- 28 Ekim 2018
- 3.112
- 6.728
- 88
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #16.941
Ben de yazmak istemedim adını görünce ama kesinlikle benim hayat görüşüme ters biri kendisi.Adem Güneşle ilgili müsait bir zamanda yazacaklarım var. Çok da ciddiye alınacak bir şahış değil kendisi. Tabi ki bebeği ayrı odada uyutmak güzel bir şey ama ilk altı ay önemli özellikle ani bebek ölümü sendromu riskiini azaltır. Gece beslenmesi dönemi aynı odada kalabilmek kişisel tercih tabi ama annenin konforunu artıracaktır ama gece beslenmesini kestikten sonra aynı odada kalmak gereksiz olabilir. Tabi hayaller hayatlar ne ölçüde orantılı olur bilmiyorum
Ne güzel meslekBenim ilk cocugum olacak insallah ama bransim cocuk ergen klinik psikolojiyani evet ben daha bilimsel ve metod yaklasiyor olabilirim, deneyimlemek annelik daha farkli olabilir ama bana gore dogrusu bu bende yazmak istedim
Kesinlikle yapisal birsey derler ya tabiatimda yokBende ruhsuzum ya bu konuda evlenirken de öyleydim huy bu bencehediyelik hazırlamıştım bir de çikolata aldırmıştım eşime o kadar.
Mehmet bal a gidiyorum ben sizinki kimBu benim gittiğim 3. Hastane. İlki tamamen acemilik, eve yakın diye sonra nasılsa değiştiririz diye gittiğimiz bir hastaneydi. Ne doktordan ne hastaneden memnun kalmadım. İkincisi daha önce orda doğum yapmış arkadaşların önerdiği hastane ve doktordu. 2 muayeneye gittim oraya da, orda da pandemiden dolayı eşimi muyenelere almıyorlardı. Gıcık oldum ben de, bu süreci eşimle yaşamak istiyorum sonuçta. İlk gebeliğim, o da merak ediyor. Doktora da öyle aman aman ısınmamıştım. Onu da değiştirdim. Şimdiki doktora da internet yorumlarından karar verdim, hastaneyi de beğenmiştim daha önce başka bir şey için gittiğimizde. Sağlık sigortası anlaşması da olunca aklıma yattı. Şimdilik memnunum her şeyden. İnşallah böyle devam eder. Sizin doktorunuz kim?
Buna katılıyorum, bebeğin annenin ihtiyacı neyse o olmalı. Ama güvenli bağlanma için şu şart bu şart denmesi saçma geliyorMesela bebeğim epey buyuyene kadar yanımda hiç yatirmadim hep korktuğum için emzirdim yatağına koydum bir kere bile sallayarak uyutmadim Allah şahit. Yaşına kadar kendi kendine uyuyan bir bebekti. Sonra ne oldu hayatı farketmeye başladı. İsteklerini farketmeye başladı. Yakınlığın verdiği huzuru farketmeye başladı ve sürekli yanımda yatmak istedi. Hâlâ sallamami istemez ama bana sokulup uyur. Açıkça annesine ihtiyaç duyan bir bebeği kimin koyduğu belli olmayan kurallar için iteleyemezsin. Bu da benim fikrim :)
Bunu anlatmaya calistim ama yanlis anlayanlar oldu sanirim burda :)Mesela bebeğim epey buyuyene kadar yanımda hiç yatirmadim hep korktuğum için emzirdim yatağına koydum bir kere bile sallayarak uyutmadim Allah şahit. Yaşına kadar kendi kendine uyuyan bir bebekti. Sonra ne oldu hayatı farketmeye başladı. İsteklerini farketmeye başladı. Yakınlığın verdiği huzuru farketmeye başladı ve sürekli yanımda yatmak istedi. Hâlâ sallamami istemez ama bana sokulup uyur. Açıkça annesine ihtiyaç duyan bir bebeği kimin koyduğu belli olmayan kurallar için iteleyemezsin. Bu da benim fikrim :)
Bende yapmamistim ilk yasini. Eglenip keyif almasi gerek biraz anlamasi gerek diye dusunmustum.ya ben de aynı böyleyim, hiç hevesim yok öyle süslü püslü şeylere, çocuuma bile sade sade unisex şeyler alıyorum. bizde mi bi tuhaflık var acaba
1. yaş doğumgünü bile yapmayı düşünmüyorum, nasılsa çocuk anlamayacak.
Buna katılıyorum, bebeğin annenin ihtiyacı neyse o olmalı. Ama güvenli bağlanma için şu şart bu şart denmesi saçma geliyorBenim bazı teorilere göre özgüvensiz sosyopatın teki olmam gerekirdi
baglanmayi bilmeyen ve ilk gunden bebegimi ayiririm diyenleri gorunce anlatma geregi duyuyorum. En kolay yolu anlatmanin da guvenli baglanmayi acin okuyun. Herseyi detayina kadar anlatamam sonucta :)) yardimim olur belki diye yaziyorum. Herkes arastirir kendi istediğini yapar..
Ben de aldığım süslü takımı ertesi gün foto çekiminde giydirmiştimAynen bizde de bir sezon ablası bir sezon kardeşi giyecek
Ya bence hastane çıkışı aynı giyseler çok tatlı olur iki fotoğrafı yanyana koyarız benzerlik var mı bakarız
Ben süslü bi hastane çıkışı almıştım ama Doğumdan hemen sonra onu vermedim kirlenir diye kıyamadım
Alt üst normal bir takım verdim, battaniye de yeğenimin doğum battaniyesini verdim, kızımı odaya getirdiklerinde yeğenimin kopyasıydı
Benim ikizim var, doğumdan sonra kardeşimi aradım, yeğenimin ikizini doğurdum dedim
Hala da yeğenime çok benziyor kızım.
Ben de hamile kalmadan 3-4 paket ped almıştım hepsi artık lohusalığa kaldıSenin çok olmuş ya. Ben bir paketi bile bitirmedim, kalanları doğum yapacak başka bir ardaşıma gönderdim.
Şimdiden ped stoklamaya başladım ben de, 12 paket falan oldu. Artık onlar bittikçe alırım.
Gercekten de eziyet ya birseyi yukleyemiyorlar bende 9 unda yaptirdim ciktimi cikmadi mi emin olamadim bi iki gun sonra olmazsa bende gider alirimEvet ya o yüzden hiç beklemeden gitmem gerekiyormerak ediyorum. İnşallah canım
Canım ben 5 kasımda yaptırdım. E nabızda dün bu şekilde göründü. Gidip laboratuvardan almamız gerekiyormuş. Sanırım doktor bile göremiyor şu an sonucu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?