• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Merhaba ben Medical parka gidiyorum cengiz bey var.
Ama univ. Hastanesinde Prof.Dr. Bulent Demire gittim en son o da cok ilgiliydi.
Aslinda benim en basindan beri riskli gebelik oldugu icin bursada perinatolojiye gidiyorum bir profa sadece kararsizim dogumu nerde yapmam gerektigi konusunda.
Biraz kafam.karisik acikcasi.
Siz gittiniz mi daha once burda.
Ben de Cengiz Bey i duydum daha çok hastane imkanlarının iyi olmadığını da söylüyorlar. Şimdilik Lapseki devlet hastanesinde rastgele bir doktora gittim. Daha başlarda olduğum için fazlasına ihtiyaç duymadım. Ama ilerleyen zamanlar için tam olarak güvenebileceğim bi seçenek arıyorum. Burda imkanlar gerçekten çok kısıtlı. İlk doğumumda bazı sıkıntılat yaşadım o yüzden tam emin olmam gerek. Ne yapacağımı bilemiyorum doğrusu.

Günaydın kızlar şeker yükleme testi yaptırıyorum. Açlık 90 çıktı. O şekerli meşhur içecekten 100 mglik içtim. Midem çok kötü, uyku bastırdı keşke evime yakın olsaydı da uyusaydım. Şimdi birer saat arayla kan alınacak 13.30 en son ve o saate kadar bir şey yiyip içmek yasak. Tatlıyla arası iyi olmayanlar için işkence onu söyleyeyim. Yarım saat oldu nasıl dayanacagim 🥺
Ilk hamilelikte cok zor içmiştim insallah bu sefer kolay olur

Ben de Cengiz Bey i duydum daha çok hastane imkanlarının iyi olmadığını da söylüyorlar. Şimdilik Lapseki devlet hastanesinde rastgele bir doktora gittim. Daha başlarda olduğum için fazlasına ihtiyaç duymadım. Ama ilerleyen zamanlar için tam olarak güvenebileceğim bi seçenek arıyorum. Burda imkanlar gerçekten çok kısıtlı. İlk doğumumda bazı sıkıntılat yaşadım o yüzden tam emin olmam gerek. Ne yapacağımı bilemiyorum doğrusu.
Yani ben ilk dogumumu da orda yaptim hastane evet cok iyi degil ama universite hastanesine bin basar.
Canakkale devlet hastanesi en iyidir burda ama ben 2 gece hastanede yatamam esim benimle kalacagi icin devlet hastanesi tercih edemem.
O yuzden mecburen tek ozel hastane olan oraya gitmek zorundayim burada dogumda suan 7000 surekli giden biri icin yeni yilda katlar bu fiyat.

Gerçekten muzaazzam bir sistem Rabbime hamd olsun herkese nasip olsun inş ben hep derdim hocam normal istiyorum ama çok korkuyorum bilgim yok oda derdiki aslında bir odaya kapatsak sizi kendi kendinize bile doğurursunuz eskiler öle doğurdu hep korkarsan yapamazsın derdi, sonra annemin ablamı beni tek başına doğurmasını filan düşündüm dinledim annemden bende yaparım nolcak dedim annem diyo sen benden kolay doğurdun bağırdığını görmedim🤣🤣🤣 yurt dışı hesaplarını takip ediyorum kadınlar hep normal doğuruyor Türkiye malesef bu konuda ekside
Benide annem evde doğurmuş :) hatta doktor evde doğum yaparsan ölürsün demiş kansızlık varmış ama çok şükür Allah korumuş yardım etmiş 😊

Herkese iyi akşamlar.. Özellikle tecrübeli annelere ve bilgisi olanlara bi şey sorsam. Ateş ölçer konusunda karar veremedim. Temassız genellikle yanlış ölçüyormuş, kulaktan ölçenlerden alacaktım ilk 6 ay önerilmiyor. Koltuk altından ölçen için bebeği hastayken bi kaç dakika tutabilir miyim acaba 🤔

Herkese iyi akşamlar.. Özellikle tecrübeli annelere ve bilgisi olanlara bi şey sorsam. Ateş ölçer konusunda karar veremedim. Temassız genellikle yanlış ölçüyormuş, kulaktan ölçenlerden alacaktım ilk 6 ay önerilmiyor. Koltuk altından ölçen için bebeği hastayken bi kaç dakika tutabilir miyim acaba 🤔
Bizde de kulaktan ölçen vardı ama +1 derece hep fazla gösteriyor. En iyisi kol altından ölçen basit termometreler.

Aa ben de fmf hastasıyım canım hemşehrimi görmüşüm gibi oldu nedense birden beni anlayan biri olduğuçin sanıeım☺️ 3.ay bittikten sonra bi iki atak geçirdim hatta doktor gebelikte bazılarının atakları artar fln dedi çok şükür devam etmedi dedğin gibi ben de çok korkuyorum sezeryan sorun olur mu die ama ben üniv hastanesine gidiyorum perinatolog ilaç kullandığım için o sadece sezeryan yaptırıyor normali kim yaptırır bilmiom kafam çok karışık 😔😔
Yaa gerçekten fmflinin halinden fmfli anlar ben de bir kere atak geçirdim şimdiye kadar başta idrar yolları enfeksiyonu dediler antibiyotik de kullandım ama sonradan 3 günde geçince farkettim atakmış meğerse inşallah ikimiz de bir daha atak geçirmeyiz romatolog bebeğe zararlı olduğunu söylemişti 🥺 o karın ağrılarını sezaryene benzettiğim için korkuyorum ben de 😔

Bende çok kararsızdım bu konuda temassız pek güven vermedi. Kulaktanda dediğin gibi ilerleyen zamanlarda dendi. Evde basit koltuk altı ölçer var ama süre bakımından zor. Braun prt 2000 modelini aldım. Hemen hemen 10 saniye gibi bir sürede ölçüyor kendimizde deniyoruz. O kadar süreyide tutabilirim koltuk altında diye düşündüm. İlerleyen zamanlarda bi tanede kulaktan ölçen almayı düşünüyorum.

Yaa gerçekten fmflinin halinden fmfli anlar ben de bir kere atak geçirdim şimdiye kadar başta idrar yolları enfeksiyonu dediler antibiyotik de kullandım ama sonradan 3 günde geçince farkettim atakmış meğerse inşallah ikimiz de bir daha atak geçirmeyiz romatolog bebeğe zararlı olduğunu söylemişti 🥺 o karın ağrılarını sezaryene benzettiğim için korkuyorum ben de 😔
Fmf mi ay inanmiyorum bende fmf tasicisiyim.
Beni bu hamileligimde cok sukur ki atak tutmadi.

Meğer fmfli baya varmış aramızda 😅 Allah korusun hamilelikte atak geçirmek sıkıntılı inşallah hiç olmadan atlatırız 🥺
Gecenlerde dedim ki tutacak kemiklerim agridi midem agridi sonra gitti yerlesti sağ alt tarafima agri eyvah dedim basliyor ama birkac saat sonra gecti.
Korkuyorum tutarsa diye sizin ilk gebelik mi?

Gecenlerde dedim ki tutacak kemiklerim agridi midem agridi sonra gitti yerlesti sağ alt tarafima agri eyvah dedim basliyor ama birkac saat sonra gecti.
Korkuyorum tutarsa diye sizin ilk gebelik mi?
Evet ilk gebeliğim ilaçlarımı hiç aksatmamaya çalışıyorum atak geldi bir kere çok zorlandım 😔

Meğer fmfli baya varmış aramızda 😅 Allah korusun hamilelikte atak geçirmek sıkıntılı inşallah hiç olmadan atlatırız 🥺
Gerçekten ne kadar çok kişi varmış😊kızlar ben de fmf hastasıyım. İlk hamileliğimde ilaç kullanmıyordum çok şiddetli bir atak geçirdim, o bebeğim gelişmedi maalesef. Selda Öktem 'e gidiyorum ben de, atak düşüğe sebep olur dedi. Bunda düzenli kullanıyorum, hatta şimdiye kadar iki kez tuttu, ama çok şükür hafif hafif, doktor 5 taneye kadar kolsişin kullanabilirsin dedi bir de soğuk kompres yap dedi ama hafif de olsa tutunca elimde olmadan başlıyorum ağlamaya, bebeğe bir şey olacak diye korkuyorum hep. Bakalım inşallah sıkıntısız ilerleriz🙏

Gerçekten ne kadar çok kişi varmış😊kızlar ben de fmf hastasıyım. İlk hamileliğimde ilaç kullanmıyordum çok şiddetli bir atak geçirdim, o bebeğim gelişmedi maalesef. Selda Öktem 'e gidiyorum ben de, atak düşüğe sebep olur dedi. Bunda düzenli kullanıyorum, hatta şimdiye kadar iki kez tuttu, ama çok şükür hafif hafif, doktor 5 taneye kadar kolsişin kullanabilirsin dedi bir de soğuk kompres yap dedi ama hafif de olsa tutunca elimde olmadan başlıyorum ağlamaya, bebeğe bir şey olacak diye korkuyorum hep. Bakalım inşallah sıkıntısız ilerleriz🙏
Evet benim oglum var ondan sonra bir gebelik daha gecirdim ve cok siddetli 3 atak gecirdim o hamileligimde ilgisi var mi bilmiyorum ama trizomi13 teshisi ile sonlandirildi o gebeligim.
Ilgisi yok dediler ama bilmiyorum oglumda da bu gebeligimde de atak tutmadi cok sukur gercekten cok korkuyorum.

İlk defa bu kadar çok fmf hastasıyla bir arayayım 😅😅 ben de hamile kalmadan önce Prof. romatoloğa gittim mutlaka ilaçları kullanmamı söyledi düzenli kullanmama rağmen geçen ay bir atak geçirdim inşallah tekrar olmaz ben de bebeğim için korkuyorum 🥺 Allah’ın izniyle hiçbirimiz atak geçirmeden atlatırız inşallah bu süreci ❤️

Canim bizde temassiz var hastanede doktorumuzun olctugunden az olcuyordu atesi var ama sanki bizim derecede yok gibi sonra esim hastaneye giderken yaninda goturdu ne kadar az olcuyorsa ayarlamasini yapti simdi normal ayni kulaktan olculdu gibi.

Iyi aksamlar arkadaslar. Gecen gun kan tahlili yaptırmıştım. Kan degerlerim ve b12 dusuk cikmis. Doktorum demir ve vitamin ilacini gunde 2 kere al dedi. Fazla vitaminin bebege zararli oldugunu okumustum, icmekte tereddut ettim. Siz de simdi ya da daha onceki gebeliklerinizde birden fazla doz ilac alan var mıydı?

IMG-20201221-WA0029.webp

Bu da benim küçük hanım yarım kilo kadarcık :)

Günaydın kızlar bgun devlete bi gidicem bakalm ayrıntılı olayını konuşucam sanırım artık olmaz ama bi şansımı demiycem bakalm :KK51: aklıma geldikçe sinirleniyorum doktoruma ya :kızgın:

Back
X