- 28 Ağustos 2020
- 9.002
- 41.413
- 498
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #14.941
Tebrik ederim seni canımBenim de eşim hiç içmemiş, tanıştığımızda ben içiyordum, onunlayken 3 yıl içtim sonra bıraktım. Yazıkmış kocama ya, kültablasıyla öpüşüyormuş resmen
Aynı benn. Yazdan bir sürü sebze depo ettim. Dolaba bakasım gelmiyor şimdi. Fastfood hiiiç tüketmiyordum belki yılda 2-3 kere. Şimdi haftada 1 en azHerkese gunaydin kizlar muayenesi olanlara guzel haberler diliyorum.
Bugun oglen eve genoks tan gelip kan alacaklar gen testi icin yarin desen sekee yuklemesi var. Sali gunu ikili tarama randevum vardi sirf bebegi guzel bi ultrasonda gormek icin gidicem sanirim ikili taramada ultrason farkli oluyor :)?!
Kahve konusuna gelince ben bagimliydim resmen gunde 4 5 turk kahvesi icerdim sade. Suan kokusundan bile nefret geldi hamile kaldigimda kafeinsiz kahve almstik once bi iki iciyodum simdi sifir hic canim istemio ama starbukcstan mocha cekiyo cekindim icemedim. Belki bi gun kacamak yaparim:)
Yemek konusuna gelince deli gibi yesil sebze tuketen ben dunyamin en sagliksiz beslenmesini yasiyorum neredeyse hicbisey yiyemiyorum kusma falan yok ama icim almiyo sulu yemek sebze gormeye dayanamiyorum hep kati gida olcak. İns bu duzen degisir normalde asiri saglikli beslenirdim suan kendime inanamiyorum :)
Bence 4. Ay hepimiz daha rahat edicez gibi hissediyorum hem yeme hem bilanti hem halsizlik konularinda.
Tamam o zaman bak bu işeme geldi ne yalan söyleyim
Bana doktorum abartmadan herşeyi yiyip içebilirsin dedi (tabi yasak olan çiğ et vs.den bahsetmiyorum) günde 1 fincan kahve 1 bardak çay istersen içebilirsin dedi haftada bir abartmadan sucuk yiyebilirsin dedi ama canım hiç istemediği için yiyip içmedim bunları. Yani çok canın istediyse 1 çay bardağı içmen sıkıntı oluşturmaz bence. Yine de bi ara sor doktoruna.Kızlar hiç nescafe 3 bir arada falan içen var mı bazen canım çekiyor doktora da soramadım içsem mi bilemedim
Saat başı 1-2 yudum iç bence bir anda çok içme suyu. İçine limon dilimi ve salatalık atarsan da kokusu hoş olur. Daha az rahatsız eder cnm. Yumurta yiyemiyo musun sabahları? Ben yumurta yemek istediğimde sahan yapıp tost ekmeği içine pişmiş sahan yumurtayı ve kaşar koyuyorum o da iyi geliyor.Kizlar benimde midem fena aslinda su ictikten sonra kusmak istiyorum. Biraz da midem bos diye galiba boyle oluyordun iki dilim borek ve iki dilim pizza disinda hic bir sey yememistim. Bugunde sabah bir kare tostu zor yedim. Midem yaniyor gibi de bulaniyor gibi de ne oldugunu anlamadim
Bak ben 37 yaşındayım bebekken bronşit olmuşum babam sigarayı bırakmış sonra çok ortam olmuş kahve yanı filan canı çok istemiş ama bir başlasam hiç bırakmamış gibi devam ederim der ve hep uzak durur. İradesine şaşırıyorum.Tebrik ederim seni canımbırakanları görünce mutlu oluyorum. Eşime sorsan kimse ömür boyu bırakamaz bir içen mutlaka bir daha içer diyor. Deli ediyor beni.
Aslında haklısın ama ben aslında bırakmak isteyipte bırakanlardan değilim çocuk için niyetlendim o ay şükür hamile kaldım aslında çocuk için bırakmış oldum şimdi kafamda çocuk büyüyünce içerim gibi düşünceler geliyor hep kafamda bitirmediğim için sanırım böyle oluyorBen sigarayı 3 yıl önce bugünleri düşünerek bıraktım, iyi ki de bırakmışım, bi daha başlamak istemiyorum asla. Bence bırakmışken sen de başlama, yaşın daha çok genç, anne olacaksın, hem kendine zarar verme hem de çocuğuna kötü örnek olma. Eşine de söyle sana ve çocuğuna saygılı olsun, en azından san göstermeden içsin. Zaten kafanda bitirdiğinde canın öyle sağdan soldan görüpte istemez.
Genelde yemeğin yanında bişey içmem ama içmem gerekirse ayran içerim.
Ben de burger istemeye başladım, heralde akşam bulantıları yavaş yavaş geçecek gibi isteklerimiz başladığına göreaynen ya sanırım kahve kola burger aşereceğim bide starbuks tan kahve içicem benim canım bunları çekiyor sadece ya
Sağol canımBana doktorum abartmadan herşeyi yiyip içebilirsin dedi (tabi yasak olan çiğ et vs.den bahsetmiyorum) günde 1 fincan kahve 1 bardak çay istersen içebilirsin dedi haftada bir abartmadan sucuk yiyebilirsin dedi ama canım hiç istemediği için yiyip içmedim bunları. Yani çok canın istediyse 1 çay bardağı içmen sıkıntı oluşturmaz bence. Yine de bi ara sor doktoruna.
Helal olsun babana, darısı eşimin başına.Bak ben 37 yaşındayım bebekken bronşit olmuşum babam sigarayı bırakmış sonra çok ortam olmuş kahve yanı filan canı çok istemiş ama bir başlasam hiç bırakmamış gibi devam ederim der ve hep uzak durur. İradesine şaşırıyorum.
Senin durumun daha da ilginçmişCok haklisin, peyniri de ben kati halde yiyemiyorum biraz aslinda yani yersemde pesine hemen ekmek atiyorum agzimabiraz garip bir insanin simitin icinde eriyen, tostun icinde eriyen ya da kizarmia peyniri seviyorum. Kasar peyniri cok saglikli degil vs diye esim abaza peyniri diye bir peynir aldi ayni kasar gibi tadi onu cok rahat tuketiorum. Bazen kahvaltida sadece meyveli yogurt yiyorum biraz daha farkli bir seyler yapmam gerek sanirim bu donemde
Sanki okuldan kaçan öğrenci gibi hissettim kendimiSen yinede kontrole gittiginde doktoruna danis ama nolur nolmaz
Düşündüm de eskiden sigara içmeyenler için hayat ne kadar zormuş. Küçükken hatırlıyorum hastanelerde bile sigara içiliyordu. Annem anlatıyor otobüsle bir yere seyahat ederken otobüste herkes içiyordu göz gözü görmüyordu diye. Ne kadar tuhaf geliyor şimdi.Bak ben 37 yaşındayım bebekken bronşit olmuşum babam sigarayı bırakmış sonra çok ortam olmuş kahve yanı filan canı çok istemiş ama bir başlasam hiç bırakmamış gibi devam ederim der ve hep uzak durur. İradesine şaşırıyorum.
Valla gözümü karartıp burgeryanına kola içicem gibi yavrum kusuruma bakmasınBen de burger istemeye başladım, heralde akşam bulantıları yavaş yavaş geçecek gibi isteklerimiz başladığına göreama big baker fln istiyorum, dışardan yemek yemeyi de sevmem yağına etine güvenemediğim için ne yapacam bilmiyorum
Ben çaysız kahvaltı yapamadığım için sadece kahvaltıda bir bardak açık içiyorum. O kadarına zaten doktor da müsade ediyor. Bir de her gün Türk kahvesi alışkanlığım var şimdi onu da 2 günde bir içiyorumAranizda cay icen var mi? Ben sabahlari kahvaltida bir bardak cok acik iciyorum. Insallah demir emilimine zarar vermiyodur
Okullarlarda içiliyordu, öğretmenler odası duman altıydı hep. Üniversitelerin koridorlarında vs. Son yıllarda başımıza gelen en güzel şey kapalı alanda sigara yasağı galibaDüşündüm de eskiden sigara içmeyenler için hayat ne kadar zormuş. Küçükken hatırlıyorum hastanelerde bile sigara içiliyordu. Annem anlatıyor otobüsle bir yere seyahat ederken otobüste herkes içiyordu göz gözü görmüyordu diye. Ne kadar tuhaf geliyor şimdi.
Ben evde kendim yapıyorum burgeri, dışarıdakiler kadar lezzetli oluyorBen de burger istemeye başladım, heralde akşam bulantıları yavaş yavaş geçecek gibi isteklerimiz başladığına göreama big baker fln istiyorum, dışardan yemek yemeyi de sevmem yağına etine güvenemediğim için ne yapacam bilmiyorum
Evet bebişler doğuunca da yazalım sonuçta bizim süreçlerimiz gibi bebişlerin süreci de benzeyecek, birbirimizden fikir alırız, iyi olurYa valla ayniyiz canim ya:))) ay bebisler dogudugunda neler konusucaz acaba bi an duygulandimya :))) bu gunler gecicek ama.gruo kapanmasn ozlerim ben sizi yoldaslarim benim
Ay iyi bari yalniz degilimBen çaysız kahvaltı yapamadığım için sadece kahvaltıda bir bardak açık içiyorum. O kadarına zaten doktor da müsade ediyor. Bir de her gün Türk kahvesi alışkanlığım var şimdi onu da 2 günde bir içiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?