2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Sağlık sigortası yaptırmanız iyi olmuş ama. Burda profesörler falan 500 lira. Medical parka mi gidiyordun sen?

Standart ucrettir saniyordum ben ama sansimizi deneyelim mi bir de mesela sezeryan icin ayri fiyat al, normal icin ayri, epidural normal icin hepsi icin fiyat al ne olacagini bilmiyoruz sonucta
Bence de şansınızı deneyin derim biz deniycez evet o da var tabi. Hepsinde Farklı oluyor. Hepsi için ayrı konuşmak gerekiyor o zaman

Şimdi asla böyle bir şey yapamazlar. Yedikleri de haram olsun ne kadar vicdansız insanlar.

Doğumdan sonra hasteneden çıkarken annem hasta bakıcıya para verdi, kadın istese alırdı odanın içinde kim görecek duyacak, almadı, yasak dedi. Annem o kadar ilgilendiniz falan dedi, kadın da bu benim görevim dedi.

Ama tabi annem de senin anlattığın gibi eski düzeni bildiğinden para vermek istemişti.

Cok kotu ya gercekten, yazik yani vebal bunlar artik o kadar kotu degildir sanirim insanlar sikayet etmeyi biliyor, dikkate aliniyor filan ama yine de cok on yargili yaklasiyorum belki de bu duyduklarim yuzunden devlet hastanesine karsi

Bence de şansınızı deneyin derim biz deniycez evet o da var tabi. Hepsinde Farklı oluyor. Hepsi için ayrı konuşmak gerekiyor o zaman

Bizde deneriz kagida yazdir hepsinin ucretini bir de ben isim, imza, tarihve kase isticem artik kiminle gorusursem sonra baska fiyat vermesinler bana

Bir de ben çok iyi hatırlıyorum, devlet hastanesinde yatan birini ziyarete gitmiştik.
Servisin önünde galoşlar vardı ve ziyarete gelenlere o galoşları parayla veriyorlardı, almazsan ziyarete giremezsin.

Annem param yok sadece kendime alayım dedi, yanında da ikizimle ben vardık. Hemşire önce olmaz falan dedi sonra tamam hadi öyle olsun dedi. Annem galoşları giydi, biz de çocuğuz ya çıkan sese güldük, hemşire bize kızdı, siz beni kandırdınız da ona mı gülüyorsunuz diye bağırdı. Annem de hayır çocuklar şundan çıkan sese güldüler dedi.

Eskiden çok değişikti gerçekten ama şimdi böyle şeyler yapamazlar

Bizde deneriz kagida yazdir hepsinin ucretini bir de ben isim, imza, tarihve kase isticem artik kiminle gorusursem sonra baska fiyat vermesinler bana
Aynen aynen garanti olsun Bir de tahmini doğum tarihi 13 Mayıs dedi ama 1 i ile 13 ü arası her an olabilir dedi doktor. ben doğumla ilgili bir şey konuşamıyorum nedense çok uzakmış gibi geliyor

O zaman iyiymis bir de Istanbul daha kalabalik ya insanlarin birbirine toleransi kalmiyor gibi hissediyorum. Belki kucuk sehirde olsam daha iyi olabilirdi o konuda herkes birbirini de taniyordur muhtemelen ben saglik ocagindaki hemsireyi inanilmaz sevdim mesela cok candan ve ilgiliydi.
Hakkimizda hayirlisi olsun ya insallah dedigin gibi merhametli birine denk geliriz, boyle dua etmek daha dogru sanirim

Ya ne fenalarmış... o zamanlar o hastaneden çalınan bebekler de çok olmuş bir ara medya çalkalandı. Artık bakanlığa hemen her şey şikayet ediliyor ya böyle böyle aradaki çatlaklar düzelmeye başladı bence. Eskiler hep zor şeyler yaşamışlar. Eşimin annesi de beni hastabakıcı dövdü ilk doğumumda diyor. Çok bağırıyorsun fln demiş kadına Tokat atmış sanırım. Yani anlamak mümkün değil bunları ...

Cok kotu ya gercekten, yazik yani vebal bunlar artik o kadar kotu degildir sanirim insanlar sikayet etmeyi biliyor, dikkate aliniyor filan ama yine de cok on yargili yaklasiyorum belki de bu duyduklarim yuzunden devlet hastanesine karsi
Yok yok artık daha farklı her şey annelerimiz anneannelerimiz yaşamış hep zor şeyleri

Medicalparkın doğumhanesi çalışanları falan çok ilgiliymiş diyorlar. Ben de doğum için düşünüyorum
Yani o kadar para alıyorlar bir zahmet iyi olsun ay bilmiyorum artık doğurcam bir şekilde, ikinciyi de düşünmüyorum sanırım. Sağ salim kucağıma alayım kızımı inşallah, başka bir şey istemiyorum.

Eskilerden konuşunca aklıma geldi yine çok saçma bir olay yaşamıştım.

Lisede çok hastalandım, doktor göğüsten röntgen istedi, gittim odaya, ordaki artık tekniker miydi yoksa orda öylesine o işi yapan hastanenin herhangi bir çalışanımıydı bilmiyorum, adam bana başını açman gerek dedi ben de ne alakası var ben göğüs filmi çektircem dedim, adam da bak başörtün önüne geliyor dedi -sadece boyun kısmm kapalıydı- ve daha komiği mevsim kış üstümde kat kat kıyafet var kazak var ama adam bana başını aç diyor salak
Ben de başımı açmama gerek yok ben örtümü kenara çekerim dedim, adam bana orda laf saymaya başladı “siz böyle yanlış yapıyorsunuz, benim de kızlarım kapalı ama başını açması gereken yerde açıyorlar” dedi
Ben de “başımı nerde açıp nerde kapatmam gerektiğini biliyorum sizden öğrenecek değilim siz işinize bakın” dedim.

Salak adam baş örtüme takacağına bana metal şeyler varsa çıkar demeliydi ama demediği için röntgende sütyen telim ve kopçalarım çıkmıştı

Günah yaa nasıl vicdansızlar, bir kadının en savunmasız ne ilgiye muhtaç olduğu zaman

Bebek büyüdükçe o tarz agrilarimiz olacak artık normaldir o zaman diye düşünüyorum. Sen ağızdan mi almıştın

İstanbul için haklısın canım
Ben küçük bir yerde yaşıyorum, hastane çok sakin, 20 gün önce binada bir komşu da aynı hastanede normal doğum yaptı çok memnun kaldı.

Abimle konuşmuştuk, o da eğer küçük şehirde yaşasaydık biz de devlete giderdik ama İstanbul çok kalabalık dedi

Hepimizin doğumları sorunsuz ve çok güzel geçsin inşallah

Salak ya

Bebek büyüdükçe o tarz agrilarimiz olacak artık normaldir o zaman diye düşünüyorum. Sen ağızdan mi almıştın
Hayır fitil kullandım. Artık kusasım geliyordu, iğrenmiştim resmen. Eriyiveriyor çünkü fitil daha koyarken neyse kurtuldum şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…