2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben de cok hassasim bu konuda devit 3 u bende biliyorum gercekten var paraben prespektusunde de gordum.ben bi ara dogal diye Welcare marka d vitamini kullaniyordum.simdi dr um monovit verdi dr bunu verdi diye bunu kullanmam gerekiyormus gibi geliyor bana da baktim icine bisiy yok gibi eczaneye sordum paraben yok dedi ama guven de olmaz iste.

Anladim ben 38 yasindayim boyle bi mecburiyet yok burda
Ya madem Almanyadasin Cnm bisey soracagim sana bu kan sulandirici ilaclari turkiyedeki kadar yaygin kullaniyorlmu Avrupada.. burda bi prof oyle bir iddiada bulundu da Benim iki kaybim var ikisinde de igne kullanamadan kaybettim.simdi gebeligim devam ediyor ama igne kullaniyorum.Turkiyede cok yaygin veriliyor bu igneler gebelere Almanyada uygulama nasil bu konuda.

Ben gavisconu kafaya dikiyordum ictigim gibi midemin yanmasi geciyordu.kafaya dikiyordum dediysem icmem gerektigi kadarne cektim mide yanmasindan

monovitin icinde de koruyucu olarak bha var canım kansorejen bir madde Japonya'da kullanimi yasak mesela ben doktoruma sordum welcare 1000 kullanmak istediğimi bir püf yeterli dedi sonra ilk gebeligimde ki ödem sorunumu ve bacak krampları mi söyleyince kalsiyum magnezyum da içeren daha kompleks bir vitamin yazdı

Şöyle bir yazı okudum şimdi bununla ilgili. Yazıyı yazan bir uzman doktor. Anlattıkları ve kaynaklı verdiği örnekleri beni tatmin etti açıkçası

Ben bosuna suphelenmiuorum ben yine wellcare alayim.hamilelikte gunluk wallcare 1000 kullaniliyor sanirim.sagol tatlim

Hangi hastane de çalışıyorsunuz merak ettim bende kamu da hemşireyim takipli olduğum doktordan heyet raporu alıyorum bu süreçte sizde kendinizi tehlikeye atmayın
Esenlerde çalışıyorum ve malesef doktorum 1 kere heyet raporu verdi daha fazla vermek istemiyor..

Daha temiz içerikli vitaminler varken ben kullanmayı tercih etmem mesela çünkü piyasada paraben bha içermeyen takviyeler de var tercih meselesi tabiki ben 6 yaşındaki kizimin bile doğduğundan beri çamaşırlarini vegan doğal içerikli bir deterjanla yıkıyorum şampuanı organik, vücut losyonu doğal bir marka benim içim boyle rahat ediyor ne kadar koruyabilirsem o kadar kârdır diyorum evet biraz daha maliyetli ama bir iki kıyafet az alıp içimin rahat ettiği şeyleri kullanıyorum

Okudum evet, sanırım genel olarak d vitamini ile alakalı bilgi paylaşmış ama benim bahsettiğim özellikle devit3 olan. Tabi d vitamini için genel söylemedim. wellcare marka var mesela (tamamen örnek veriyorum) fiyatı da 25 30 TL civarı, çok uçuk fiyatlar değil. Yani bana bu yazıda alamayacak durumda olanlar var, kullananlara kabus yaşatmayın tarzı açıklamalar demagoji gibi geldi biraz da.. tabi ki içeriği araştırıp en zararsız olanı kullanmak hakkımız diye düşünüyorum makul ölçüde.. herkesin tercihi elbette, belki de ben çok takıntılıyım bu konuda

Ben bosuna suphelenmiuorum ben yine wellcare alayim.hamilelikte gunluk wallcare 1000 kullaniliyor sanirim.sagol tatlim
Ben sağlık ocağından verilen vitamin desteklerine hep şüpheli bakıyorum kızımda da çok dikkat etmiştim bebekken verilen kan ilacını hiç kullanmadım mesela 6 aylık olduğunda kan tahlili yaptırmıştım kan seviyeleri çok güzel cikmisti eğer 4 aylıkken sağlık ocağından verilen kan takviyesini kullanmış olsaydım kızıma fazladan yükleme yapılacaktı ara ara kan tahlillerini yaptırıyorum şu an 6 yaşında demir seviyesi hep maksimuma yakın çıkar bende hamilelik haricinde hiç demir eksikliği yaşamadım hayatım boyunca biraz hassas olmak gerekiyor bu konularda

Su Anda hamilelikte demir ilacini sart goruyorlar dr lar sen kullanmiyorsun o zmn oyle mi anladim cnm.cok dogru katiliyorum yazdiklarina.gelisiguzel cok vitamin veriliyor ama kan ilacina biraz daha hassas mi yaklasiyorlar ne bileyim.

Evet canım hep güzel taraflarını hatırlıyorsun çok şükür. Ama geçecek inşallah benimde henüz geçmiş değil yağlı şeyler yememeye çalışıyorum. Bende o üşengeçlerdenim içimden gelmiyor napim

Su Anda hamilelikte demir ilacini sart goruyorlar dr lar sen kullanmiyorsun o zmn oyle mi anladim cnm.cok dogru katiliyorum yazdiklarina.gelisiguzel cok vitamin veriliyor ama kan ilacina biraz daha hassas mi yaklasiyorlar ne bileyim.
Kan ilacına 14. Hafta gibi başlayacağım canım hamilelikte seviyelerim düşüyor ilk hamileliğimden biliyorum. kızım doğduktan sonra kızıma verilen kan damlasıni kullanmamıştım bebekler 4 aylıkken sağlık ocakları direk kan damlası veriyor ya bebeklere 10 günlükken de d vitamini baslattiriyorlar d vitaminini 1 yaşına kadar kullanmıştım ama sağlık ocağının verdiğini değil şimdi banada sağlık ocağı monovit verdi hemsirem biraz çok bilmiş sırf ağzı kapansın diye aldım verdiği monoviti almazsam bildiğin trip atıyor kızım doğduktan sonra aylık doktor kontrollerinde bile biz bakıyoruz ne gerek var doktora goturmenize diye imada bulunmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…