2021 Şubat Anneleri

İnşallah canım.. herkesin bahanesi var zaten Allah yardımcımız olsun. Mide yanmam 2 gündür yok çok şükür ama geçen hafta çok fenaydı su bile içsem yanıyodu naneli sakızla rahatlıyordum

İki arkadaşım garmastanden cok memnun kaldı, lansinoh aldım falda yok, evicap kapsül aldım o biraz daha iyi geldi

Canım tek memeyi tam bitirmeden diğerine geçme. Hatta doyunca en son hangi memeyi verdiysen sonraki beslemede onunla başla. Bebekler sağma işleminden daha kuvvetli çeker doğru demişler. Az geliyor diye stres olma. Beslenmene dikkat et protein eksik etme olur mu. 2 saat bekleme emziricem diye. Uyuyorsa uyandır saat başı emsin canım. Ne zaman isterse 10 dk arayla bile olsa emsin gak dese meme guk dese meme ilk zamanlar :) İnşallah bol şifa olsun yavruna.

Canım benim şuan yara değil ama ilk bebekte fena yaraydı. Lansinoh fayda etmeyince bepanthol sürüp bekletip, emzirme öncesi memeyi iyice kremden arındırıp emzirdim. Ancak o geçirdi. Eczacı teyzem önermişti. Göğüsler nemlenmeyecek. Geceleri açık bırakıp kuru tutmalısın. Sürtünecek şeyler gitme tetikliyor yarayı. Kendi sütünle emzirme öncesi ıslatmayı deneyebilirsin. Ayva çekirdeği jeli hazırlayıp sürebilirsin. İnşallah ilerlemez yara

Güle güle büyüt yavrunu canım. Gözün Aydın olsun. Stres yapma inşallah gelir sütün. O emdikçe gelecek süt annesi merak etme. Olmadı mama önerir hemşireler

Güle güle sağlıkla büyüt evladını. Kuzum elinle sağıp mı baktın sütüne. Bak benim bebeğim de emiyor ama elimle sıktığımda damla damla. Bu bi kıstas değil. Oğlum 3700 gr doğdu ertesi gün taburcu olurken 3500dü. Onu kafana takma hem şişlik iniyor hem süt tam gelmiyor. Toparlar yavrun merak etme. Dinlendikçe, kafan rahatladıkça, beslenmene su içmene dikkat ettikçe çoğalacak sütün. Dereotunun ye bol bol inşallah faydasını göreceksin.Çok sık emzir işin gücün emzirmek olsun memeyi çok süt istiyoruz diye uyarmak lazım ilk haftalar

Kızlar iyi akşamlar, yeni Doğum yapan anneleri tebrik ediyorum, benim bugün kontrolüm vardı, bi hafta önce normal Doğum pozisyonunun da olan kızım bu hafta ters dönmüş, doktor doğuma kadar tekrar dönmezse sezeryn olacak dedi, son haftada bebeği dönen var mı benim gibi açıkcası hiç beklemiyordum iki normal Doğumdan sonra bunda da kendimi hep normal doğuma hazırlamıştım

İyi geceler kızlar nasılsınız bebisler nasıl sevgililer gününüz kutlu olsun öncelikle ben sevgililer gününe minik erkegimin ciddi gaz sorunu geçirmeye uğraşırken girmiş bulunuyorum fazla romantik anlayacağınız beni çok uzun bir gece bekliyor gibi sağlık olsun

Şu emzirme sıralamasını ben tam anlayamadım. Birini emzirip doyuruyoruz çocuğu sonra diğerini vermiyoruz dimi? Bir sonraki emzirmede öncekinde emdiğini verip ne kadar tutmalı memede diğerine geçmek için?

Cnm ben yersem tam yiyorum o yüzden az ve sağlıklı beslenemiyorum bana eşim Doğumdan bir gün sonra göbeğinde kaldı dedi şaka gibi! Şimdi gitti çok şükür. Diyet yapamam beslemem gereken bir bebek var dedim sustu. Şu an feministim her şey biz kadınlarda. Oğlum az önce diyor ki babasına bakıp. Annem çalışıyor babam da rahatça uyuyor. Çocuk bile farkında
Benim de kimsem yoktu. Eşim vardı tek. Önce çift kişilik oda da kaldım. Sonra eşim var diye tantana etti diğer hasta yakınları. Biz bakarız sana da dediler sonra tek kişilik yaptık odayı. Bir ara eşim işe gitti hatta Allah yardım ediyor rahat ol yeter.benim bir de geride evladım vardı. Çok kolay oldu doğumumda. İnş seninde öyle olur. Rahat ol yeter.
Aklımdaydın cnm doğurmuşsun hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inş. Benim ilk çocuğumda berbattı bunda iyiyim şükür. Herşeyi denemiştim onda zamanla kendiliğinden geçti. Geçmiş olsun sana da
Sancı anında bile dönebilir. Dönmesi için hareketler var araştırıp kendini yormadan yapabilirsin
Şu emzirme sıralamasını ben tam anlayamadım. Birini emzirip doyuruyoruz çocuğu sonra diğerini vermiyoruz dimi? Bir sonraki emzirmede öncekinde emdiğini verip ne kadar tutmalı memede diğerine geçmek için?
Onu bebek belirler cnm. Birini emdi ve baktın daha aranıyor diğerini de vereceksin. Benim iki çocuğumda ikisini emdi. Baktın biriyle doydu diğerini vermezsin bir daha ki emmede hangisini emdiyse onu emzirip diğerine geçersin.

Gözün aydın canım. İlk gün damla damla oluyor zaten, zamanla artacak inşallah. Hepimizin bebişi kilo verip çıktı, ödem attılar sanmaki teksiniz... 20 güne kalmadan doğum kilosuna ulaşır. Allah sağlık sıhhat versin ikinize de

Gece bir göğsü 15 dk aktif emip bırakıyo ve uyuyo ancak gündüz 2-3 saat emiyo beni emzik gibi. Memenin boşaldığını nasıl anlayacağımı bilmiyorum ki

B

Canım bize doktor 3 saatte bir anne sütüyle beraber 95 CC olması lazım dedi yetmeyince mama verdik şimdi git gide azalttik mamayı eğer doymazsa mama ver aç kalmasın çocuk
Neyle verdin mamayı kuzum? Ben de arada çok zorlanırsam 30 cc mama veriyorum kaşık biberonla. Gece 15 dk aktif emip 1.5 saat uyuyo ama gündüz mümkün değil uyku yok hep ağlıyo kimsede durmuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…