2021 Nisan Anneleri

Bizim doktor vermedi hic hastane cikisi ikisi de sez.
Hatta ben cok agliyordu filan biogai kendi kafama gore alıp baslatmistim bıraktirmisti gerek yok reflusu var gazı yok dedi.
Ama antibiyotik kullanirken veriyor.

Biogaiya dan cok bize bakso ice yaradi oda hem gaz hem prbytik ben ondan cok memnun kalip ona devam ettim biogai pahalida gelmisti bana.
Valla oyle diolar ama ogluma hic gerek hissetmeidm mesela ben cidden gerekmedibgaz damlasi kullandim ama prbytik hic gerekmedi ama kizim sezeryan ve cidden ben fark hissettim.Tabi bilemiorm herkes oyle midir ama normal dogumda bebek kanaldan gecerkrn bence o bakteri vs ile bagiskligi bagirsak florasini sagliyor ama sez da boyle bir secenek yok.E birde yogyn bakim sureci oldu 1 gun ondan bir sure kullandim.Ama doktor boyle bi tepki verince insan birakir siz haklsiinz.

Bizim doktor vermedi hic hastane cikisi ikisi de sez.
Hatta ben cok agliyordu filan biogai kendi kafama gore alıp baslatmistim bıraktirmisti gerek yok reflusu var gazı yok dedi.
Ama antibiyotik kullanirken veriyor.
Iste her doktor farkli bu anneler napsin.Ne bilsin saglikci miyiz ama ben baska doktorlarlada grstgumde bana sezeryan ve normal arasindaki farktan kaynakli baslanmasini oneriyoruz dedi banada cok mantikli geldi.
1 i normal 1 i sez benimde.Ikiside yontem tabi ki ama farkliliklarindan ote gerekiyor dendi.Ama her cocuk kendi ozelinde degerlendirilio tabiki.bizim bu hastanede herkese ayni recete verilmis yenidogan servisine yatan dktor a sordum oda ddiki bunlara 3.haftada basliycktik yenidogan servsiine girince birakma kullan dedi.Mavi isikta ayri bi durum cunku valla bilmiorm ins iyi olsunlr ya.

Kızlar size bisi sorucam.Bebegim ayaktayken bacaklaro tam duz degil simdi basmaya ve adima basladi sanki dahada yamuk gelio gozume.Oglumda da sanki boyleydi ama cok zaman gcti dumduz mu sizin bebislerin bacaklari basinca dumduz mu duruyor?

Evet başka doktorla görüşmeye karar verdik biz de sünnet için, dediğiniz gibi travma yaşatmaya gerek yok bir de eşim anlayacak yaşta olursa gönlünü hoş etmek için düğün yapmak zorunda kalırız diye geç olsun istemiyor o da bir bakış açısı

Kızlar size bisi sorucam.Bebegim ayaktayken bacaklaro tam duz degil simdi basmaya ve adima basladi sanki dahada yamuk gelio gozume.Oglumda da sanki boyleydi ama cok zaman gcti dumduz mu sizin bebislerin bacaklari basinca dumduz mu duruyor?
Hayır canım tam düz degil oglumda da oyleydi.
Hatta dun aksam dedim daha esime düz degil fark ettin mi diye?
O da bana yeni endisen bu mu dedi

Oglumda bir sorun olmadı cok sukur.
Kızımda da henüz bir sey yok.

Bizimki adim atmiyor elle desteklesem de tam basmiyor daha ama dogdugundan beri cok acikti bacaklari yani dumduz acardi sopa gibi. Annem sasirirdi, altini degistirirken mesela bebekler yeni dogdugu aylarda hafif kendine dogru ceker olur bacaklari, bizimki hic oyle olmadi iste. ama cok hafif C seklindeydi disa dogru, o kalmadi. Dogdugunda gorunce paniklemistim egri diye, esim sakinlestirmisti. Normal olur oyle bebeklerin diye.

Kaleidonu ilk 3 ay kullanmıştım o zaman kaka yapma sorunu olmamıştı gaz problemi için vermişti doktorumuz sonradan bıraktırdı belki de o düzenliyordu o zaman kaka sıkıntısı yoktu bakalım salı günü doktora anlatacağım yaşadıklarımızı geçen hafta azalmıştı kakasi 3 gündür yine 4e cıktı sırf bu kaka yüzünden kilo alamıyor Benim doktorum normal çocuk doktoru alerji olayından pek anlamıyor o bizi endronronolojiye yönlendirdi artık beni aşıyor kilo problemi dedi

Benim de kendi gozlemim ne zaman kaka degisti bicak gibi kesilmisti kilo almasi. Kac doktora dedim bu sekilde, daha cok besle, laktozsuz mama dene veya sut urunleri diyeti yap gibi oneriler geldi hep. Bir de sosyal baski hissediyor insan. NEler neler duydum. Aile buyukleri hep bebegi usuttum diye sikayet etti mesela. Simdi son gordugumuz alerji doktoru maflor ve kaleidon onerdi sadece. Simdi 2 gunde bir yapar oldu kakasini mesela ama ek gidalari da yogunlastirdim onlarin da etkisi olmustur mutlaka. Keske en basindan gorebilseymisiz diyorum bu doktoru. Siz ne guzel en basta kullanmissiniz aslinda.
Umarim kafaniza yatar da sifanizi bulursunuz sali gunku doktorla. Buradan haber edin lutfen son durumunuzdan.

Inan suan oglum 7.5 yasinda sunneti dusunemiyorum.Yani o ufacik haliyle bezliydi hemen 1 haftada iyilesti suan yapacaklari,nazlanmasi fiziksel olarka kocaman artik bildiginz ameliyata donuyor is.
Ve tabiki herkesin kendi dusuncesi ama bizde cocugun sunnetini anlatmayi dugun yapmayi vs dusunmuyoruz sordugunda evet oldu dedik.Dini boyutunu anlattik daha bu sene nasil bisi oldugunu sordu.Bilimsel olarak anlattim.
Konu kapandi.
Cok rahat ettik.

Hayır canım tam düz degil oglumda da oyleydi.
Hatta dun aksam dedim daha esime düz degil fark ettin mi diye?
O da bana yeni endisen bu mu dedi
Evet ayni muhabbet bizde de olduYani benimde oglumda sanki oyelydi ama tamda hatirlayamadim.Esimde diyorki simdi bu mu?
Dedim doktora sorayim gidince sor sor dio
Benimde asiri duz degil,tabi ki hafif belki olacak ama suan absurt geldi bana soraym dedm saol cnm

O germeyi dumduz benim kizimda yapiyor.dumduz yapiyor kendini.Ama yurume adimi atarken ayak derken bacagi kastediorm aslinda ayakta bisi yok bizim dizle ayal arasi kemik varya orasi sorunum.Ayakta durunca yada ben tutunca arasi acik.Sizin orasi nasil?

Kaka bozulirsa kilo durur.Idrar azalirsa kilo durur bunu doktor 1.gorusmede soyledi bana.
Benim oglumda da orta duzey laktoz alerjisi var.
Ne zaman sut laktozlu icse yada 2 kez tuketse gunde ishal olur.Kusma olur.
Biz farkedene kdr kimse bize demedi.Ne zmaanki biz sut ck tuketince oluo dedik buldular.
Bagirsak duzelecek ki cocuk kilo alsin.
Bence bu ilaclar size iyi gelecek ins.

Yok, dikkatimi ceken bir acikligi yok simdi.

HAyır bacakları düz değil tam benim tembel kuş hala dönmesini tamamlayamıyor değil ayakta kalmak biz henüz bastırmadık hiç. Geçtiğimiz ay ben pili asimetrisi farkettim kontrolde doktoruna söyledim kalça grafisi istedi ortopedist baktı anlamlı derece çıkmadı asimetri ancak üç ay sonrasına yine kontrole gelin dediler.

Merhaba kızlar sizin bebişler önüne koyduklarınızı ağzına götürüyor mu Benimkinin önüne koyuyorum mıncıklayıp duruyor ama ağzına götürmüyor. Hatta ben görsün anlasın diye kendi elimle veriyorum. Ama yok mıncıklayıp atıyor. Kaşığı ben doldurup eline veriyorum onu ağzına götürüyor bir iki kez

Lp Ben bir de saçı yok ya dogru düzgün ona taktım.
Erkek saçı gibi.
Güzelim kızı erkek zannediyorlar.
Oglumda tam tersiydi nasıl saçları vardı her gören kız zannediyordu
Eşim de iste diyor tamam nereye gidelim söyle hangi sehire gidiyoruz bunun icin.
Biz Çanakkalede yasıyoruz ben bir sey oldugunda Izmir İstanbul Bursa artık neresi olursa goturuyordum oglumu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…