• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Bende doktorla konuşana kadar yaptiririm diyordum hatta ona konuyu ben actm yaptircaz dedim bana şaşırarak bakti neden ailede öykü var mi dedi hayir dedim ozmn nie yaptiriyosunuz dedi uzun uzun anlatti sora 1 yasindan sora yaptiririz madem dedik aradtirdik danıştım bikac kisiye daha vazgectm.Aslinda ne aşı varsa özel de olsa yaptiralim kafasina giriyoruz cocuklarimiza bisi olmasin diye ama neden yapilmali veya neden yapilmamali uzun uzun arastirinca cocuklara gereksiz yuklendigimizi fark ettim anne baba ic güdüsüyle bisiy olucak die surekli koruma ic güdüsüyle hareket ettiğimiz icin ve yasadigimiz enteresan hastaliklar yüzünden herkes korkar oldu 😔

Bu konu biraz sınırda bi konu, ailede öykü olması gerekmiyor bu ilaç değil yükleme yapılsın vücudun bellek hücrelerine tanıtım yapılıyor aşıyla sadece. Başka bir doktorla konuştuğumuzda 1 saat bunun neden gerekli olduğunu anlatıyor ve ikna oluyorsunuz. Yani biraz da şansa kalmış hangi doktora gidiyorsak onun bakış açısına sahip oluyoruz aslında

Bu konu biraz sınırda bi konu, ailede öykü olması gerekmiyor bu ilaç değil yükleme yapılsın vücudun bellek hücrelerine tanıtım yapılıyor aşıyla sadece. Başka bir doktorla konuştuğumuzda 1 saat bunun neden gerekli olduğunu anlatıyor ve ikna oluyorsunuz. Yani biraz da şansa kalmış hangi doktora gidiyorsak onun bakış açısına sahip oluyoruz aslında
Sorunda bu işte aşı ek gıda hatta rn basiti ateş düşürücünun ne zmn ne kadar ölçüde verileceği bile doktorlar arasinda farkliliklar gösteriyor kime niye inanacağız bizimde kafamiz karisiyor Bizde cocuklarimizda Allah a emanet yaşıyoruz Bundan 9 yil once ne sosyal medyam ne akıllı telefonum vardi mis gibi büyütmüştum çocuğumu 🙈Simdi ikilemde kalmakdan yerimizde sayiyoruz resmen🤦🏻‍♀️

Kızlar ek gıdada tadım yaparken su verdiniz mi? Verdiyseniz ne zaman ne kadar verdiniz?

Kızlar ek gıdada tadım yaparken su verdiniz mi? Verdiyseniz ne zaman ne kadar verdiniz?
Evet canım ek gıda ile muhakkak verilmesi lazım ben ne kadar icerse o kadar veriyorum.
Buarada ben bugun yumurta verdim azicik ama kipkirmizi oldu boynu.
Yumurtayi daha once denemedigim icin bir tek onu verdim alerji oldu.
Simdi ne yapicam yumurta bir sure vermemeli miyim?

Oğlumun patatese de mi alerjisi var bu şaka mı rüya mı ya 😞

Tadım bittikten sonra arkasından su verdim çay bardağıyla istediği kadar içti biraz içeri biraz dışarı😁 büyük kızımda biberonla veya alıştırma bardağıyla vermiştim hep normal bardakla birşey içmek istemedi uzun süre. Hala sütünü pipetli bardakla içer. Bu kez rahata bağladım bardakla dayıyorum gitsin içiyor şükür 😁

Geçmiş olsuun. Tez zamanda atlatırsınız umarım. Burununu her zaman açık tutmak çok önemliymiş. Zaten menenjit aşıları hasta çocuğa yapılmıyor hatta bazı doktorlar emin olmak için crp bakıp öyle aşı olabilir diyorlarmış.
Tesekkurler.Amin ins.Aynen bende oyle okudum.Burnunu aciorm ama cok agliyor burnunu actim die yine doluyor .Dun daha iyiydi.Yoksa 2 gece hic uyumadik ciglik cigliga birde misafirlikteydik kizkardesimde baska sehirde dite donemedimde yemnle tum gece perisan oldum.Dun aksam donduk hem geriledi dye hemde kendi evi die daha ii uyudu.

Bizde aynı durumdayız bugun 6 ay kontrolu vardı.
Doktora da dedim aslinda 6 ay kontrolu 8cin gelmistik ama cok oksuruyor ve atesi var hafif dedim.
Abisi hastaydi gecen hafta abisinden sonra hasta oluyor zaten dünde 6 ay aşılarıni yaptirmistık hafif atesi o yuzdendir dedi ama geniz akıntısı cok yogun dedi.
Antibiyotik vermedi bizede atesi olursa daha fazla yine gelin dedi cunku bu kış boyle gececek gibi duruyor nasıl ama hasta cok burnu hep tıkalı oksuruyor baya..
Burnunu acıyorum bende bogazindan cok ememiyorda.
Ay valla cidden herkes hasta.Ben kontrole bugun goturmem lazimdi saglikocagida ama banada nezle gecti zaten dun gece geldik.O yuzden iyilesince goturucem.Yani su haliyle zaten asi olacak gbi deil.

Benim bebeğim de geçen hafta hasta oldu burun akıntısı ve tılanıklık ile başladı iki gün sonra bana geçti benden eşime geçti.okullar açılınca salgın başladı.Biz doktora gittiğimizde burun akıntısı vardı sadece huysuzluk ateş vs yoktu boğazda kızarıklık görmedi.Zaditen diye bir damla verdi alerji ilacıymış burun şişliğini biraz azaltır birde uyku yapar dedi onunla biraz uyudu yavrum.Ama ben antibiyotik kullanmak zorunda kaldım çok kötü oldum çünkü.Onun dışında serum fizyolojik yapıp burnunu çekin dedi şimdi daha iyi
Ben baktim oglum sifayi yapti hemen burun acma vslere basladim aslinda 2 sefer bogazlaei kotu olmustu o zaman uzak tutabildik ama gitme dedikce cocuga hohladi yani gidip gelip 7 yasinda ama sanki 2 bir turli anlatamadim bu sefer.Neyse olacagi varmis tabikide sonucta havadan bulasan bisi.Ogluminki gecti kiziminkide azaldi ben perisanim napcam bilmiorm.

Ay valla cidden herkes hasta.Ben kontrole bugun goturmem lazimdi saglikocagida ama banada nezle gecti zaten dun gece geldik.O yuzden iyilesince goturucem.Yani su haliyle zaten asi olacak gbi deil.
Cok gecmis olsun.
Gece cok ateslendik biz.
Ates dusurucu verdim gotursrm mi bugun bilmiyorum yumurtada alerji yapti

Bebeğim 6 aylık anne sütü içiyor. Bu ay tadım yapmıştım ama çarşambadan beri mide üşütmesi dolayısıyla kusuyor ve ishaldi. Bu ay hiç kilo almamış başına gelen var mı?

Bebeğim 6 aylık anne sütü içiyor. Bu ay tadım yapmıştım ama çarşambadan beri mide üşütmesi dolayısıyla kusuyor ve ishaldi. Bu ay hiç kilo almamış başına gelen var mı?
Biz şu an bu şekildeyiz ama kilo daha belli değil. Bir haftadır sancılı ve gazlıydı. Cumadan beri de ishal var. Ayrıca son 1 haftadır da kusması arttı. İshal için doktor herhangi birşey verdi mi? Biz de kaka tahlili yapıldı ama sonuç çıkmadı daha. Bugün tekrar doktoru ile görüşeceğim

Biz şu an bu şekildeyiz ama kilo daha belli değil. Bir haftadır sancılı ve gazlıydı. Cumadan beri de ishal var. Ayrıca son 1 haftadır da kusması arttı. İshal için doktor herhangi birşey verdi mi? Biz de kaka tahlili yapıldı ama sonuç çıkmadı daha. Bugün tekrar doktoru ile görüşeceğim

Kaka ve kan tahlili yapıldı temiz çıktı. Sadece reflor verdi ishal için ishal 2 gün sonra geçince vermeyi bıraktım çünkü ne yerse ne içerse kusuyordu. 2 gün boyunca emmedi bile doğru düzgün ben susuz kalmasın diye su verdim sürekli. Şimdi emiyor ama hala bir şey yemek istemiyor. Yoğurt flan severdi onun bile yüzüne bakmıyor. Kilo alımını evde takip ederdim ama bi ara baktım 300 gram almış görünüyordu bende bir dha bakmadım. Sağlık ocağına gitmeden Bi tarttım geçen ay ki kiloda kilosu iyi şuan ama almaması beni endişelendiriyor 2 gündür çişi de azaldı gece çok ağladı susturamadım. Altını açınca sustu idraryolu enfeksiyonu mu oldu anlamıyorm ki ya 6 aydır kaç kez bu şüphelerle doktora gittim sayısını bilmiyorm anne olmak ne zormuş

Ben baktim oglum sifayi yapti hemen burun acma vslere basladim aslinda 2 sefer bogazlaei kotu olmustu o zaman uzak tutabildik ama gitme dedikce cocuga hohladi yani gidip gelip 7 yasinda ama sanki 2 bir turli anlatamadim bu sefer.Neyse olacagi varmis tabikide sonucta havadan bulasan bisi.Ogluminki gecti kiziminkide azaldi ben perisanim napcam bilmiorm.
İnan yaklaşmasa bile bulaşırdı bizde önce bebek hastalandı bizde hiçbişey yoktu ertesi gün ben benden sonra eşim ben de çok kötü oldum nefes alamıyodum korktum valla bana bişey olcak bebeğime bakamıcam diye o derece kötüydüm.Acayip bi salgın çok hızlı bulaşıyo bizdeki antibiyotikle anca geçti valla agumentin kullandım emzirirken kullanabileceğim en hafifi oymuş.Bide nurse harveys in propolisli boğaz spreyi var o ve burun açıcı sprey biraz iyi geldi.

Back
X