- 22 Temmuz 2020
- 6.532
- 10.965
- 248
- 33
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #17.421
Eğer eşin de annesini yakınında tutma niyetindeyse o zaman son çare kayınvalidenle usulünce konuşabilirsin ama bu kafada olan birinin pek anlayacağını sanmıyorumkv eşi yanında değil diye yalnız olduğu için sanırım eşin de sahip çıkmaya çalışıyor ama zaten elinden geleni yapıyormuş bu devirde kim hem ev geçindirip hep annesinin evini geçindiriyor. Hem sahip çıkmak illa yanıbaşında olması değil ki..
Baba hayattaysa annenin kirasını neden siz ödüyorsunuz?
Nereye kadar ödeyeceksiniz peki? Yani düğün masrafı çıkmıştır herhalde artık kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama. Eşin tek çocuk mu?Iste cok garip esime sordugumda dugune yardim ettiler eski evi alirken yardim ettiler diyor. Simdi de babasi yurtdisinda bir seyler yapiyor ama her sene farkli bir girisimle batiyor yani ondan kimseye hayir yok
Canım eşi şehir dışında yurt dışında oluyor çalışıyor demiştin sanırım. Eşinin anne babası ayrı mı? Ayrı değillerse kayınbaban o kadar çalışıyor evinde yaşamıyor neden kira falan ödemiyor?Aslinda tek onun karari olmuyor sonucta evi alacak parasi yok bizim hakkimizla da ona ev alinacak. Bakalim canim artik kesinlessin o zaman esimle konusucam ilk olmadi annesiyle. Bebek de geliyor zaten masraflar articak belki esim dicek ben ev alamicam. Bilmiyorum belki de ben masraf cikaricam su lazim bu lazim diye gercekten beni cok zor durumda birakiyor. Annemin bile yasamadigi gelin kayinvalide iliskisini ben yasiyorum ya bu nedir bu devirde
Nereye kadar ödeyeceksiniz peki? Yani düğün masrafı çıkmıştır herhalde artık kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama. Eşin tek çocuk mu?
Canım eşi şehir dışında yurt dışında oluyor çalışıyor demiştin sanırım. Eşinin anne babası ayrı mı? Ayrı değillerse kayınbaban o kadar çalışıyor evinde yaşamıyor neden kira falan ödemiyor?
Canım biz de ev aldık herşeyi kendimiz yaptım ettik kimse yardım etmedi kaynanam oğlana ev aldık dedi2 yil olacak bir de ben bilseydim dugunun bu kadar sorun olacagini karsiliginda kira odeyecegimizi yemekli ya da otelde istemezdim. Benim ailem de ev alirken bize yardim etti ben tum takilarimi verdim uzerine kredi cektik yani sadece ev onun babasinin yardimiyla alinmadi. Kiz kardesi var ama o calismiyor bebegi var yani bir yardimi olamaz
Allah razı olsun canım inşaallahHer zorlukla beraber bir kolaylık vardır diyor Allah kuzumrabbim seni o kolaylığı eriştirsin aminnn
Ben seni anladım canım. Konusunun geçmesi bile sinirini bozuyor. Proje aşamasında olsa dahi kayınvalidenin bu şekilde düşünüyor olması aklından size yakın oturmayı geçiriyor olması sinir bozuyor. Ki senin istemediğini bildiği halde dillendiriyor.Ben olsam ben de sinirlenirdim bilerek söylüyormuş gibi yani. Erkekler annelerine pek bir şey söyleyemiyorlar o da sinirlendiriyorPansiyon otel gibi bir yatirimi var yurt disinda canim ama pandemi sebebiyle gidemiyor. Suan memleketinde kaliyor annesinin yaninda babasi yani normal bir iste calismiyor otel kapali para yok zihniyetinde
Ben seni anladım canım. Konusunun geçmesi bile sinirini bozuyor. Proje aşamasında olsa dahi kayınvalidenin bu şekilde düşünüyor olması aklından size yakın oturmayı geçiriyor olması sinir bozuyor. Ki senin istemediğini bildiği halde dillendiriyor.Ben olsam ben de sinirlenirdim bilerek söylüyormuş gibi yani. Erkekler annelerine pek bir şey söyleyemiyorlar o da sinirlendiriyor
Spring05 yakın olmak evet avantaj ama komşu olacak kadar da olmamalı. Bence sen bu sorunu kafanda büyütme hemen zaten proje aşamasında olan bir yatırımdan söz edilmiş. Kayınvalide yerine eşinle konuş ve önünüzdeki kestiremeyeceğiniz masrafları düşünmesini sağla. Bizim borcumuz bitsin(eğer bir borcunuz varsa) annenlere de tabii destek olmak isterim gibi cümlelerle olayı ertelemeye çalış. Veya büyük bir eksiğiniz varsa atıyorum araba olabilir kredi çekip araba almasını sağla. Kayınvalidenle bunu konuşursan olayı kendi lehine kullanabilir. Çok üzüldüğünü sıkıldığını söyler kendini acındırır oğlunun yine kafasına girer.
Canım biz de ev aldık herşeyi kendimiz yaptım ettik kimse yardım etmedi kaynanam oğlana ev aldık dediölün mü öldürün mü hesabı
Spring05 canım okudum okudum sinirlendim desem yeridir. Bence kaynanayla münakaşaya hiiiç girme ağlar bişe der oğluna eşin de sana gelir ters bişe söyler aranız yok yere bozulur. Eşinle konuşman daha iyi. masrafları sırala o var şu var bu var vs bebek geliyo masraf çok filan diye alttan alttan söyle bence sonra konusu açılınca uygun şekilde dile getirirsin. Ben bişe söylediğimde kaynanama eşim ne istiyosun yaşlı başlı kadından diyodu aramız bozuluyordu. Bilmiyor ki yaşlı başlı kadın dediği sinsi çıkarcı bencil erkeklere bunu anlatamayız ama güzel dille söyle sen canım yine de
Benim kamburum ben onunla yaşamaya alıştım ne yapayımKeske bizede yardim etmeseydi de zarari da olmasaydi ne kadar borcunun oldugunu kac yil odicegini bilirdinsenin ki cok baska onla bas edilmez
Ya sen bişe desen kesin söyler oğluna Cansu bana böyle böyle dedi diye üstüne bi de ağlar gel uğraş uğraşabilirsenAynen kendimi kotu gostermeden ve surekli bu konuyu acmadan masraflardan yola cikmak daha mantikli. Evet arayip bir sey de diyebilir cunku onunla kotu olmamam da lazim cok haklisin
Bence de araba konusu mantıklı. Bebek olduktan sonra bana da araba lazım olacak gibi konuşabilirsin. Sonuçta öncelik sizsiniz. evlendiğimizde bende de eşimde de araba vardı ama abisinin aylardır servisten çıkmayan arabası yüzünden benimkini ona verdik ben de şimdiden söylemeye başladım. Artık onu tamamen ona bıraktık ve doğuma yakın bir araba alacağız çünkü gerçekten ihtiyaç. Özellikle sizin için, büyükşehirde daha da büyük bi ihtiyaç. Önceliklerini artık belirlesinler bence.Sadece projede degil canim sahibinden de ev bakmazi bile rahatsiz ediyor beni. Konunun gecmesine bile tahammulum yok, ama acindirma konusunda haklisin melek gibi gozukuyor kendi. Evet arabamiz yok sirket arabasini kullaniyoruz suan, ben en iyisi araba konusunu dile getiriyim en mantiklisi bu sanirim
Allahimmm resmen oğlunu bosatan cinsten kaynana tipi. Benimki böyle değil. O yüzden ben rahat konuşurum sorunlarımı. Yani korkar evliliğimiz bozulur diye bir de inançlı abdestli namazli biri benimki. Girmez öyle vebale.Ya sen bişe desen kesin söyler oğluna Cansu bana böyle böyle dedi diye üstüne bi de ağlar gel uğraş uğraşabilirsenO yüzden hiiiç girme o topa boşver
Yok bizimkinde öyle şeyler bomboş biri sorsan herşeyi bilir en tehlikeli insan türüAllahimmm resmen oğlunu bosatan cinsten kaynana tipi. Benimki böyle değil. O yüzden ben rahat konuşurum sorunlarımı. Yani korkar evliliğimiz bozulur diye bir de inançlı abdestli namazli biri benimki. Girmez öyle vebale.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?