2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Oğlum bir buçuk yaşında hala koynumda uyutuyorum. Yaşadığımız her anın tadını çıkarmaya çalışıyorum. Kitaplar kurallar umurumda değil onun ve benim neye ihtiyacimiz varsa öyle yaşıyorum. O yanımda çok huzurlu uyuyor ben o yanımdayken çok huzurlu uyuyorum. Yanyana yatmak yalnızca bebeğin değil anneninde çok büyük ihtiyacı. O teninize degdikce artıyor süt hormonunuz. Ayırma işini daha düşünmedim. Kendi 2 yaş sendromu belirtilerini erken vermeye başladı ve bireysellesmenin zirvesini yaşıyor şu aralar. Ama yine de gelip arada sarılıyor yanıma yatıyor enerji ve güven depolayip uğraştığı şeye devam ediyor.
Eğitim evde başlar ve çocuğun ilk öğretmeni annedir doğru ama siz sanmayın ki 6. Ayda ayırdım odasını alıştı öyle gidecek. Hayır 8. Ayda çığlık cigliga ağlayıp sizi isteyebilir.

Ben de yazmak istemedim adını görünce ama kesinlikle benim hayat görüşüme ters biri kendisi.

Benim ilk cocugum olacak insallah ama bransim cocuk ergen klinik psikoloji yani evet ben daha bilimsel ve metod yaklasiyor olabilirim, deneyimlemek annelik daha farkli olabilir ama bana gore dogrusu bu bende yazmak istedim
Ne güzel meslek

Mesela bebeğim epey buyuyene kadar yanımda hiç yatirmadim hep korktuğum için emzirdim yatağına koydum bir kere bile sallayarak uyutmadim Allah şahit. Yaşına kadar kendi kendine uyuyan bir bebekti. Sonra ne oldu hayatı farketmeye başladı. İsteklerini farketmeye başladı. Yakınlığın verdiği huzuru farketmeye başladı ve sürekli yanımda yatmak istedi. Hâlâ sallamami istemez ama bana sokulup uyur. Açıkça annesine ihtiyaç duyan bir bebeği kimin koyduğu belli olmayan kurallar için iteleyemezsin. Bu da benim fikrim :)

Yabancı makalelere de bakabilirsiniz. Anne ya da anne baba yaninda uyumakla guvenli baglanma arasinda iliski var. Adem gunesi biliyorum ama sadece onun dediklerini arastirmiyorum. Adem gunes guvenli baglanmayi çok gundeme getirdigi icin sanirim. Adem gunesin teorisi gibi algilaniyo guvenli baglanma :))

Mehmet bal a gidiyorum ben sizinki kim

Buna katılıyorum, bebeğin annenin ihtiyacı neyse o olmalı. Ama güvenli bağlanma için şu şart bu şart denmesi saçma geliyor Benim bazı teorilere göre özgüvensiz sosyopatın teki olmam gerekirdi

Bunu anlatmaya calistim ama yanlis anlayanlar oldu sanirim burda :)

Bende yapmamistim ilk yasini. Eglenip keyif almasi gerek biraz anlamasi gerek diye dusunmustum.

Buna katılıyorum, bebeğin annenin ihtiyacı neyse o olmalı. Ama güvenli bağlanma için şu şart bu şart denmesi saçma geliyor Benim bazı teorilere göre özgüvensiz sosyopatın teki olmam gerekirdi

Netflix de bir belgesel var adı yaşamın başlangıcı idi sanırım. Yani bu bilim dediğin seyi icgudulerinden daha üstün tutmamalisin anne isen bence. 50 yıl önce anne sütünün gereksiz olduğunu savundu bu bilim hazır mamalara yönlendirdi koca bir nesli. Şimdi diyor ki aynı bilim 3 yaşına kadar emzir :)) yani host diyesim geliyor bazı şeylere bebeğimi nasıl buyutecegime de karışma. Ben bunun için yeterli icgudulere ve sevgiye sahibim. Kimsenin ne yapacağımı söylemesine gerek yok. O opulmek mi istiyor sürekli öpeceğim sarıl dediğinde sarilacagim onay bekliyorsa ona onaylayan gözlerle bakacağım. Bu zaten kuralsız bir bağ. Kalpten kalbe. Bir zamanlar kucaktan inmeyen çocuğum şimdi zorla kucağımda duruyor. Keşfetmek istiyor. Yani doğası var her şeyin. Ve vakti gelince hepsi olacak.

Ben de bu yanında uyuma konusunda biraz akışına bırakma taraftarıyım. Çünkü çocuk büyütmek, doktorların bile hepsinin farklı görüşlerde olabildiği bi durumda çok da kuralcı olunabilecek bi konu değil bence. Mesela farklı görüşleri okuyorum, araştırıyorum aklıma yatan oluyor ya da yatmayanlar ama iş uygulamaya geldiğinde biraz da iç güdülerimle hareket ederim sanıyorum. Her çocuğun ihtiyaç duyduğu şey farklı olabiliyor, her çocuğa sanki birer robotmuş gibi böyle yapmak gerek, şunu uygulamak gerek düşüncesi bana birazcık yanlış geliyor ‍

Bende hiç yanımda yatırmadım ama aynı odada yatırdım 6 ay kadar. Sonra odasına geçirdim. Deprem dolayısıyla şuan yanımıza geliyor ama hiç seninle yatayım modumuz olmadı. Gerçi çok ta büyüdük. Adem güneşe gelince her dediğini uygulamak oldukça zor ki brnim de katılmadığım bir çok nokta var. Mesela o derki 2 yaşına kadar aynı yatakta ardından aynı odada ama farklı yataklarda yatın vs.. tasvip etmediğim için uygulamayı düşünmedim bile. Ama adamın değindiği doğru noktalar da var. İçinden seçmek lazım. Ben kreşe gönderirken ilk günden güle oynaya gitti mesela benim kızım. 3 yaşındaydı.Hiç ağlamadı. Çünkü biliyordu ki biz onu geri alacağız. Çocuklarda en büyük korku ailelerinin onları bırakıp terkedeceği korkusu

Evet benim bildiğim de en az 1 yaşına kadar aynı odada olmalı 2 süper olur. Yatağınızın hemen yanında değil ama uyandığında sizi görecek şekilde yatmalı diyorlar

Ben de aldığım süslü takımı ertesi gün foto çekiminde giydirmiştim ama eskittik bile onu biz o sebeple onu yedek olarak alırım, foto çekmek için cici bici bi set alırım inşallah. Zaten geçen seferki çok parçalı bi setti mendile kadar vardı içinde bu sefer öyle almam alt üst takım bere eldiven olsun yeter. Ama sizin de çok hoş anı olmuş tabi öyle maşallah

Senin çok olmuş ya. Ben bir paketi bile bitirmedim, kalanları doğum yapacak başka bir ardaşıma gönderdim.
Şimdiden ped stoklamaya başladım ben de, 12 paket falan oldu. Artık onlar bittikçe alırım.
Ben de hamile kalmadan 3-4 paket ped almıştım hepsi artık lohusalığa kaldı

Gercekten de eziyet ya birseyi yukleyemiyorlar bende 9 unda yaptirdim ciktimi cikmadi mi emin olamadim bi iki gun sonra olmazsa bende gider alirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…