- 26 Temmuz 2015
- 579
- 2.287
- 113
Rabbim hayırla kurtarsın inşallahNormal doğum bekliyorum bir aksilik olmaz ise. Son 9 günüm
Tüp bebekse onun için bişey diyemem her doktor zaten normal yapmayabilir. Ben genel olarak söyledim korkan arkadaşlar varsa onlar için söylemiş oliyim sizin durumunuz farklıymış. sezaryan da iyileştikten sonra rahatsınız demissiniz o da tamamen iyileşme 1 ayı buluyor. Şimdiki aklım olsaymış normal doğumu zorlarmışım.Normalden korkmuyorum acı eşiğim yüksektir benim bebeğim tüp bebek ve normalin ufak bile olsa riski beni korkutuyo bebeğe bişey olma korkusu o da, iriliğinden dolayı riske tabiki atamam, ama vajina genişlemesi de ayrı bi sebep benim için, hiçbi ameliyat kolay değildir tabi ki
Sizi kim bu kadar korkuttu normal doğumdan ? Benim ilk doğumum sezaryandi şimdi de sezaryan olucam ama kara kara ameliyat ağrısını düşünüyorum o ağrıyla bide insanın gözü bişey görmüyor sanıldığı gibi sezaryan da kolay bi operasyon değil. Bence normal doğumu direk reddetmeyin doğru doktorlarda kilolu bebek bile kesisiz doğabilir.
Sağlıkla kucaklamayı nasip etsin Allah hepimizeTüp bebekse onun için bişey diyemem her doktor zaten normal yapmayabilir. Ben genel olarak söyledim korkan arkadaşlar varsa onlar için söylemiş oliyim sizin durumunuz farklıymış. sezaryan da iyileştikten sonra rahatsınız demissiniz o da tamamen iyileşme 1 ayı buluyor. Şimdiki aklım olsaymış normal doğumu zorlarmışım.
Amin inşallahSağlıkla kucaklamayı nasip etsin Allah hepimize
Ters giden bir durum olursa sezeryan olur zaten hiç korkma bir pırtlatacan sonra yeniden doğmuş gibi olacan. Bir ay sancı yok amelyat yarası yok bebeginle rahat ilgilenecen. Hayırlıysa neyse o olsun. Doğumu cok düşünmeyin o an bebeişi düşünmeye çalışın:)Normalden korkmuyorum acı eşiğim yüksektir benim bebeğim tüp bebek ve normalin ufak bile olsa riski beni korkutuyo bebeğe bişey olma korkusu o da, iriliğinden dolayı riske tabiki atamam, ama vajina genişlemesi de ayrı bi sebep benim için, hiçbi ameliyat kolay değildir tabi ki
Ah ya rabbim mekanını cennet eylesinBen annesi yakın zamanlarda vefat etmişti diye hatırlıyorum
Allah Allah iki normal doğumum var ama doktor geçtiğimiz günlerde öncekinden kalma genişlik olabilir demese bizim şikayetçi olduğumuz bir durum değildi. Üstelik yaş itibariyle ve zaten ilişki sebebiyle de genişlik kaçınılmaz bir durum diye biliyorum.En azından iyileştikten sonra rahatsınız, normal doğum yapanlar sonra bide daraltmaya bıçak altına yatıyo çok okudum burda
Canım hayırla sağlıkla doğur inşallah. Güzel haberlerini bekliyor be dua ediyoruzKızlar beni de sezeryan doğuma alıyorlar, dün ki gelen nişanmış. Dualarınızı bekliyorum.
Yok canım gaz değil. Gece yattıkça karnımın yanları ezilip sancıyor sanki. Neyse az kaldı sabrediyorum ama ağrıları artık cidden çözemiyorum hepsi mevcut sanki.Canım seninki farklı gibi ya, regl ağrısına benzemiyor. Gaz sancısı olabilir mi, yediklerine dikkat et bugun bide öyle dene
Perşembe kontrole gittim pazar günü için nst tekrarı istendi. 3gün sonra yine gel sonrasında her gün geliyorsun dedi doktor.Aynıyızne zaman kontrole gittiniz
Yani çok bilgim yok ama ben de bir yerlerim eziliyor da ağrıyor gibi hissediyorumHeh işte bu benim ağrılar böbrekler sıkışıyor galiba eğer birazda gaz varsa ohoooo. Ben nst girdim sancım yok çıktı
Aslında annenin yapısal sıkıntıları ve çocuğun aşırı kilosu gibi sıkıntıları yoksa normal en iyisi. Cidden doğurana kadar acı çekiyorsun bazısı 1 saat bazısı 20 saat sancı çekip doğuruyor o ayrı. sezeryanda ise doğum ağrısız ama doğum sonrası ağrısı günler,haftalar sürüyor..İlkini kendim isteyerek sezeryan istedim ve cok pişmanım vardır bir hayrı diye kendimi teselli ediyorum. Sezeryan da kaç kat kesiliyorsunuz ve olagan dısı bir durumda başvurulması gerekn bir amelyat gerçekten. Normal dogum yapacak olan arkadaslar ben daha ayaga kalkamazken ağrıdan aglarken benmle dogm yapan kadın cantasını koluna taktı bebeişi alıp cıktılar hasteneden. Alt tarafa yapılan kesiyle karnınıza yapılan bir değil. Mecbursan sezeryan evet değilse ama normal önce denenmeli. Tecrübeyle sabittir..
şuan sadece o acıya dayanırım Bebeğimi rahat emziririm inşşalah diyorum bir hafta kendi derdime düşmüştüm ilk bebegmde. Allah yardımcımız olsun gerçetekn. Annelik zor ama pahabiçilemez bi duygu.
Aynen gece kalkıp yiyorum çünkü yanlarim yanıyor...Yani çok bilgim yok ama ben de bir yerlerim eziliyor da ağrıyor gibi hissediyorumgece olsun istemiyorum o kadar yani. Sabahı zor ediyorum uyanık kaldıkça bir şey atıştırasım geliyor tam zarar
İlkini kendim isteyerek sezeryan istedim ve cok pişmanım vardır bir hayrı diye kendimi teselli ediyorum. Sezeryan da kaç kat kesiliyorsunuz ve olagan dısı bir durumda başvurulması gerekn bir amelyat gerçekten. Normal dogum yapacak olan arkadaslar ben daha ayaga kalkamazken ağrıdan aglarken benmle dogm yapan kadın cantasını koluna taktı bebeişi alıp cıktılar hasteneden. Alt tarafa yapılan kesiyle karnınıza yapılan bir değil. Mecbursan sezeryan evet değilse ama normal önce denenmeli. Tecrübeyle sabittir..
şuan sadece o acıya dayanırım Bebeğimi rahat emziririm inşşalah diyorum bir hafta kendi derdime düşmüştüm ilk bebegmde. Allah yardımcımız olsun gerçetekn. Annelik zor ama pahabiçilemez bi duygu.
Alt tarafa yapılan kesiyle karına yapılan bir değildir ben de katılıyorum. Normal akış için Allah her türlü kadının bedenini hazırladığı gibi oranın dokusunu ve iyileşmesini de ona göre hazırlamış sanki. Yani 18-20 dikişle sadece parol alarak ayakta iki çocuğuma baktım çokta şikayetim olmadı. Bir defasında elimi kestirip 4 dikişin ağrısına ağlıyordum. Allah hepimize kolaylık sağlık güç versin.İlkini kendim isteyerek sezeryan istedim ve cok pişmanım vardır bir hayrı diye kendimi teselli ediyorum. Sezeryan da kaç kat kesiliyorsunuz ve olagan dısı bir durumda başvurulması gerekn bir amelyat gerçekten. Normal dogum yapacak olan arkadaslar ben daha ayaga kalkamazken ağrıdan aglarken benmle dogm yapan kadın cantasını koluna taktı bebeişi alıp cıktılar hasteneden. Alt tarafa yapılan kesiyle karnınıza yapılan bir değil. Mecbursan sezeryan evet değilse ama normal önce denenmeli. Tecrübeyle sabittir..
Aslında bebeğin kilosu da değil anne bebek uyumsuzluğu normal doğuramamak için yeterliAslında annenin yapısal sıkıntıları ve çocuğun aşırı kilosu gibi sıkıntıları yoksa normal en iyisi. Cidden doğurana kadar acı çekiyorsun bazısı 1 saat bazısı 20 saat sancı çekip doğuruyor o ayrı. sezeryanda ise doğum ağrısız ama doğum sonrası ağrısı günler,haftalar sürüyor..
kesinlikle sezeryan daha zor "bence"
normal doğuma yönlendiren dr sayısı gittikçe azalıyor devlet ne kadar teşvik edin dese de kolaya kaçıyorlar.
Allah'ım hepimizin yardımcısı olsunSağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alıp,bol sütlü mutlu mutlu büyütürüz inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?