Canım sıkma gönlünü boşa ..Yere yorgan serip üstüne at biraz yakınlarına oyuncak koy ona doğru yönelmeye çabalarken hareketleri birden hızlanır merak etme...Birden oluveriyor bazı şeyler..Eninde sonunda olacak yani..Bizim ki desteksiz oturamazken bir gün kendiliğinden oturuverdi şaşırdım..Şimdi bana tutunup ayağa kalkıyor asıl sıkıntı şimdi başlıyor çünkü yatmak istemiyor artık hep gezinmek istiyor. Hepsinin gelişimi farklı işte..Bu günleri arayacağız birkaç ay sonra...Kızlar ya sanırım topiğin en tembel bebişi bende mi acaba emekleyen hatta yürümeye çalışan bebişlere maşallah bizimki daha tam olarak bile dönmüyor yere hiç yatmıyor tabi hep kucakta olduğu için öğrenemiyor diyorum ama oturtmaya çalışıyorum onuda beceremiyor.bizim ki gibi olan var mı
Biz de tam dönemiyoruz daha yani yan dönüyor ama kolu altında kalıyor geri sırt üstü yatıyor.Yere bir yorgan serip yüzüstü yatırıp önüne veya yanına oyuncak koyup deneyebilirsin oyuncağa ulaşmak için dönmek istiyor.Birde mama sandalyesinde güzel oturuyor yine önüne oyuncak koyup orda oturtabilirsinKızlar ya sanırım topiğin en tembel bebişi bende mi acaba emekleyen hatta yürümeye çalışan bebişlere maşallah bizimki daha tam olarak bile dönmüyor yere hiç yatmıyor tabi hep kucakta olduğu için öğrenemiyor diyorum ama oturtmaya çalışıyorum onuda beceremiyor.bizim ki gibi olan var mı
Ben soguk sıkım keçiboynuzu özünü sormuştum hani şu evzanelerde satılan. Verme o östrojeni taklit ediyor bulabilirsen organik sertifikalı üzüm pekmezi bul dedi. Geleneksel usul kaynatılanı da önermedi hem pekmez toprağındaki ağır metalden ötürü hem de hmf den ötürü.Evet verilir dedi doktor. Keçiboynuzu ya da üzüm pekmezi 1 çk
Biz de tadım yapıyoruz patates ok havuç da ok ama bebeğim yoruluyor. Yarın kabağa geçecez. Yüzü mimikleei çok komik oluyor.Sebze seven bebe var mi yaAllah affetsin ben bile tiksiniyorum öyle ot gbi tatsız tuzsuz bebe nasıl sevsin akşamları yoğurt içine azıcık muz azıcık armut azıcık elma vs karıştırıp 5 tahillidan ekliyorum severek yiyo ama sebzede ogure ogure içi cikti yavrumun bide hani doyunca uyuyodu bunlar yiyo 1 saat sonra emiyo uyuyo ama yine uyaniyo bu tospik
Aynen ilk kızımda herşeyi iyi olsun aman dikkatle kitaba uygun büyütelim derken hiçbirşey yemeyen bir çocuk oldu.Gerçi genlerden biraz babasına çekti..Kardeşimin iki çocuğu da anne sütü sonrasında sofrada ne varsa onu yediler aynı bizim gibi.. Maşallahları var..Şimdiki bebeğime de hiç öyle kurala uygun olsun diye bakmıyorum sofrada baharatsız ve acısız ne varsa tattırıyorumki aşinalık olsun...Çalışıyorum annem de onlarla uğraşırken aman büyüğe özel, aman küçüğe özel,aman ev halkına yemek derken helak olmasın kadıncağız..Açıkçası 1 yaşına kadar dikkat edeceğim sonrası ne bulursa yesin..Bebeğimize bir şey verirken kılı kırk yarıyoruz resmenAnnem diyor (klişedir artık) biz senin zamanında ne bulursak onu veriyorduk hatta öyle biberonlar yoktu, gazoz şişesine emzik takıp öyle veriyorduk, hiç de bir şey olmadı diye
Geçen de bir haber okudum, kokmuştur diye 3 aylık bebeğe hamsi vermişlerZaten böyle vurdumduymaz insanların bebeklerine bir şey olmaz, biz aman aman dedikçe hasta olurlar.
Bilmiyorum acaba biraz salsam mi diye de düşünmüyor değilim
Benim adetim doğumdan 2 ay sonra geldi. Hatta lohusa kanaması devam ediyor heralde dedim ama adetmiş. Normalde 5 gün sürerdi ama 10 gün sürdü ilk adet ve dediğin gibi çeşme gibiydi günde 10-15 ped değiştiriyordum. Toplamda 5 kez regl oldum yeni yeni düzeliyor. Doktorum normal dedi.Kızlar doğum sonrası ilk adeti olanlar kanamanız çok geldi mi? Ben ilk kez oldum ama baya kanama var ayağa kalktığımda fln baya aktığını hissediyorum.Birde çikolata kisti vardı bende hamilelikten önce adet olduğumda aşırı ağrım olurdu ağrı kesici olmadan geçmezdi şimdi çok çok hafif bir ağrı oldu ağrıkesici içmedim bile normalmidir acaba ilk adette bukadar kanama olması
Bizimkide tam olarak böyle kilo alimi nasil bizim kilo alimi yavasladi doktor ek gida dedi onuda fazla vermiyorum mamada sevmez ama sütü dakilalarca içsin diye sürekli teflif ediyomusumuz birakicam ne zaman isterse içmiyor içmiyor.Benim kız da öyle malesef mamayı da zor içiyor, sağıp veriyorum saatler alıyor azıcık süt içmesi, çok nazlı yani. Ben şeftali, armut, elma hangi meyve varsa şekersiz kompostosunu yaptım. Sonra onun suyuyla (ki şekersiz olmasına rağmen yine tatlı oluyor) hippin yulaflisini almıştım ya da pirinç unundan muhallebi yapıyorum. Yarım fincan da olsa yiyor. Ya da taneleriyle karıştırmayı da deneyebilirsin.
Bir ara bu kız hiç bir şey yemeyecek sevmedi gibi olmuştu, tekrar tekrar denedim sevdiği şeyleri buluyorum yavaş yavaş. Pes etmemek lazım, bir gün yemediği şeyi bir kaç gün sonra yiyebiliyor. Bir de tavsiyem bizim yediğimiz muhallebiden daha cıvık olsun, yavaş yavaş arttırırsınız koyuluğunu
Bizim kilo alımı hep sıkıntılıydı, kalp rahatsızlığı ve alerjisi var o yüzden ama son 2 aydır ayda 500er gram almış bu bizim için çok iyi birşey o da sürekli süt iciriyor oluyoruz ondan. Mesela sagiyorum 120-150 ayırıyorum 3 saatlik bir periyod için, o sütü 3 saat boyunca icirmeye çalışıyoruz bazen kalıyor çöpe gidiyor süt. Hep o döngüde gidiyor :/ bazen bırakıyorum acıksın hepsini içsin diye ama yine aynı sonra da aman aç kalmasın kilo verir korkusuyla yine o döngüye giriyoruz. Böyle alıştı nasıl duzelticez bilmiyorum.Bizimkide tam olarak böyle kilo alimi nasil bizim kilo alimi yavasladi doktor ek gida dedi onuda fazla vermiyorum mamada sevmez ama sütü dakilalarca içsin diye sürekli teflif ediyomusumuz birakicam ne zaman isterse içmiyor içmiyor.
Ek gidada çok vermiyorum yoğurt vsde verme dedi bi yemek kaşiği ancak yerse. Bir haftada 100 gr almiş yalniz hastalandi almamişti yine burnu akiyor gibi napicm bilmiyorm doktora bile çıkarmak istemiyorum
Ben iki defa regl oldum.Kızlar doğum sonrası ilk adeti olanlar kanamanız çok geldi mi? Ben ilk kez oldum ama baya kanama var ayağa kalktığımda fln baya aktığını hissediyorum.Birde çikolata kisti vardı bende hamilelikten önce adet olduğumda aşırı ağrım olurdu ağrı kesici olmadan geçmezdi şimdi çok çok hafif bir ağrı oldu ağrıkesici içmedim bile normalmidir acaba ilk adette bukadar kanama olması
Ay kabak haslamaBiz de tadım yapıyoruz patates ok havuç da ok ama bebeğim yoruluyor. Yarın kabağa geçecez. Yüzü mimikleei çok komik oluyor.
Benim cok oldu.Perisan oldum 2 ay.Kızlar doğum sonrası ilk adeti olanlar kanamanız çok geldi mi? Ben ilk kez oldum ama baya kanama var ayağa kalktığımda fln baya aktığını hissediyorum.Birde çikolata kisti vardı bende hamilelikten önce adet olduğumda aşırı ağrım olurdu ağrı kesici olmadan geçmezdi şimdi çok çok hafif bir ağrı oldu ağrıkesici içmedim bile normalmidir acaba ilk adette bukadar kanama olması
Benim kızımın da poposu kalkmıyor tam dönemiyor dahaKızlar ya sanırım topiğin en tembel bebişi bende mi acaba emekleyen hatta yürümeye çalışan bebişlere maşallah bizimki daha tam olarak bile dönmüyor yere hiç yatmıyor tabi hep kucakta olduğu için öğrenemiyor diyorum ama oturtmaya çalışıyorum onuda beceremiyor.bizim ki gibi olan var mı
6.aya kadar kızımda da ateş olmamıştı 6.ay aşılarından sonraki gün boyu ateşi oldu bi ara 38i görünce calpol verdim6.ay aşısını dün yaptirdim, 2 bacak 1 agiz dun birseyi yoktu ama bugun hem atesi var hem huysuz.Diger asilarda hic olmamistir tabi hafif bronsiti var diste cikariyor hepsi mi karisti yoksa bir sorun mu var anlayamadim.6.ay asisinda boyle olan oldu mu?
Teşekkür ederim tam olarak sizinle aynıyız sağip onu bitirmekle geçiyor zamanımız uzun zaman olsada aynı içiyor felan ben çok fırsat vermedim bi süre uygulamaya çalişicam olmadi ayni devam diğer kizimda öyle içerdi büyüyorlar elbet ama tedirgin olmamak en kötüsünü düşünmemek bazen elde olmuyor. Şimdi iki saate veriyorum en azından onu içmekte ısrar edebiliyorum yoksa kusuyor o problemimizde vardı. İnşallah bi çözüm hal buluruz bu ayda bizim baya azaldi hastalik döneminde almadi. Çok terledi. Israrda edemedik aspire edecek diye bi de kusma olayi oluyor sonra yaklaşık olarak kaç cc içiyor bebeğiniz saat başimi veriyorsunuz yakın olduğu için soruyorum durumlarımız.Bizim kilo alımı hep sıkıntılıydı, kalp rahatsızlığı ve alerjisi var o yüzden ama son 2 aydır ayda 500er gram almış bu bizim için çok iyi birşey o da sürekli süt iciriyor oluyoruz ondan. Mesela sagiyorum 120-150 ayırıyorum 3 saatlik bir periyod için, o sütü 3 saat boyunca icirmeye çalışıyoruz bazen kalıyor çöpe gidiyor süt. Hep o döngüde gidiyor :/ bazen bırakıyorum acıksın hepsini içsin diye ama yine aynı sonra da aman aç kalmasın kilo verir korkusuyla yine o döngüye giriyoruz. Böyle alıştı nasıl duzelticez bilmiyorum.
Ek gıda için de fazla acele etmeyin, anlıyorum endişenizi aynını ben de yaşadım doysun istiyorsunuz ama bebek sütle doyarken bir anda hiç bilmediği birşeyle doymaya zorlanıyor bu yüzden affalayabiliyor. İlk zamanlar için bir yemek kaşığı ideal.
Hiç hazr değlmBende olmadim daha test yap bence ne olur olmaz
Bende verdin 38 igormedi ama cok agladi.morarmista yeri.2 sefer verdim.bronsit icin antbytikte basladik bugun iyice agir geldi yavrumaBenim kızımın da poposu kalkmıyor tam dönemiyor daha
6.aya kadar kızımda da ateş olmamıştı 6.ay aşılarından sonraki gün boyu ateşi oldu bi ara 38i görünce calpol verdim
Oy kıyamam keşke çocuklar hiç hasta olmasaBende verdin 38 igormedi ama cok agladi.morarmista yeri.2 sefer verdim.bronsit icin antbytikte basladik bugun iyice agir geldi yavruma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?