- 2 Ağustos 2020
- 2.019
- 2.254
- 133
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #19.461
Sağlık sigortası yaptırmanız iyi olmuş ama. Burda profesörler falan 500 lira. Medical parka mi gidiyordun sen?Ben hastaneye gidiyorum canım özel muayenehaneye değil. Hastane doğum ücreti 7800 lira muayene ücreti 275 lira. Daha bir de Şubatta zam gelecek bu ücretlere dediler. Sağlık sigortası yaptırdık biz de. 1000 lira kadar daha uyguna geldi. Muayenelere ve tahlillere de ücret ödemiyorum ekstra. Başka şehirde olsam özel muayenehane isterdim ama, burada aşırı pahalı ya
Bence de şansınızı deneyin derim biz deniycezStandart ucrettir saniyordum ben ama sansimizi deneyelim mibir de mesela sezeryan icin ayri fiyat al, normal icin ayri, epidural normal icin hepsi icin fiyat al ne olacagini bilmiyoruz sonucta
Ay Cansu annemde bizi Zeynep kamilde doğurmuş. Aynı yatakta 2 kişi yatırıyorlarmış. Doğumhanede bir sürü kadın yanyanaymış fln. O zaman işte özel oda tutmuş para verip babam. Hemşireler babama eşinin canı baklava çekti eşinin canı Adana çekti fln diyip yiyecek aldırtıyorlarmış. Babam da annem yiyor zannedip kapıdan veriyormuş. Ne acayip günlermiş. Kimsenin kimseye saygısı yokmuş o zamanlar bence
Ay Cansu annemde bizi Zeynep kamilde doğurmuş. Aynı yatakta 2 kişi yatırıyorlarmış. Doğumhanede bir sürü kadın yanyanaymış fln. O zaman işte özel oda tutmuş para verip babam. Hemşireler babama eşinin canı baklava çekti eşinin canı Adana çekti fln diyip yiyecek aldırtıyorlarmış. Babam da annem yiyor zannedip kapıdan veriyormuş. Ne acayip günlermiş. Kimsenin kimseye saygısı yokmuş o zamanlar bence
Bence de şansınızı deneyin derim biz deniycezevet o da var tabi. Hepsinde Farklı oluyor. Hepsi için ayrı konuşmak gerekiyor o zaman
Profa gitmek istesem 1000 lirayı gözden çıkarmam gerek sanırımSağlık sigortası yaptırmanız iyi olmuş ama. Burda profesörler falan 500 lira. Medical parka mi gidiyordun sen?
16+2 olduk bugün canmanladm canm kac haftalkksin ki
Aynen aynen garanti olsunBizde denerizkagida yazdir hepsinin ucretini bir de ben isim, imza, tarihve kase isticem artik kiminle gorusursem sonra baska fiyat vermesinler bana
Medicalparkın doğumhanesi çalışanları falan çok ilgiliymiş diyorlar. Ben de doğum için düşünüyorumProfa gitmek istesem 1000 lirayı gözden çıkarmam gerek sanırımevet medicalpark.
Eskiden şartlar daha zormuş tabi canım, şimdi birçok hastane özellikle yeni açılanlar gerçekten temiz ve iyi şartlarda.
Ben araştırma hastanesinde doğum yaptım, öyle sancı odası falan yoktu, gece hastaneye giriş yaptığım odada oldu bütün işlemler. Doğumu başlatacakları zaman yatağı doğum yatağı şekline getirdiler, bebek doğunca bütün bakımları yanımda yapıldı, sonra biraz kucağıma verdiler ve giydirmek için götürdüler. Benim de dikişlerim bitince hasta bakıcı üzerimi giydirip yatış yapacağım odaya götürdü.
Genellikle devlet hastanelerinde özeldeki gibi kibar ve ilgili tavırlar olmuyor ama her yerde de aynı değil. Devlet hastanesinde doğum yapıp çok memnun olan bir sürü arkadaşım var.
Hamilelik boyunca tek duam allah iyi vicdanlı merhametli insanlarla karşılaştırsın hepimizi
Ya ne fenalarmış... o zamanlar o hastaneden çalınan bebekler de çok olmuş bir ara medya çalkalandı. Artık bakanlığa hemen her şey şikayet ediliyor ya böyle böyle aradaki çatlaklar düzelmeye başladı bence. Eskiler hep zor şeyler yaşamışlar. Eşimin annesi de beni hastabakıcı dövdü ilk doğumumda diyor. Çok bağırıyorsun fln demiş kadına Tokat atmış sanırım. Yani anlamak mümkün değil bunları ...Şimdi asla böyle bir şey yapamazlar. Yedikleri de haram olsun ne kadar vicdansız insanlar.
Doğumdan sonra hasteneden çıkarken annem hasta bakıcıya para verdi, kadın istese alırdı odanın içinde kim görecek duyacak, almadı, yasak dedi. Annem o kadar ilgilendiniz falan dedi, kadın da bu benim görevim dedi.
Ama tabi annem de senin anlattığın gibi eski düzeni bildiğinden para vermek istemişti.
Yok yok artık daha farklı her şeyCok kotu ya gercekten, yazik yani vebal bunlarartik o kadar kotu degildir sanirim insanlar sikayet etmeyi biliyor, dikkate aliniyor filan ama yine de cok on yargili yaklasiyorum belki de bu duyduklarim yuzunden devlet hastanesine karsi
Yani o kadar para alıyorlar bir zahmet iyi olsunMedicalparkın doğumhanesi çalışanları falan çok ilgiliymiş diyorlar. Ben de doğum için düşünüyorum
Günah yaaYa ne fenalarmış... o zamanlar o hastaneden çalınan bebekler de çok olmuş bir ara medya çalkalandı. Artık bakanlığa hemen her şey şikayet ediliyor ya böyle böyle aradaki çatlaklar düzelmeye başladı bence. Eskiler hep zor şeyler yaşamışlar. Eşimin annesi de beni hastabakıcı dövdü ilk doğumumda diyor. Çok bağırıyorsun fln demiş kadına Tokat atmış sanırım. Yani anlamak mümkün değil bunları ...
Bebek büyüdükçe o tarz agrilarimiz olacak artık normaldir o zaman diye düşünüyorum. Sen ağızdan mi almıştınYok dayanılmayacak şekilde değil. Sadece yoktu, son 2 gündür ara ara oluyor neden acaba dedim. Progestanı ilk haftalar günde iki kez kullandım, tiksindim resmen o ilaçtan. Doktor kullanmana gerek yok artık bırakabilirsin dediğinde zil takıp oynayacaktım neredeyse
İstanbul için haklısın canımO zaman iyiymisbir de Istanbul daha kalabalik ya insanlarin birbirine toleransi kalmiyor gibi hissediyorum. Belki kucuk sehirde olsam daha iyi olabilirdi o konuda herkes birbirini de taniyordur muhtemelen ben saglik ocagindaki hemsireyi inanilmaz sevdim mesela cok candan ve ilgiliydi.
Hakkimizda hayirlisi olsun ya insallah dedigin gibi merhametli birine denk geliriz, boyle dua etmek daha dogru sanirim
Salak yaEskilerden konuşunca aklıma geldi yine çok saçma bir olay yaşamıştım.
Lisede çok hastalandım, doktor göğüsten röntgen istedi, gittim odaya, ordaki artık tekniker miydi yoksa orda öylesine o işi yapan hastanenin herhangi bir çalışanımıydı bilmiyorum, adam bana başını açman gerek dediben de ne alakası var ben göğüs filmi çektircem dedim, adam da bak başörtün önüne geliyor dedi -sadece boyun kısmm kapalıydı- ve daha komiği mevsim kış üstümde kat kat kıyafet var kazak var ama adam bana başını aç diyor salak
Ben de başımı açmama gerek yok ben örtümü kenara çekerim dedim, adam bana orda laf saymaya başladı “siz böyle yanlış yapıyorsunuz, benim de kızlarım kapalı ama başını açması gereken yerde açıyorlar” dedi
Ben de “başımı nerde açıp nerde kapatmam gerektiğini biliyorum sizden öğrenecek değilim siz işinize bakın” dedim.
Salak adam baş örtüme takacağına bana metal şeyler varsa çıkar demeliydi ama demediği için röntgende sütyen telim ve kopçalarım çıkmıştı
Hayır fitil kullandım. Artık kusasım geliyordu, iğrenmiştim resmen. Eriyiveriyor çünkü fitil daha koyarkenBebek büyüdükçe o tarz agrilarimiz olacak artık normaldir o zaman diye düşünüyorum. Sen ağızdan mi almıştın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?