2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Canım doktorun bir açıklama yapmadı bu konuyla ilgili?
Sordum 2 dir gittiğimde önce 4 5 ağustosa denk geldigini söyledi sonraki gittigimde demekki 28 i dedi en son gittigim de eski hesaba göre yorum yaptı ama böyle böyle demiştiniz 28 i baz alıcaz demiştiniz dedim tamam ozaman öyle yapalım dedi oda bir ıstatistik yapmadı

Ya o açıdan lazım aslında, ama benim eşim de yapar bana, eminim hiç eksikliklerini bile hissettirmez, yoksa haklısın aslında
Daha önce böyle bir şey deneyimlemediğimiz için eşimin ne yapıp yapamayacağını kestiremiyorum elinden geleni mutlaka yapar ama eline yüzüne de bulaştırabilir bilmiyorum 1 hafta babalık izninden sonra zaten işe dönecek mecbur, o zaman yalnız kalacağım.

Bu genellemeler benim çocukta tutmadı.
Dibimden ayırmadım gece gündüz ama hiç uyumayan bir bebekti hatta 3yaşına kadar beraber yattık , şuan 4 yaşında hala gece 2 kere kalkar.umarım busefer uyku seven bir bebek olur

Yok canım ne haddime oraya bir emoji bişey koymamışım öyle duygusuz yazmış olmuşum

Ben cocugu birey olarak goruyorum bence ozguvenli yetismesi icin ona firsat tanimamiz gerektigini dusunenlerdenim. Kendine ait bir yatak odasi olmasi gerekiyor guvenli baglanmayla mahremiyeti ayirmak lazim. Tabi ki bunun icin 6 aylikken cocugum bir birey, hadi bakalim kendi ihtiyacini kendi karsilasin gibi bir yaklasimim olamaz. Ama simdiki cocuklar o kadar akilli ve her seyin farkinda ki ayni odada kaldiklarinda baska sorunlar da ortaya cikabilir. Mesela, anaokulunda anne babasindan gorup kiz arkadasina yasina uygun olmayacak sekilde cinsel olarak yaklasan cocuklar var. Cocuk bunu deneyimlemedi ya da ic gudusel bu davranisi sergilemesi mumkun degil bunu bir yerden gordu ve ne oldugunu bilmedigi bu davranisi arkadasina sevgi gosterisi olarak gostermesi gibi. Bunun gibi bir suru ornekler de var bence sadece bir kitaba ya da bir metoda bagli kalmayin cocuk gelisimi konusunda cok yonlu arastirmalar okuyun

Kızlar ben geldim 13+1 ikili tarama ultrason u yapıldı ense kalınlığı falan ıyı cıktı cok sukur kan vermek istemedim
Cinsiyetine ıkıncı doktor olarak bakıldı kıza benziyor dedı
İlk tahminde 11+5ıken yapılmıstı kız dıye
Saglıgı yerınde sukur darısı dıger annelerin başına inşallah
Ayrıca sonradan degısme ihtimali var mı sizce erkek istediğimden degıl yani insan ona gore hayal kuruyor adaptasyon sağlıyor sonra sasırma olurmu acaba dıye soruyorum

Ablamın kızı 4 yaşında ve hala annesinin odasına gidiyor gece uyurken kendi odasında asla uyumuyor öyle bir sorun da olabilir
İzliyorum bi sürü video, bebek rutini sever, düzeni sever diyorlar,ilk3 ay bitince uyku düzenini oluşturmak gerektiğinde yeni bi düzen onu zorlayabilir, bir de bebeklerin algısı inanılmaz açık oluyor bence, zaaflarımızı kullanmasına izin vermek istemiyorum.ha şu da değil, ağlatarak uyutma metodunu desteklemiyorum mesela, sallamadan kucakta, ama memede olmayan uyutma şeklini deneyeceğim öncelikli olarak, ay inşallah sağlıkla gelirler de yapabiliriz.bir de bence en başından itibaren bebeği büyütürken değişik eller girmemeli, tek elden büyütmek bu açıdan da faydalı olur gibi.

Ben de orada yapacağım. Ama hiç araştırmadım
Bu benim gittiğim 3. Hastane. İlki tamamen acemilik, eve yakın diye sonra nasılsa değiştiririz diye gittiğimiz bir hastaneydi. Ne doktordan ne hastaneden memnun kalmadım. İkincisi daha önce orda doğum yapmış arkadaşların önerdiği hastane ve doktordu. 2 muayeneye gittim oraya da, orda da pandemiden dolayı eşimi muyenelere almıyorlardı. Gıcık oldum ben de, bu süreci eşimle yaşamak istiyorum sonuçta. İlk gebeliğim, o da merak ediyor. Doktora da öyle aman aman ısınmamıştım. Onu da değiştirdim. Şimdiki doktora da internet yorumlarından karar verdim, hastaneyi de beğenmiştim daha önce başka bir şey için gittiğimizde. Sağlık sigortası anlaşması da olunca aklıma yattı. Şimdilik memnunum her şeyden. İnşallah böyle devam eder. Sizin doktorunuz kim?

Evet odasını erken ayirdiysa ondan olabilir.
Benim yeğenim uzunca bir süre anne babasıyla yattı. Sonra o kadar zorlandılar ki ayırmak için, koca kız olduğunda bile sizinle yatacağın diyordu. Ablam da keşke erkenden ayırsaydım diye çok pişman. Bunun tek doğrusu yok bence, çocuğa göre değişiyor. Kimisi de çok kolay alışıyor odasında uyumaya. Öylesini de duydum. Çocuk yetiştirmede trendler yıldan yıla değişiyor vallahi

Cocuk ayni odadayken tabi ki eşle olan iliskiye dikkat etmek lazim. Sonucta evdeki tek oda yatak odasi degil. Bu tamamen tercihle alakalı dedigim gibi. Ben duygusal yonunu dusunurken siz daha kuralci dusunuyorsunuz. Tabi ki her bebek bir birey ama ihtiyaclarini kendileri karsilayamiyor :) ilk cocugunuz mu bilmiyorum ama kizim su an 5.5 yasinda ve guvenli baglanma okudukca eksiklerimi anlayip telafi ettim.su an kendi odasinda kesintisiz uyuyor. Bana cok faydasi oldu metod dediginiz seylerin. Yani sadece teori okumuyorum uygulamaya calisiyorum. Ben de cevremdeki annelere anlatiyorum ki arastirip faydalansinlar

Adem Güneşle ilgili müsait bir zamanda yazacaklarım var. Çok da ciddiye alınacak bir şahış değil kendisi. Tabi ki bebeği ayrı odada uyutmak güzel bir şey ama ilk altı ay önemli özellikle ani bebek ölümü sendromu riskiini azaltır. Gece beslenmesi dönemi aynı odada kalabilmek kişisel tercih tabi ama annenin konforunu artıracaktır ama gece beslenmesini kestikten sonra aynı odada kalmak gereksiz olabilir. Tabi hayaller hayatlar ne ölçüde orantılı olur bilmiyorum

Canım sen tecrübelisin tabii, aklımda olsun söylediklerin ama bu güvenli bağlanma işi pek bana uymadı, okumuştum bunla alakalı yazılar, hele ki 2 yaştan bahsediyorsunuz, mümkün değil bana doğru gelmiyor, tercih tabii, herkes evladı için en güzelini, en doğrusunu diler tabii.Öyle de yapabiliriz inşallah.

İlk 6 ay olabilir ama sonrasında ben de düşünmüyorum aynı odada yatırmayı.

çocuğun özgüvenli yetişebilmesi için size güvenli bağlanmaya ihtiyacı var.
tabii ki herkes kendi yöntemlerine göre çocuk yetiştirecek nihayetinde ama çocuk da siz de hırpalanırsanız kısır bi döngüye girersiniz, iş içinden çıkılmaz bi hale gelir. bebeğin annesini ve babasını hissetmeye ihtiyacı var öncelikle, aranıza duvarlar koyarak bunu sağlayamazsınız.
Attachmentparentingturkiye internet sitesini ve instagram hesabını incelemenizi tavsiye ederim.

Adem güneş ile ilgili benim de fikrim aynen böyle

Benim ilk cocugum olacak insallah ama bransim cocuk ergen klinik psikoloji yani evet ben daha bilimsel ve metod yaklasiyor olabilirim, deneyimlemek annelik daha farkli olabilir ama bana gore dogrusu bu bende yazmak istedim

22 aya kadar emzirmistim zaten yani ayni odada olsak benim için de cok rahat olcakti aslinda. 2 yaş buyuk degil bebek hala :) İnşallah

Kimse adem gunesi tavsiye etmez zaten alandan

Herkesin tabiki kendi tercihi nasil isterse ebeveyn oyle yetistirir. Ama guvenli baglamanin temeli maslow piramidi gibi cocuga guvenli alan olusturmak, bakimini saglamak, agladiginda yaninda olmak aciktiginda emzirmek ertelememek gibi seyleri kapsiyor. Yatak odasi konusunda ben gordugum orneklerden de yola cikarak yazmak istedim herkesin kendi tercihidir saygi duyarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…