2021 Şubat Anneleri

Kizlar Bende drumu tam netlestiremeyenlerdenim, konyada yasiyorum var mi acaba konyDa yasayan? Ozel tercih etmemde ki tek sebep sakin olusu, devlet hastaneleri cok kalabalik, hatta dogum hastanesi suriyeli dolu, covidden dolayi sakin olmasi adina ozel tercih ettim

Ben en son taksim ilk yardıma gittiğimde (gerçekten taksimde olan binası gop'ta ki değil) kan vermek için baya bir kalabalığın arasında beklemiştim. Bir de ben MS hastasıyım aslında o yüzden de biraz fazla özel ilgi istiyorum sanırım. Cep tel numarası var doktorun gerekli olduğunda danışmak için arıyorum böyle kolaylıkları oluyor. Ama küçük şehirlerde bir yakınım bolu'da devlet hastanesinde doğum yaptı boş sakin rahattı etraf. Kaldığı oda da tek kişiydi. İstanbul'da öyle olmuyor maalesef.

Ben riskli olduğu için Dr um özelde ama doğumu devlette düşünüyorum

devam ediyim di mi nuran hanıma bişi olmaz yani

bana dinlen dedi ama işe gdip geliyorum kendi evimi kendm temzliyorum bu amniyotik bant kese yırtığndan oluşuyomş

blmiyorm baen diyormki bi an öcnce bitsn şu hamilelik bebeğim sağ salim hemenceck doğsn

Ben de özele gidiyorum. İlk doğumum. Ve riskli gebelik geçiriyorum. Devlet hastanesine gittim başta. Riskli, kötü gebelik geçirmeme rağmen doktor ve hemşireler ilgilenmedi. Ben de yoğum bakım hemşiresiyim ve doktora yapıyorum. Bakımın alasını yaparım hastalarıma. Kendimi sürekli geliştiririm onlar için. Ama devlette aile merkezli bir yaklaşım göremedim. Bebek iyiyse anne umurlarında değil, bu çok yanlış. Ve hemşire olduğumu bildikleri için benden daha şey bekliyorlar, her şeyi bilmemi bekliyorlar. Olur öyle diyip geçiştiriyorlar. Ve covid sürecindeyiz diye annelere yaklaşmaya korkuyorlar. Bu korkularını annelere kötü davranarak yansıtıyorlar farkında değiller. Ben hamile ve hamile olmadan halimle covid yoğun bakımda en riskli işlerde, pik döneminde çalıştım. Ama asla öyle bir yaklaşımda bulunmadım. Özelin eksileri devlete göre daha fazla aslında biliyorum. Devletteki arkadaşlarım doğum konusunda daha bilgililer (yaş olarak tecrübeleri fazla), herhangi bir komplikasyon olsa daha fazla müdahele edecek hekim ve hemşire var. Ama bu kısa bir süreç değil. 9 ay boyunca dayak yer gibi muamele görmek istemiyorum. Tabi bu durum benim bulunduğum il için geçerli. Sadece bir tane özel ve devlet hastanesi var. Seçeneğim de pek yok.

ben memnunum canım bişeyi ihmal etmez ama yinede için rahat etmek istiyosan başka bi doktora da gözük kararını sen ver aynı şeyleri söylerse devam edersin şimdi ben ne desem boş olur.

ya aynı hastanede tülin hanım filiz hanıma da igttim nuran hanım anaçlığı sakinliği çok güzel tülin hanım rahat cool ama biraz sert gibi mesele ne yaptysam cinsiyet için sessiz kaldı bi de çok ilgnç sanki 3nünde ultrason makineleri farklıyydı böyle bişi olablir mi bilmiyorum ama. nuran hanıma devam edicem 20. hafta da bi periontoloğa giderm

Detaylı ultrasyon kaçıncı haftada yapılıyor kızlar. Ben 5 haftalıkken randevu almıştım taaa ekimin 13 üne vermiş. Daha erken mi olması lazım acaba

Cok haklisiniz bu durumda. Insallah saglikla bebisinizi kucaginizi alirsiniz. Keske herkes sizin gibi yaklassa hastalara. Sanırım sizin durumunuzda ozel en iyi tercih.

Bende 5 tane içiyorumdur. Şu sigara kadar illet bişey yok. Keşke hiç başlamasaydık

Ben diğerlerine hep acilde gitmiştim tülin hanım biraz ciddi duruyo filiz hanım da genç bi doktor gibi gelmişti o yüzden nuran hanım da içim baya rahat etti bide acilde mustafa beye denk gelmiştim o da çok iyi bi doktordu

Nasıl bıraktın canım birden mi?

Allah sifa versin . Umarim saglikla atlatiriz bu surecleri.

bana dinlen dedi ama işe gdip geliyorum kendi evimi kendm temzliyorum bu amniyotik bant kese yırtığndan oluşuyomş

blmiyorm baen diyormki bi an öcnce bitsn şu hamilelik bebeğim sağ salim hemenceck doğsn
ben de öyleyim temizlik, yemek bende. eşim anlamaz hiç, yardım edecek kimse yok bunaldığımda, kızım 14 kilo ve sürekli kucağımda yanındayken, bugün işe de başladım onu kreşe yollayıp. hayırlısı diyorum, Mevlam neylerse güzel eyler. Bu dünya cennet değil, imtihan dünyasındayız, Rabbim kazananlardan eylesin cümlemizi...

Bende 5 tane içiyorumdur. Şu sigara kadar illet bişey yok. Keşke hiç başlamasaydık
Nikotin sakızı çiğnesek olur mu ki ben daha önce öyle bırakmıştım. Günde 2 sakız çiğniyodum sonra 1 e düştü sonra unutmaya başladım sakızı da. Zararı olur mu ki

Detaylı ultrasyon kaçıncı haftada yapılıyor kızlar. Ben 5 haftalıkken randevu almıştım taaa ekimin 13 üne vermiş. Daha erken mi olması lazım acaba
tarihiniz uygun gibi. 20 ile 23. haftalar arasında bakılıyor.

Neden o kadar önce aldın? Yani 2-3 gün önceden alınmıyor mu? Dolu mu oluyorlar çok hiç bilmiyorum bu konuyu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…