• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Canım hunilesme varsa ultrasonda görünür herhalde diye düşünüyorum ben yaşamadım daha önceki gebeliğimde şuanda da yok böyle birşey ama servikal yetmezliğim olduğu için vajinal muayene ile rahim ağzı uzunluğuna bakıyor benim doktorum. Ayrıca kasılma olması normal sadece gün içinde düzenli kasılmaların ve ağrın oluyorsa ve sayısı fazla ise mutlaka doktoruna bildir.
Ara sıra oluyor sertlesiyor.
Surekli kontrole gidiyorum anlardi sanirim

Şimdi daha iyiyim canım eve çıkardı doktor iki litre serumu yiyince karın bağlarım gevşedi 😀 progestan başlattı, proluton iğne yaptı işe yarayacak inşallah 🙏🙏
Tabii ki yarayacak bak gor hicbir sey olmayacak insallah.
Benim ilk oglumda da oluyordu boyle karnim felaket durumdaydi muayene edemiyorum cok kasilma var demisti doktor bir sure progestan kullandim 2 kutu sanirim 10 gun yattim.
Psikolojim cok bozulmustu sonra devam ettim calismaya 37. Haftaya kadar calistim dusun 38+5 te oglum gelmek istedi ve geldi psikolojide cok onemli bence cok kafana takma tabii ki tedbirli ol kullan ilaclarini duzenli git kontrollerine ama guzel dusun.

Tabii ki yarayacak bak gor hicbir sey olmayacak insallah.
Benim ilk oglumda da oluyordu boyle karnim felaket durumdaydi muayene edemiyorum cok kasilma var demisti doktor bir sure progestan kullandim 2 kutu sanirim 10 gun yattim.
Psikolojim cok bozulmustu sonra devam ettim calismaya 37. Haftaya kadar calistim dusun 38+5 te oglum gelmek istedi ve geldi psikolojide cok onemli bence cok kafana takma tabii ki tedbirli ol kullan ilaclarini duzenli git kontrollerine ama guzel dusun.
Öyle mi diyorsunuz..iyi şeyler duymaya ihtiyacım var. Çünkü şöyle anlatayım kendimi , hayata pozitif bakabilen birisi hiç olmadım hep korkularım beni ele geçiriyor , hamileliği öyle minnoş prenses modunda yaşamadım bugüne kadar. Çok şükür bin şükür Allah beterinden korusuun ama en ufak bir olumsuzluk beni moralmen çöküntüye götürüyor hemen. İçimden hep dua ediyorum oğlum beni bırakma lütfen diye..

Öyle mi diyorsunuz..iyi şeyler duymaya ihtiyacım var. Çünkü şöyle anlatayım kendimi , hayata pozitif bakabilen birisi hiç olmadım hep korkularım beni ele geçiriyor , hamileliği öyle minnoş prenses modunda yaşamadım bugüne kadar. Çok şükür bin şükür Allah beterinden korusuun ama en ufak bir olumsuzluk beni moralmen çöküntüye götürüyor hemen. İçimden hep dua ediyorum oğlum beni bırakma lütfen diye..
Yoo sakın korkma bir de her seyin hayırlisi dusunmemeye calıs evet bu cok zor bilirim bende de oluyor bazen gecen 2 hafta boyunca 3 defa doktora gittim inan ve hamileliligimin basindan bu yana sadece 2 kez gitmistim.
Sebebi de 2. Hamileliligim ve bebegi 16 da hissetmem lazimken hissedememen ve kilo vermem aniden karnimin inmesi ve herkes sen nasil hamilesin bebek nerde dedikce benim cildirmam.
Yok diyorum karnim yok kilo verdim bebegi zaten hissetmiyorum o gune kadar kilo almaktan korkan ben deli yedim de cikti karnim bosuna 2 haftada kilo aldim bosuna istahimi actim bosuna stres yasadim.
Doktor beni kapidan gorunce guluyordu bu corona da ne isim var bekle iste ama cocuklarimiz soz konusu olunca sakin kalamayabiliyoruz.
Her seyin hayirlisi gercekten dua edelim guzel olsun.

Canım hiç korkma progestan çok işe yarayacak sen dinlen mümkün olduğunca. Bende ilk hamileligimde çok korkuyordum en ufak birşeyde panik yapardım bebeğime birşey olacak diye çok iyi anlıyorum seni ama inan öyle olmuyormuş sen elinden geleni yapıyorsun yapıyorsun tedbirini alıyorsun gerisi Allah'a kalmış. Ben bu sefer daha rahatım çünkü ne yaşayacağımı biliyorum az çok ne ile karşılaşacağımı biliyorum bende hep imrenirdim rahat hamilelik geçirenlere ama sonra güzel günlerin hayalini kurar kendime teselli verirdim bebeğimi kucağıma verdikleri an herşeyi unuttum sende öyle olacaksın ☺️

Şimdi daha iyiyim canım eve çıkardı doktor iki litre serumu yiyince karın bağlarım gevşedi 😀 progestan başlattı, proluton iğne yaptı işe yarayacak inşallah 🙏🙏
Progestanla proluton gerçekten çok ise yarıyo benm 3 hafta önce 36.6 falan çıktı uzunluk progestan hala kullanıyom prolutonuda uzun süre vurdum onların etkisi diye düşünüyorum seninde toparlar allahın izniyle

Progestanla proluton gerçekten çok ise yarıyo benm 3 hafta önce 36.6 falan çıktı uzunluk progestan hala kullanıyom prolutonuda uzun süre vurdum onların etkisi diye düşünüyorum seninde toparlar allahın izniyle
Bu dediğiniz rahim ağzı uzunluğu mu ? Bana bir ölçü vermedi sadece hunilesme var ama ciddi derecede değil dedi. Merak ettiğim şey kasilmaniz oluyor muydu bu kadar . 6 dan beri yoktu ama şimdi tekrar başladı

Yas riski malesef herkeste cikiyo senin kafan rahat etsin bebegin esine gelince benim arkadasim doguracak nerdeyse onada doktoru gorup soylememis takip etmis sonrsdan soylemis normal dogum yapamayabilirsin demis o kadar ve en guzeli sonradan duzeldi suan dogumunu bekliyo stres yapma sakin duzelmicek bisey degil yani
İnşallah dediğiniz gibi olur artık doktora bile gitmek istemiyorum nasılsa iyi bir şey duymayacağım diye 😔😔

Gebelik zehirlenmesini nasıl anladınız.. Sabah baygınlık geçirecek gibi oldum tansiyonumu ölçtük 6-4 çıktı..Afedersiniz istifra ettim midede birşey kalmadı biraz rahatladım.. Kendimden şüphe ettim..
Benim idrarda protein çıktı öyle anlaşıldı doktor tansiyon mu yükseliyor acaba diye düşündü 4-5 gün tansiyonu takip ettik düşük öyle olunca nefrolojiye sevk etti böbrekle ilgili olarak şimdi düşük protein diyeti yapıyorum ama detaylı bir kan tahlili isteyin çünkü magnezyum değerleri düşünce tansiyon da düşüyor perieklemsi yani zehirlenme başlıyor benim durumum bu vücudum magnezyum tutmuyor

Kızlar benim kasılmalarım var galiba, rahmim sertleşiyor karnım sertleşiyor bu riskli birşey mi karnımda yanma hissi var,sürekli oldu bugün akşam uzerinden beri. Temizlik yapmıştım o mu tetikledi acaba
Canım temizlikten olabilir iki.hafta önce bende yapmıştım hastanelik oldum kasılmam olmuş doktor cok kızdı süpürge bile yapmıcaksn biryere uzanmayacaksın dedi ve yatış verdi progestana basladık yine aklında bulunsun yorma kendini

Kizlar detayli yaptiracaklar yada yaptiranlar bugun universite hastanesine gittim biliyosunuz burun kemigi kisa demisti ilk gittigim perinatolog. Bu doktorumda perinatologdu ve cok iyidi acayip detayli seylere bakti kalbin her zerresini ölçtü beynin heryerine bakti diyebilirim şükür bi sıkıntı gormedi ama pozisyondan dolayi bazi eksikler var yuzunu tam goremedi ondan pazartesi tekrar cagirdi zaten ondada buyuk ihtimal skinti cikmicak cunku 2 doktorda normal gormustu. Burun kemigine bakti ama tekrar bakicam ilk doktor 3.1 ikincisi 6.06 bu doktorumda 5.41 ölçtü😊 evet kisa ama d1 ve d2 degeri var o daha onemli ve bebeginin normal dedi icimiz cok cok rahat zaten daha ilk gittigimizde hic bisey gormeden konustugu sey sen bana bu cocuk down lumu dersen buna ben cevap veremem cunku suan iyi olan seyler ilerde bozulabilir yada hic bi bulgu vermeden down lu olabilir dedi ki bu hee hamile icin gecerli pazartesi seni kardiyologada yollarim kalbinde delik var demislerdiya ben gormedim ama orayada git onlarda baksin dedi boyle sorunu olanlarda tek doktorla kalmasin lutfen bide bu doktorum burun kemigi kisaligi down belirtisi degildir hatta kitap yazdim yurtdisina yollucam falan dedi haberiniz olsun herkes okusun biraz uzun oldu ama😊 Guldeste12 Guldeste12 @OozlemB
Çok sevindim canım, elhamdülillah gözün aydın. Seninde fındık burunlu olacak bebişin 😍

Günaydın kızlar, geçmiş olsun hepinize, corona olanlar, evde karantinada gün geçmesini bekleyenler, hamilelik nedeniyle rahatsızlık yaşayanlar, hepinize... Allah şifa versin. Yazdıklarınızı okuyunca tek tek dua ettim sizlere. İnsaallah çekmiş olduğunuz bu sıkıntılar doğumdan sonra kolaylık olarak döner

Günaydın güzel anneler 🌸
Benim karın bölgemde hani bu koyulaşan çizgi var ya karnın ortasından geçen o çizgi sırasındaki tüyler koyulaşmaya başladı baya gözüme batıyor. Acaba bebek doğunca bu tüyler dökülür mü 🥺

Canım temizlikten olabilir iki.hafta önce bende yapmıştım hastanelik oldum kasılmam olmuş doktor cok kızdı süpürge bile yapmıcaksn biryere uzanmayacaksın dedi ve yatış verdi progestana basladık yine aklında bulunsun yorma kendini
Yaaa gerçekten mi. Geçmiş olsun şimdi nasılsın . Progestan ne kadar sürede ise yaradı çünkü benim hala kasılmam var da. Bir an önce geçsin istiyorum ☹️

İnşallah dediğiniz gibi olur artık doktora bile gitmek istemiyorum nasılsa iyi bir şey duymayacağım diye 😔😔
Valla inan bana arkadasim diyodu doktorum biliyodu bence ama onceden stres yapmiyim diye soylmedi sanirim diyodu ki zaten bi sonraki kontrole duzelmisti rahat ol sen

Back
X