2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Canım çok geçmiş olsun bir sorun olmadığına sevindim.İkinci oğluşun geliyor sanırım

Bebeğin anneye guvenli baglanmasi icin en az 2 yasina kadar anneyle ayni odada olmaliymis. Guvenli baglanma diye arastirabilirsin.

Ben buna hic katilmiyorum en fazla ilk alti ay anne yani yataginda kalabilir sonra mutlaka kendi yatagina yatmali bence. Hatta ben direk odasinda uyutmayi dusunuyorum, yatak odasinin hemen yani zaten onun odasi da gece kalkip bakarim diye dusundum. Bence o guvenli baglanma agladigi zaman kucagina almak, istekleri ve ihtiyaclarina cevap vermek mesela aciktiginda emzirmek gibi seyleri temel olarak kapsiyor. Ayni odayla neden ilintili olsun her agladiginda yanina gittikten sonra bilemedim

İlk 6 ay olabilir ama sonrasında ben de düşünmüyorum aynı odada yatırmayı.

ben de kesinlikle bu fikirden yanayım, bi süre bizimle aynı odada yatıracağım, hazır olduğunu hissettiğim zaman ayıracağım odasını.
Ben kızımızın odasini 14 aylıkken ayırmıştım. Sonra cok pisman oldum 3-4 yaşında bile uyanip yanima geldi ya da ben yanina gittim. O zamanlar en az 2 yasina kadar kalmasi gerektigini bilmiyordum. Bu sefer tecrube kazanmis oldum mutlaka odamda yatircam 2 yasina kadar.

Ya Bazen insan çok uykulu oluyor insan emzirirken uyuyakalma korkusu oluyordu bende. Çok uykum olduğunda kaldırırdım benle 5dk otur derdim
Ha anladım kuzum, ben bebek odasına bi emzirme koltuğu koyacağım, orada emziririm diye düşünüyorum, yatakta emzirmeye çok korkarım, ay Allah korusun, öyle zarar gören bebişler oluyormuş, çok korktum ben ondan

Ablamın kızı 4 yaşında ve hala annesinin odasına gidiyor gece uyurken kendi odasında asla uyumuyor öyle bir sorun da olabilir

Annenin varligini uyusa da hissediyor bebekler. Onunla alakalı aslinda. Hatta 2 yas en az sure. 3 yasinda da ayrilabilir. Sadece kucaga almak degil aslında.
Ben kızımızın odasini 14 aylıkken ayırmıştım. Sonra cok pisman oldum 3-4 yaşında bile uyanip yanima geldi ya da ben yanina gittim. O zamanlar en az 2 yasina kadar kalmasi gerektigini bilmiyordum. Bu sefer tecrube kazanmis oldum mutlaka odamda yatircam 2 yasina kadar.

Tabiki ama her gittiğimde doktorla hafta hesabı yapıyoruz bebegin gelişimi için önemli diye dusunuyorum cevap icin teşekkürler

Bebeğin anneye guvenli baglanmasi icin en az 2 yasina kadar anneyle ayni odada olmaliymis. Guvenli baglanma diye arastirabilirsin.
Ya bunu iddia edenlerin yanısıra tam tersini iddia edenler de var, ben en fazla birkaç hafta yanımda bi beşikte yatırabilirim iyi ihtimalle, onun dışında doğru gelmiyor bana

Evet odasını erken ayirdiysa ondan olabilir.
O hiç aynı odada yatırmadı kendi odasını hazırlamıştı ilk doğduğundan beri odasında uyuyordu ama yürümeye başladığında annesinin odasına gidip uyumakta başladı hala da aynı durum var

ben doktordan geldiiim, ikili test sonucu pazartesi günü akşam çıkacakmış
doktor haftası ve günüyle uyumlu gidiyor, iki hafta sonra kontrolde belli olur ama %60 kız %40 erkek diyebilirim dedi
Hayırlı olsun

İlk başta kendi konforun için yanında kalmalı çok sık uyanacak ve sen ne kadar rahat huzurlu olursan bu beğe yansıyacak. Yani ikide bir kalkıp bebeğin yyanına gitmek çok seni çok yorar. Bunu da geçtim brbeğin sana ihtiyacı var. Arkadaşın dediği gibi güvenli bağlanma için çok önemli . Bebek sana alışır diye düşünme bebek ileriki dönemlerde senden daha kolay ayrılır sana güven duygusu oluştuğu için. Adem güneş i takip etmeni
Tavsiye ederim. Kitaplarını da okuyabilirsin. O 2 yaşa gelene kadar beraber yatmayı öneriyor. O kadar da yapmafım ben ama şuan bakıyorum ki az çok başarabilmişiz. Ben 6 ay benimle eynı odada park yatakta baktım sonra odasına geçirdim

Ya bunu iddia edenlerin yanısıra tam tersini iddia edenler de var, ben en fazla birkaç hafta yanımda bi beşikte yatırabilirim iyi ihtimalle, onun dışında doğru gelmiyor bana
Tamamen tercih meselesi benim ikinci cocugum olcagi icin su ana kadar cok pedagoji kitabi okudum, videolar izledim. Eger cocuk anneye guvenli baglanirsa daha sakin huzurlu oluyor. Eger daha bireysel bir cocuk olmasini tercih edersen odasini ayirabilirsin. Ama bebekler annesi yanindayken daha huzurlu uyuyor. Yani duygusal olarak aslinda ihtiyaci daha fazla karsilanmis oluyor

Bilemicem artık. Söylenmesini yasaklayan devlet ben değilim
:) size bişey demedimki neden atar yaptınız.
Belki eksik yazdım oyüzden net anlayamadınız,ben bu işlerle biraz fazla uğraştım aslında,ilk çocuguma çok zor kavuştum hem öncesi hem hamilelik sırasında.devletin yasaklayamayacağını bildiğim için , size cevap vermedim aslında ortaya yazdım.herneyse sonuç olarak öğrenmiş arkadaş cinsiyetini.bazı doktorların işgüzarlığı böyle şeyler.haklarımızı bilmekle alakalı.ama işte yaşamadanda insan tecrübelenmiyo.bende yaşamasam bilmezdim.sağlıkla kavuşalım bebeklerimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…