- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #15.001
Aslında pek farketmiyor kaldırdın kaldırmadın. Arkadaş grubumla watsapp ta bir konu üzerinde tartıştık oyle arama motorlarını kullanarak aratma da yapmamıştım. Sonra hep google reklamlarda o konu ile ilgili reklamlar gelmeye başlamıştı. Bu şekilde durumla çok karşılaştım. Akıllı telefonlarla alakalı bu.ben de bunu farkettikten sonra kaldırmıştım o uygulamayı.
Cnm günde 1 fincan ya da 1 bardak içtiğin hiçbirşeyin zararı yok.ben ilk gebeliğimde aşırı asitli şeyler istiyodu canım.doktorum günde 1 bardağı geçmezsen hiçbirşey olmaz dedi,bende içtim hep şükür sorunsuz bir doğum ve bebek oldu.(mideni rahatsız etmiyorsa tabi)Kızlar hiç nescafe 3 bir arada falan içen var mı bazen canım çekiyor doktora da soramadım içsem mi bilemedim
elinde internet denen bir dünya var, Google a gebelikte beslenme diye arattır, en azından bi fikrin olur.Off ya biz ne yiyip içicez hiç. Bişe bilmiyorumkeşke bir liste olsa elimde
aynen onun da farkındayım ama nasıl engelleyebiliriz ki bilmiyorum..Aslında pek farketmiyor kaldırdın kaldırmadın. Arkadaş grubumla watsapp ta bir konu üzerinde tartıştık oyle arama motorlarını kullanarak aratma da yapmamıştım. Sonra hep google reklamlarda o konu ile ilgili reklamlar gelmeye başlamıştı. Bu şekilde durumla çok karşılaştım. Akıllı telefonlarla alakalı bu.
Bende de 25 yaşından sonra başladı sporla düzelttim ama
Cnm hic zarari yok bizzat denemis biri olarak cok kullandim ilk hamileligimde dayanilacak gibi degildi.bir sacli dogdu mubarek peruk sanarsinİlk gebelikte hiç ilaç almadım kıyamadım. Amaa 2.cocuk kaderimidem yanınca ilaç alcam bende artık o kadar çekmeye de gerek yokmuş
Valla ben bugun wallcare aldim hergun 1000 likten bir fis dimi dr vermediya bunu vicdan azabi cekiyorumYok şu an ocean ın d vitamini elimdeki. Dönem dönem temiz içerikli farklı markalardan takılıyorum
Ya bisiy sorcam d vitaminini tahlil yapmadan direk veriyorlar sanirim dogrumu herkes de boylemiEvet 1000'lik olandan günlük 1 puf yeterli dedi benim doktorum
Bana verilmedi henuzYa bisiy sorcam d vitaminini tahlil yapmadan direk veriyorlar sanirim dogrumu herkes de boylemi
Kızlar merhaba ben de Mayıs annesi olucam inş. Konuyu okuyup yazmayanlardanım. Bugün 13+6 olduk. Sizler arasından da benim gibi hisseden var mı diye sormak istedim. 3 hafta önce kontrole gittim. Sonraki kontrolüm 2 hafta sonra bugün olacak.
Son günlerde içimde sürekli bi sıkıntı var. Sürekli bebeğim gelişiyor mu acaba, büyümesi durdu mu, kalbi atıyor mu, atmıyor da ben hala atıyor mu sanıyorum acaba.. gibi düşünceler sardı. İçim sıkılıyor engel olamıyorum. Normalde göbeği olan bi insan olduğum için karnımın çıkıp çıkmadığını da çok anlamıyorum. Doktorum çok yoğun yakın tarihe randevu alamıyorum. Başka bi doktora mı gitsem yoksa bu düşüncelerle 2 hafta daha savaşsam mı bilemiyorum..
Aslında rcog ve ulusal sağlık enstitüsü günlük doz 10 mikrogram olmalı diyor. Ama yaşanılan mevsime güneşlenme süresine ve annenin beslenmesine göre doz artırılabilir diye de tavsiyede bulunuyor. Bana artık kışa girdiğimiz ve evden çalıştığım için doktorum günlük doz olarak 1000 ünite(25 mikrogram) önerdiValla ben bugun wallcare aldim hergun 1000 likten bir fis dimi dr vermediya bunu vicdan azabi cekiyorum
İşte bu konuda çok haklısın hep böyle beslendiğimizden şimdi ne yiyeceğimiiçeceğimi şaşırıyorumBu tamamen beslenme alışkanlıkları ile alakalı bir durum. Bizim eve mesela kola girmez en son beş sene önce kuzen gelirken getirmiş yemeğin yanında onlara ikram ettim gerisi ile de wc temizliği yapmıştımHazır soguk çaylar limonatalar cipsler hiç aklımıza bile gelmez. Atıştırmalk olarak kuruyemiş kuru incir kayısı hurma alırz biz. Tablet çikolatalarım vardır ama tatlı pasta yaparsam diye bulunur eşim çıkarır sirkencybin şunların tarihi yaklaşmkl haberin olsun diye. Şimdi değil de pandemi öncesi alışverişimizi gidip gimattaki büyük toptan marketlerden yapardık orda sırada beklerken ister istemez insanların market arabalarına bakardım neler almışlar diye çoğu bu paketli gıdalar olurdu.
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Yanlış ifade etmiş olabilirim, doktorumdan çok memnunum. Kontrollerde tatmin edici açıklamalarda bulunuyor hiç sorunum yok. Sorun tamamen benle ilgiliHayirli olsunneger icin rahat etmiyorsa baska bir doktora daha gorunebilirsin. Ama genel olarak hepimizde ayni dusunceler zaman zaman oluyor bende dusunuyorum cogu zaman her sey yolunda mi diye benim de gobegim once cok cikti simdi eskisine gore biraz indi demekki gazdi gercekten de o sislik
Aslında çok basit sebze et ve baklagili haftaya dengeli yaymalısın. Limonatanı evde kendin de yapabilirsin 2 portakal bir limonu buzlukta dondurup ağız tadına göre şekerle rondodan geçirir sulandırıp bez torbadan geçirirsen çok güzel limonata olur. Tükettiğin şeylerin çok güzel alternatifleri de var.İşte bu konuda çok haklısın hep böyle beslendiğimizden şimdi ne yiyeceğimiiçeceğimi şaşırıyorum
benim de öyle sıkıntılarım oluyor bazen. Özellikle doktora gideceğimiz zaman daha fazla oluyor. Ama takmamak gerekiyor. Belki kontrol aralarını kısaltabilirsin. 11 ile 14. Haftalar arası gitmiyor musun doktora?Kızlar merhaba ben de Mayıs annesi olucam inş. Konuyu okuyup yazmayanlardanım. Bugün 13+6 olduk. Sizler arasından da benim gibi hisseden var mı diye sormak istedim. 3 hafta önce kontrole gittim. Sonraki kontrolüm 2 hafta sonra bugün olacak.
Son günlerde içimde sürekli bi sıkıntı var. Sürekli bebeğim gelişiyor mu acaba, büyümesi durdu mu, kalbi atıyor mu, atmıyor da ben hala atıyor mu sanıyorum acaba.. gibi düşünceler sardı. İçim sıkılıyor engel olamıyorum. Normalde göbeği olan bi insan olduğum için karnımın çıkıp çıkmadığını da çok anlamıyorum. Doktorum çok yoğun yakın tarihe randevu alamıyorum. Başka bi doktora mı gitsem yoksa bu düşüncelerle 2 hafta daha savaşsam mı bilemiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?