- 17 Haziran 2019
- 2.104
- 2.704
- 53
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #13.741
İnançla ilgili söylediğini düşünmedim zaten canım yaşadıkların için üzgünüm ama maalesef kimsenin kimseye faydası olmayan bir zamanda yaşıyoruz tırnağın varsa başını kaşı misaliİki üç kez kullandım sanırım...
İçanadoluda bir ilçede yaşıyoruz, eşim de buranın başka ilçesinden, kendi de der bizim insanımız yobaz diye
Bunu yaşantı tarzı ya da inanış şekli olarak asla söylemiyorum yanlış anlaşılmasın.
Ama gerçekten insan ilişkileri konusunda tuhaflar, dışardan geleni sahiplenme hiç yok, kendi tarzından olmayan insanlara hep bir eleştiri hep dedikodu.
Herkes kendi kapalı çevresinde görüşür, dışarıya açık değiller.
Onca şey yaşadık bir Allah’ın kulu nasılsınız diye sormadı, bebeğimin daha kırkı çıkmamıştı hastane köşelerinde benle süründü, iki aylıktı ben hastanede yattım, bir kişi bile bebeğe kim bakıyor senin bir şeye ihtiyacın var mı demedi.
Söylemek istediğim bu tarz şeyler.
Kimsenin yaşantısı da inanışı da beni ilgilendirmez zaten.
Gerçekten insanları sıcakkanlı ve yemekleri unutulacak gibi değilben de daha önce bir sosyal sorumluluk projesi için gitmiştim bitlis'e ve ahlat'ı ve insanlarını çok sevmiştim, insanların göle deniz demesi garibime gitmiştiyemekleri de çok güzeldi, taptap mı öyle bir yemek yemiştim ciğerden
tatvanda da çoook güze büryan yediğimi hatırlıyorum, yine hep yemek hatırlıyorum
İnançla ilgili söylediğini düşünmedim zaten canım yaşadıkların için üzgünüm ama maalesef kimsenin kimseye faydası olmayan bir zamanda yaşıyoruz tırnağın varsa başını kaşı misali
Amin canım ama inan artık akrabaların bile faydası olmuyor çoğu zaman bir gün bile arkadaşlarım kuzenlerim beni arayıp bir şeye ihtiyacın var mı diye sormadı bugün eşimin iş arkadaşı aradı hamileliğimi yeni öğrenmiş kız tebrik etti bir isteğin olursa lütfen bana söyle dedi bi tuhaf oldum hayatımda iki kez karşılaştığım insan en yakın arkadaşım bile aramadı üstelik onu aramadığın için bile sitem ettiİşte ben hiç öyle bir ortamdan gelmedim o yüzden bana çok tuhaf geldi bu tutumları.
Yani beklediğim fayda da değildi aslında, insanlık adına bi nasılsın bile demeleri yeterdi ama o da yok maalesef çoğu kişide.
Ne diyim allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin
Aslında benim demek istediğim de tam buydu, akrabadan beklentim hiç olmadı, ama arkadaştan yana hep şanslı oldum. Çok şükür eşimin okul ortamı da iyiydi aile gibi olmuştuk.Amin canım ama inan artık akrabaların bile faydası olmuyor çoğu zaman bir gün bile arkadaşlarım kuzenlerim beni arayıp bir şeye ihtiyacın var mı diye sormadı bugün eşimin iş arkadaşı aradı hamileliğimi yeni öğrenmiş kız tebrik etti bir isteğin olursa lütfen bana söyle dedi bi tuhaf oldum hayatımda iki kez karşılaştığım insan en yakın arkadaşım bile aramadı üstelik onu aramadığın için bile sitem etti
Bu sene Kasım tatili olmayabilir canım hiçbir şey net değil pandemiden dolayı. Olsa bile Kasım’da ara tatil öğrencilere oluyor, öğretmenler okulda seminer çalışmalarına katılıyor, idareciler zaten hep okulda, idareciler memur şeklinde 8-5 çalışıyor ve sadece yıllık izin kullanabiliyorlar. Onun dışında tabi hastane işi falan olunca müdür idare ediyor sağolsun.
Bakalım bir şeyler düşüncesiz inşallah
Kızımla gezmeler ben de çok yaptım yapıyorum gerçekten güzel de oluyor o büyüdükçe daha fazla şey paylaşıyoruz
Yalnız şöyle bir şey var, araba kullanmayı bilsem de yapabileceğim en farklı şey evin yakınındaki parkta değil de başka bir parkta bahçede oynamak olacaknerdeyse hiç seçenek yok diyebileceğim bir yer.
İlde olsaydık en azından orda güzel ağaçlık bir iki alan var, her gittiğimizde de gideriz iyi geliyor.
Ama burası o kadar küçük ki toplu taşıma bile yok
Bilmiyorum hiç bulundun mu küçük bir ilin daha da küçük bir ilçesinde ama bu tarz yerler genelde böyle -turistik olan yerler ve deniz kenarı yerler dışında-
Kardeşim buraya geldiğinde siz burda nasıl yaşıyorsunuz dedio zaman sen iyi ki hizana gelip görmedin dedim ben de
@Kelebekcim iyi bilir ne demek istediğimi
Inşallah en yakın zamanda kalbine göre olur herşey canım ya da razı olacağın şeyler olurMaşallah ne güzel olmuşBenim iş yerimi değiştirme şansım yok maalesef, yeri de çok kötü. Güzel yerlerinde oturayım şehrin diyemiyorum rahat rahat yoksa bu sefer trafiği çekmek zorundayım. bebek olunca süt iznine eve gelmem gerekecek, mecbur o muhitte oturacağız. Hiç de sevmediğim bir yer. Allahım bir kapı açsın, bir çare bir çözüm versin diye yalvarıyorum resmen. Hiç sevmiyorum işimi.
Aynen cidden esnaf çok iyi halkı için bişe diyemem genelinde eve ilk taşındığımızda 2 temizlikçi abla çağırmıştım ablalar çok uyanıktı gözüm korktu birazKız Tatvan sevilmez mi cennet
Mutki ve Hizan en kötü ilçeleri.
Ahlat da çok güzel bak gidip gezin mutlaka.
Sen orda hiçbir şey yapmasan bile çık sahilde yürü nasıl iyi gelir.
Biz Tatvana gittiğimiz günler Paris’e gitmiş gibi olurduk
Hizana A101 açılınca avm açılmış gibi sevinmiştik
Pazar kültürü yok haklısın, manava da hep aynı şeyler geliyor ve taze ürün bulmak çok zor, ben memleketten az mı taşıdım kolileri
Ama dışardan gelene esnaf gerçekten çok ilgili, özellikle kadınlara karşı çok korumacı yaklaşırlar.
Normal bir markete bile gitsek hocam çay içer misniz diye sorarlardı hizanda
Canım benim ben de öğrendiğimden beri ağlıyorum hem de mutluyum. Ali Ağaoğlu açıklama yapmış bence gündeme oturacak cinsten. Eski demirleri kullandıklarını inşaatta ve deniz kumu kullandıklarını söylemiş herkes böyle yaptı diyor. İstanbulda deprem olsa ordu bile giremez ölen şanslı sayılır diyorKızlar enkazdan kurtarılan 3 yaşındaki Elif bebek mucizenin ispatı değil mi.. haberi izlediğimden beri o kadar kötüyüm ki. çok değişik duygular yaşıyorum. Bir yandan ağlıyorum bir yandan seviniyorum. Enkaz altında kalan hayvanlara da çok üzülüyorum. Keşke tüm insan ve hayvanların kurtarılmak için bir şansları olabilseydi. Deprem her zaman oldu ve olacak ülke böyle durumlarda şahane birlik oluyor, gurur duyulası bir şey ama asıl ders çıkarması gerekenler umarım bunun farkına varır artık.
Zaten o adamın yaptığı evlerde güvenip oturanlara hayret ediyorum ki sadece o da değil çok kişi öyle yapmış.. dışarıdan bakınca gösterişli, kocaman binalar tuzla buz olacak. Çok korkutucu..Canım benim ben de öğrendiğimden beri ağlıyorum hem de mutluyum. Ali Ağaoğlu açıklama yapmış bence gündeme oturacak cinsten. Eski demirleri kullandıklarını inşaatta ve deniz kumu kullandıklarını söylemiş herkes böyle yaptı diyor. İstanbulda deprem olsa ordu bile giremez ölen şanslı sayılır diyor
Zaten o adamın yaptığı evlerde güvenip oturanlara hayret ediyorum ki sadece o da değil çok kişi öyle yapmış.. dışarıdan bakınca gösterişli, kocaman binalar tuzla buz olacak. Çok korkutucu..buna müsade edenler de yapanlar da cezalandırılsa keşke en ağır şekilde ama nerde.. Bi katilden ne farkları var ?
Canım benim ben de öğrendiğimden beri ağlıyorum hem de mutluyum. Ali Ağaoğlu açıklama yapmış bence gündeme oturacak cinsten. Eski demirleri kullandıklarını inşaatta ve deniz kumu kullandıklarını söylemiş herkes böyle yaptı diyor. İstanbulda deprem olsa ordu bile giremez ölen şanslı sayılır diyor
Aman AllahımKızlar istanbul depremde yerle bir olacak o kesin. Depremden sağ kurtulursak asıl mücadele başlayacak. 99 depreminde olanları az çok okuduk duyduk. Enkazları dükkanları yağmalamaya insanlar gitmiş. Yardım tırları ele geçirilmiş bir su bile para karşılığı satılmış. Enkazlarda vefat eden insanların kollarını parmaklarını kesip altınlarını çalmışlar. Burada tam bir kaos ortamı olacak. Ben en çok o kısımdan korkuyorum.
Bende indiriyorum hemen fikir çok hoşuma gittiKizlar benim yeni ogrendigim bizi motive edicek bir uygulama buldumgunluk yurudugun adimlari bagislayabilecegin bir aplikasyonmus bende daha denemedim de bir arkadasim gonderdi bugun. Aksam nasil oluyor diye bir deneme yuruyusune cikicam sonra bakarsin iyilik hareketi icin her gun daha fazla yururum
Amin canımAman Allahım99 depreminde çok küçüktüm hiç bir şey hatırlamıyorum Allah korusun herkesi
Kızlar istanbul depremde yerle bir olacak o kesin. Depremden sağ kurtulursak asıl mücadele başlayacak. 99 depreminde olanları az çok okuduk duyduk. Enkazları dükkanları yağmalamaya insanlar gitmiş. Yardım tırları ele geçirilmiş bir su bile para karşılığı satılmış. Enkazlarda vefat eden insanların kollarını parmaklarını kesip altınlarını çalmışlar. Burada tam bir kaos ortamı olacak. Ben en çok o kısımdan korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?