• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Doktorlarin da ne dedigi belli olmuyo ki benim doktorum aylik 500 600 gram almasini az buluyor mesela bi baska doktor normal gayet iyi diyo🤦🏻‍♀️
Hıc kımseye guvenemıyo ınsan boyle olunca bı ılac verınce bı kac doktora soralım dıyorum bende . Daha once ılaca alerjımız cıkmıstı ve baya sorun yasamıstık

Ek gıda konusunda benim de içim hiç rahat olmadığı için saçma sapan ilerliyorum😁doktor çok emin konuştu, tabii ki başlıyoruz 4,5 aydan sonra başlanabilir dedi. Ama aklımıza kazınmış bir 180 gün var o yüzden hem başladım hem düzenli gitmiyorum. Bende baby sparks diye bir program var gün gün Aktivite öneriyor falan, bugün orda da bir makale vardı.Her ne kadar dünya Sağlık örgütü 6 ay tavsiyesinde bulunsa da, ek Gıdaya başlarken esas kriter çocuğun başını ve gövdesini dik tutabilmesi (mama sandalyesinde) ve yutma becerisinin gelişmesiymiş bu yüzden doktor uygun görürse 6 Aydan önce başlanabilir diyor. Ben de bugün muz verdim çok sevdi, bir şeyler hazırlamayınca rahat edemiyorum, verince de vicdan azabı çekiyorum 😂şu 5.ay bitseydi hayırlısıyla
Osman gonulal var oda aynisini dedi 6 ay diyoruz neden 5 deil 7 deil cunku cocugun ortalama o donemde fiziksel oturma dok durus agiz ref gelisio ama daha erken gelisen bebeklere bende erken basladigim oluyor dedi.Cok mantikli geldi bana.Yani bilimsel bilgiler her gun yenilenio ve soyle bisi dedi bnm doktorum kilo az alirsa ki sonra topladi mudehale ederiz dedi mama mi basliycaz dedim mamadansa kati gida baslariz dedi.Sonraki randevuda bu cocuk hazir 1 ay onde beklemene luzum yok 3 gun kuraliyla basla dedi.7 ay bana cok gec geldi ve suanki yayinlar artik alerji riskinin giderek arttigini soyluor.
Ben bugun 2.kez elma verdim ama meyve filesi tarzi birseyde.File degilde silikon bisi.Yedi onceli gun pure vermistim elma baya bitirdi yok mu dedi resmen.Yatagini indirdik elini koyup kafasini sarkio die daha derin uyudu.Boyle boyle bi yollar bulucaz artik.

Bizimki 500 gram alıyor genelde doktorumuz cok iyi diyor ama soyle ki dogum kilosuna gore 5. Ayda 2 katına ulasmis olmasi gerekiyordu bizimki iki katını 1.700 gram gectigi icin normal diyor.
Bizimde oyle 500 aliyor ama dogum kilosunu 1
800 gecmis ayniydi zaten bizimkiler o nedenle bu sefer bisi demedi ama sey dedi 500den duserse mudehal ederisz die dusmedi ins bu ayda dusmez dicem ama kici kurtlu evi turluo kilo fln almaz.Dizleri morarmis cok tedirgin oldum.

Bir de ben 6. Ayı beklim ne acelem var ki ek gıda için diyordum ama çoğu başlamış sanırım 😂 zaten oğlum da benim gibi hiçbişeye acelesi yok maşallah hala totosunun üstünde yatıyo 🤣🤣
Bizde oyleyiz kendi etrafinda donmeye basladi simdi de bakalim agir agir ilerliyoruz 😂

Merhaba kizlar baya safya birikmis oluyamadim hepsini ek gida tadimlarina gecilmis sanirim biz daha gecmedik 6.ayi bekliyoruz birde birsey sormak istiyorum sol gogusumde agi var koltuk altindan basliyor memeye dogru mastit degil şişlik sertik yok cunku ne oldugunu anlamadim canim baya yaniyor 😔

Merhaba kizlar baya safya birikmis oluyamadim hepsini ek gida tadimlarina gecilmis sanirim biz daha gecmedik 6.ayi bekliyoruz birde birsey sormak istiyorum sol gogusumde agi var koltuk altindan basliyor memeye dogru mastit degil şişlik sertik yok cunku ne oldugunu anlamadim canim baya yaniyor 😔
Benimde var sut kanallarindan oldugunu dusundum.

Selam kızlar biz de başladık ek gıdaya elma, mor erik ve armut verdim çok sevdi bugün patatese geçicez umarım onu da sever 😊

Ek gıda icin buharda mı haslıyosunuz? Öyleyse ne kullNıyosunuz? Suda olmaz mı?

Back
X