Rica ederim, Hakan Çoker ismi Valikonagı caddesinde
Bencede sor hiç belli olmaz belki 3. de kısmet olur
Canım artık doktorların sezeryana alması için çok sebep var. Ama çoğunluğu beklemeyi sevmediklerinden doğumlarda özellikle geceleri gerçekleştiğinden sezeryan yapmak mantıklı geliyor. Sezeryan gerekli durumlar için bir nimet, güzel buluş.
Kendi doğumu mu söyleyeyim en basitinden, 37. haftalarda bebeğim tersti doktorum ve ebemin tavsiyesiyle yapmış olduğum hareketlerle çevirmeyi başardık. 40 haftami doldurdugumda açılma namına her hangi bir şey yoktu bebek sağlıklıydı. Gelmemeye niyetlenseydi 42. haftaya kadar kontrolle bekleyecektik. Başka doktor çoktan o kakasını yemiştir deyip beni doğuma aldirabilirdi. 40 hafta dolunca kasilmalarim başladı nisanım geldi ama açılmam olmadı. Ebe 2 gün sürekli kontrol etti. 3. günün sonunda hastaneye gittik suni sancı aldım buna rağmen açılmadı. 4. Gün öğlenden sonra açılma bir anda gerçekleşti ve suyum sonra geldi. Su geldikten sonra doğum odasında dizlerimin üzerine çöküp doğurdum. Ne epidural ne epizyotomi(kesme) yapılmadı. Zaten kesilmesine gerek yok o bölge esneyebiliyor.
Demem o ki doktorunla konuşup nasıl bir doğum istediğini söylemen gerekir. Ama mümkün olduğunca tabiki gerekli durumlarda sezeryanda olabileceğini bilmen gerekiyor. Beni sürekli ebe takip etti bu süreçte. Eğer söz konusu doktorum ve ekibi olmasa annemlerin yaptığı gibi kasilmalarimi takip edip hastaneye o şekilde son zamanlarda giderdim. Hepimiz en güzel en sağlıklı şekilde gerceklestirelim inşaallah dogumlarimizi. Insan doğurmayı özler mi, ben özlüyorum