2021 Nisan Anneleri

Ay canım cok normal oyle yapiyorlar.
Gecen gun masaya yumurta birakmistim uzanmis almis yumurtanin sarisiydi mıncıklamıs onu bir guzel arkamı bir döndüm her yer yumurta sarısı bir tek ağzına goturmemis normalde her seyi atar ağzına goturup yesene degil mi yok yemiyor

Aynen benim şaşırdığımda buydu ne bulsa ağzına sokuyor kağıt peçete falan. Ama yemeği sokmuyor ekmek verdim eline onu bile sokmuyor mıncıklıyor zaten yemesi çok zayıf. Hala kıyma yemiyor hayırlısı artık

Pili dedigin arkadaki bogum mu dizdeki cizgiler mi.Ilk kalca usgsi temiz cikmisti dimi?
Bende onlara baktim da arkadaki fln esit.
Dun pijamasi salvar modldi ondanmidir nedir dahda fazla gelmisti gozume bugun daha dar seyle daha duzgun

Eklentiler

• 20211206_155255.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 33
Ay benimkide yapti kac kez onu baslarda ya bir kerede disarida yapti kasla goz arasinda pilava elini bir atti şok oldumufacikti.
Ama dunden beri ek gida yemede sorun var bizim.Yemiyor yani 2 3 kasik sonra birakiyor.

Bizimkininde saci cok az.Ama oglumun daha azdi sariydi benimde 9naya kdr yokmus kizin en azindan azda olsa var Toka tutsun istiyorum bende ama imkansiz sac bosluklari anca anca doluyor1 yaş 1.5 yas belki bizim toka takilcak hale gelirboda citcitli

Hanımlar şimdi bi konu hakkında düşüncelerinizi rica edicem. Biliyorsunuz oğlum alerjik ve bazı besinler alerji yaptığından tadım dönemi yavaş ilerledi hep. Şuan da böyle ek gıda aman aman bişe yemez zaten. Bi iki kaşık alır bırakırdı. Dün beni şaşırtacak şekilde biraz fazla yedi o kadar. Zaten hastalık da araya girdi hep iştahı gitti. Şimdi ben yine yeni bi besin deneteceğim zaman 3 gün kuralıyla ilerliylorum. Dün akşam bana dendi ki sen çok geç kalmışsın. Bunun tadım dönemi geçti artık en fazla bi ay olur tadım bunun günde şu kadar yemesi lazım bilmem ne. Aşırı sinirlerim bozuldu. Çok şükür kilosu iyi anne sütü alıyo ve yetiyor. Yani Ek gıdaya geçince çocuk artık onla mı doymalı yoksa asıl anne sütüyle mi ? Ben yerse veriyorum yemezse asla zorlamıyorum. Anne sütü gibi bi nimet varken anlamıyorum bu kadar anne sütünü geriye atıp ek gıdayı öne çıkarmayı. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Sen doğrusunu yapıyorsun canım. Ben de zorlamıyorum bir kaşıksa bir kaşık. Asla tiksindirmemeye çalışıyorum bebeğimi. Sonuçta her ay yeni ürünler ekleniyor tabiki alerjik olduğu için 3 gün kuralıyla ilerlemek gerekiyor. Mesela benimki kıymaya asla ağzını vurmuyor. Millet şapur şupur pankek yediriyor ben veriyorum tükürüyor. Ne yapayım zorla ağzını açıp boğazına mı itekleyim. Kilo sıkıntısı yoksa çocuk aldığı kadar yemeli. Sen her öğün birşeyler yap yerse yer böyle böyle öğün sistemini kavrayacak bünyesi alışacak

Bu işin bir standardı mı varki. Her çocuk kendine özeldir herşeyi ile..Ek gıda tadım süreci 1 ay diye birşey de ilk defa duydum. Hele ki anne sütü alıyorsa . Benim kızım mama ile besleniyor. Ve 6. ay içinde tadımlara başladık 8. ayımız bitti.Doktorumuz dedi ki ek gıdalara devam kendinize yaptığınız yemeğin tuzsuz ve az şekli ile ver mamaya da devam.. Yani ana öğünler zaten mama.. Ek gıda ara öğün. Ve bence 1 yaşına kadar da böyle olmalı.. Bilirkişi olarak değil kendi yorumum bunlar..Sabah mama içiyor 2 saat kadar sonra kahvaltı veriyorum 1 saat sonra yine mama .Uyuyup uyanıyor meyveli yoğurt yapıyorum. Sonraki öğünleri hep mama. Akşam bizimle akşam yemeği ya sebze yemeği ya da çorba veriyorum. Yatmadan önce ve gece de mama...

Çoçuğun 1.besin kaynağı anne sütü 1 yaşa kadar yada formul mama.
Buna ek kati gida.
Asla zorlamiyorum.Oglumuda hic zorlamadim.
Sabah ilk emziriyorum.Sonra yumurta oeynir pekmez vs ne vericksem ogun ufak olcude veriyorim onu bile bitiremiyor suyunu icirip birakiyorum sonra meyve, yulaf lapasi,corba ne vericeksem 1 ogun ogle gibi veriyorum birde aksam veriyorm aralarda da hep ezmiiyorum.
Eger yemezse zorlamiyorum.
Yogurt katiyorum,yada biz yerden isterse haffi kemirtiyorum bunlarin hepsi tatma oluyor.
Genelde 3 ogun yedigi kadae cok cok gec uyursa hizasi sasarsa ve baktim sutle doymuyor bir tokluk istiyor o zaman ufak bisi daha.
2 gundur istahsiz mesela.Corba verdim 2 3 kasik birakti sonra irmik yaptim 2 kasik birakti ara ara teklif ettim sonra doktum.
Kilosuda iyiymis daha napicaksin ki.

Sağolasın canım Allah razı olsun ben sorun etmiyordum ama insanlar destek olacağı yerde köstek oluyor ya şaşırıyorum. Birde benim oğlum daha emeklemiyor ay senin artık emeklemen lazım şöyle böyle diyor. Bunlar robot mu her bebek bir mi ? Geç emekler geç yürür kime ne

Bende böyle düşünüyorum tamam ek gıdaya geçiyoruz ama bence ana öğün yine anne sütü/mama yani. Ne bekliyoruz tabak tabak verdiğimizden yemesini mi

Canım sen insanlara bakma doktorun ne diyorsa onu uygula. Süt zaten ana öğün. Buna ek biz gıda veriyoruz onu da ne kadar yerse.

Peki salça veriyor musunuz ?

Peki salça veriyor musunuz ?
Kapya biberi fırınlayıp rondoda çektim buz kalıplarında dondurdum ondan koyuyorum.. Ama çok enteresandır ki benim kız bizim yemeğimize salça oluyor.. Çocuk ta haklı onunkiler tatsız tuzsuz zevk almıyor.. Benim ilk kızım ek gıdayı reddetti o nedenle hep mama ile büyüdü. Hala hiç birşey yemez makarna pilavla yaşıyor. Bu da yemek istediği için bazen bizim yemeklerden kaçamak yapıyorum az az veriyorum göz hakkı diye. 1 yaşından sonra zaten salarım ne varsa onu veririm çok dua etmiştim hamileyken inşallah kabul olur da bu yemek konusunda bana benzer.

Canım aynısını ben de yaptım kapya biberle. Bizimki onu sevmedi tükürdü o yüzden sordum salçayı.

Pankek verenler nasıl veriyor ben çok çekiniyorum katı şeyler vermeye

+1
Ben de çok korkuyorum boğulacak diye. Haftasonu babası varken yapıp verdim bir tane bile yemedi
Valla bunu nasıl aşarım bilmiyorum verenlerimde tebrik ediyorum gerçekten ama zamanı gelince yer herhalde diyorum

Benim bebegimin kilosunu az buldu dr ve su programa uy diye basit bir liste cikartti. Bir sonraki kontrolde de sordu nasil gidiyor beslenme diye. Anlattim 1-2 kasiktan oteye gidemiyor ama uymaya gayret ediyorum diye. Ornegin yarim cay bardagi yogurt yazmis oglen icin, hepsini yiyemiyor diye dert ediniyorum dedim cunku kilo almasini istiyorum. O da, hayir simdi miktar onemli degil, yedigi kadar 1 kasiksa 1 kasik yesin maksat zaten ek besinlere alistirmak demisti kilosu az olmasina ragmen.
Ilk denedigim hafta listede sabah yumurta sarisinin yaninda biraz ekmek ici vardi. Ekmek ici vermek bana imkansiz gibi geliyordu. Zaten bebegim de oldugu gibi tukurup kahvaltiyi orada kesiyordu. 1 hafta denemedim ekmek, ara verdim ona. Bugun bir deneyeyim dedim aldi kendi tukuruguyle yumusatti agzinda cevirdi yuttu cok sevindim. Demek ki her seyin zamani var.
Benim bebegim cok minik oldugu icin tahmin edilebilir cevredeki baski Ver ver ver, corba ver mama ver. Yogurdu birak sen tavuk suyuna corba ver off akil veren cok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…