• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Ya kızlar benim bebe bu sebze pürelerini hiç sevemedi tatsız tuzsuz ben bile yiyemiyorum çocuk nasıl yiyecek 😩 bir ıspanak püresi verdim yiyebilene aşk olsun yani 🤦🏼‍♀️ Bu çocuklar bu şekilde sebze sevemez bence, çünkü sebze dediğimiz şey bu değil biz sebzeleri bu şekilde tüketmiyoruz ki 🙈
Bende öyle düşünüyordum ama sebzeyi anne sütü ya da formül mama ile biraz seyreltip az da zeytinyağı ekleyince biraz tadlanıyor.. Zaten tadımların amacı alerji yapacak mı yı kontrol etmek..Öğünlere geçince yine biraz birşeye benzetiriz diye düşünüyorum :)

Bizimde derdimiz 2 saatte bir zorla 90 cc mama iciyo cokmu az ya nasil arttiricam2 aylik bebeklerin icmesi gereken 90 😑 sizinkiler kac saatte bir nekadar mama iciyolar
3 saatte bir 150 veriyorum.. Aslında 7. ayındayız biz 180 falan olmalı ama midesi boş yere genişlemesin diye öyle veriyorum doyuyor da zaten belli ediyor kendisini..

Bu arada bebekler neler yapıyor. Bizimkinde henüz emekleme emaresi yok. Çığlık atıyor bolca öyle aynı hece tekrarları da yok. Sizde varmı. Bunun dışında yatar pozisyondayken ellerinden tutunca kalkıyor, ellerinden tutunca ayakta duruyor, bizi tanıyor gülücükler atıyor. Tabi her bebeğin gelişimi farklıdır. İnşallah kafa ölçümü de de sorun yoktur. Kafası biraz küçük dediler
Bizimki ters emekliyor.. Bu hafta dizlerinin üstünde bildiğin geri geri emeklemeye başladı... Dişlerden dolayı ve hasta olduğu için çok huysuz.. İşten eve gidince resmen beni gördüğünde başlıyor ağlamaya al beni der gibi kollarını açıyor.. Gezmeye bayılıyor.. Alkış yapmaya bile başladı.. İlk kızım 10 yaşında o kadar unutmuşum ki ne zaman ne yapıyordu şu an büyümesini hayretle izliyorum :)

Bende öyle düşünüyordum ama sebzeyi anne sütü ya da formül mama ile biraz seyreltip az da zeytinyağı ekleyince biraz tadlanıyor.. Zaten tadımların amacı alerji yapacak mı yı kontrol etmek..Öğünlere geçince yine biraz birşeye benzetiriz diye düşünüyorum :)
Doktor öğün şekline getirin artık dedi en azından 1çay bardağı ölçüsünde yesin dedi ama imkanı yok yediremiyorum tuz da yasak olunca çok kötü tuzsuz hayat bir hiçmiş gerçekten. Sürekli patates havuç veremeyiz ki sonuçta

Kızlar ya, emziği ne zaman bıraktırmak doğru olur, tecrübeli olan ya da fikri olanlardan görüş almak isterim, biz şuan sadece uykuya dalarken veriyoruz, uykuda atıyor ağzından kendisi, ama dalmasına yardımcı oluyor, korkum böyle devam ederse ileride emziği bıraktırdığımızda uykuya dalması çok zorlaşacak 🤔
Ben büyük kızımda 2 yaşında bıraktırdım.. Elinde yedek emziği ile dolaşırdı şükür hiç zorlanmadık. Bu kızıma da sadece uykuya geçerken veriyoruz, dalınca atıyor. Eğer öyle devam ederse 2 yaşında bıraktırırım diye düşünüyorum..

Doktor öğün şekline getirin artık dedi en azından 1çay bardağı ölçüsünde yesin dedi ama imkanı yok yediremiyorum tuz da yasak olunca çok kötü tuzsuz hayat bir hiçmiş gerçekten. Sürekli patates havuç veremeyiz ki sonuçta
Aslında şöyle düşünelim biz tuz yağ ne olduğunu biliyoruz.. Bebeklerimiz sıfırdan başlıyor ne verirsek onun alternatifini bilmediğinden ona alışıyor herhalde .. Büyük kızıma hiç tuz kullanmadım o nedenle ekstra tuz atmaz hiç bir şeye.

Çok geçmiş olsun. Yoğurt değil de o zaman sevdiği ve alerji yapmadığından emin olduğun herhangi bir şey verebilirsin belki, önemli olan tok olduğundan emin olmak aslında. Benim hiç aklıma gelmemişti, ek gıdaya hafiften başlamıştık ama sütüm yetiyor sandım. 2 3 gecedir uyumadan bir saat önce veriyorum, çok şükür biraz düzeldi
Bugun kontrolumuz vardi sukur sut alerjimiz falan yok sadece cildi aşırı hasas oldugu icin kizariyor ek gidaya basliyoruz ama yogurt bu ay kaliyor

Merhaba kizlar bugun kontrolumuz vardi sukur hersey yolunda ek gidaya basliyoruz bugun yogurt simdilik erteledik cildi aşırı hasas oldugu icin agiz kenarinda kizariklik yapiyor o kaldi havuctan basliyorum nasipse insallah guzel gecer sizler nelee veriyorsunuz nasil veriyosunuz ?

Aslında şöyle düşünelim biz tuz yağ ne olduğunu biliyoruz.. Bebeklerimiz sıfırdan başlıyor ne verirsek onun alternatifini bilmediğinden ona alışıyor herhalde .. Büyük kızıma hiç tuz kullanmadım o nedenle ekstra tuz atmaz hiç bir şeye.
Haklısın ben de direnicem, tarhana verdim onu sevdi annem tuzsuz hazırlamıştı bebek tarhanası ben de atmadım onu yedi gene baya. Ispanak şimdilik rafa kalktı

Tamamdır bende bunlardan verim bakalım 😍 canım sen ne zamanlar veriyosun ve miktarı ne kdar oluyor
Öğlen uykusundan uyandığında vermeye çalışıyorun ama bazen akşama da sarkabiliyor ne çok aç ne çok tok olsun uykusunu almış olsun diyorlar ya kriterleri tutturduğumuz saat değişiyor 😀 miktar da ilk gün az vermeye çalışıyorum istese bile bir iki tatlı kaşığından fazla vermiyorum ne olur ne olmaz diye. Sonra Allah ne verdiyse açıkçası ne kadar yiyebiliyorsa 😀
Avokadoyu alerjik bebeklere önermiyorlar diye okumuştum o yüzden ben vazgeçtim vermekten ya da ben mi çok evham yapıyorum 🙄 doktor mu tavsiye etti size?
Yok hayır ama besleyici diye denemek istiyorum şu an hala olgunlaştırmaya çalışıyorum bakalım 😐 dün alerji doktoruna gittik bunun bahsi geçmemişti
Birşey sormak istiyorum şimdi biz ek gıdaya başladık ya. Besini direkt veriyoruz bebeğe yani alerji olursa ağız kenarında kızarıklık olur değil mi? Yoksa ağız kenarında kızarıklık olmayıpta sırtında veya kakasında kan olur mu?
Canım bizimki mesela bezelyeye tepki verdi ne alakaysa 😀 severek yedi ama akşamına hemen poposunda sivilcelenme oldu bir de döke saça yediği için boynunun altına bir parça sıkışmıştı temizlerken fark ettim mesela şu an orası hala kızarık ben bu şekilde anladım sonra da vermedim zaten birkaç hafta sonra tekrar denerim

Öğlen uykusundan uyandığında vermeye çalışıyorun ama bazen akşama da sarkabiliyor ne çok aç ne çok tok olsun uykusunu almış olsun diyorlar ya kriterleri tutturduğumuz saat değişiyor 😀 miktar da ilk gün az vermeye çalışıyorum istese bile bir iki tatlı kaşığından fazla vermiyorum ne olur ne olmaz diye. Sonra Allah ne verdiyse açıkçası ne kadar yiyebiliyorsa 😀

Canım bizimki mesela bezelyeye tepki verdi ne alakaysa 😀 severek yedi ama akşamına hemen poposunda sivilcelenme oldu bir de döke saça yediği için boynunun altına bir parça sıkışmıştı temizlerken fark ettim mesela şu an orası hala kızarık ben bu şekilde anladım sonra da vermedim zaten birkaç hafta sonra tekrar denerim
Benimkinin de poposu kızarmıstı havuctan sırtı da zaten ama bugün kabak verdim sırtı hala kızarık ya nasıl anlıcam ki alerji yapıp yapmadıgını

Bizimde derdimiz 2 saatte bir zorla 90 cc mama iciyo cokmu az ya nasil arttiricam2 aylik bebeklerin icmesi gereken 90 😑 sizinkiler kac saatte bir nekadar mama iciyolar

Benim kızım da az içiyor anne sütünü bile annem sabahları ben işteyken içiriyor kesinlikle 120 cc yi bi anda bitiremiyor 70-80 bi içiyor önce, 1 saat sonra da kalanını alıyor ya da uyuyakalırsa uyandığında kalanını alıyor. Emerken de öyle az emer sık emer. Ama kilo alımı hep güzel. Bence miktara takılma kilo alımına bak

3 saatte bir 150 veriyorum.. Aslında 7. ayındayız biz 180 falan olmalı ama midesi boş yere genişlemesin diye öyle veriyorum doyuyor da zaten belli ediyor kendisini..
Evet bu aylarda 180 icmeleri lazim bende 3 saate cikardim 120 iciyo anca daha fazlasini icemiyo demekki kapasite bukadar

Benim kızım da az içiyor anne sütünü bile annem sabahları ben işteyken içiriyor kesinlikle 120 cc yi bi anda bitiremiyor 70-80 bi içiyor önce, 1 saat sonra da kalanını alıyor ya da uyuyakalırsa uyandığında kalanını alıyor. Emerken de öyle az emer sık emer. Ama kilo alımı hep güzel. Bence miktara takılma kilo alımına bak
Kilo alimi olarak anne sutu aliyodu tek oda zorla meme reddi yasiyodum bazen bir ayda 300 gram bile aldigi oluyo son iki haftadir tamamen birakti mama ya gectim en son 4 bucuk aylikdi 6400 gramdi dun gittik kontrole 7500 😑 yani kilo alimi yavas o bikac gramida bence mamaya gecince aldi bakalim bu ay kac olucak

Kızlar size bisi sorucam.Acaba bebekleriniz basini tutarken oturur poznarada kafasi sallaniyor mu?yuzustu fln gayet guzel ve dik tutuyor ama bazen hafif sallaniyor yoruluyor mu bilmiorm.
Boyun kaslarina bakildi usgde ikintaraf esit ve kaslar normal cikti ama hafif solda direnc vardi suan solda aktif kullanio ama bazen hicbi sekilde sallanmazken bazen sallaniyor.
Serebral palsi fln yazmis nette?
Ama fiziksel oldukca iyi diger durumlarda ne diyorsunuz endiselenmek mi gerekir?
Benimde bebeğimin tıpkı anlattığınız gibi. Sizde durumlar nasıl şu an

O benimde cok kafama takiliyor ara ara sallaniyor kafası zaten ben cok uyudugu icin serebral palsi mi acaba hep dedim bugune kadar bir de kafasi ara ara sallaninca cok uzuluyorum doktoruna sordum ben bu konuyu 6 aydan once anlamak zor bu hastaligi dedi.
Zaten dönmesini beklicez demisti döndü yani ama bilmiyorum.
Yuzustu pozizyondayken kafasini kaldiriyor bilmiyorum bende..
Yatarkende kaldiriyor kafayi..
Ama dedigin gibi kafa sallaniyor bazen.
Benim bebeğim de tıpkı anlattığınız gibi sizin bebeğin durumu nasıl şu anda

Back
X