Bizim doktor vermedi hic hastane cikisi ikisi de sez.Zaten direk hastane cikisi biogia recete ediliyor oda probiyotik zaten yenidogan hem gaz hemde bagirsak zorlanmasi olmasin diye birde 3 lu bir vitamin arti gerekiosa gaz damlasi.
Ayrica sez dogan her bebege yada yenidogan yogun bakimda kalan vs her bbege baslaniyor.
2800 dogdu sariliktan 1 gun kaldi hemen aldirdilar normalde 2 yada 3.haftayo bekliolarmis.
Ben hala buyuk ogluma ara ara entonagermia kullanirim.heleki antbytik verdiysem mutlaka.
Biogaiya dan cok bize bakso ice yaradi oda hem gaz hem prbytik ben ondan cok memnun kalip ona devam ettim biogai pahalida gelmisti bana.Ingiltere'deyken internetten siparis etmistim biogaigayi. 1 sise kullandik 2 aylikken ama degisiklik olmamisti.
Belki gozle gorulur olmayan faydalari olmustur bilmiyorum. Bu dr biogaiga ve baska bisey daha soyledi, icerikleri hep ayni faydasi yok begenmiyorum dedi.
Bir de ingiltere'de aylik kontrolde bahsettim doktora, bagirsak duzensizligi var probiyotik verdim dedim. Derhal birak neden basladin zaten anne sutu veriyorsun diye beni azarlamistiNe yapayim dr gormek ha deyince olmuyor. Kendi derdine kendin care buluyorsun ne yazik ki.
Iste her doktor farkli bu anneler napsin.Ne bilsin saglikci miyiz ama ben baska doktorlarlada grstgumde bana sezeryan ve normal arasindaki farktan kaynakli baslanmasini oneriyoruz dedi banada cok mantikli geldi.Bizim doktor vermedi hic hastane cikisi ikisi de sez.
Hatta ben cok agliyordu filan biogai kendi kafama gore alıp baslatmistim bıraktirmisti gerek yok reflusu var gazı yok dedi.
Ama antibiyotik kullanirken veriyor.
Evet başka doktorla görüşmeye karar verdik biz de sünnet için, dediğiniz gibi travma yaşatmaya gerek yokBizede sünnet icin 1 yasini doldurunca gelin dedi büyük oglumun sünnetini yapan doktor. Hayirlisi ama 7 yas cok fazla degilmi yaben cocuklarin o günü hatirlamamalari taraftariyim. Büyük oglumda 17 aylikken sünnet oldu ve hic hatirlamiyor. Sünnet dügünlerini ilerde yaptigimizda sadece sünnet ile ilgili o güzel anilari hatirlamalarini istiyorum.
Hayır canım tam düz degil oglumda da oyleydi.Kızlar size bisi sorucam.Bebegim ayaktayken bacaklaro tam duz degil simdi basmaya ve adima basladi sanki dahada yamuk gelio gozume.Oglumda da sanki boyleydi ama cok zaman gcti dumduz mu sizin bebislerin bacaklari basinca dumduz mu duruyor?
Oglumda bir sorun olmadı cok sukur.Iste her doktor farkli bu anneler napsin.Ne bilsin saglikci miyiz ama ben baska doktorlarlada grstgumde bana sezeryan ve normal arasindaki farktan kaynakli baslanmasini oneriyoruz dedi banada cok mantikli geldi.
1 i normal 1 i sez benimde.Ikiside yontem tabi ki ama farkliliklarindan ote gerekiyor dendi.Ama her cocuk kendi ozelinde degerlendirilio tabiki.bizim bu hastanede herkese ayni recete verilmis yenidogan servisine yatan dktor a sordum oda ddiki bunlara 3.haftada basliycktik yenidogan servsiine girince birakma kullan dedi.Mavi isikta ayri bi durum cunku valla bilmiorm ins iyi olsunlr ya.
Bizimki adim atmiyor elle desteklesem de tam basmiyor daha ama dogdugundan beri cok acikti bacaklari yani dumduz acardi sopa gibi. Annem sasirirdi, altini degistirirken mesela bebekler yeni dogdugu aylarda hafif kendine dogru ceker olur bacaklari, bizimki hic oyle olmadi iste. ama cok hafif C seklindeydi disa dogru, o kalmadi. Dogdugunda gorunce paniklemistim egri diye, esim sakinlestirmisti. Normal olur oyle bebeklerin diye.Kızlar size bisi sorucam.Bebegim ayaktayken bacaklaro tam duz degil simdi basmaya ve adima basladi sanki dahada yamuk gelio gozume.Oglumda da sanki boyleydi ama cok zaman gcti dumduz mu sizin bebislerin bacaklari basinca dumduz mu duruyor?
Kaleidonu ilk 3 ay kullanmıştım o zaman kaka yapma sorunu olmamıştı gaz problemi için vermişti doktorumuz sonradan bıraktırdı belki de o düzenliyordu o zaman kaka sıkıntısı yoktu bakalım salı günü doktora anlatacağım yaşadıklarımızı geçen hafta azalmıştı kakasi 3 gündür yine 4e cıktı sırf bu kaka yüzünden kilo alamıyor Benim doktorum normal çocuk doktoru alerji olayından pek anlamıyor o bizi endronronolojiye yönlendirdi artık beni aşıyor kilo problemi dedi20 Nisan dogumlu benim kizim da. 2 kg dogdu. Hic mama almadi o yuzden mama bir secenek olamadi bizde. Biz bu ay alerji doktoru gorduk kaka durumlari icin hemen Maflor probiyotik onerdi. Keske diyorum 40 gunlukten sonra da bilseymisiz de bu probiyotigi kullansaymisiz. Belki daha erken duzelirdi. Kan testinde inek sutu soya ve birkac seye alerji cikti ama duzeyi dusuk onemli degil diyet yapma dedi dr. Mesela yogurt yerken bebegimin yuzu kipkirmizi oluyor ama benim icin onlar hicbir sey ifade etmez, onemli degil, diyete gerek yok dedi. Cocugun herhangi bir yerinde odem veya kabarik sis kizarikliklar olusursa alerjik denebilir demisti. Diyecegim bazen diyetler bosuna yapilmis olabiliyor. Bizim kilo almamanin sebebi genel olarak, duzensiz bagirsak ve hemoglobin, demir eksikligine baglandi. Dr proktokolit dedi. Gecmis aylarda o ishaller hic kilo aldirtmadi cocuguma. Sik sik kaka yapmanin yaninda bazen su gibi yapardi.
Siz probiyotik kullandiniz mi hic? Bizim dr ozellikle Maflor ve Kaleidon onerdi. Simdi Maflor kullaniyoruz. Dilerseniz bir arastirin.
Umarim bir an once iciniz rahat eder bu donemleri atlatirsiniz kolayca.
Benim de kendi gozlemim ne zaman kaka degisti bicak gibi kesilmisti kilo almasi. Kac doktora dedim bu sekilde, daha cok besle, laktozsuz mama dene veya sut urunleri diyeti yap gibi oneriler geldi hep. Bir de sosyal baski hissediyor insan. NEler neler duydum. Aile buyukleri hep bebegi usuttum diye sikayet etti mesela. Simdi son gordugumuz alerji doktoru maflor ve kaleidon onerdi sadece. Simdi 2 gunde bir yapar oldu kakasini mesela ama ek gidalari da yogunlastirdim onlarin da etkisi olmustur mutlaka. Keske en basindan gorebilseymisiz diyorum bu doktoru. Siz ne guzel en basta kullanmissiniz aslinda.Kaleidonu ilk 3 ay kullanmıştım o zaman kaka yapma sorunu olmamıştı gaz problemi için vermişti doktorumuz sonradan bıraktırdı belki de o düzenliyordu o zaman kaka sıkıntısı yoktu bakalım salı günü doktora anlatacağım yaşadıklarımızı geçen hafta azalmıştı kakasi 3 gündür yine 4e cıktı sırf bu kaka yüzünden kilo alamıyor Benim doktorum normal çocuk doktoru alerji olayından pek anlamıyor o bizi endronronolojiye yönlendirdi artık beni aşıyor kilo problemi dedi
Inan suan oglum 7.5 yasinda sunneti dusunemiyorum.Yani o ufacik haliyle bezliydi hemen 1 haftada iyilesti suan yapacaklari,nazlanmasi fiziksel olarka kocaman artik bildiginz ameliyata donuyor is.Evet başka doktorla görüşmeye karar verdik biz de sünnet için, dediğiniz gibi travma yaşatmaya gerek yokbir de eşim anlayacak yaşta olursa gönlünü hoş etmek için düğün yapmak zorunda kalırız diye geç olsun istemiyor o da bir bakış açısı
Evet ayni muhabbet bizde de olduHayır canım tam düz degil oglumda da oyleydi.
Hatta dun aksam dedim daha esime düz degil fark ettin mi diye?
O da bana yeni endisen bu mu dedi
Aynen cok sukur olmasin ins hicbirinde.Oglumda bir sorun olmadı cok sukur.
Kızımda da henüz bir sey yok.
O germeyi dumduz benim kizimda yapiyor.dumduz yapiyor kendini.Ama yurume adimi atarken ayak derken bacagi kastediorm aslinda ayakta bisi yok bizim dizle ayal arasi kemik varya orasi sorunum.Ayakta durunca yada ben tutunca arasi acik.Sizin orasi nasil?Bizimki adim atmiyor elle desteklesem de tam basmiyor daha ama dogdugundan beri cok acikti bacaklari yani dumduz acardi sopa gibi. Annem sasirirdi, altini degistirirken mesela bebekler yeni dogdugu aylarda hafif kendine dogru ceker olur bacaklari, bizimki hic oyle olmadi iste. ama cok hafif C seklindeydi disa dogru, o kalmadi. Dogdugunda gorunce paniklemistim egri diye, esim sakinlestirmisti. Normal olur oyle bebeklerin diye.
Kaka bozulirsa kilo durur.Idrar azalirsa kilo durur bunu doktor 1.gorusmede soyledi bana.Benim de kendi gozlemim ne zaman kaka degisti bicak gibi kesilmisti kilo almasi. Kac doktora dedim bu sekilde, daha cok besle, laktozsuz mama dene veya sut urunleri diyeti yap gibi oneriler geldi hep. Bir de sosyal baski hissediyor insan. NEler neler duydum. Aile buyukleri hep bebegi usuttum diye sikayet etti mesela. Simdi son gordugumuz alerji doktoru maflor ve kaleidon onerdi sadece. Simdi 2 gunde bir yapar oldu kakasini mesela ama ek gidalari da yogunlastirdim onlarin da etkisi olmustur mutlaka. Keske en basindan gorebilseymisiz diyorum bu doktoru. Siz ne guzel en basta kullanmissiniz aslinda.
Umarim kafaniza yatar da sifanizi bulursunuz sali gunku doktorla. Buradan haber edin lutfen son durumunuzdan.
Yok, dikkatimi ceken bir acikligi yok simdi.O germeyi dumduz benim kizimda yapiyor.dumduz yapiyor kendini.Ama yurume adimi atarken ayak derken bacagi kastediorm aslinda ayakta bisi yok bizim dizle ayal arasi kemik varya orasi sorunum.Ayakta durunca yada ben tutunca arasi acik.Sizin orasi nasil?
Bende bi sorayim bakalim.Sevindim sizinkinin duz olmasina.Yok, dikkatimi ceken bir acikligi yok simdi.
HAyır bacakları düz değil tam benim tembel kuş hala dönmesini tamamlayamıyor değil ayakta kalmakKızlar size bisi sorucam.Bebegim ayaktayken bacaklaro tam duz degil simdi basmaya ve adima basladi sanki dahada yamuk gelio gozume.Oglumda da sanki boyleydi ama cok zaman gcti dumduz mu sizin bebislerin bacaklari basinca dumduz mu duruyor?
Evet ayni muhabbet bizde de olduYani benimde oglumda sanki oyelydi ama tamda hatirlayamadim.Esimde diyorki simdi bu mu?
Dedim doktora sorayim gidince sor sor dio
Benimde asiri duz degil,tabi ki hafif belki olacak ama suan absurt geldi bana soraym dedm saol cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?