2021 Nisan Anneleri

Bir kerede 50-60 içince mecbur saat başı deniyorum hep, çok nadir bir kerede 100 falan içiyor onda bekleyebiliyoruz bir saat ama o 100ü içmesi yarım saat sürüyor oynaya oynaya :) İştahsız çocuk çok zormuş inşallah tez zamanda istahlari açılır

Bizimde bir buçuk saate bir öyle içiyor bende deniyordumiki saate çiktim 90 a çikti
bazen hala öyle içiyor tamamlatmaya çaşiyorum bi şekilde yoksada iki saat bekletmeye çalişiyorum daha iyi oldu gibi
ama uyku düzeni felan bozuldu öyle içip uyuyordu
uykuda içiyormu.
Mama denedik hiç almiyor bizim kilo alimi durmuştu hasta oldu alamadı miktarıda artırmıyor
günlük ne kadar ek gida veriyorsunuz toplam hesapladınız mı acaba içtiğini
bizim 900 nadir 700 800 ml gecede durmadan verdiğimiz halde.
aynen bir tek bizde saıyordum ilgini çekerek anca inşallah düzelir büyük kizim hala öyle ama

Biz de aynı şekildeyiz gece de durmuyorruz aman kilo alsın diye, uyurken emziriyorum ama iyice alıştı 2saatte bir azıcık emip uyuyor gene uyanıyor. 700ü geçmiyor pek gündüz artık gece de ne kadar içiyor kestiremiyorum.
Ek gıda da günde bir kahve fincanı kadar o da verdiğim şeyi severse :)

Senin bebiş kaç kilo bu arada?

Şu menenjit asisini bir turlu yaptiramadim ya.Bronsiti gecmedi , antbytik basladim bu halde de yaptirsam zaten agir bir asi yeminle ozel asilardan nefret ettim ya.Rutin asi takviminde olsada yapilsa bitse.

Açken mi veriyorsunuz hani bu kadar sık olunca nasıl ek gida düzeni ayarlayacağizki bi kaç kaşik yiyor süt içtikten sonra yine süt vermeye çalişiyorum 6700 3.ayında öyle çikmişti en son 7 kilo. bu ay baya durdu kilo alimi mamada kabul etmiyor ek gidada ayarlayamadık doktora kaçırsa çoktan artırmam gerekiyordu ek gidayi bi yemek kaşiği akşam muhallebi versemde çok az aliyor hiç süt içmezde diye de vermiyorum ağliyor zaten günde iki öğün ver dedi ama ağir gelir zaten sık kaka yapiyor rahatsız oluyor ilk defa kendisi sarildiğini gördüm saatleri açinca bizim artik emmiyor malesef sizin kaç kilo

Maşallah aslında çok da zayıf değil 5 aylık için normal bu kadar endişe etmeyin bence. Benim kızım 6bucuk aylık ve 6250 daha, dediğim gibi kalbindeki rahatsızlık üstüne de alerji.. ugraşmasaydik ayda 300 400 gram asla alamazdı. Hayırlısıyla 1-1bucuk ay sonra ameliyatını olunca daha rahatlayıp kilo almaya başlar diye umuyoruz Ama siz bu kadar üzülmeyin bence sağlığı yerindeyse kilosuna bu kadar takılmayın

Yerinde şükür ben kilosuna takılmıyorum aslında gayet iyide 3800 doğmuştu bide birden azalmasi içmemesi canimi sıktı yoksa kilo önemli değil benim diğer kizimda biküspit var fazla kilo almiyor yaşitlariyla bir şükür önemli olan zaten kilo almamasi o kadar iyi oluyor onlar için sizin ne var kizinizda geçmiş olsun

Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun sağlık gerçekten çok önemli, gerisi sonradan er ya da geç geliyor. Kızımın kalbinde delik var 1 yaşından önce ameliyat olması gerek dendi biz de bu ay karar verdik artık 1-2 ay içinde olacak şükür çaresi var ki iyileşecek. Allah kimseyi evladıyla sınamasın, bebekler çocuklar da hiç hasta olmasınlar

Muz a ara vermistim pisik yapio diye ama eminde olamamistim islak mendilde yapti cunku.Ama bugun aradan sonra verdim ve sonuc yine kipkirmizi alti.Muz u hayatimdan cikardim suan.

6. Hastalik oldu oglum. Ilk baslangic asamasinda olanlar ve anlayamayanlar varsa, paylasayim sizlerle, endiseniz varsa bir nebze azalir. Yaklasik 3 gun boyunca hic gecmeyen bir ateslenme soz konusu oldu. Ilk basta hep 4 saatte bir tekrar etti, 38.5 - 39 arasinda artis oluyor, calpol verince 1-2 saate 37-37.5 a dusuyor ama hic 36.6 ya gelmiyordu. Ilk gun her 4 saatte bir ayni boyleydi. 2. Gun 6 saatte bir oldu. 3. Gun 12 saatte tekrar etti ve sonunda ates bitti. Atesin tamamen 36.6ya indigi gun yuzunde dokuntuler basladi. Ertesi gun sirtindan kulaklarindan poposuna varincaya kadar tum vucudu kizardi. Yani isilik gibi kucuk benekler halinde kizarikliklar, dokuntu deniyor ama pul pul dokulen yara gibi bir sey sanmayin. Kizimda da olmustu 6. Hastalik ayni bu aylarda. O yuzden ben bu sefer endiselenmedim. Ne olacagini, neyle karsilasacagimi biliyordum. Ama kizimda oldugunda şok olmustuk. Bir ates nasil boyle gunlerce surebilir... Doktora goturuyoruz 6. Hastalik olabilir, emin olmak icin tahlil yapalim diyor, bir dunya eziyet kanini aliyorlar, sonuc viral bir sey, muhtemelen 6. Hastaliktir diyor doktor. Ee yani sonuc, tedavi? Yok. Zamanla gececek. Sadece atesi kontrol altinda tutmak onemli. Baska yapilacak bir sey yok. Kizarikliklar 3 4 gune olmadi 1 haftaya tamamen geciyor, iz filan da kalmiyor. Bizim kizarikligin 2. Gunu su an.

Çok geçmiş olsun.. Allah hepsini korusun..

Tabi bu benim 2 cocugumda yasadigim sekliyle anlattim. Her cocukta ayni sekilde seyretmeyebilir, bazilari daha hafif atlatabiliyor sadece el ayak ve agiz cevresinde hafif kizariklik seklinde. Zaten bu sebepten dolayi bu hastaligin bir diger adi da el-ayak-agiz hastaligi. Benim 2 cocugumda da tum vucutlarina yayildi.

Geçmiş olsun, şükür iyileşmiş. Bağışıklık kazanmıştır iyi yanından bakılacak olursa umarım bir daha yaşamazsınız. Tam olarak neden kaynaklanıyor acaba bir virüsten dolayı falan mı bilginiz var mı?

Cok gecmis olsun bnm oglum olmustu seneler once arkadasi havuzdan kapmis ayni kreste olunca onada gecti ama boyle hafif gecmedi perisan oldu.Tirnaklari bozuldu dustu yani doktor demisti ki bu kdr agir vakayi az gordum diye.
Bulundugumiz ildeki en agir vakaydi 15 gunden fazla evden cikarmadik bulasici diye.Cok yipratmisti yavrumu.
Ama sadece dokuntu yapip gecenlerde var 6.hastalikta bizimkisi direk el ayak agizdi sanirim kademe ve siddetleri var.Ins iyi olsun biran once.

Ek gıda bizim için yumurta yoğurt pekmez ve muzdan ibaret maalesef sebzeyi yediremiyorum.
Kızlar bir fikriniz var mı nasıl sevdirebilirim? Ben buharda haşlıyorum, çatalla ezip püre yapıyorum, azcıkta zeytinyağı koyuyorum. Sizler nasıl yapıyorsunuz nasıl yediriyorsunuz?

Ne güzel yumurta yiyormus bizde once alerji yapti sonra tekrar denedim bu defa alerji yapmadi ama agzini acmiyir yumurtaya sevmiyor irkiliyor
Ben suda hasliyorum kabak havuc patates ve az pirinc sonra da tel suzgecten geciriyorum en sevdigi bu oldu simdiye kadar tabii az zeytinyagı koyuyorum.

BEN kendi sütümle kek kıvamına getiriyorum henüz yumurta ve meyveye geçmedim.

Büyük geçmiş olsun. Tecrübeli olunca paniklemeden geçirmişsin. Nerden aldı bunu acaba?

Evet virus kaynakli bulasici bir hastalik, genelde cocuklarin cok oldugu park gibi alanlardan gectigi soyleniyor. En cok 6 ay-1 yas arasinda goruluyormus ama daha buyuyunce ve hatta yetiskinlikte de gorulebilen bir hastalik. Demek ki biz daha onceden gecirmisiz ki bize hic bulasma olmadi. Eger bebeklikte 1 kez gecirdiyseniz bir daha gecirmezsiniz deniyor ama yine tekrar tekrar geciren cocuklarin oldugunu da duydum. Her hastalikta oldugu gibi bunda da tam bir kesinlik yok yani. Amin tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…