2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Maşallah demeden geçemedim.
İkinci bile beni yeteri kadar zorladı ki daha doğmadı bile.vallaha bravo ,sağlıkla alın kucağınıza inşallaj
Allah razı olsun hamileliklerim çocuklar varken çok rahhat gecti bunun kadar yıpratmadi en azından ama bunda kabuguma çekildim resmen yeni yeni normallesiyorum inanki her zorlukla beraber kolaylık vardır diyen Rabb'm herkese yardım etsin inşallah

Kizlar herkese harika bi haftasonu diliyorim doktorum seker yuklemesi normalde.20 ile 25. Hafta arasi yapilmasi gerekirken bana simdi yaptirdi sabah 8 bucukta labaratuvara gittim. Biraz sasirdim bu kdr erken istemesine ama.annem tarafimda diyabet hastaligi var.diyince.riske atmayalim dedi. Nihayet eve.gelebildim seker yuklemesi cok rahatsiz etti beni. 75 mg yuklendi. Parmaktan olculdu gazoz gibi bisey ama ben sekerli seylerden ve tatlidan hic hoslanmam o yuzdende rahatsiz etmis olablir.sonuclara gelince;

Aclik 77
1. Saatten sonra 194
2. Saatten sonra 134 cikti sanirim ilk saat biraz yuksek ben cok anlamadim anlayan varsa yorumlarimi rica rderim henuz doktorum bana donus yapmadi.

Ben suni sancı ile normal doğum yapmıştım biraz doktordan kaynaklı oldu son haftalarda elle ölçüm yapıyorlar normal doğuma uygun mu değil mi pelvis diye. Bazı doktorlar da bu ölçüm sırasında doğumu tetiklemek için keseye bilerek hasar veriyor malesef bebim doktor da öyle yaptı tabi ilk doğum olduğu için pek bilinçli değildim. 38. Hafta gittiğimde patlattı eline nişan geldi bildiğin. Sonra bir hafta böyle azar azar nişan geliyordu. Tam 39 hafta dolduğu gün sabah bebek hareketi hissetmedim doktora gittik suyu azalmış enfeksiyon kapabilir doğuma almamız gerekiyor dediler. Öğle saat 1. 5 gibi yattım her saat başı elle kontrol ettiler açılmayı akşam 22.40 da doğum yaptım. Son iki saat çok zordu ama çabuk geçti bebeğimin doğduğunu gördüm doğar doğmaz doktorun eline işedi sonra 5 dk falan masadan düşecek derecede titreme oldu herkeste oluyormuş doğum sıtması diyorlar kaslar çok gerildiği için oluyormuş. Çok farklıydı. Ama tavsiyem ilk doğumunuzsa bi sıkıntı olmadığı sürece normal yapın çünkü ilk sezeryan olunca ikincide sorun yaşarsınız sezeryan olan arkadaşlar sezeryan sonrası normal doğum yapan doktor aramaya başladılar. Hemde vücudunuzda o iz sürekli kalıcı olacak her soğukta sızlayacak ve yaşınız ilerleyince sezeryan izinden göbeğiniz 2 kat olacak bunları göz önünde bulundurun

Canım benim eşimin de safra kesesi problemli, kaç kez hastanelik oldu sayamıyorum artık. O bahsettiğin diyetleri geçici süre uygularsa yine başa dönersiniz, sürekli olarak yasaklı gıdaları tüketmemesi gerekiyor, eşim biraz ipin ucunu kaçırsa o gece atak geçiriyor. O yüzden ya ameliyat olsun ya da yediğine çok dikkat etsin. Her atak bi öncekinden ağır geliyor.

Yasaklı gıda olarak hayvansal bütün gıdalar yasaktı, protein içerikli her şey. 2-3 hafta boyunca sadece haşlanmış sebze ve pilav makarna türü şeyler tüketti. Sürdürülebilir bir diyet değildi yani. Şu an yavaş yavaş kıyma yiyor az porsiyonlarda. Yumurta hala ağzına sürmüyor en sıkıntılısı oymuş zaten. Yağlı, kızartma türü zaten yemiyor. Eşimin ilk atağıydı bu, inşallah tekrarlamaz. Ameliyat olup aldırsa da ömür boyu dilediği gibi yiyemeyecek zaten. Safta kesesi olmayanlar hazımsızlıkla yaşamaya alışmak zorunda ne yazık ki. Kürler işe yarar diye umuyoruz. Bu ara yine bir muayeneye gidecek, bakalım faydası olmuş mu.

Doktor eşime yumurtayı yasaklamadı, her gün değil ama sadece haftasonları yiyor. Krema, çikolata, kızartma, kabak çekirdeği, çok yağlı şeyler yasak. Bir de eşimi balık tetikliyor, hiç yemiyor o yüzden.

umarım kürlerin faydasını görürsünüz canım

İnşallah canım. Eşin ameliyat olmayı düşünüyor mu?

Alışveriş konusunda erken mi acaba diye tereddüt ederken ,yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi.bende dayanamıyorum yaa alıyorum sürkelii,bide ikincide hüçbişe almıcam dediydim :)
Ya bu kasım indirimleri beni benden aldı bi daha bişiler bu kadar inmez diye alasım geliyo bi de. Malum piyasanın hali de kötü fiyatlar iyiyiken alayım diye şaaptım. Bi de bebek havlusu var chakrada bi gözüm de onda kaldı, alırım belki

Alırım belki dedikten hemen sonra almışsındır muhtemelen :) amann nasıl geçcek kalan aylar ,böle böle geçicek artık :)

Buyuk gecmis olsun. Safra kesemize dikkat etmek lazim ben yumurtasiz hayat dusunemem hic

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…