2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bende kahveyi bıraktım bağımlı gibiydim gebelikten önce. Ama bazen 3-4 yudum kola içiyorum ki onu normalde eve sokmam aklıma gelmez. Kafein eksikliğinden bence canım istiyor.

Kızlar hiç nescafe 3 bir arada falan içen var mı bazen canım çekiyor doktora da soramadım içsem mi bilemedim
Uc aydir hic kahve icmedim hic canim istemiyor. Ama arada sirada icmek zararli degil diye biliyorum. Yalniz 3 u bir arada degil de sutle nescafe yapsaniz daha az zararli olur.

Keske kahve canim istese.. cok ozledim

Haklısın bize göre normal olan bir şeyin altında yatan daha önemli bi sebep olabilir. Ben de doktordan randevu alıp tahlil isteyeceğim ne olur ne olmaz.. bide şunu farkettim krem falan sürüp ertesi gün duş almazsam da kaşınıyor acaba onlar da ciltte kalınca kaşıntı yapıyor olabilir mi ?

Kesinlikle öyle, ben diyorum işte vermem çocuğu sana diyorum. Bırakacak inşallah bakalım.
Ben hiç içmedim eşim de hiç içmemiş çok şükür ama dün anneme gittim babam içti duramadım evde kokudan aşırı rahatsız olmaya başladım pasif içici gibiyim anneme gidince

Bence nescafeyi 3 ü 1 arada falan içmek yerine en azından sütlü filtre kahve ya da sütlü nescafe içebilirsin. Kolayı ben iki kez bir bardak içtim

Ben ilk ogrendigim zaman hamileligi, cay bardagina koyuyordum kolayi az iciyim filan diye minik minik yemegim bitene kadar yudumluyordum simdi yarim su bardagina ciktik filtre kahve gercekten cok iyi oluyor cok istahim varsa ya da bagirsak problemim hemen cozuyor

İşte benim yaşamak istediğim

Nescafe içebilirsin demiş miydi canım peki ona pek emin olamadım
Üçübiraradaları bilmiyoum onda süt tozu şekeri vs. ama bu granül çözülebilir kahveler aslında pek kahve bile değil. Bi kahvenn tamamen homojen olarak çözülebilir olması mantıken imkansız anca o çekilmiş kahve çekirdeklerinin dibinde kalan en toz gibi olan kalitesiz grubu granül kahve olur. Bu konuda erdemönerin ayrıntılı bir paylaşımı vardı istersen bir gözat. Türk kahvesi >filtre kahve>granül kahve diye bir sıralama var. Sonuçta sen oturup kupalarca üçü birarada tüketmryeceksin herhalde nefsini körleme konusunu doktoruna danışsan daha dogru olur.

Normalde ben de çok kaygılı bir insanım ama bunun bana zarar verdiği durumlar çok oldu. O yüzden kendimi şimdi biraz daha kontrol etmeye çalışıyorum. Bazı şeylerden kendimi uzak tutuyorum mesela normalde haberleri izlerim ama bu kez enkaz görüntülerine hiç bakamadım, bu umursamamak değil aslında bi nevi kendini koruma yöntemi gibi düşün. Biraz kendine, bebişine,doğduktan sonra yapacağınız güzel şeylere odaklan. Malesef hayatın gerçekleri çok can sıkıcı, düşününce içinden çıkılmaz oluyor ama ben canım sıkkın olduğunda güzel şeyler düşünüp hayal kuruyorum sen de öyle yapmaya çalış

Ben hiç içmedim eşim de hiç içmemiş çok şükür ama dün anneme gittim babam içti duramadım evde kokudan aşırı rahatsız olmaya başladım pasif içici gibiyim anneme gidince
Hiç içmeyen biri için çok zor oluyor ama çocuk için ne güzel keşke eşim de bıraksa bundan sonra bende bende başlamam ama içerse ben çok zorlanıyorum canım çekiyor falan

Teşekkürler canım kontrol 30 unda bide gidince unutuyorum soracaklarımıo yüzden size de danışmak istedim

İçmeyince de selülit oluyor valla

Cansu’cum eşinin gelebilecek olmasına çok sevindim inşallah güzel haberler alacaksın kontrolden. Bu bulantı için de beslenme tarzımız biraz benziyor ben de kahvaltıda genelde tost yerim ama şimdi kaşarlı yersem bulantım oluyor tuzsuz diye sanırım. Mesela ekmek kızartıp biraz beyaz peynir falan yesen yanında da başka şeyler atıştırsan çok olmasa bile. Belki mideye farklılık iyi gelir, sürekli katı gıda tüketmek de belki zorlayıp tıkıyor olabilir seni

Ben de hiç içmedim, sigara içen biriyle asla evlenmem derdim büyük konuşmuşum içmeyen cidden eziyet. Keşke kimse içmese.

Hiç içmeyen biri için çok zor oluyor ama çocuk için ne güzel keşke eşim de bıraksa bundan sonra bende bende başlamam ama içerse ben çok zorlanıyorum canım çekiyor falan
Ben sigarayı 3 yıl önce bugünleri düşünerek bıraktım, iyi ki de bırakmışım, bi daha başlamak istemiyorum asla. Bence bırakmışken sen de başlama, yaşın daha çok genç, anne olacaksın, hem kendine zarar verme hem de çocuğuna kötü örnek olma. Eşine de söyle sana ve çocuğuna saygılı olsun, en azından san göstermeden içsin. Zaten kafanda bitirdiğinde canın öyle sağdan soldan görüpte istemez.
Öyle yapıyım çok isteyince. O zaman peki normalde yemekte veya birşeyin yanında neler içiyorsun
Genelde yemeğin yanında bişey içmem ama içmem gerekirse ayran içerim.

Cok haklisin, peyniri de ben kati halde yiyemiyorum biraz aslinda yani yersemde pesine hemen ekmek atiyorum agzima biraz garip bir insanin simitin icinde eriyen, tostun icinde eriyen ya da kizarmia peyniri seviyorum. Kasar peyniri cok saglikli degil vs diye esim abaza peyniri diye bir peynir aldi ayni kasar gibi tadi onu cok rahat tuketiorum. Bazen kahvaltida sadece meyveli yogurt yiyorum biraz daha farkli bir seyler yapmam gerek sanirim bu donemde

Ben de hiç içmedim, sigara içen biriyle asla evlenmem derdim büyük konuşmuşum içmeyen cidden eziyet. Keşke kimse içmese.
Benim de eşim hiç içmemiş, tanıştığımızda ben içiyordum, onunlayken 3 yıl içtim sonra bıraktım. Yazıkmış kocama ya, kültablasıyla öpüşüyormuş resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…