• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Bende o mantıkla sezeryan istemedim baştan her gittiğimde hocam normal doğum istiyorum diye kafasına kafasına girdim ama normal istiyorum diyip oturmadım sürekli pozitif doğum hikayeleri okudum internetten neler yapabilirim araştırdım öncelik ilişkiye devam ettim, sonra hiç oturmadım hergün yürüyüş ve günlük işlerime devam ettim hamilelik boyunca süpürme silme işlerini çömele kalka yaptım son hafta kasıklarımda batma ağrı hissettim ama yürüyüş ve sürekli iş yapmaktan diye düşündüm meğerse onlar açılma ağrısıymış sürekli hareket ağrı hissetmemi engellemiş cnm tavsiyem bunlar sürekli hareket et, kilo almamaya çalış, ilişkiye devam et ve bolca dua özellikle Ayetel Kürsi🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Evet bende duzenli her aksam yurudum.Hemde bulantilarim cok uzun surmesine ragmen sonlara dogru azalinca hareketlendim.Benimde agrilarim kasilmalarim olurdu ama acilmamda dogumumda cok duzenli ilerledi bende hareketten oldugunu dusnuyorum.Ve hz Yusuf un duasini cok okudum suni sanci aldigim halde travmatik bir dhrum yasamadim.

Rica ederim, Hakan Çoker ismi Valikonagı caddesinde

Bencede sor hiç belli olmaz belki 3. de kısmet olur 😊

Canım artık doktorların sezeryana alması için çok sebep var. Ama çoğunluğu beklemeyi sevmediklerinden doğumlarda özellikle geceleri gerçekleştiğinden sezeryan yapmak mantıklı geliyor. Sezeryan gerekli durumlar için bir nimet, güzel buluş.
Kendi doğumu mu söyleyeyim en basitinden, 37. haftalarda bebeğim tersti doktorum ve ebemin tavsiyesiyle yapmış olduğum hareketlerle çevirmeyi başardık. 40 haftami doldurdugumda açılma namına her hangi bir şey yoktu bebek sağlıklıydı. Gelmemeye niyetlenseydi 42. haftaya kadar kontrolle bekleyecektik. Başka doktor çoktan o kakasını yemiştir deyip beni doğuma aldirabilirdi. 40 hafta dolunca kasilmalarim başladı nisanım geldi ama açılmam olmadı. Ebe 2 gün sürekli kontrol etti. 3. günün sonunda hastaneye gittik suni sancı aldım buna rağmen açılmadı. 4. Gün öğlenden sonra açılma bir anda gerçekleşti ve suyum sonra geldi. Su geldikten sonra doğum odasında dizlerimin üzerine çöküp doğurdum. Ne epidural ne epizyotomi(kesme) yapılmadı. Zaten kesilmesine gerek yok o bölge esneyebiliyor.
Demem o ki doktorunla konuşup nasıl bir doğum istediğini söylemen gerekir. Ama mümkün olduğunca tabiki gerekli durumlarda sezeryanda olabileceğini bilmen gerekiyor. Beni sürekli ebe takip etti bu süreçte. Eğer söz konusu doktorum ve ekibi olmasa annemlerin yaptığı gibi kasilmalarimi takip edip hastaneye o şekilde son zamanlarda giderdim. Hepimiz en güzel en sağlıklı şekilde gerceklestirelim inşaallah dogumlarimizi. Insan doğurmayı özler mi, ben özlüyorum 🥰
Tabiki mecburi durumlarda sezeryan olması lazım. Valla bu kasılmalar sancılar felan sanırım onlar için bi süre tutmak gerekiyo yalancı mı geçici mi yoksa doğum belirtisi mi diye :)

Ben de hiç böyle hayal etmemiştim biraz benden de kaynaklı ben baya stresli korkak biriyim en ufak bir aksilik beni moral olarak düşürüyor korkuyorum. Yoksa her halime şükür diyorum hep. Ama öyle enerjili falan geciremiyorum
Ben çok pimpirikli değilim aslında ama söz konusu bebek olunca insan herşeyi düşünüyor birdaha sahip olabilir miyim bilmiyorum hayırlısıyla alalım inşallah kucağımıza o zaman derin bir ohh çekeceğim

Benim ilk bebekte 34. haftadan sonra pozisyonu hic degismedigi icin sezeryan olarak karar verilip sezeryan tarihi almistik. 4 hafta sonrada doguma girdim zaten oglum bizim ayarladigimiz tarihi begenmedi erken geldi :)
Yaaa 😍 peki nasıl oldu yani kendini sezeryana hazırlıyosun ya :)

Iyi aksamlar kizlar uyku malesef bende de yok cok nadir uyuyorum oda zaten bisi anlasilmiyor saga don sola don bazen kendimi sirt ustu buluyorum korkuyorum oyle oluncada kontrolede daha cokk var 29 aralikta 🙁masallah benimini keyifi yerinde bugun içerde dorr donuyor hic uyumadi sanki surekli bir tepik halinda şaşırdım anlamadim valla 🙄😊
Bir çoğumuzda aynı şey var demek ki yalnız değiliz bi 3 buçuk 4 ay daha sıkacağız artık kendimizi 😊😊 benim de öyle canım maşallah tekmeler savuruyor dışarıdan bile görebiliyorum o anda 🥰🥰

Ya anlamadıgım eskiden kadınlar hastaneye gitmiyolarmış sezeryan diye birşey yokmuş hepsi normal doğum yapıyolarmış evde orda burda. Sanki o zaman bütün şartlar herkesde uygun mu oluyodu. Ama şimdi sanki hemen sezeryana kaçılıyo gibi
Benim daha 5 haftalikken sez e karar veren arkadaslarim var ben gebeligimi ogrendm bana direk e sez olursun diyen akrabalarim var.Sezeryan cok buyuk bi nimet anne bebek sagligi acisindan ama bir olagan var bu iste olagan olamiyorsa tabiki sez dusunulebilir sonucta bbek ve anne kayiplari sez sayesinde azaldi ama biz dunyada 1.siradayz sez de.
Biraz keyfe deilde zorunlu alanlara birakilmasi lazim.

Kızlar bende hastane çıkışı chakranın şu iki modeli arasında kaldım, şuan fiyatı 350 ama bi kaç ay önce 167ye düşmüştü takipteyim tekrar inerse hemen kapacağım kumaşı harika bişi İpek gibi yumuşacık, bir tanede müslin bezlerden olan takımlar var 5li düz renk öyle birşey alacağım yeter ikisi, fotoğraf içinde fisto geceliğimle uyumlu olsun diye fisto takım alacağım onu sadece çekimde giydiririm inşaallah 🙏🏻
1.modele bayildim ama 350 cidden cokmus 🤭🤭🤭

Offf tam istediğim hayatı yaşıyorsun canım şuan valla sana Kocaman bir maşallah diyorum nazar değmesin çünkü 🤣🤣🤣

Şimdi depoluyorum uykuları bebişler doğunca uykusuz kalıcaz nasılsa. Benim uykular inşallah uyuyamayan arkadaşlara gitsin birazcık. Geçen oturup ağladım neden sürekli uyuyorum diye 😂 Yaranılmıyor biz hamilelere 🤪

Benim daha 5 haftalikken sez e karar veren arkadaslarim var ben gebeligimi ogrendm bana direk e sez olursun diyen akrabalarim var.Sezeryan cok buyuk bi nimet anne bebek sagligi acisindan ama bir olagan var bu iste olagan olamiyorsa tabiki sez dusunulebilir sonucta bbek ve anne kayiplari sez sayesinde azaldi ama biz dunyada 1.siradayz sez de.
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum. Yani son çare olarak bakılmalı. Hiç doğum yapmadım belki o yüzden normal doğum konusunda bu kadar korkusuzumdur belki hiç bi fikrim yok başıma gelcekler hakkında ama Rabbim bi kolaylığını verir 😊

Çok mantıklı aslında işleri çömele kalka yapmak. Hergün yürüyüş yapamıyorum işte neyse yine de yapmaya çalışim😊
Çömelmek çok faydalı, normalde vileda kullanırım ama gebelikte çömelerek siliyorum, çatı kontrolüme tüm gün çömelerek ev silip gitmiştim açılman başlamış 2cm dedi hissetmemen garip dedi doktorum bende tüm gün çömelerek ev sildim ağrı var ama iş yaptım diye düşündüm dedim doktorum bana nerden öğrendin bunu çok mantıklı demişti, sancı çekerkende çömeliyordum tuvaletim gelmiş gibi geçince kalkıyordum hemşireler eğitimmi aldın demişti yooo vücut çömelmeye zorluyor öyle rahatlıyorum demiştim çünkü afedersin ama büyük wc gelmiş gibi hissediyorsun geçince kalkıyorsun aslında vücut yönetiyor seni, bahçe filan varsa in bir iki tur at rahatlıyor insan, birde dua dua dua derim sancı anları çok faydasını gördüm oan Rabbinin eli üstünde hissediyorsun ya çok büyülü bişi bilmiyorum filmlerdeki gibi değil hiç korkutma gözünü 🥰😍 annem beni ve ablamı evde kendi doğurmuş nasıl yaptın anne dedim tuvaletim geldi sanıp çömeliyordum dedi çömele kalka doğurmuş oluyordum ben değil vücudum yapıyordu dedi o aklımda kalmış sanırım☺️☺️☺️

Çömelmek çok faydalı, normalde vileda kullanırım ama gebelikte çömelerek siliyorum, çatı kontrolüme tüm gün çömelerek ev silip gitmiştim açılman başlamış 2cm dedi hissetmemen garip dedi doktorum bende tüm gün çömelerek ev sildim ağrı var ama iş yaptım diye düşündüm dedim doktorum bana nerden öğrendin bunu çok mantıklı demişti, sancı çekerkende çömeliyordum tuvaletim gelmiş gibi geçince kalkıyordum hemşireler eğitimmi aldın demişti yooo vücut çömelmeye zorluyor öyle rahatlıyorum demiştim çünkü afedersin ama büyük wc gelmiş gibi hissediyorsun geçince kalkıyorsun aslında vücut yönetiyor seni, bahçe filan varsa in bir iki tur at rahatlıyor insan, birde dua dua dua derim sancı anları çok faydasını gördüm oan Rabbinin eli üstünde hissediyorsun ya çok büyülü bişi bilmiyorum filmlerdeki gibi değil hiç korkutma gözünü 🥰😍 annem beni ve ablamı evde kendi doğurmuş nasıl yaptın anne dedim tuvaletim geldi sanıp çömeliyordum dedi çömele kalka doğurmuş oluyordum ben değil vücudum yapıyordu dedi o aklımda kalmış sanırım☺️☺️☺️
Bundan sonra bende uygularımm 😍

Ayy ne güzel yaaa maşallah 🥰 böyle güzel doğum hikayeleri okumak bizleri rahatlatıyor aslında inşallah hepimizin böyle kolay olur

Tabiki mecburi durumlarda sezeryan olması lazım. Valla bu kasılmalar sancılar felan sanırım onlar için bi süre tutmak gerekiyo yalancı mı geçici mi yoksa doğum belirtisi mi diye :)
Yok canım yalancı olmadığını anliyorsun. Son aylar ufak tefek kasilmalarimiz olacak ama doğum kasilmalari belirli bir düzende geliyor ve karın kaslarının hareket eder gibi olduğunu hissediyorsun.

Eklentiler

• 446D9ED8-BE35-452A-ABA4-28166CCA0FCA.webp
    446D9ED8-BE35-452A-ABA4-28166CCA0FCA.webp
    42,2 KB · Görüntüleme: 71
Günaydın güzel anneler 🥰
Güzel doğum hikayelerini okumak beni çok rahatlattı ve normal doğum yapabileceğime inandım bi an ☺️ İnşallah bir aksilik çıkmaz da normal doğum olur sezaryenden benim de korkum var çabuk toparlanamazsam diye bir de fmf var bende karın ağrısından iki büklüm olmayı çok iyi bilirim dikişli olunca da sanki öyle iki büklüm olup toparlayamazmışım gibi geliyor ☹️ Tabi Allahım gücünü kuvvetini verir şimdi benim istemiyorum dememle de bir şey olmaz hayırlısı diyorum elimden geldiğince aktif olmaya çalışıyorum😅☺️ Sadece ilişki kısmında sıkıntı var eşim çok korkuyor ben de adamı rahat bıraktım artık 😂😂

Gunaydin.. 5 haftalik iyiymis, ben daha evlenmeden sezeryana karar vermistim😂herseyin normali guzel olan tabii ki.. Ama normal dogum denildiginde urperirdim hala da oyle..isteyen ve gerceklestiren aradaslara hep imrenerek bakmisimdir. Ama psikolojik olarak hic bana uygun degil..

Back
X