2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim kullandığım miktar da günlük 1000 unite

Kızlar benim vücudum çok kaşınıyor ya bacaklarım, göbeğim falan.. kilo alsam geriliyor diyeceğim ama öyle de değil. Hormonlar da sebep oluyor mu ki bu kaşıntılara acaba ya da neden olabilir

Kızlar benim vücudum çok kaşınıyor ya bacaklarım, göbeğim falan.. kilo alsam geriliyor diyeceğim ama öyle de değil. Hormonlar da sebep oluyor mu ki bu kaşıntılara acaba ya da neden olabilir

Bende de var o kasinti goguslerim cok kasiniyor mesela benim de sutyen takiyorsam cikarinca baya bir kasiniyor gobegim o kadar cok kasinmiyor ama sanirim

Benim kullandığım miktar da günlük 1000 unite
Evet hamilelikte günlük 1000 ünite d vitamini yeterliymis ben doktorumun reçete ettiği magnezyum kalsiyum d vitamini içeren bir destek kullanmaya başladım çünkü ilk hamileliğimde son aylarda tansiyonum protein kacagim olmamasına tuz tüketimim minimum olmasına rağmen aşırı ödem tuttum doğumdan sonra normal doğum yapıp hemen ayaklanmama rağmen iyice sismistim doğumdan 3,4 gün sonra dakika başı tuvalete taşındıktan sonra odemlerim inmeye baslamisti kendi annem beni öyle görünce çok korkmuştu kızım 2980gr doğmuştu ödem bebeğin kilo aliniminda da etkiliymis birde 3,5 aylıkken bacağım kalcamdan çekmeye gece bacak kramplarim olmaya başlamıştı ilk hamilelik tecrübesizliği ve sert mizaçlı bı doktorum vardı bu sefer sırf onun için güler yüzlü herşeyi sorabilecegim bir doktor tercih ettim

Yaren canım burda sadece vitamin veriyorlar gerekiyorsa demir ve magnezyum veriliyor ben iki hamileliğimde ilkinde magnezyum ve olevit diye vitamin kullanmıştım ikincisinde kanamalarım olduğu halde herhangi bir ilaç vermedi olevitten başka onuda belli bir ay kullanmıştım hatta ikinci hamileliğim 37.haftada yoğun kanama yüzünden sezaryenle alındı bu hamileliğimde ilk iki ay vitamin kullandım demir eksikliği olduğu için demir hapı kullanıyorum şimdilik başka ilaç kullanmıyorum

Gebelik kolestazı olabilir mi? Bunu atlama mutlaka doktorunla paylaş safra asitlerine bakar hemen varsa da ona göre önlem alırsınız.

Bu igneleri zaten pihtilasma durumlarinda veriyorlar cnm baska durumda vermiyorlar .ordaki uygulamayi merak ettim o yuzden sormustum.

Ben onlari hic kullanmiyorum haklisin cnm.gereksiz geliyor bana da.heleki sonradan kizima o parabenli d vitaminini verdigimi anlayinca cok uzulmustum

Gebelik kolestazı olabilir mi? Bunu atlama mutlaka doktorunla paylaş safra asitlerine bakar hemen varsa da ona göre önlem alırsınız.
Hiç bilmiyorum ki ama normal olmadığının da farkındayım çünkü kaşıntı rahatsız ediyor bazen. Doktora gideceğim tahlil yapılsın. karaciğer enzimlerim normal çıkmıştı ama bakılalı bir buçuk ay oluyor.

Bende de var o kasinti goguslerim cok kasiniyor mesela benim de sutyen takiyorsam cikarinca baya bir kasiniyor gobegim o kadar cok kasinmiyor ama sanirim
Acaba havasız kalınca mı kaşınıyor ki mesela ben kışın atlet falan giymezdim cildim hava alamıyor diye ama annemde kalınca o sürekli söyleniyor, sırf gönlü olsun diye giyiyorum sırtım bile kaşınıyor. Cildim de çok kuru sanırım onun da etkisi var

Ne zamana kadar kullanacagiz peki bu d vitaminini
Hamilelik boyunca sanırım ama arada baktırmak da fayda var benim normalde de d vitamin seviyem çok düşük 7'lerde o yüzden doğumdan sonrada kan seviyeme baktirip ona uygun takviye kullanmak istiyorum artık .kızıma bu konuda ne kadar dikkat ediyorsam kendimi o kadar öteledim doktor sevmiyorum en son iki yıl önce kan değerlerime baktirmistim d vitamini harici herşey çok güzeldi o zaman iğne kullanmistim hamilelikteki ilk kan tahlilinde de herşey çok iyiydi biraz onunda rahatlığı var üstümde, şimdi iki çocuktan sonra onlara yetebilmek için kendime daha çok dikkat etmeliyim diyorum yaşımda 36 fiziksel olarak yaşımı göstermiyorum ama artık eskisi kadar dinç olmadığımı daha çabuk yorulduğumu hissediyorum

Ben doguma son uc hafta kala hamilelik alerjisi oldum yuzum haric heryerim sabah 8 e kadar kasiniyordu anca 8 de uyuyordum. Dr tek care dogum demisti.gercekten dogurunca gecti.ama seninki baska kizlarda yazmis normal bisiy sanirim cnm erken cunku bu dedigim doguma yakin oluyor.

Ya korkutmak gibi olmasın ama bi alt, ast baktırsana tedbiren. Gebelik kolestazı diye bişey var gebelikte karaciğer değerleri yükselebiliyor gerçi daha ileri haftalarda ortaya çıkan bişey ama nolur nolmaz tedbiren bi baktır istersen basit bi kan tahlili sağlık ocağı bile yapar

Benim de 30.haftada kaşıntı başlamıştı özellikle bacaklarda ben de hamilelikten sandım normaldir herhalde dedim öylesine doktoruma söyledim kadın panik yaptı hemen kan tahlili istedi. Ve gerçekten alt, ast çok yüksek çıktı. Gebelik kolestazım çıktı. Bi ilaç ile kontrol altına aldık ama riskli bir olay olduğu için çok sıkı takibe alındım alt ast tekrar yükselince bebişim sezeryanla alındı, çok şükür 37.haftaya kadar dayanabildik de prematüre doğmadı. Dediğim gibi gebelik kolestazı olayı için daha erken haftalardayız ama tedbirli de olmak lazım. Doktorum o zaman kızmıştı sana normal gelse bile en ufak dağişikliği bana söyleceklesin diye.

Sizde de oluyor mu ya gecenin bir yarısı uykum kaçıyor sonra bu saate kadar yatakta dönüp duruyorum.
Aslında durduk yere uyanmıyorum, genelde tuvalete sıkışmış oluyorum, gidip gelince de uykum açılıyor, bir de gece burnum tıkanmaya başladı bir haftadır, o tıkalı hissi de uykuya dalmamı zorlaştırıyor uyandığım zamanlar.

Kızım zaten alarm gibi sabah 7de uyanıyor, gün içinde çok yoruluyorum uykusuz kalıyorum, gece de böyle kaliteli uyuyamayınca mahvoluyorum, daha sabah olmadan strese giriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…