2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Teşekkür ederim.Doktorun numarası var bilgilendiriyorum.Korkacak bi şey yok dedi .Inşallah bi şey olmaz .bugün kanama yok çok şükür.Rabbim inşallah sağlıklı bi şekilde kucagimiza almayı nasip eder.

Bence eger doktorun verdiyse kullan canim ya, benim fitilden sonra hayat standardim artti resmen eskiden baya akintim oluyormus. Hamilelikten sanip geciyordum bu kadar akintiyi bir de bazen sari renk de oluyordu
Benımde aynı sekılde gunde uc dort camasır degısmezsem rahat edemeyecek kadar hemde kullanayım artık ınsaallah ıyı olur sagol canım

Benim doktorun anlaşmalı olduğu iki hastane varmış. Medical park ve city hospital. Daha fiyat almadım. Hastaneye ayrı doktora ayrı ücret ödüyormuşuz.
Evet tabi öyle oluyor. Doktor sadece kendi ücretini alır. Diğer her şeyi hastane karşıladığı için onun parasını da alıyor hastane haliyle. Doktorun ne kadar ücret istedi canım?

Canım sen istanbuldasın zaten orada özellerde artık pandemi hastanesi olduğu için kendi hastanende doğum yapabilirsin bence

Evet bir de mesela doktorun o gece hastanede kalmasi gerekebiliyor ya gunluk hastane parasini da odetiyor bazi yerler, doktorun oda ya da otel parasi gibi dusun
Ya onu hiç duymadım olabilir ama bir de hastaneyle anlaşırken hemen onların söylediği miktarı kabul etmeyin diyorlar indirim yapıyormuş bazı yerler

Bence eger doktorun verdiyse kullan canim ya, benim fitilden sonra hayat standardim artti resmen eskiden baya akintim oluyormus. Hamilelikten sanip geciyordum bu kadar akintiyi bir de bazen sari renk de oluyordu
Benim de akıntım çok bu ara. Doktora soracağım ben de bana da bir ilaç versin.

Evet tabi öyle oluyor. Doktor sadece kendi ücretini alır. Diğer her şeyi hastane karşıladığı için onun parasını da alıyor hastane haliyle. Doktorun ne kadar ücret istedi canım?
Onu birdaha gittiğimde soracağım. Geçen sene tanıdığım biri ikiz doğurmuş ikiz olduğu için 3500 ödemiş aynı doktora. Muayene ücreti 250 lira ama. Hastaneden de indirim isteyin dediler. Senin doktorun ne kadar istedi?

Ben hastaneye gidiyorum canım özel muayenehaneye değil. Hastane doğum ücreti 7800 lira muayene ücreti 275 lira. Daha bir de Şubatta zam gelecek bu ücretlere dediler. Sağlık sigortası yaptırdık biz de. 1000 lira kadar daha uyguna geldi. Muayenelere ve tahlillere de ücret ödemiyorum ekstra. Başka şehirde olsam özel muayenehane isterdim ama, burada aşırı pahalı ya

Bende ikinci üniversite auzef çocuk gelişimi okuyorum2. Sınıftayım ve 3. Sınıftan üç ders aldım tam 9 dersten sınava gireceğim Allah yardımcımız olsun inşallah
Ben de geçen yıl auzef çocuk gelişimine başlamıştım ama ilk vizelerden sonra devam edemedim kızım hastaydı, her hafta hastaneye gidiyorduk, şehir şehir doktor gezdik, derslere hiç odaklanamadım bıraktım.
Zaten ders çalışmayı da pek sevmem yıllarca nasıl okumuşum, üniversiteyi nasıl bitirmişim kendime şaşırıyorum

Ben de ilk doğumumu araştırma hastanesinde yaptım, benim de kesim ve çok fazla dikişim oldu, ilk Doğumumdu ama benim için kötü bir tecrübeydi.
Kısmet olursa ikinci doğumumu özelde yapıcam demiştim ama şartlar bazen bizim planladığımız gibi olmuyor.

Şimdi gittiğim devlet hastanesi küçük bir ilçede, aşırı sakin hastane, randevu saatimde gidiyorum, hiç beklemeden alıyorlar. Tek doktor olduğu için de doğumuma onun gireceği kesin, biraz da maddi sebeplerden sanırım bu devlet hastanesinde doğum yapıcam.

Özel muayenehaneye de gidiyorum ama ordaki doktor bize yakın farklı bir şehirdeki özel hastanelere yönlendiriyor doğum için, ücretler de -bizim bütçemize göre- fazla.

Bence esas mesela allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Ya onu hiç duymadım olabilir ama bir de hastaneyle anlaşırken hemen onların söylediği miktarı kabul etmeyin diyorlar indirim yapıyormuş bazı yerler

Standart ucrettir saniyordum ben ama sansimizi deneyelim mi bir de mesela sezeryan icin ayri fiyat al, normal icin ayri, epidural normal icin hepsi icin fiyat al ne olacagini bilmiyoruz sonucta

Ben devlette doğum yapanlara iyi cesaret diyorum zaten zor yani orda doğum bence

Bence böyle diyerek doğumunu-özellikle ilk doğumu olanlar için- devlette yapacak arkadaşlarımız varsa korkutup karamsarlığa sokmayalım.
Herkes en iyi şartlarda en güzelini yaşamak ister ama bazen imkanlar el vermez.

İlk doğumumda kendi isteğimle devlette yaptım, istesem özelde yapardım o zaman maddi sıkıntımız yoktu. Ben kötü bir tecrübe yaşadım diye herkese aynısı olamaz değil mi.

Benim kızım tam 41+0da doğdu, özele gidiyor olsaydım o tarihte çocuğun kırkı bile çıkmış olurdu bence -genellikle- özel hastaneler risk almak istemiyor ileri haftaları beklemiyorlar

Standart ucrettir saniyordum ben ama sansimizi deneyelim mi bir de mesela sezeryan icin ayri fiyat al, normal icin ayri, epidural normal icin hepsi icin fiyat al ne olacagini bilmiyoruz sonucta
Hepsi aynı fiyat dediler mesela bana bu hastanede. Epidural sezaryende fiyat farkı çıkıyormuş bir tek.

Çok geçmiş olsun canım inşallah tekrarlamaz
Kulak iltihabı çok zor
Ben sadece bir kez yaşadım, ilaç etki edene kadar üç dört gün çektim ama ne çekmek.

Tatilin son günü İskenderun’da denize girmiştik, sanırım ordan oldu. İskenderun’dan Bingöl’e gelene kadar yol boyu ağladım, Bingöl’de acilde iğne yaptılar da yola devam edebildim. Hizana gittik yine başladı ağrısı, ordaki doktor antibiyotik verdi de kendime geldim. Tabi hizanda da acilde yine iğne yapmışlardı
Ama şimdi gebelik de işin içinde olunca işler zorlaşıyor

Eskiden şartlar daha zormuş tabi canım, şimdi birçok hastane özellikle yeni açılanlar gerçekten temiz ve iyi şartlarda.

Ben araştırma hastanesinde doğum yaptım, öyle sancı odası falan yoktu, gece hastaneye giriş yaptığım odada oldu bütün işlemler. Doğumu başlatacakları zaman yatağı doğum yatağı şekline getirdiler, bebek doğunca bütün bakımları yanımda yapıldı, sonra biraz kucağıma verdiler ve giydirmek için götürdüler. Benim de dikişlerim bitince hasta bakıcı üzerimi giydirip yatış yapacağım odaya götürdü.

Genellikle devlet hastanelerinde özeldeki gibi kibar ve ilgili tavırlar olmuyor ama her yerde de aynı değil. Devlet hastanesinde doğum yapıp çok memnun olan bir sürü arkadaşım var.

Hamilelik boyunca tek duam allah iyi vicdanlı merhametli insanlarla karşılaştırsın hepimizi

Probiyotik olduğu için çok faydalı canım
Süt yerine fermente ürünler tavsiye ediyor çoğu çocuk doktoru da.
Ben sen çok severim ev yoğurdunu ama gebelikte beni rahatsız ettiği için yiyemiyorum maalesef.
Bol bol yoğurt çorbası yapıyorum ama aynı faydayı sağlar mı bilemiyorum

Ebeyi hemşireyi nasıl araştıracağız ben de bunu düşünüyorum. Sanırım sadece tecrübe etmiş olanlardan öğrenebiliriz. Hiçbir hastane bizim ebelerimiz kötü demez sonuçta.
Ben doğumdan önce doğum odasını gezmiştim ve ebelerle tanışmıştım araştırma hastanesinde.
Ebeye ben korkuyorum biraz motive eder misiniz demiştim, o da “o çocuk illa çıkacak” demişti

Bence özellikle normal doğumda doktordan daha çok ebelerin enerjisi önemli, onlar daha aktif oluyor doğum süresince.
Kendi doğumum için konuşuyorum, doktor arada bir gelip kontrol ediyordu bilgi alıp gidiyordu, doğum başlayınca geldi çocuğu çıkardı dikişi yaptı gitti ama tüm süreç boyunca ebeler hep takipte ve yanımdaydı

Ay Cansu annemde bizi Zeynep kamilde doğurmuş. Aynı yatakta 2 kişi yatırıyorlarmış. Doğumhanede bir sürü kadın yanyanaymış fln. O zaman işte özel oda tutmuş para verip babam. Hemşireler babama eşinin canı baklava çekti eşinin canı Adana çekti fln diyip yiyecek aldırtıyorlarmış. Babam da annem yiyor zannedip kapıdan veriyormuş. Ne acayip günlermiş. Kimsenin kimseye saygısı yokmuş o zamanlar bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…