• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Benm doktor da 6 ayi doldursun dedi ek gida için :bicak:
Youtube da takip ettigim bir doktorda var oda 6 ay sonu demis ama doktor eger gelisim bssamaklarini yeterli gorurse o zmn baslanbilir demis.Bende 10 gun bekliim bari hazir dedi her acidan ama gozlemim o yonde dedi. Nyse tum ömür yicek zaten cok acelem yok 😅😅

Bugun doktora sordum daha erken uyku egitimi icin ama memede uyumuyorsa emip kucakta uyuyorssa yeterli suan onun o kokuya ihtyci var dedi.Ama 19da uykusu geliyorsa oyunla vs 21 e kdr cek o sureyi dedi bende cok aglio dedim 1 2 dk sonra alisir dedi bakalim deniycem.
Niye 21e çekmeni istedi ki 🙄 bebeklerin uyanma saatlerine göre 11-12 saat önce uyuması gerekiyormuş. Bizimki kendi düzenini öyle oluşturdu. Desteksiz eğitimine ben de sıcak bakmıyorum, bize ve uyku için desteğe ihtiyaçları var. Ama destek azaltma ya da yöntem değiştirme olabiliyor. Mesela yatağına yatırıp dokunup pışpışlama gibi
Ya atak dönemleri geçmedi mi bizim bebelerin, 3 gün var yazıyor bende, uyku gerilemesi bizde de var maalesef. 4.30 gibi uyanıyor, sonra 15 dkda bir mızmızlanıyor 🙁
Biri bitiyor biri başlıyor ☹️ normalde 21.5 haftada, bizimki 39.hafta doğduğu için 22.5ta bekledim o civarda başladı. Bana yapışık 2 aylık gibi oldu, sık uyanıyor geç dalıyor, arada mızmız
Ek gida alisverisine basladim.E bebekten ioio nin tabak ve kasigini almistim gecen.Buharda paslanmaz celik pisirici alicam.Trendyoldan baktim ama bana pek celik gbi gelmediler.Cam rende ve silikon onluk alicam.
Yogurt makinam var once yogurtla baslamayi dusunuorm cunku 1 kasik denedik cok sevdi.
Kendim gunluk sut ile mayaliyayim.
Kafamo karistiran acaba 15bgun beklesem mi doktor yeterli duzeye gelmis basla dedi ama bilemedim.
Ek gıda için 180 gün kuralı önemli diye biliyorum

Niye 21e çekmeni istedi ki 🙄 bebeklerin uyanma saatlerine göre 11-12 saat önce uyuması gerekiyormuş. Bizimki kendi düzenini öyle oluşturdu. Desteksiz eğitimine ben de sıcak bakmıyorum, bize ve uyku için desteğe ihtiyaçları var. Ama destek azaltma ya da yöntem değiştirme olabiliyor. Mesela yatağına yatırıp dokunup pışpışlama gibi

Biri bitiyor biri başlıyor ☹️ normalde 21.5 haftada, bizimki 39.hafta doğduğu için 22.5ta bekledim o civarda başladı. Bana yapışık 2 aylık gibi oldu, sık uyanıyor geç dalıyor, arada mızmız

Ek gıda için 180 gün kuralı önemli diye biliyorum
Kendi rutini soyle uyandiktan sonra 1.5 saat icnde tekrar uyuyor, saat 15.00 ve 19.00 ama 19da yatinca gecen 2 de 3 te kalkip komple uyanik oluyor ve 3 saat bazen 4 saat uyumuyor o da dediki 19da yatirma biraz gece cek 8 9 gibi uyut.
Ileriki aylarda denenebilir ama suan erken dedi analdigim kadariyla direk memede uyumuyorsa elleme demek istedi suan icin.
Kati beslenme icinde evet 180 gunu bende okudum ama yeni yayinlarda da baska turlu soyluyir ben zaten beklemeye karar verdim oda kati bir sekilde ek gidaya basliyirsun demedi aslinda cocugun suan buna hazir istersen tattormaya basla dedi. Ki cidden istiyor.Mesela susadiginda bardaga uzaniyor ama eger susamadiysa ellemiyor hic gibi.
Bu biraz sanirim cocuk ozelinde de takip edilen birsey genel kurallar disnda.

Bende de hep aynı bölgede sık sık oluyor, ona mastit denir mi bilmiyorum ama, benimki şöyle oluyor, meme ucunda beyaz bir benek gibi bişeler oluyor ve beraberinde göğsümde şiş şiş bölgeler oluyor, hemen anında sıcak uyguluyorum, ucundaki beyaz yerleri enjektör ucuyla açıyorum, hemen emziriyorum, hakkıyla ememezse elimle masaj yapa yapa sağıyorum. Böyle işte canım, sen napıyorsun?
Yaa bende de var aynı sıkıntı, doktora da gittim lezyon bu dedi ilaç vermedi 🤷‍♀️ben de çok yoruldum, madacassol krem sürdüm en son göğüs kalkanı taktım o baya geçirdi ama hep orda da ara ara çok iyice beyazlıyor o zaman mastit yapıyor enjektörle nasıl alıyorsunuz acaba?

Kizlar şu uyku sorununun geçici olduğunu söyleyin bana yalvarırım çıldırıyorum :KK34: Su saate kadar tam 6 kez kalktı gecede max 3 kez uyanan çocuk büyüdükçe sapıttı ya delircem artik

Gunaydin kizlaar:KK52: saka gbi ama ben yine mastit oldum :olamaz: emzirme bitmek bilmeyen çileye döndü bende :KK34:
Günaydın
Geçmiş olsun. Nasıl bir şey o? Benim de sağ meme servisdışı şu an. Dün bebeğimin rutin beş ay kontrolü vardı süt hemşiresiyle görüştüm genel cerraha git dedi. Randevu almaya çalışıyorum.

Yaa bende de var aynı sıkıntı, doktora da gittim lezyon bu dedi ilaç vermedi 🤷‍♀️ben de çok yoruldum, madacassol krem sürdüm en son göğüs kalkanı taktım o baya geçirdi ama hep orda da ara ara çok iyice beyazlıyor o zaman mastit yapıyor enjektörle nasıl alıyorsunuz acaba?
Enjektör ile deliyorum sonra sarkıtarak emziriyorum, bazen delince kanıyor bazen kanamadan açılıyor, emerken de yapabildiğim kadar masaj yapıyorum o bölgeye

Kızlar bu arada beş ay kontrollerinizde oturma konusunda ne gibi öneriler aldınız doktorlarınızdan, biz mama sandalyesine oturacakmışız, dün aldık mama sandalyesini de, bir hevesli bir sevdi ki sormayın, zaten oturmaya çok meraklı görünüyordu bir aydır, destekli arada oturtuyordum. Sizlere doktorlarınız neler önerdi?

Günaydın
Geçmiş olsun. Nasıl bir şey o? Benim de sağ meme servisdışı şu an. Dün bebeğimin rutin beş ay kontrolü vardı süt hemşiresiyle görüştüm genel cerraha git dedi. Randevu almaya çalışıyorum.
Bendeki süt blebi, internetten bir bak istersen, süt kabarcığı da deniyor, ona göre önerileri yaparsın geçer belki

Günaydın
İçinde kocaman kitle oluşuyor Süt kanalı tıkanıyor birikiyor felaket aciyo açmaya çalıştıkça daha çok uretiyo vücut daha çok birikiyor flan kısır döngü resmen açana kadar iflahini kurutuyo insanın :olamaz:

Kızlar bu arada beş ay kontrollerinizde oturma konusunda ne gibi öneriler aldınız doktorlarınızdan, biz mama sandalyesine oturacakmışız, dün aldık mama sandalyesini de, bir hevesli bir sevdi ki sormayın, zaten oturmaya çok meraklı görünüyordu bir aydır, destekli arada oturtuyordum. Sizlere doktorlarınız neler önerdi?
Bizimkide artik mama sandalyesine oturtabilirsiniz dedi ben zTen 1 2 kez 5 dk denemistim uzun zamandir destekli oturdugu icin ama bi sure sonra agladi istemedi beslenince sever mi bilmiyorum.Oturmasi icin destekte aldim onu hic sevmedi.Asla oturmuyor.Istiyorki hep yerlerde gezinsin.

Bizim de mama sandalyesine oturtun destekli de oturtun mutlaka, 6.ayda desteksiz oturtalım dedi

İçinde kocaman kitle oluşuyor Süt kanalı tıkanıyor birikiyor felaket aciyo açmaya çalıştıkça daha çok uretiyo vücut daha çok birikiyor flan kısır döngü resmen açana kadar iflahini kurutuyo insanın :olamaz:
Çok geçmiş olsun, hastane tipi pompayla bir kerede açılıyor onu mu deneseniz acaba. Benim evdeki pompa o anda rahatlatıyor sadece iki üç saat sonra tekrar aynı hale geliyor

Kızlar su alıştırma bardaklarına bakıyorum da avent ve Dr browns'ın fiyatları aynı hemen hemen, karar veremedim. Daha önce kullanıp memnun olanınız var mı acaba?

Kızlar su alıştırma bardaklarına bakıyorum da avent ve Dr browns'ın fiyatları aynı hemen hemen, karar veremedim. Daha önce kullanıp memnun olanınız var mı acaba?
Ben kullanmadim bana da fikir olur link veya foto varmi acaba bi baksam bende

Eklentiler

• Screenshot_20210915_001828_trendyol.com.webp
    Screenshot_20210915_001828_trendyol.com.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_20210915_001747_trendyol.com.webp
    Screenshot_20210915_001747_trendyol.com.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 40
Ben avetin emzigi biberonunu faln kullaniyorm cokda memnunum yine sanirim avent tercih ederim 🤔
Bende de biberonu, emziği, göğüs kalkanı var hepsinden de memnunum aslında ama Dr browns için de çok iyi diyorlar onu da merak ediyorum. Bakalım kullanan yoksa ben de avent alırım sanırım

Back
X