• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Tesekkur ederim aklimda olsn oda

Denedim canm okadar cok krem denedik ki😔

İshal halledilse pisik kalmayacak ama anlamadim ki bu hangi mamayla halledilir😔probytik kullanmiyorm cnm varmi bi onerin acaba
Benim aklima direk probytik kullanimi geldi bagirsak duzelmesi icin yani kendi cocugumda olsa ilk o yolu denerdim.bio gaia var baskada vardir prbytikle ishali azaltmak.Ama alerjikse durmayabilir doktor elbet birsey onerir diye dusunuorm.Benim oglumun pisigini sudokrem gecirmisti ama asiri ddgildi 1 sefr ek gida dondminde asiri olmustu yine sudokrem kullandim.

Sabah 10.50de randevum var.Tamda uyku zamani ama aksam 19.00da uyudu.Arada 1 2 kez emdi 02.40ta bir kalkti kalkis o kalkis suan o uyudu bnm uykum mahvoldu.19 da uyutmasam huysuzlanick valla ne yapsam bilemedim.Nasil oturcak bu uyku duzeni.
Yarinki kontrolde ins dguzel durur huysuzlanmaz ve kilo almsitir umarim.

Sabah 10.50de randevum var.Tamda uyku zamani ama aksam 19.00da uyudu.Arada 1 2 kez emdi 02.40ta bir kalkti kalkis o kalkis suan o uyudu bnm uykum mahvoldu.19 da uyutmasam huysuzlanick valla ne yapsam bilemedim.Nasil oturcak bu uyku duzeni.
Kızım da bu ara çok uyanıyor atak döneminden sanırım, geçici diye umuyorum 🙏 bizim sabah uykuları kötü, çok zor dalıyor sürkli kıpır kıpır gözünü açıyor ve kısa uyuyor 😕

Arkadaslar aranızda spiral taktıran var mı acaba ?
Ben yenı taktırdım ve kanamam oluyor normal mı acaba

Benim aklima direk probytik kullanimi geldi bagirsak duzelmesi icin yani kendi cocugumda olsa ilk o yolu denerdim.bio gaia var baskada vardir prbytikle ishali azaltmak.Ama alerjikse durmayabilir doktor elbet birsey onerir diye dusunuorm.Benim oglumun pisigini sudokrem gecirmisti ama asiri ddgildi 1 sefr ek gida dondminde asiri olmustu yine sudokrem kullandim.
Saol cnm yarin doktorla da goruscez bakalim
Son 3 4 gundur uyku yok banada atak donemi heralde okadr yoruldumki anlatamam uykuya hemen gecerdi simdi ne gece ne gunduz dalamiyor agliyor uykuya gecerken dun gece daha iyiydi ama cok şükür bizimki 500 gram aliyor aylik ishalden alamiyor daha fazlasini sanirim

Tamam cnm cok sagol bisi daha sorucam her mamadan sora hemem kaka yapiyor ishal gibi bebelac gold kullaniyordm o mu yapiyor acaba diye sma aldm cocuk surekli ishal gbi kaka ve idrar tahlili temiz cikti napsam bi fikrin varmi bagirsaklari duzenleyecek mama filan
Ishal derken neyi kastediyorsunuz? Bebekler ek gidaya gecene kadar zaten hep sivi sari kaka yaparlar. Kaka sayisi da onemli degil bebekler icin, bazen gunde 5-10 kere yapabilirler normal, bazen 5 gunde bir yapabilirler o da normal demisti bize doktorumuz.

Ishal derken neyi kastediyorsunuz? Bebekler ek gidaya gecene kadar zaten hep sivi sari kaka yaparlar. Kaka sayisi da onemli degil bebekler icin, bazen gunde 5 kere yapabilirler normal, bazen 5 gunde bir yapabilirler o da normal demisti bize doktorumuz.
Yok bizim doktorumuz bezini acinca zaten ishal bu cocuk dedi renginde degisim yok oyuzden mikroplu ishal degil tahlilleri temiz ama bezi emiyor resmen kakayi ve her mamadan sora hemen yapiyor ishalin mikroplu ishal olmamasi iyi bisi oyuzden ilac takviyesi yapmicaz dedi mukuslu ve sulu kakasi boyle degildi yumusak kivama donmustu buyudukce

Kızım da bu ara çok uyanıyor atak döneminden sanırım, geçici diye umuyorum 🙏 bizim sabah uykuları kötü, çok zor dalıyor sürkli kıpır kıpır gözünü açıyor ve kısa uyuyor 😕
Bugun doktora sordum daha erken uyku egitimi icin ama memede uyumuyorsa emip kucakta uyuyorssa yeterli suan onun o kokuya ihtyci var dedi.Ama 19da uykusu geliyorsa oyunla vs 21 e kdr cek o sureyi dedi bende cok aglio dedim 1 2 dk sonra alisir dedi bakalim deniycem.

Saol cnm yarin doktorla da goruscez bakalim

Son 3 4 gundur uyku yok banada atak donemi heralde okadr yoruldumki anlatamam uykuya hemen gecerdi simdi ne gece ne gunduz dalamiyor agliyor uykuya gecerken dun gece daha iyiydi ama cok şükür bizimki 500 gram aliyor aylik ishalden alamiyor daha fazlasini sanirim
Bizimde 500 almis yine ama gelisimi ileride o yuzden yeterli dedi. Benimkkde agliyor uykuya gecerken kendi kendine eeee ööö sonra agla agla oyle uyuyor valal cok yipratici sese donuo oglum var evde e oda yasiycak yani elbet sessiz olma ihtimali yok evin.Tam dalicak cit sesine bile kalkio.Neyseki sicaklar gecti o zamaknyapis yapis daha zordu

Gunaydin kizlaar:KK52: saka gbi ama ben yine mastit oldum :olamaz: emzirme bitmek bilmeyen çileye döndü bende :KK34:
Bende de hep aynı bölgede sık sık oluyor, ona mastit denir mi bilmiyorum ama, benimki şöyle oluyor, meme ucunda beyaz bir benek gibi bişeler oluyor ve beraberinde göğsümde şiş şiş bölgeler oluyor, hemen anında sıcak uyguluyorum, ucundaki beyaz yerleri enjektör ucuyla açıyorum, hemen emziriyorum, hakkıyla ememezse elimle masaj yapa yapa sağıyorum. Böyle işte canım, sen napıyorsun?

Gunaydin kizlaar:KK52: saka gbi ama ben yine mastit oldum :olamaz: emzirme bitmek bilmeyen çileye döndü bende :KK34:
Ben mastit olmadi bu bebegimde ama bundada soyle bi derdim vae ciddi meme acimam var.Yani ara ara oluyir emzirmek iskencd oldu.Eliyle gogsumu cekip gerilerek iciyor ya da kafasini cekiyor en ucu tutuyor diliyle vakum gbi sozde dil bagi var boyle bir kavrayis yok gecen uykuda yanlislikla ucun yanini emdi gozumden yas geldi kan oturmus oraya.E dogru tutus olmadigi icinde tahris ediyor.Ne yaosam vazgeciremeidm

Ya atak dönemleri geçmedi mi bizim bebelerin, 3 gün var yazıyor bende, uyku gerilemesi bizde de var maalesef. 4.30 gibi uyanıyor, sonra 15 dkda bir mızmızlanıyor 🙁

Ek gida alisverisine basladim.E bebekten ioio nin tabak ve kasigini almistim gecen.Buharda paslanmaz celik pisirici alicam.Trendyoldan baktim ama bana pek celik gbi gelmediler.Cam rende ve silikon onluk alicam.
Yogurt makinam var once yogurtla baslamayi dusunuorm cunku 1 kasik denedik cok sevdi.
Kendim gunluk sut ile mayaliyayim.
Kafamo karistiran acaba 15bgun beklesem mi doktor yeterli duzeye gelmis basla dedi ama bilemedim.

Ek gida alisverisine basladim.E bebekten ioio nin tabak ve kasigini almistim gecen.Buharda paslanmaz celik pisirici alicam.Trendyoldan baktim ama bana pek celik gbi gelmediler.Cam rende ve silikon onluk alicam.
Yogurt makinam var once yogurtla baslamayi dusunuorm cunku 1 kasik denedik cok sevdi.
Kendim gunluk sut ile mayaliyayim.
Kafamo karistiran acaba 15bgun beklesem mi doktor yeterli duzeye gelmis basla dedi ama bilemedim.
Bizim doktor izin vermedi ek gidaya 🤦🏻‍♀️ ama bnde yogurtla baslicm yukarda saydiklarinin hic birini kizimda almdm buharda pisirme cam rende filan simdi alsammi bilmiorm herseyi evde kendi usulumce yaptm bi zararida olmadi kizima cok gerekli mi die dusunuyrm bn mi yanlis yaptm acba ilk cocugumda

Bizim doktor izin vermedi ek gidaya 🤦🏻‍♀️ ama bnde yogurtla baslicm yukarda saydiklarinin hic birini kizimda almdm buharda pisirme cam rende filan simdi alsammi bilmiorm herseyi evde kendi usulumce yaptm bi zararida olmadi kizima cok gerekli mi die dusunuyrm bn mi yanlis yaptm acba ilk cocugumda
Ben ilk cocugumda da aldim ek gidaya geciste birseyler Ama suda haslamistim sebzeleri simdi bu buharda olunca sebzelerin besin degerleri dusmuyormus.Cam rendede elma armut icin lazim tamamen pure yapmiyor puturlu gecisi icin ama tabiki hicbisi yuzde yuz mutlaka alinmasi gerekiyor degildir.Besin degerleri ölmesin yeter yoksa nasil kolayiniza geliyorsa tabiki.
Sizin doktorunuz neden istemedi ek gida?
Neden hepsi farkli bisi diyor ya.Bizimkide tattirma dedi zatende yinede ayni olsalar aslinda herkes baska bisi diyor.

Ben ilk cocugumda da aldim ek gidaya geciste birseyler Ama suda haslamistim sebzeleri simdi bu buharda olunca sebzelerin besin degerleri dusmuyormus.Cam rendede elma armut icin lazim tamamen pure yapmiyor puturlu gecisi icin ama tabiki hicbisi yuzde yuz mutlaka alinmasi gerekiyor degildir.Besin degerleri ölmesin yeter yoksa nasil kolayiniza geliyorsa tabiki.
Sizin doktorunuz neden istemedi ek gida?
Neden hepsi farkli bisi diyor ya.Bizimkide tattirma dedi zatende yinede ayni olsalar aslinda herkes baska bisi diyor.
Erken oldugunu dusuyor suan ek gidanin🙄 ama kizimda cok erkn baslmistm ben yeteri kadar mamayla doymuyo die en azindan 5.5 ayini gecsin dedi doktor her doktor farkli bizde napicagimizi sasryorz

Bende de hep aynı bölgede sık sık oluyor, ona mastit denir mi bilmiyorum ama, benimki şöyle oluyor, meme ucunda beyaz bir benek gibi bişeler oluyor ve beraberinde göğsümde şiş şiş bölgeler oluyor, hemen anında sıcak uyguluyorum, ucundaki beyaz yerleri enjektör ucuyla açıyorum, hemen emziriyorum, hakkıyla ememezse elimle masaj yapa yapa sağıyorum. Böyle işte canım, sen napıyorsun?
Ucunda deilde ucuna yakın biterse kitle oldu yine felaket aciyo emzirirken içi dışı heryeri :KK61: emziriyorum bende smdide pompa taktım çekiyorum bakalm açılır inşallah

Back
X