan yap hep batıyor.

Canım 20. Haftadan önce hissettiğin şeyler gaz,seğirme vs dedi doktor bana.dışardan görmek biraz daha sonraki haftalardır diye düşünüyorum kuzenim 33-35. Haftalarda filan atardı video bize

13den sonra hissetmeye başlayabilirsin kuzum, benim karnım çok büyümemişti o yüzden tekmesi hiç dışarıdan görünmedi

Kızlar herkese hayırlı gunler
11+5olduk hastaneye gıttım elhamdülillah kese etrafında kanama alanı durmus normale donmus ilaclara devam etmemi söyledi cinsiyet tahnınıde yaptı kız olabılırmısRabbim diğer tehlikesi olan arkadaşlarımada sizlerde her daim hayırlı haberler almayı nasip etsınhaftaya ayrıntılı ultrason var o zaman kesınlesecek cinsiyeti inş

Maşallah ne güzel olmuş Benim iş yerimi değiştirme şansım yok maalesef, yeri de çok kötü. Güzel yerlerinde oturayım şehrin diyemiyorum rahat rahat yoksa bu sefer trafiği çekmek zorundayım. bebek olunca süt iznine eve gelmem gerekecek, mecbur o muhitte oturacağız. Hiç de sevmediğim bir yer. Allahım bir kapı açsın, bir çare bir çözüm versin diye yalvarıyorum resmen. Hiç sevmiyorum işimi.

YAğ oranı az olan zayıf gebelerde erken hissedilirmiş ben önceki bebeğimi 16 17 lerde hissediyordum bunda da yeni yeni acaba bebek mi diyorum ama net bi şekilde ayırt edemiyemiyorum.

peki neden İzmir'de olma konusu bu kadar mühim eşin için?
yani sen ciddi ciddi sevmiyorsun, bunu bir çözüme ulaştırmanız lazım böyle hayat geçmez ki? en azından belli bir süreyse de 3 yıl 5 yıl, ikinizden biri iş bulunca vs adını koysanız?

Herkese selam okuyacak ne çok şey birikmiş 1 günde S SarI NisaN tekmeler için çok erken 16-17 de kıpırtılar hissediliyor ama gün içinde az az. İlk gebelikse 20ye kadar hissetmeyebilirsin. 20den sonra daha kuvvetli hissedersin. Dışarıdan gözükme olayı da 7 aydan sonra oluyordu sanırım. Karnın epey büyüdüğünde

Kızlar doktora gittim bugün ikili için herşey yolunda dedi şükür bide cinsiyet için ki tahmin etti ama bı aya kesin bellinolur dedi. Bı oğlum var sağlıkla bide kızım olsun istiyorum ama onceligim tabiki sağlıklı olması. Herkesin gönlünce olsun herşey

Memleketi bu tarafta çünkü biz en başından konuşup anlaştık. O zamanlar İzmir bana böyle öcü gelmiyordu. Yaşarım dedim. Kabul ettim. Sonrasında da cayamadım. Eşimi suçlayamıyorum o sebepten, baştan ben söz verdim diye. Ama dayanamıyorum bazen, ben konusunu açınca da çok üzülüyor.

Eşim de ilk zamanlar bana Adana’da yaşayıp yaşayamacağımı sordu hatta tayin istedi tabi o zamanlar sevgiliydik başımda kavak yelleri senin olduğun her yerde olurum demiştim ama tayin olmadı şimdi iyi ki olmadı diyorum geçen gün ablası keşke Adana’da olsanız hep bi arada yaşardınız (kendi ailesiyle) dedi önce siz gidin taşının Adana’ya yaşarsan biz de geliriz dedim

Susmuyorr insanın kendini yaşadığı yere ait hissetmemesi çok zor gerçekten. Ben ilçe değiştirip depresyona girmiş insanım. Seni anlamamak mümkün değil.
Kesinlikle öyle. Hele şu dönem iyice yokluğunu hissediyorum bir desteğin. Hastane, doktor bulurken bile zorlandım. Soracak kimsem yoktu burda konu açtım hatta. 10 sene önce her yerde yaşarım diye düşünüyordum ama artık farklı düşünüyorum.

Ahahh, çok şanslıymışsın keşke benimkinin de olmasaydı

Seni çok iyi anlıyorum ben de 2008 de üniversite için geldim lanet Ankara’ya sonra eşimle burda tanıştık ve işimi de burada buldum kaldık burda. Sadece eşimin erkek kardeşi ve eşi var ve 3 ayda bir falan görüşüyoruz çok samimi değiliz onlarla. Bizi buraya iş dışında bağlayan bişey yok. Ben Mersine istersem hemen geçerim uzman olarak aynı pozisyonda kalarak, burda bir kamu kurumunda Merkez teşkilatında olduğum için ama eşimin durumu öyle değil. Statüsü düşer geçerse. Bir de eşim pek istekli değil zaten Mersin’e gitmeye, ailemin iç işlerimize karışacağını düşünüyor oysa öyle bişeye izin vermem. Ama bıktım burda olmaktan ben de. Yapayalnız hissediyorum bazen. Bir de anne babalarımız sonsuza kadar yaşamayacak onlarla sağlıklı günlerinde ne kadar zaman geçiysek o kdar iyi diye düşünüp daha da üzülüyorum. Yalnız değilsin yani canım.

‘Bir de anne babalarımız sonsuza kadar yaşamayacak onlarla sağlıklı günlerinde ne kadar zaman geçiysek o kdar iyi’
O kadar doğru ki

geri senin memleketine de dönünce o aynı şeyleri söyleyebilir tabii, biraz iki ucu boklu değnek olmuş gerçekten :)
izmir büyük şehirdi burası küçük şehir vsvsvs muhabbeti yaparsa o zaman gerçekten canın sıkılacak..

bence öyle ya da böyle ilk hedefin çocuktan sonra işi değiştirmek olsun, şehri sevmiyorsan da motivasyona ihtiyacın var, çocukla birlikte oyun gruplarına vs. girer oralarda arkadaş edinirsin belki. kendini umutsuz görme, izmir gerçekten kocamaaaan şehir, mutlaka karşına senin kafanda insanlar çıkacaktır, olumsuz olumsuzu çeker derler ya, senin işler öyle yolunda gitmemiş

umarım bebekle birlikte biraz hem havan, hem işin, hem de çevren değişir,

Canım seni çok iyi anlıyorum, gerçekten insan bir kere ısınamadı mı sevemedi mi alışamıyor.
Bence seni en çok etkileyen iş ortamını sevmemen olmuş, iş yerinde en azından selamlaşıp ayaküstü de olsa sohbet edebileceğin birileri olsaydı belki az da olsa kendini iyi hissederdin.

Komşuluk konusunda da zaten artık eskisi gibi gitme gelme olayları yok çoğu yerde, ben de pek sevmem o işleri ama insan kapının önünde karşılaşınca veya bahçede çocuğu oynatırken falan aklı başında bir iki insanla konuşmak istiyor.
İnan ben de burda dışarı çıktığımda bile kızımdn başka kimseyle konuşmuyordum
İki ay önce ev değiştirdik, buradakiler en azından karşılaşınca günaydın iy günler nasılsın falan diyorlar.
Benim olduğum katta bir teyze var, kızı da eşimin eski öğrencisi, sağolsun o her gördüğünde bir şeye ihtiyacın var mı der, geçen gün canımın çektiği bir yemeğin malzemesini nerden bulabilirim diye sordum allah razı olsun hemen yaptı getirdi ağlaya ağlaya yedim o yemeği.

İnşallah iş ortamında iyi insanlarla karşılaşırsın da biraz kafan dağılır.
Biz doğudayken tüm okul hep birlikte plan yapardık, her tatilde gezme planlı ayarlardık, gece yarılarına kadar otururduk ama buraya bi geldik şok oldum, ne doğumumda hayırlı olsun diyen oldu ne de sonrasında yaşadığımız sıkıntılarda arayan soran oldu, eşim iki günde bir izin alıyordu nerdeyse, açıklama da yapıyor “eşim doğum yaptı, eşim hasta, eşim ameliyat oldu, eşim hastanede yattı” ya bir Allah’ın kulu da merak edip hayırdır kardeş bir şeye ihtiyacınız var mı demez mi?

Biz hizandayken ben bi rahatsızlandım acilde 6 saat gözlemde kaldım inan okulun hepsi ziyarete geldi o kısacık zamanda, evime yemek yapıp getiren torba torba meyve taşıyan gelip bulaşığımı yıkayan inanamazsın. Haliyle şimdi ben de sudan çıkmış balık gibiyim

atanamayanogretmen canım çok üzüldüm anlattıklarına keşke komşum olsaydın diyorum içimden...
Canım benim allah razı olsun
Keşke gerçekten halimizden anlayan insanlar olsa çevremizde ama bazen olmayınca olmuyor işte.
Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.
Aslında bizim de bu yeni taşındığımız binada genç ve kafa dengi kişiler var, çocuklarımızın yaşları da çok yakın ama pandemiden dolayı maalesef sadece dışarda karşılaştıkça konuşuyoruz, o bile iyi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…