Listayi bizimle de paylasirmisiniz diş dönemi zaten beslenmede sıkıntılı oluyor zaman zaman kusma zorlanıyorum nasıl bir ayarlama yapsak diye. Bu arada çevre hep bişey diyor öbür türlü olsa aman bu obez olur diye başlıyorlar en önemlisi saglikli olsunlar inşallahBenim bebegimin kilosunu az buldu dr ve su programa uy diye basit bir liste cikartti. Bir sonraki kontrolde de sordu nasil gidiyor beslenme diye. Anlattim 1-2 kasiktan oteye gidemiyor ama uymaya gayret ediyorum diye. Ornegin yarim cay bardagi yogurt yazmis oglen icin, hepsini yiyemiyor diye dert ediniyorum dedim cunku kilo almasini istiyorum. O da, hayir simdi miktar onemli degil, yedigi kadar 1 kasiksa 1 kasik yesin maksat zaten ek besinlere alistirmak demisti kilosu az olmasina ragmen.
Ilk denedigim hafta listede sabah yumurta sarisinin yaninda biraz ekmek ici vardi. Ekmek ici vermek bana imkansiz gibi geliyordu. Zaten bebegim de oldugu gibi tukurup kahvaltiyi orada kesiyordu. 1 hafta denemedim ekmek, ara verdim ona. Bugun bir deneyeyim dedim aldi kendi tukuruguyle yumusatti agzinda cevirdi yuttu cok sevindim. Demek ki her seyin zamani var.
Benim bebegim cok minik oldugu icin tahmin edilebilir cevredeki baskiVer ver ver, corba ver mama ver. Yogurdu birak sen tavuk suyuna corba ver off akil veren cok.
Zaten şu çevre daha çok strese sokuyor insanı. Kimse senin ne yaşadığını nelerle başa çıktığını görmüyor. Kimisi iyi miyetten söylüyor ama kimisi de sırf sinir bozmak için.Benim bebegimin kilosunu az buldu dr ve su programa uy diye basit bir liste cikartti. Bir sonraki kontrolde de sordu nasil gidiyor beslenme diye. Anlattim 1-2 kasiktan oteye gidemiyor ama uymaya gayret ediyorum diye. Ornegin yarim cay bardagi yogurt yazmis oglen icin, hepsini yiyemiyor diye dert ediniyorum dedim cunku kilo almasini istiyorum. O da, hayir simdi miktar onemli degil, yedigi kadar 1 kasiksa 1 kasik yesin maksat zaten ek besinlere alistirmak demisti kilosu az olmasina ragmen.
Ilk denedigim hafta listede sabah yumurta sarisinin yaninda biraz ekmek ici vardi. Ekmek ici vermek bana imkansiz gibi geliyordu. Zaten bebegim de oldugu gibi tukurup kahvaltiyi orada kesiyordu. 1 hafta denemedim ekmek, ara verdim ona. Bugun bir deneyeyim dedim aldi kendi tukuruguyle yumusatti agzinda cevirdi yuttu cok sevindim. Demek ki her seyin zamani var.
Benim bebegim cok minik oldugu icin tahmin edilebilir cevredeki baskiVer ver ver, corba ver mama ver. Yogurdu birak sen tavuk suyuna corba ver off akil veren cok.
Tabi ki paylasirim. Soyle bir durum var ama basta yazayim bu dr 4. aydan baslatiyormus alistirmalara. Biz 7’de ona gittik. Yine de verdi kagitlari 4., 5., 6. aylari 1er hafta yap yetismek icin sonra yine bakalim dedi. ben kendimize gore uyguladim. 4. Ayda meyvenin suyu var ornegin, bizimki biberon almayinca kasikla da sulari vermek zor olunca ben yine de cam rendeden gecirip baslamis oldum. 3 sayfa ekliyorum alta, 4 5 ve 6. ay gibi dusun her birini. Ustune eklenerek her hafta devam ediliyor. Yani 4. aydaki yogurt ve meyveden sonraki hafta kahvalti, bir sonraki hafta da corbalar ekleniyor. Umarim aciklayici yazmisimdir. Bu doktor basindan beri takip etseydi gelisimi muhtemelen 5. Ayda yumurta peynir deneyecektik biz deListayi bizimle de paylasirmisiniz diş dönemi zaten beslenmede sıkıntılı oluyor zaman zaman kusma zorlanıyorum nasıl bir ayarlama yapsak diye. Bu arada çevre hep bişey diyor öbür türlü olsa aman bu obez olur diye başlıyorlar en önemlisi saglikli olsunlar inşallah
Kasıklarına doğru olan çizgi. İlk kalça usg si temizdi doktoru da evet asimetri var muhtemelen bir şey çıkmayacak ama yine de bir kalça grafisi isteyelim sizi rahatlatalım dedi. Derecesi 19 çıktı ortopedideki hocaya danışalım dedi bizim için danıştı; ortopedideki hoca demiş ki 25 derece üzeri anlamlı. Üç ay sonra bana bi kontrole gelsin bakayım.Pili dedigin arkadaki bogum mu dizdeki cizgiler mi.Ilk kalca usgsi temiz cikmisti dimi?
Bende onlara baktim da arkadaki fln esit.
Dun pijamasi salvar modldi ondanmidir nedir dahda fazla gelmisti gozume bugun daha dar seyle daha duzgun
Anneliğin 1.kurali dış dünyaya kulaklarini kapat o senin çocuğun ve senden daha iyi kimse bakamaz ve diljni anlamazHanımlar şimdi bi konu hakkında düşüncelerinizi rica edicem. Biliyorsunuz oğlum alerjik ve bazı besinler alerji yaptığından tadım dönemi yavaş ilerledi hep. Şuan da böyle ek gıda aman aman bişe yemez zaten. Bi iki kaşık alır bırakırdı. Dün beni şaşırtacak şekilde biraz fazla yedi o kadar. Zaten hastalık da araya girdi hep iştahı gitti. Şimdi ben yine yeni bi besin deneteceğim zaman 3 gün kuralıyla ilerliylorum. Dün akşam bana dendi ki sen çok geç kalmışsın. Bunun tadım dönemi geçti artık en fazla bi ay olur tadım bunun günde şu kadar yemesi lazım bilmem ne. Aşırı sinirlerim bozuldu. Çok şükür kilosu iyi anne sütü alıyo ve yetiyor. Yani Ek gıdaya geçince çocuk artık onla mı doymalı yoksa asıl anne sütüyle mi ? Ben yerse veriyorum yemezse asla zorlamıyorum. Anne sütü gibi bi nimet varken anlamıyorum bu kadar anne sütünü geriye atıp ek gıdayı öne çıkarmayı. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Kıymayı bizde sevmedik.Aynen benim şaşırdığımda buydu ne bulsa ağzına sokuyor kağıt peçete falan. Ama yemeği sokmuyor ekmek verdim eline onu bile sokmuyor mıncıklıyorzaten yemesi çok zayıf. Hala kıyma yemiyor hayırlısı artık
Ahhh kuşummm yerim ben seni.Pili dedigin arkadaki bogum mu dizdeki cizgiler mi.Ilk kalca usgsi temiz cikmisti dimi?
Bende onlara baktim da arkadaki fln esit.
Dun pijamasi salvar modldi ondanmidir nedir dahda fazla gelmisti gozume bugun daha dar seyle daha duzgun
Ya beninki de yemediginde yeni arayislara giriyorum.Ay benimkide yapti kac kez onu baslarda ya bir kerede disarida yapti kasla goz arasinda pilava elini bir atti şok oldumufacikti.
Ama dunden beri ek gida yemede sorun var bizim.Yemiyor yani 2 3 kasik sonra birakiyor.
Bizimde toka mumkun degilBizimkininde saci cok az.Ama oglumun daha azdi sariydi benimde 9naya kdr yokmus kizin en azindan azda olsa varToka tutsun istiyorum bende ama imkansiz sac bosluklari anca anca doluyor 1 yaş 1.5 yas belki bizim toka takilcak hale gelirboda citcitli
Gerçekten evet ilk çocugum ve tecrübesizim ama huyunu suyunu en iyi ben bilirimAnneliğin 1.kurali dış dünyaya kulaklarini kapat o senin çocuğun ve senden daha iyi kimse bakamaz ve diljni anlamaz
Not : kesinlikle anne sütü ek gidadan daha önemli
Çok teşekkür ler bizim doktirunda vardı bir listesi başlayamadim alerjik olduğunu düşünüyorum bebeğimin biraz. Sizin öğün aralıkları kaç saat oluyor acaba. Bu arada ek gidada başarılar diliyorum minik gurmenizeTabi ki paylasirim. Soyle bir durum var ama basta yazayim bu dr 4. aydan baslatiyormus alistirmalara. Biz 7’de ona gittik. Yine de verdi kagitlari 4., 5., 6. aylari 1er hafta yap yetismek icin sonra yine bakalim dedi. ben kendimize gore uyguladim. 4. Ayda meyvenin suyu var ornegin, bizimki biberon almayinca kasikla da sulari vermek zor olunca ben yine de cam rendeden gecirip baslamis oldum. 3 sayfa ekliyorum alta, 4 5 ve 6. ay gibi dusun her birini. Ustune eklenerek her hafta devam ediliyor. Yani 4. aydaki yogurt ve meyveden sonraki hafta kahvalti, bir sonraki hafta da corbalar ekleniyor. Umarim aciklayici yazmisimdir. Bu doktor basindan beri takip etseydi gelisimi muhtemelen 5. Ayda yumurta peynir deneyecektik biz deBana basta mantikli gelmedi ama doktora guvenip onun da takibinde olunca agir agir basladik bakalim. Bugun 6. ay olan kismi ekledim corba verdim ilk defa. Liste diyet listeleri gibi olmaktan cok yontem anlatiyor. Biz o doktora gitmeden, bebegim 6ay oldugunda kendimce sebze tadimlari yaptirmistim zaten. Bizim biraz karisik baslamis oldu. Siz illa ki uymasaniz da bunlara belki fikir olarak aa bu da varmis dersiniz.
Bir sey daha ekleyeyim. Bu listeye baslamadan once bizi alerji doktoruna yonlendirdi, onunla konustuktan sonra ekleme cikartma yaparsiniz dedi, oyle basladik.
Cok tesekkur ederim. Ogun araliklarini biraz ailenin kendi duzenine birakmis. Kahvaltiyi bebek uyandiktan 1 saat sonra gibi sonra oglen vakti ve sonrasinda ikindin saat 4te dedi. Biz de aksam yemeklerini 5te yeriz hep. Neredeyse onun ikindin atistirmaligina denk gelmis oluyor. Biz de oturtamadik o duzeni. 3 gun sonra yine bir kan verilecek sonuclar icin yine gorecegiz. O zaman sorarim yine beslenme duzeniyle ilgili.Çok teşekkür ler bizim doktirunda vardı bir listesi başlayamadim alerjik olduğunu düşünüyorum bebeğimin biraz. Sizin öğün aralıkları kaç saat oluyor acaba. Bu arada ek gidada başarılar diliyorum minik gurmenize
Anladım sağolun peki aralarda süt veriyir musunuz hiç biz sütte veriyoruz hep ondan çok yiyemiyor kusuyor belkide yoğurt fazla vermeyi düşünmüyorum artık dün alsrji maması ve iki hafta diyet verdiler ama belirtiler çok olmadığı için şükür bende yapmakta kararsızım anlasilmayabilir diye bizimde böyle bı sikinti var.Cok tesekkur ederim. Ogun araliklarini biraz ailenin kendi duzenine birakmis. Kahvaltiyi bebek uyandiktan 1 saat sonra gibi sonra oglen vakti ve sonrasinda ikindin saat 4te dedi. Biz de aksam yemeklerini 5te yeriz hep. Neredeyse onun ikindin atistirmaligina denk gelmis oluyor. Biz de oturtamadik o duzeni. 3 gun sonra yine bir kan verilecek sonuclar icin yine gorecegiz. O zaman sorarim yine beslenme duzeniyle ilgili.
Tam buğday unu ile yaptım hafta sonu ..Elimle küçük küçük parçalar yapıp kendim ağzına soktum..Çünkü ona versem parçalayıp yere atıyor ağzına sokmuyor.. Benim verdiklerimi ağzında yumuşayıp bebe bisküvisi gibi eriterek yedi valla bende korkuyordum denemiş oldum. Zaytinyağı , yumurta sarısı, yoğurt,tam buğday unu, muz, çok az karbonat ile yaptım..1 tanesini bitirdi işte.Pankek verenler nasıl veriyor ben çok çekiniyorum katı şeyler vermeye
He deyip geçiyorum artık.. İlk çocuğumda çevre beni mafetti bunda kesinlikle izin vermiyorum kimseye.. Benim miniğim böyle seviyor diyorum..Bir şekilde kırmadan dinliyorum kendi bildiğimi okuyorum bana uymayan şeylerde en azından..Zaten şu çevre daha çok strese sokuyor insanı. Kimse senin ne yaşadığını nelerle başa çıktığını görmüyor. Kimisi iyi miyetten söylüyor ama kimisi de sırf sinir bozmak için.
Pankek verenler nasıl veriyor ben çok çekiniyorum katı şeyler vermeye
Ben de elimle koparıp yediriyorum, bazen de şerit şeklinde eline veriyorum ağzına götürmeye çalışırken kopuyor zaten yumuşak olduğu için endişe etmiyorum. Ben de dilim meyve vermek istiyorum dün akşam armut denedik ama yine eline veremedik kendimiz tuttuk korkudanTam buğday unu ile yaptım hafta sonu ..Elimle küçük küçük parçalar yapıp kendim ağzına soktum..Çünkü ona versem parçalayıp yere atıyor ağzına sokmuyor.. Benim verdiklerimi ağzında yumuşayıp bebe bisküvisi gibi eriterek yedi valla bende korkuyordum denemiş oldum. Zaytinyağı , yumurta sarısı, yoğurt,tam buğday unu, muz, çok az karbonat ile yaptım..1 tanesini bitirdi işte.
Kıymayı ne şekilde verdiniz acaba. Ben tencereye çok az suda pişiriyorum yumuşak oluyor sonra sebzeleri karıstırıp devam ediyorum pişiriyorum.. Zaten kuzu kıyma 3 kere çekilmiş olduğundan çok sert bir kıvam da olmadı. Tarhana çorbasına bizimki de aşık.. Ben et suyunu ona katıyorum az bebek irmiği ile kıvamlanıyor.. Dün annemde tarhanasına pazı katmış onu da sevdi.. Sebzelerden uygun olanları da tarhanaya katabilirsiniz heralde belki öyle sever.Valla yesinler diye neler yapıyoruz.. Benim ilk kızım tarhana ile büyüdü.. Hala daha ondan başka çorba yemez..Eskiden kızıyordum sırf tarhana mı yiyecek diye bir ara ondan da bezdi ayyy dedim yesin yeterki hep onu yesin.. İnsanoğlu nankör işte. :)Kıymayı bizde sevmedik.
Ya benimki tarhana çorbasını yiyor simdi de yeni favorisi o oldu.
Sebzeden vazgecti.
Bende tavuk suyu yapmistim onu koyuyorum bir tablet corbasina.
Buz torbalarina ayirmistim ona.
Et suyunu da sevmedi.
Biz hic sut vermedik, inek sutunu kastettiniz sanirim. Surekli emziriyorum tabi anne sutu aliyor. Yogurt yediginde de yuzu kizariyordu. Kanda inek sutune de dusuk duzeyde alerji cikti dr onemsiz diyete gerek yok demisti. Kusma ve vucutta ciddi kizariklik sislik gormeyince diyet onermedi 2 dr da, yogurda devam dedi.Anladım sağolun peki aralarda süt veriyir musunuz hiç biz sütte veriyoruz hep ondan çok yiyemiyor kusuyor belkide yoğurt fazla vermeyi düşünmüyorum artık dün alsrji maması ve iki hafta diyet verdiler ama belirtiler çok olmadığı için şükür bende yapmakta kararsızım anlasilmayabilir diye bizimde böyle bı sikinti var.
Yok ben sagarak veriyorum sütümü onu demiştim. Çok teşekkür ederim ya sağolunBiz hic sut vermedik, inek sutunu kastettiniz sanirim. Surekli emziriyorum tabi anne sutu aliyor. Yogurt yediginde de yuzu kizariyordu. Kanda inek sutune de dusuk duzeyde alerji cikti dr onemsiz diyete gerek yok demisti. Kusma ve vucutta ciddi kizariklik sislik gormeyince diyet onermedi 2 dr da, yogurda devam dedi.
Bu konular bebege ozel olunca ancak kendi deneyimimizi paylasabiliyorum tabi cok da karismak istemem ama alerji doktoru bir liste vermisti en az alerjik olabilecek yiyeceklerden coka dogru. Az alerjiklerden baslayarak ek gida dusunulebilir tavsiyesi yapiyor her bebege. Onu da asagiya ekleyeyim.
Aynen bende sizi gibi verdim.Kıymayı ne şekilde verdiniz acaba. Ben tencereye çok az suda pişiriyorum yumuşak oluyor sonra sebzeleri karıstırıp devam ediyorum pişiriyorum.. Zaten kuzu kıyma 3 kere çekilmiş olduğundan çok sert bir kıvam da olmadı. Tarhana çorbasına bizimki de aşık.. Ben et suyunu ona katıyorum az bebek irmiği ile kıvamlanıyor.. Dün annemde tarhanasına pazı katmış onu da sevdi.. Sebzelerden uygun olanları da tarhanaya katabilirsiniz heralde belki öyle sever.Valla yesinler diye neler yapıyoruz.. Benim ilk kızım tarhana ile büyüdü.. Hala daha ondan başka çorba yemez..Eskiden kızıyordum sırf tarhana mı yiyecek diye bir ara ondan da bezdi ayyy dedim yesin yeterki hep onu yesin.. İnsanoğlu nankör işte. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?