• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Evet titriyor😔
Ogluma sariliyorum bol bol esimde cok destek oluyor sagolsun.
Icimdeki o fenalik hissini atmaya calisiyorum.
Ama sonra bir sey oluyor ya aniden ölursem oglum cok uzulur beni hatirlar mi diyorum 4 yasinda aglamaya basliyorum.
Himmm 🤔🤔 galiba kafana taktigin ve uzuldugun seyler seni yipratiyor..
Bi kere sana biseycik olmicak oyle kolay degil cekip gitmek.. kendini ve aileni uzmeyi birak hicbisey olmicak Allahin izniyle. En canli kaniti benim bak dogumda bile biseycik olmadi o kadar korkmama ve dogumda nabzimin fırlama sina ragmen..
Bisey sorcam tabi anlatmak zorunda degilsin.. yakin zamanda yasadigin seni altust eden bir olay var mi yani uzuntu sebebin kendine dert ettigin?
Sordum cunku ben hamileligimde aldatildigimi ogrenmistim ailem benimle konusmuyordu istemiyordu gidemiyordm hicbiyere anlican o cocuk resmen icimde patlamisti ama bebegime sigindim herseymi onun saglikla dogmasina adadim..bazen olmek istiyorm diye agladigimi hatirliyorm.hal boyle olunca kalp problemim zortladi iyice ve beni bogmaya basladi.. hastanede yattigim zamanlar bile eski esim alt katta sevgilileriyle bulusuyorms bunlari ogrendm tabi benm yuzuk altinlar vs hep o kadinlara vermsti.kredi kartlarimi patlatmis....gibi gibi seyler benim bu hale gelmeme neden olmustu

Himmm 🤔🤔 galiba kafana taktigin ve uzuldugun seyler seni yipratiyor..
Bi kere sana biseycik olmicak oyle kolay degil cekip gitmek.. kendini ve aileni uzmeyi birak hicbisey olmicak Allahin izniyle. En canli kaniti benim bak dogumda bile biseycik olmadi o kadar korkmama ve dogumda nabzimin fırlama sina ragmen..
Bisey sorcam tabi anlatmak zorunda degilsin.. yakin zamanda yasadigin seni altust eden bir olay var mi yani uzuntu sebebin kendine dert ettigin?
Sordum cunku ben hamileligimde aldatildigimi ogrenmistim ailem benimle konusmuyordu istemiyordu gidemiyordm hicbiyere anlican o cocuk resmen icimde patlamisti ama bebegime sigindim herseymi onun saglikla dogmasina adadim..bazen olmek istiyorm diye agladigimi hatirliyorm.hal boyle olunca kalp problemim zortladi iyice ve beni bogmaya basladi.. hastanede yattigim zamanlar bile eski esim alt katta sevgilileriyle bulusuyorms bunlari ogrendm tabi benm yuzuk altinlar vs hep o kadinlara vermsti.kredi kartlarimi patlatmis....gibi gibi seyler benim bu hale gelmeme neden olmustu
Anneme cok üzülüyorum cokta uzuldum bu zamana kadar açıkcası.
Hayatimda hicbir seye anneme uzuldugum kadar uzulmedim.
Anneme cok bagliyim ben yani onsuz bir hayat asla dusunemezdim simdi hastaligi sebebiyle ailecek yasadigimiz hayal kirikliklari annemize olan bagliligimiz hepimiz kotuyuz yasadiklarimiz cok zordu daha once de yazmistim hamilelik bu psikolojide hic dusunmedim.
Ama hayirlisi boyleymis simdi tabii ister istemez zorlaniyorum atmaya calisiyorum kafamda yapamiyorum.
Yasadiklarimiz uzun annemin hastaligi literaturde gorulmemis seyler..
Simdi boyle hasta diyorum ya yazsam bitmez inan.
Soyle soyleyeyim 3 farkli kanser turuyle birbirinden bagimsiz 3 farkli turle mucadele ediyoruz ve bittik resmen psikolojik olarak..

Kizlar selam. Yorumlari okuyorum da bebegin hareketleriyle ilgili, uyutmuyor, disaridan hareketleri goruluyor yazmis bazi arkadaslar. Oglum hic oyle gümbür gümbür hareket etmiyor cok sakin. Hareket ettiginde de kibar davraniyor 😊 hic oyle sert tekmeleri yok. Gelişimi, kilosu da gayet yerinde. Aklima takildi simdi.. Var mi bebegi benimki gibi sakin olan?
Benim bebeğim bazen birden hareketlenip, bazen saatlerce çok minik minik vuruyor ama iki üç kere öyle dışarıdan görülecek şekilde vurdu dün daha hareketliydi mesela, hareket ettikçe bir derin nefes alıyorum.
Kızlar galiba ben depresyona girdim çok sıkılıyorum canım hiçbir şey yapmak istemiyor bir umutsuzluk sardı beni endişeler başladı acaba bakabilecek miyim yetebilecek miyim?Bu doğunca kızımı ihmal mi edeceğim sınava girecek seneye onun da bana ihtiyacı olacak keşke bana yardımcı olabilecek bir yakınım olsaydı bir yandan okula gideceğim zamanın da doğacak mı ben de kaygı bozukluğu vardı iki sene tedavi gördüm zaman zaman böyle yokluyor beni oturup ağlayasım var hıçkıra hıçkıra
Bende de şu sıralar sürekli ağlama isteği var, hele bi kere ağlamaya başlayım kendimi durduramıyorum. Mandala boyamayı falan düşündüm bende de kaygı bozukluğu, panik atak vardı, en son Mart ayında tedaviye başlayıp Ağustos’a kadar psikolog desteği almıştım. Umarım kalıcı değildir çünkü bir yandan korkuyorum lohusalık depresyonuna sebep olur diye.
Benimkide sakin sabah aksam beni rahatsiz etmeyecek sekilde tekmeleri sadece dun gece 5 de falan cok hareketliydi ama yine de uykuya daldm rahasizlik vermedi🥰
Bende kaygi bozuklugundan 8 ay ilac kullandim terapi falan gordum ve mevsimsel alerji gbi dusun ara ara yoklar tamamen silinmez dediler bana ve son 1.5 haftadir yokluyor nefes egzersiziyle esimle konusarak yeri geliyor aglayarak rahatliyorm cok garip ama dolunay oncesi sonrasi bu ataklar geliyor insallah biran once biter rahatlariz ikimizde
Dolunayın enerjisi beni de inanılmaz etkiliyor. Ya uykusuz kalıyorum, ya ağlıyorum ve mutsuz oluyorum. Hep aynı tarihe denk geliyor hep dolunaya gerçekten şaşırtıcı, nefes egzersizi işe yarıyor bende de bu arada.

Anneme cok bagliyim ben yani onsuz bir hayat asla dusunemezdim simdi hastaligi sebebiyle ailecek yasadigimiz hayal kirikliklari annemize olan bagliligimiz hepimiz kotuyuz yasadiklarimiz cok zordu daha once de yazmistim hamilelik bu psikolojide hic dusunmedim.
Ama hayirlisi boyleymis simdi tabii ister istemez zorlaniyorum atmaya calisiyorum kafamda yapamiyorum.
Soyle soyleyeyim 3 farkli kanser turuyle birbirinden bagimsiz 3 farkli turle mucadele ediyoruz ve bittik resmen psikolojik olarak..
Evet konusmustuk haklisin 😔gecmis olsun ama benim demem pek de etki etmeyecek belli.. bizim sulale de hep kanserli amcam var 3yil oldu hala savasiyor direniyor kuzenlerimden biri de kanserden öldü..amcam 80yasina geliyor hala yasiyor kemoterapi aliyor ama ne bbileyim gunu dolmayinca olmuyor bisey hakllisin olumun yuzu soguk anneni oraya layik gormeyebilirsn ama belli duzen var bizimde sonumuz belli.. bunlara uzulmen cok normal senin hastaliginin sebebi de bu cunku uzuntuyu hic sevmiyor bak sana oluyor olan 😔😔bence toparlanman lazim sende bir annesin ve annen seni boyle gucsuz gormek istemez herseye ragmen dimdik ayakta durmalisin kendini cok yipratmadan hayatina devam etmelisin biliyorum yorumum cok soguk oldu ama 4yasindaki oglun icin dimdik ayakta durmalisin ona da yazik karsisinda aglayan bi anne gorunce o da uzuluyordur onun da psikolojisi bozulabilir dikkat et lutfen kendine de cok dikkat et 😔😔

Benim bebeğim bazen birden hareketlenip, bazen saatlerce çok minik minik vuruyor ama iki üç kere öyle dışarıdan görülecek şekilde vurdu dün daha hareketliydi mesela, hareket ettikçe bir derin nefes alıyorum.

Bende de şu sıralar sürekli ağlama isteği var, hele bi kere ağlamaya başlayım kendimi durduramıyorum. Mandala boyamayı falan düşündüm bende de kaygı bozukluğu, panik atak vardı, en son Mart ayında tedaviye başlayıp Ağustos’a kadar psikolog desteği almıştım. Umarım kalıcı değildir çünkü bir yandan korkuyorum lohusalık depresyonuna sebep olur diye.

Dolunayın enerjisi beni de inanılmaz etkiliyor. Ya uykusuz kalıyorum, ya ağlıyorum ve mutsuz oluyorum. Hep aynı tarihe denk geliyor hep dolunaya gerçekten şaşırtıcı, nefes egzersizi işe yarıyor bende de bu arada.
Bende 16yasimdayken depresyona girmistim ilac psikolog destegi aldim yillarca dolunay bende cok cok etkili oluyor zaten burcumun gezegeni yaklasti tutuldu gitti derken alt ust oluyorm durduk yere agladigimi bilirm hatta cem karacanin iscisin sen işçi kal sarkisinda hungur hungur agladigimi hatirliyorm 🤔🤔bu aralar da var o skci durum ben orgu oruyorum bol bol stresimi oyle atiyorum..bazen stres kaynagim da ordugum orgu olabiliyor o bitmeden ne uyku ne yemek ne is yapamiyorum kendimi yirtiyorm resmen 😅😅

Evet konusmustuk haklisin 😔gecmis olsun ama benim demem pek de etki etmeyecek belli.. bizim sulale de hep kanserli amcam var 3yil oldu hala savasiyor direniyor kuzenlerimden biri de kanserden öldü..amcam 80yasina geliyor hala yasiyor kemoterapi aliyor ama ne bbileyim gunu dolmayinca olmuyor bisey hakllisin olumun yuzu soguk anneni oraya layik gormeyebilirsn ama belli duzen var bizimde sonumuz belli.. bunlara uzulmen cok normal senin hastaliginin sebebi de bu cunku uzuntuyu hic sevmiyor bak sana oluyor olan 😔😔bence toparlanman lazim sende bir annesin ve annen seni boyle gucsuz gormek istemez herseye ragmen dimdik ayakta durmalisin kendini cok yipratmadan hayatina devam etmelisin biliyorum yorumum cok soguk oldu ama 4yasindaki oglun icin dimdik ayakta durmalisin ona da yazik karsisinda aglayan bi anne gorunce o da uzuluyordur onun da psikolojisi bozulabilir dikkat et lutfen kendine de cok dikkat et 😔😔
Karsimda eriyip bitmesine tahammul edemiyorum artik 43 kiloya dustu ya ne yaptiysak olmadi cok mucadele ettik.
Hayır soguk bir yorum degil bizde bunu diyoruz aslinda hepimiz ölücez doganin kanunu bu kendine gel diyorum bazen yapiyorum bazen yeniliyorum sanirim.
Valla annem bizden daha guclu o haliyle hala bizi yemege almaya calisiyor gülüyor kahkaha atıyor kafasini dagitmak icin orgu oruyor.
Hayatı soyle akısına birakip yasamayi ogrenememisim babam gibiyim herhalde..
Ama toparlicam biliyorum oglum icin, daha onemlisi kendim icin.

Kızlar alışamadım bu çocuk gece 2ye kadar benim uyuduğum takip edemediğim sonra sabah 7de başlıyor h8c durmuyor birde öyle degil karnım dalgalanıyor sürekli içeride inşaaat var doğunca böyle olmaz insallah vallahi yanlış anlamayın alışamadım

Canım benim Allah size dayanma gücü versin.. Seni çok iyi anlıyorum.. 2 sene önce annem de hastalandı şükür ki erken evrede tespit edildi.. Ameliyatla atlattı.. Ama o dönem yaşadıklarım beni benden aldı ki sen çok daha fazlasını yaşıyorsun.. Allah ne yazdıysa o diyorum ve hep bunu sindirmeye çalışıyorum.. Dönem dönem herkese olur en sevdiklerini kaybetme korkusu düşüncesi bile mahveder. Ama sonra kendime bir tokat patlatıyorum Allah kimseye dayanamayacağından fazlasını vermez diye kendime geliyorum.. Kimseyi kaybetmek dünyanın sonu değil bir şekilde toparlanıp yolumuza devam edeceğiz ilk günkü gibi acıtmayacak hiç bir şey... Daraldığım bunaldığımda kafayı yememek için hep dua ederim o rahatlatıyor sadece beni..

Kızlar alışamadım bu çocuk gece 2ye kadar benim uyuduğum takip edemediğim sonra sabah 7de başlıyor h8c durmuyor birde öyle degil karnım dalgalanıyor sürekli içeride inşaaat var doğunca böyle olmaz insallah vallahi yanlış anlamayın alışamadım
Kııızzzz akşam ben dedim bu bebe niye böyle, resmen saat 2 ye kadar durmadan kıpırdadı ama öyle böyle değil sanki bir rahatsızlığı var da çıkmak istiyor.. Takla mı attı halay mı çekti ne yaptı anlamadım gitti.. İlk defa oldu bu kadar uzun bende uyuyamadım.

Bu arada 60×120 ölçülerinde beşik iyi olur mu sizce bi boy buyugu mu iyi olur oda yapcaz kısmet olursa artık yavaştan başlamam lazm çok iş var ama karar veremiyorum :kızgın:

Kııızzzz akşam ben dedim bu bebe niye böyle, resmen saat 2 ye kadar durmadan kıpırdadı ama öyle böyle değil sanki bir rahatsızlığı var da çıkmak istiyor.. Takla mı attı halay mı çekti ne yaptı anlamadım gitti.. İlk defa oldu bu kadar uzun bende uyuyamadım.
Bende ondan korkuyorum acaba bisi mi oluyor valla durmuyor perşembe bi özele gidicem napyor acaba hatta renkli ultrasonu olan biyer bulsam gidip renklidir baktırcam iki çocuk.mu var içeride acaba😅

Aslinda ilk oglumda boyle sakindi karnimda. Ama bir dogdu sanki baska cocuk çıktı icimden. Ne uyku ne bisey. 5 yasinda oturmayi bilmiyor, uyumaktan nefret ediyor, enerjisi hep tavan masallah. Sanirim benim cocuklarim karnimda enerji toplamam icin sakin ve kibar davraniyorlar annelerine karsi, sonra canavarlasiyorlar 🙄
Benim oglumda 2 bucuk yasina girecek simdiye kadar cok iyiydi ama uyku problemi yasiyor bu ara uyumamak icin elinden geleni yapiyor.

Bu arada 60×120 ölçülerinde beşik iyi olur mu sizce bi boy buyugu mu iyi olur oda yapcaz kısmet olursa artık yavaştan başlamam lazm çok iş var ama karar veremiyorum :kızgın:
Canım benim aldığım park yatak da 70x110 bana Kocaman geldi valla rahat rahat yeter gibi 2 yaşına kadar falan kullanır sonra montessori yatağa geçeriz diye düşünüyoruz biz de ☺️

Canım benim aldığım park yatak da 70x110 bana Kocaman geldi valla rahat rahat yeter gibi 2 yaşına kadar falan kullanır sonra montessori yatağa geçeriz diye düşünüyoruz biz de ☺️
Bende montessori çok istedim aslında ama küçükken zor oluyomuş kullanmak büyüdüğünde alırım dedim oda takımı olsun şimdilik 1 tane dha yapabilirsek ona kullanırız dedik :KK70: büyüyen mobilya beşik istiyorum şuan çekmeceleri flan oluyo ya ekstra daha iyi olur dedim ondada geneli 60×120 nadiren 70×130 var ondada fiyat anormal şekilde artıyo kullananlardan fikir alayım dedm zaten kararsız bi tipim iyice çorba oldum:KK70:

Bende montessori çok istedim aslında ama küçükken zor oluyomuş kullanmak büyüdüğünde alırım dedim oda takımı olsun şimdilik 1 tane dha yapabilirsek ona kullanırız dedik :KK70: büyüyen mobilya beşik istiyorum şuan çekmeceleri flan oluyo ya ekstra daha iyi olur dedim ondada geneli 60×120 nadiren 70×130 var ondada fiyat anormal şekilde artıyo kullananlardan fikir alayım dedm zaten kararsız bi tipim iyice çorba oldum:KK70:
Mobilya al bitane büyüyen benim ondan 400 500 bisey 3 4 yasa kadar kullanıyor çok iyi derli toplu

Mobilya al bitane büyüyen benim ondan 400 500 bisey 3 4 yasa kadar kullanıyor çok iyi derli toplu
Mobilyaya karar verdim kuzum ama boyutuna karar veremiyom küçük mu olur nasıl olur diye gerçi çoğu öyleyse demekki kullanılan bisey 60×120 rahatsız etmez gbi :KK51:

Mobilyaya karar verdim kuzum ama boyutuna karar veremiyom küçük mu olur nasıl olur diye gerçi çoğu öyleyse demekki kullanılan bisey 60×120 rahatsız etmez gbi :KK51:
Gunaydin cnm 60 120 ebatlar kucuk bence tercih etme buyudukce saga sola donerken rahatsiz oluyorlar

Tabiki etmez normal büyüyen beşik al o bayağı gidiyor geçen benim 135 lik kiz yattı bacakları katlandı ama olsun beşikte dusun🤣🤣🤣

Back
X