2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Kızlar benim bebişte 3 günlük oldu. Sağ mememi hiç emmiyor , ucuda var. Sağdım sütte var ama bir türlü almıyor. Ne yapacağım
Geçen gün doktora gittiğimde birisi bunu soruyordu, tek memeyi almıyormuş bebek. Doktor dedi ki o memeyi tersten ver. Yani sol tarafı verirken bebeği nasıl tutuyorsan o sekilde tutarak sağı ver, solu emdiğini zanneder bir süre sonra alışır. Bir deneyin bakalım

Deneyeyim canım çok sağ ol❤

Adaçayı yagi (acı elma yagi ) birer damla ayak tabanlarina masaj yap ve çorap giydir. Aynı yağdan bir damla göbeğine de sürebilirsin önce elinde biraz ovalayıp yagi..Bebege hareketler yaptırabilirsin minik jimnastik hareketleri.Ayaklari karna çek bırak kolları aç kapa şeklinde...Altını açıp bacakları karna doğru çekip makatı islak pamukla silmek (uyarmak) çok ise yarıyor gaz çıkarmada.Emerken hafif hafif sırtına pat pat yap masaj yap.Kendi yemeklerine içeceklerine kimyon karıştır.Simdilik aklıma gelenler bunlar.Bir de içeriğinde ayçiçek yağı olan Dvit 3 gibi D vitaminleri müthiş gaz yapıyor.D vitamini kullanacaksanız ocean ya da wellcare öneriyorlar ben wellcare kullanıyorum.

Rica ederim cnm. Geçici bu günler..

Merhaba arkadaşlar, sezaryen doğumdan kaç gün sonra korse kullanmaya başladınız? Benim bugün 10. günüm, kullanmakta tereddüt ettim
Canım benim doktorum taburcu olduğum gün itibariyle kullanabileceğimi söyledi. Hiç rahat edemediğim için ben kullanamıyorum düzenli ama kullanmak lazım belli ki. Karnım aşırı yumuşak kaldı, düzelir mi ki bu hali

Cennet boşuna annelerin ayakları altında değil

Merhaba arkadaşlar, sezaryen doğumdan kaç gün sonra korse kullanmaya başladınız? Benim bugün 10. günüm, kullanmakta tereddüt ettim
Ben ertesi gün kullanmaya basladım, korsesiz yürüyemiyordum. Ama basta o sıkan korselerden değil de direk yün korse taktım tüm belimi ve dikişleri kavrayan. O inceltici korseleri sonradan sadece gündüz bir kaç saat takıyorum. Genelde yün korseyi kullanıyorum gece yatarken bile çıkarmıyorum

Kızlar mastit oldum antibiyotik kullanıyorum berbat bir şey aman dikkat edin olmayın sakın. Bir de meme ultrasonu yapıldı ağrılı yumru gibi sertlik var diye kist çıktı yarın genel cerraha gideceğim. Umarım önemli bir şey çıkmaz. Antibiyotik bir kutu bitirdim ama iyileşmedi muhtemelen daha bir kutu en az içeceğim. Önerisi olan başına gelen tecrübeli anneler var mı ?

7. Günümde günde 4-6 saat arası kullanmaya başladım. Kademeli almıştım bugun 16. Günüm 1 kademe daha sıkı takıyorum artık biraz incelmiş göbeğim

Emzirip eşime veriyorum o sallayıp uyutuyor bende bir iki saat uyuyorum.
Sallama diyince de hunharca sallamıyoruz sonuçta zararı olur mu ki
Bende oyle valla doyduktan sonra besigr koyuyom esime emanet ediyom . Yok ya yavas sallamanin hic bir zarari yoktur die dusunuyom elektrikli sallanan besikler var yani

Kizlar sağ meme sorunu bendede vardi ya kizim hic emmek istemiyordu hep iynuyordu bende inatla verdim cok sukur simdi aliyo. Aklima sey geldi ya bi arkadasim daha once kendi sütünün tadina baktigini soylemisti biri tatli biri tuzluydu demisti acaba tuzlu olan sağ göğüs mü ki simdi

Gaz çıkarma konusunda brn de beceriksizim. Bebeğim kendi gazını kendi çıkarmak zorunda kalıyor kıvranıyor yavrum. O kadar masaj yapmama rağmen yok çıkaramıyorum. Bunları ben de uygulamayı deneyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…