- 11 Kasım 2016
- 1.696
- 2.844
- 133
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #14.921
Bende kahveyi bıraktım bağımlı gibiydim gebelikten önce. Ama bazen 3-4 yudum kola içiyorum ki onu normalde eve sokmam aklıma gelmez. Kafein eksikliğinden bence canım istiyor.Bende hamile olmadan önce bağımlısıydım sabah aç karına nescafe içerdim işte de türk kahvesi yani günlük 3 4 kere kahve içerdim hamile olduğumu öğrenince bıraktım eşim içince canım istiyor bende düşünüyorum içsem mi içmesem mi diye bide kola istiyorum
Uc aydir hic kahve icmedim hic canim istemiyor. Ama arada sirada icmek zararli degil diye biliyorum. Yalniz 3 u bir arada degil de sutle nescafe yapsaniz daha az zararli olur.Kızlar hiç nescafe 3 bir arada falan içen var mı bazen canım çekiyor doktora da soramadım içsem mi bilemedim
Haklısın bize göre normal olan bir şeyin altında yatan daha önemli bi sebep olabilir. Ben de doktordan randevu alıp tahlil isteyeceğim ne olur ne olmaz.. bide şunu farkettim krem falan sürüp ertesi gün duş almazsam da kaşınıyor acaba onlar da ciltte kalınca kaşıntı yapıyor olabilir mi ?Benim de 30.haftada kaşıntı başlamıştı özellikle bacaklarda ben de hamilelikten sandım normaldir herhalde dedim öylesine doktoruma söyledim kadın panik yaptı hemen kan tahlili istedi. Ve gerçekten alt, ast çok yüksek çıktı. Gebelik kolestazım çıktı. Bi ilaç ile kontrol altına aldık ama riskli bir olay olduğu için çok sıkı takibe alındım alt ast tekrar yükselince bebişim sezeryanla alındı, çok şükür 37.haftaya kadar dayanabildik de prematüre doğmadı. Dediğim gibi gebelik kolestazı olayı için daha erken haftalardayız ama tedbirli de olmak lazım. Doktorum o zaman kızmıştı sana normal gelse bile en ufak dağişikliği bana söyleceklesin diye.
Ben hiç içmedim eşim de hiç içmemiş çok şükür ama dün anneme gittim babam içti duramadım evde kokudan aşırı rahatsız olmaya başladım pasif içici gibiyim anneme gidinceKesinlikle öyle, ben diyorum işte vermem çocuğu sana diyorum. Bırakacak inşallah bakalım.
Bence nescafeyi 3 ü 1 arada falan içmek yerine en azından sütlü filtre kahve ya da sütlü nescafe içebilirsin. Kolayı ben iki kez bir bardak içtim
İşte benim yaşamak istediğimBekarken bizim evimizde de olmuyordu cok selulit yaptigindan annem almiyordu eve hic kola filanama simdi evlenince baya ozgurlestik benim canim ne istiyorsa abartmadan yiyorum ya starbuckstan da kahvemi aliyorum hamburgerde yiyorum. Her gun yapmiyorum sonucta aklima dustukce o da iki haftada bir filan oluyor
Üçübiraradaları bilmiyoum onda süt tozu şekeri vs. ama bu granül çözülebilir kahveler aslında pek kahve bile değil. Bi kahvenn tamamen homojen olarak çözülebilir olması mantıken imkansız anca o çekilmiş kahve çekirdeklerinin dibinde kalan en toz gibi olan kalitesiz grubu granül kahve olur. Bu konuda erdemönerin ayrıntılı bir paylaşımı vardı istersen bir gözat. Türk kahvesi >filtre kahve>granül kahve diye bir sıralama var. Sonuçta sen oturup kupalarca üçü birarada tüketmryeceksin herhalde nefsini körleme konusunu doktoruna danışsan daha dogru olur.Nescafe içebilirsin demiş miydi canım peki ona pek emin olamadım
Normalde ben de çok kaygılı bir insanım ama bunun bana zarar verdiği durumlar çok oldu. O yüzden kendimi şimdi biraz daha kontrol etmeye çalışıyorum. Bazı şeylerden kendimi uzak tutuyorum mesela normalde haberleri izlerim ama bu kez enkaz görüntülerine hiç bakamadım, bu umursamamak değil aslında bi nevi kendini koruma yöntemi gibi düşün. Biraz kendine, bebişine,doğduktan sonra yapacağınız güzel şeylere odaklan. Malesef hayatın gerçekleri çok can sıkıcı, düşününce içinden çıkılmaz oluyor ama ben canım sıkkın olduğunda güzel şeyler düşünüp hayal kuruyorum sen de öyle yapmaya çalışMerhaba kızlar, doktor kontrolüm var bugün minnoşum göreceğim inşallah, fakat pek heyecanlı değilim kendimi pek iyi hissetmiyorum, bu depremler annesiz kalan evlatlar, hergün saçma sapan vatandaşın haberleri, canımı çok sıkıyor, kovid olma korkusu off valla ne yapacağımı bilmiyorum. Desteğinize ihtiyacım var bunalmış durumdayım. Cumanız mübarek olsun bu arada dualarınızda banada yer verin adım Kübra
Hiç içmeyen biri için çok zor oluyor ama çocuk için ne güzel keşke eşim de bıraksa bundan sonra bende bende başlamam ama içerse ben çok zorlanıyorum canım çekiyor falanBen hiç içmedim eşim de hiç içmemiş çok şükür ama dün anneme gittim babam içti duramadım evde kokudan aşırı rahatsız olmaya başladım pasif içici gibiyim anneme gidince
Teşekkürler canım kontrol 30 unda bide gidince unutuyorum soracaklarımıo yüzden size de danışmak istedimÜçübiraradaları bilmiyoum onda süt tozu şekeri vs. ama bu granül çözülebilir kahveler aslında pek kahve bile değil. Bi kahvenn tamamen homojen olarak çözülebilir olması mantıken imkansız anca o çekilmiş kahve çekirdeklerinin dibinde kalan en toz gibi olan kalitesiz grubu granül kahve olur. Bu konuda erdemönerin ayrıntılı bir paylaşımı vardı istersen bir gözat. Türk kahvesi >filtre kahve>granül kahve diye bir sıralama var. Sonuçta sen oturup kupalarca üçü birarada tüketmryeceksin herhalde nefsini körleme konusunu doktoruna danışsan daha dogru olur.
Tamam o zaman bak bu işeme geldi ne yalan söyleyimArada ufak kacamaklar olabilir beTamam nce ya insanin nefsini de bir yerde koreltmesi gerekiyor. Tabii her gun degil 15 gunde ayda bir
İçmeyince de selülit oluyor vallaBekarken bizim evimizde de olmuyordu cok selulit yaptigindan annem almiyordu eve hic kola filanama simdi evlenince baya ozgurlestik benim canim ne istiyorsa abartmadan yiyorum ya starbuckstan da kahvemi aliyorum hamburgerde yiyorum. Her gun yapmiyorum sonucta aklima dustukce o da iki haftada bir filan oluyor
Öyle yapıyım çok isteyince. O zamanBence nescafeyi 3 ü 1 arada falan içmek yerine en azından sütlü filtre kahve ya da sütlü nescafe içebilirsin. Kolayı ben iki kez bir bardak içtim
Cansu’cum eşinin gelebilecek olmasına çok sevindim inşallah güzel haberler alacaksın kontrolden.Kizlar benimde midem fena aslinda su ictikten sonra kusmak istiyorum. Biraz da midem bos diye galiba boyle oluyordun iki dilim borek ve iki dilim pizza disinda hic bir sey yememistim. Bugunde sabah bir kare tostu zor yedim. Midem yaniyor gibi de bulaniyor gibi de ne oldugunu anlamadim
Ben de hiç içmedim, sigara içen biriyle asla evlenmem derdim büyük konuşmuşumBen hiç içmedim eşim de hiç içmemiş çok şükür ama dün anneme gittim babam içti duramadım evde kokudan aşırı rahatsız olmaya başladım pasif içici gibiyim anneme gidince
Ben sigarayı 3 yıl önce bugünleri düşünerek bıraktım, iyi ki de bırakmışım, bi daha başlamak istemiyorum asla. Bence bırakmışken sen de başlama, yaşın daha çok genç, anne olacaksın, hem kendine zarar verme hem de çocuğuna kötü örnek olma. Eşine de söyle sana ve çocuğuna saygılı olsun, en azından san göstermeden içsin. Zaten kafanda bitirdiğinde canın öyle sağdan soldan görüpte istemez.Hiç içmeyen biri için çok zor oluyor ama çocuk için ne güzel keşke eşim de bıraksa bundan sonra bende bende başlamam ama içerse ben çok zorlanıyorum canım çekiyor falan
Genelde yemeğin yanında bişey içmem ama içmem gerekirse ayran içerim.Öyle yapıyım çok isteyince. O zamanpeki normalde yemekte veya birşeyin yanında neler içiyorsun
Cansu’cum eşinin gelebilecek olmasına çok sevindim inşallah güzel haberler alacaksın kontrolden.Bu bulantı için de beslenme tarzımız biraz benziyor ben de kahvaltıda genelde tost yerim ama şimdi kaşarlı yersem bulantım oluyor tuzsuz diye sanırım. Mesela ekmek kızartıp biraz beyaz peynir falan yesen yanında da başka şeyler atıştırsan çok olmasa bile. Belki mideye farklılık iyi gelir, sürekli katı gıda tüketmek de belki zorlayıp tıkıyor olabilir seni
Benim de eşim hiç içmemiş, tanıştığımızda ben içiyordum, onunlayken 3 yıl içtim sonra bıraktım. Yazıkmış kocama ya, kültablasıyla öpüşüyormuş resmenBen de hiç içmedim, sigara içen biriyle asla evlenmem derdim büyük konuşmuşumiçmeyen cidden eziyet. Keşke kimse içmese.
İçmeyince de selülit oluyor valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?