- 2 Ağustos 2020
- 2.019
- 2.254
- 133
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #16.961
Aynı şekilde e nabıza düştüyse çıkmıştır bence arayıp sor istersenGercekten de eziyet ya birseyi yukleyemiyorlar bende 9 unda yaptirdim ciktimi cikmadi mi emin olamadim bi iki gun sonra olmazsa bende gider alirim
Herkes bir değil tabi ama ilk günlerden sonra adet gibi oluyor git gide azalıyor sonra leke gibi oluyor bazen hiç gelmiyor bazen leke geliyor öyle 40 gün geçiyor.Lohusa da yani 40 gun kan geliyor mu
Ben de bunu savunuyorum işte, teoriler komple saçma geliyor. Her bebek özel, hepsi bir birey neticede ve kendi karakterleri var. Bütün teorileri çürütecek bir sürü bebek olduğuna eminim. Anne kendisi tanıyacak bebeğini kendi bilecek ihtiyacını. İçgüdüsel olarak işleyeceğini düşünüyorum zaten çoğunlukla.Netflix de bir belgesel var adı yaşamın başlangıcı idi sanırım. Yani bu bilim dediğin seyi icgudulerinden daha üstün tutmamalisin anne isen bence. 50 yıl önce anne sütünün gereksiz olduğunu savundu bu bilim hazır mamalara yönlendirdi koca bir nesli. Şimdi diyor ki aynı bilim 3 yaşına kadar emzir :)) yani host diyesim geliyor bazı şeylere bebeğimi nasıl buyutecegime de karışma. Ben bunun için yeterli icgudulere ve sevgiye sahibim. Kimsenin ne yapacağımı söylemesine gerek yok. O opulmek mi istiyor sürekli öpeceğim sarıl dediğinde sarilacagim onay bekliyorsa ona onaylayan gözlerle bakacağım. Bu zaten kuralsız bir bağ. Kalpten kalbe. Bir zamanlar kucaktan inmeyen çocuğum şimdi zorla kucağımda duruyor. Keşfetmek istiyor. Yani doğası var her şeyin. Ve vakti gelince hepsi olacak.
Konuyu ben actigim icin cevap verdim. Guvenli baglanma yazdiktan sonra herkes bir cok yorum yapti. Ben arastirmiyorsunuz demedim.H Happymom20 Ben size bir şey demedim ki teoriler hakkında yorum yapıyorum. Bir okuyan siz değilsiniz merak etmeyin, hepimiz bir şeyler okuyup araştırıyoruz.
Kucağında uyuyunca odasına bırakıyor musun peki? Yoksa gece boyunca yanında mı kalıyor? Bir de emziriyor musun? Bir de yanında uyuyup odasında uyanınca nasıl davranıyor çocuklar?Mesela bebeğim epey buyuyene kadar yanımda hiç yatirmadim hep korktuğum için emzirdim yatağına koydum bir kere bile sallayarak uyutmadim Allah şahit. Yaşına kadar kendi kendine uyuyan bir bebekti. Sonra ne oldu hayatı farketmeye başladı. İsteklerini farketmeye başladı. Yakınlığın verdiği huzuru farketmeye başladı ve sürekli yanımda yatmak istedi. Hâlâ sallamami istemez ama bana sokulup uyur. Açıkça annesine ihtiyaç duyan bir bebeği kimin koyduğu belli olmayan kurallar için iteleyemezsin. Bu da benim fikrim :)
Benim de bi ara geceleri çok oluyordu bel kasık ağrım doktor yorgunluktandır dinlen dedi. Ufaklıklar sağolsun bayağa yoruyorGünaydın kızlar hayırlı Cumalar
Güzel bir gün olsun inşallah
bugün 15+5 oldum, güncel kilom 55.8 (başlangıç kilom 53)
Bir haftadır şiddetli bel ağrısı çekiyorum, özellikle sabahları hiç hareket edesim gelmiyor ağrıdan.
Bu kadar erken başlamaması gerekiyordu ama kızımla zaman çok hareketli geçiyor, sürekli yerde oturup oyunlar oynuyoruz, ev işleri yemek derken kendimi fazla yoruyorum galiba.
zaten yatağa almamak lazım güvenlik açısından ama aynı odada yatmalı bi süre, artık karı-koca ilişkisi de diğer odalarda yaşanabilir ki allahtan hiç yatak odasını kullanan bi çift olmadıkEvet benim bildiğim de en az 1 yaşına kadar aynı odada olmalı 2 süper olur. Yatağınızın hemen yanında değil ama uyandığında sizi görecek şekilde yatmalı diyorlar
Bu konuda yuzde bin besyuz ayni fikirdeyim direkt kessinler cocuk anlamadan bitsin gitsin. Madem sunnet dugunu gibi dunyada gordugum en mantiksiz gelen sey yapiliyor kizlarada regl oldugunda genc kizliga gecis partisi yapilsin:)Tabi canım bende öyle hemen kestirip geldim evebide yenidoğanda çok kolay iyileşiyor yara zaten oğlumun pipisini kestiler diye kutlamak çok saçma geliyor
Bir yerde uyutup yatağına taşımak değilde ben kendi yatağında yanına uzanırım öyle uyur. Sabaha karşı uyanım koynuma giriyor zatenKucağında uyuyunca odasına bırakıyor musun peki? Yoksa gece boyunca yanında mı kalıyor? Bir de emziriyor musun? Bir de yanında uyuyup odasında uyanınca nasıl davranıyor çocuklar?
Ben anladım sizi de işte bu konuda sizin olduğu gibi herkesin bir fikri var. Biz de görüşümüzü paylaşıyoruz. Okumuşuz araştırmışız ki bir fikir edinmişizKonuyu ben actigim icin cevap verdim. Guvenli baglanma yazdiktan sonra herkes bir cok yorum yapti. Ben arastirmiyorsunuz demedim.
Ayyy ne tatlı. ben 14+2 yim karnım seninkinin 3 katıgünaydın kızlar 16. Haftamdayım. Karnım böyleee . Üstteki kısım bana ait tabi yılların göbeği
Ben de faydam dokunsun diye yaziyorum zaten. Yaşadığım tecrubeden yola cikip örnek vermeye calistim.sadece okudugum değil yani. Annelik tecrubesi + okudugum bilgiler :))Ben anladım sizi de işte bu konuda sizin olduğu gibi herkesin bir fikri var. Biz de görüşümüzü paylaşıyoruz. Okumuşuz araştırmışız ki bir fikir edinmişizOkumadığım şey hakkında yorum yapmam saçma olurdu zaten. Herkes çocuğunu bildiği gibi yetiştirmekte özgür. Size de öyle yapmayın diyemeyiz elbette.
Oyhhh hadi bakalim aramiza bir fistik daha katiliyor :) kesin olmamakla birlikte :) trbrikederim cnmben doktordan geldiiim, ikili test sonucu pazartesi günü akşam çıkacakmış
doktor haftası ve günüyle uyumlu gidiyor, iki hafta sonra kontrolde belli olur ama %60 kız %40 erkek diyebilirim dedi
Varya Doğumdan sonra yorgunluktan çoğu eş ilişki olayını rafa kaldırıyor galiba bir sürezaten yatağa almamak lazım güvenlik açısından ama aynı odada yatmalı bi süre, artık karı-koca ilişkisi de diğer odalarda yaşanabilir ki allahtan hiç yatak odasını kullanan bi çift olmadık
Sezeryan doğum yaptığım için o konuda hiç fikrim yokGaliba o depend ic camasirini hastaneye giderken de giyiyorlar bir video da oyle izlemistim sankidogum icin su gelince bir kerede gelip hepsi bitiyor mu? Sanirim izledigim o video da ara ara kizin suyu geldigi icin depend ic camasirini tavsiye etmisti
Ya bilmiyorum, düşünüyorum düşünüyorum doğru gelmiyor bana, belki yapamam bilmiyorum ama ilk birkaç haftadan sonra ben odasını denerim kesin, o da, biz de düzenimizi bilelim, sizaten 2 sene ücretsiz izin de alacağım, doyarız birbirimize inşallah, o da güvensiz hissetmez, sanmam, ben onu ilgiden çıldırtırım bile, ama uyku zamanı başka. Dur bakalım, bi doğsun yazışırız yine, yapabilecek miyimEvet benim bildiğim de en az 1 yaşına kadar aynı odada olmalı 2 süper olur. Yatağınızın hemen yanında değil ama uyandığında sizi görecek şekilde yatmalı diyorlar
Hamilelik sürecinde de rafa kaldırılıyor sankiVarya Doğumdan sonra yorgunluktan çoğu eş ilişki olayını rafa kaldırıyor galiba bir süre
Valla korona bu şekilde devam ederse ben anne babalar hariç misafir kabul etmem herhalde. Ya bi de hastaneye çok gelen olunca da rahat olmuyor, sen memeler açık çocuk emziricem diye uğraşıyorsun zırt pırt biri geliyor hadi toparlan filan. Sadece bebeğine odaklansan daha iyi. Ama sonra eve gelmeye kalkarlar o da zorKızlar aklıma takıldı şimdi, hastaneden doğum için fiyat alırken oda süsleme, masa hazırlama, ikram vs için de paketlerin tanıtımı yaptılar ama pandemi sürecinde odaya misafir alma olacak mı ki öyle hazırlıklar yapalım?
Ya evet deneyimlemeden konuşmak doğru olmaz. Herkesin kendi düzeni benim görümcem 2 çocuğunu da 3 aylıkken ayırdı. Öyle de zor oluyor gece uyumak aklın hep yan odada ses mi geldi çocuk mu ağladıYa bilmiyorum, düşünüyorum düşünüyorum doğru gelmiyor bana, belki yapamam bilmiyorum ama ilk birkaç haftadan sonra ben odasını denerim kesin, o da, biz de düzenimizi bilelim, sizaten 2 sene ücretsiz izin de alacağım, doyarız birbirimize inşallah, o da güvensiz hissetmez, sanmam, ben onu ilgiden çıldırtırım bile, ama uyku zamanı başka. Dur bakalım, bi doğsun yazışırız yine, yapabilecek miyim
Odaya çok gelen giden olunca da rahat olmuyor biliyor musunİns mayisa gecerde şıkır şıkır bi odamiz olur insanalr gelip gider.falan cikolatalar dagitlir ne hos olur ama.ben cok sanmiyorum kuzum ya buguk ihtimal coronadan dolayi bisi yapamicaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?