- 17 Şubat 2019
- 1.897
- 2.474
- 133
- 32
Tabiki değerlere bakılmadan ilaç kullanılmasın ama şöyle bişey de var ki hamile olup takviye almadan herşeyi doğuma kadar tam olan kimseyi görmedim. Burda bi arkadaş vardı yurtdışında yaşıyordu doktoru ısrarla hem ilaç vermeyip hemde tahlil yaptırmıyordu öyle durumlarda BENCE içinde tüm vitaminler olan multivitamin kullanılabilir . Çünkü sadece bizim değil bebegimizin gelişmek için bu vitaminlere ihtiyacı oluyor. Doktirlar rutin oldugu icin degil ilerde ihtiyacimiz olcağı için önceden depolarımızı doldurmak istiyorlar ki çok mantıklı çünkü emzirme dönemi de bebek bizden besleniyor. Ayrıca kimyasal olduhunu dusunen var cok guzel dogal icerikli urunler var onlarda kullanilabilirdoktorlardan daha iyi bilecek değilsiniz bence!
acaba folik asitin fazlalığının zararlarını biliyor musunuz??
tahlil falan yapılmadan çat diye her ilacı kullanan bir millet olduk çıktık. siz ezbere iş yapabilirsiniz ama ben bunu kabul etmiyorum. kan değerlerine bakılmadan kan ilacı, vitamin değerlerine bakılmadan vitamin ilacı, folik asit gerek mi değil mi bakılmadan ilaç. kutu içerisine girmiş herşey kimyasaldır. kardeşim ankara da üniversitede doktor. yani baya bilindik bir yerde. emin olun sizden daha tecrübelidir.
diğer doktorları eleştirmiyor ki. sorun tam olarak burada. şimdi arkadaş kararsız kaldı yaptırıp yaptırmamakla. öyle saçma tepkiler verildi ki. kadının anneliği bile sorgulandı. mesela siz de bebeğini merek etmemeye getiriyorsunuz konuyu. nenden merak etmesin. merak etmese düzenli kontrollere gitmezdi ki.evet dr un kullandırmayabilirdi ben demedim ki kullanın diye bazılarına kullandırmıyor folic asit 12.haftada bırakılan bişey zaten o zaman kardeşiniz diğer dr lar için ne diyor acaba merak ettim çünkü herkes yaptır diyor da ben tecrübelerle birşeyleri konuşuyorum bebeğin durumunu öğrenmek istemeyen yaptırmasın bence de kardeşiniz de bunu söylemiş neticede size de saygı duyuyorum
O arkadaşla olan konuşmada kimse anneliğini sorgulamadı herhangi kötü bişey söylemedi tabiki yaptirmayabilir bu onun seçimi burda kesin yaptirmicam diyene kimse en ufak bişey söylemedi dikkat ederseniz.Ama o arkadaş biraz da bu tartışmalara zemin hazırladı. Bize danıştı ama sürekli biz fikir verirken cevremde şöyle yaptı yinede büyüklerin sözüne güvenmek lazım yada ben allaha tefekkür ediyorum o ne veriyosa raziyim gibi konuşmalar yaptı. Bunun üstüne de ben kendime adıma zaten karar vermiş boşuna konuşmuş oldum üstüne bide dayatma gibi imalara maruz kaldım. Arkadaş onu destekleyenlere bizler sürekli onu zorluyomusuz gibi davrandı onu destekleyenlere de beni anladınız çok sağolun gibi şeyler yazarak aslında bizleri kutuplastirdi. Burda herkes kendi kararını özgürce verebilir herkesin evladı sonuçta en iyisini kendi bilir. Bakin siz ne diyosunuz ben gerek görmüyorum bu diyecek bişeyim yok siz bilirsiniz ama o arkadaş yok birine ayak yok dedi çocuğun ayağı varmış yada annem kayinvalidem yaptırmamış gibi şeyler diyince bide ultrason zararlı gibi şeyler diyince doğrularını kendi adıma yazmak istedim. Olay çok farklı yerlere gotti bu olaydan sonrada açıkçası soru sorana cevap vermek içimden gelmiyo herkesin doktoru var kim ne biliyorsa istiyosa onu yapsın diyorumdiğer doktorları eleştirmiyor ki. sorun tam olarak burada. şimdi arkadaş kararsız kaldı yaptırıp yaptırmamakla. öyle saçma tepkiler verildi ki. kadının anneliği bile sorgulandı. mesela siz de bebeğini merek etmemeye getiriyorsunuz konuyu. nenden merak etmesin. merak etmese düzenli kontrollere gitmezdi ki.
isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz. bu kimsenin anneliğini sorgulatmamalı. her anne kutsaldır. mesela dün ve bugün acayip rahatsızım ve tek bir ağrı kesici kullanmıyorum ve doktor randevusu aldım. şimdi ben ayrıntılı ultrason yaptırmasam kötü bir anne miyim??
kardeşim çok gerekli aman önemli kesinlikle git demedi konu bu. isteyen her gün ultrasona girer isteyen girmez isteyen ilaç kullanır istemeyen kullanmaz. ha her doktorun tarzı da başkadır. mesela ve ayrıntılı ultrason yaptıranlara hiç eleştiri yapmadım benlik bir şey değil yanlış bir şey de değil. onlara hep güzel haberle almaları yönünde dileklerde bulundum. Rabbim herkesin yavrusunu sağlıkla kucağına aldırdın.
ama şunu söylerim ben ezbere ilaç kullanılmamalı her şeyin fazlası zarar.
O arkadaşla olan konuşmada kimse anneliğini sorgulamadı herhangi kötü bişey söylemedi tabiki yaptirmayabilir bu onun seçimi burda kesin yaptirmicam diyene kimse en ufak bişey söylemedi dikkat ederseniz.Ama o arkadaş biraz da bu tartışmalara zemin hazırladı. Bize danıştı ama sürekli biz fikir verirken cevremde şöyle yaptı yinede büyüklerin sözüne güvenmek lazım yada ben allaha tefekkür ediyorum o ne veriyosa raziyim gibi konuşmalar yaptı. Bunun üstüne de ben kendime adıma zaten karar vermiş boşuna konuşmuş oldum üstüne bide dayatma gibi imalara maruz kaldım. Arkadaş onu destekleyenlere bizler sürekli onu zorluyomusuz gibi davrandı onu destekleyenlere de beni anladınız çok sağolun gibi şeyler yazarak aslında bizleri kutuplastirdi. Burda herkes kendi kararını özgürce verebilir herkesin evladı sonuçta en iyisini kendi bilir. Bakin siz ne diyosunuz ben gerek görmüyorum bu diyecek bişeyim yok siz bilirsiniz ama o arkadaş yok birine ayak yok dedi çocuğun ayağı varmış yada annem kayinvalidem yaptırmamış gibi şeyler diyince bide ultrason zararlı gibi şeyler diyince doğrularını kendi adıma yazmak istedim. Olay çok farklı yerlere gotti bu olaydan sonrada açıkçası soru sorana cevap vermek içimden gelmiyo herkesin doktoru var kim ne biliyorsa istiyosa onu yapsın diyorum
Hepimiz çok şükür ki Allah'a tefekkür ediyoruz Rabbim hepimize sağlıkla kucagimiza aldırmayı nasip etsin sağ salim bi şekilde . Yine uzun uzadıya yazardım ama artık bence de konu kapansın dediğim herkes çocuğu için en iyisini bilir ve yapar bundan şüphem yok o yüzden herkesin kararı kendini ilgilendirir hepimiz için hayırlı sonuçlar olsun inşallah:)Yahu ne kadar sorun ettiniz keşke de sormayaydım zaten ilk sorum da "aranızda detaylı yaptırmayacak olan var mı" diye sordum siz yine uzun uzadıya yazdınız, burası tecrübe paylaşma fikir alma yeri, bende tecrübe paylaştım çevremdeki şeyelri anlatırken, kimseye de kutuplaşma yapmadım elimden geldiğince hepinize düzgün cevap vermeye çalıştım, başkasına teşekkür etmem de benimle aynı pencereden baktığı için "yahu takma kafana" demesi beni rahatlattı. Herkes o kadar bilgili ki up uzun makaaleler yazıyor soru sorulduğunda, zaten internetten hepsini okuyorum, araştırıyorum, dinliyorum, ben konuyu kapatıyorum siz bütün mesajları mı ezberlemişsiniz başka konudan yine benim konumla alakalı şeyler ve cümleler yazıyorsunuz. Ve evet Allaha TEVEKKÜL ediyorum tedbirimi de alıyorum.
Bence bu konuyu kapatalım artık nasıl bu kadar gerildik anlamıyorum ki sizede teşekkür ederim mesajlara ve herkese karşı duyarlı davranıyosunuz. Biz o gün konuşırken de gayet normal konuştuk sizinle, araya başkaları girince ay evet bende pişman oldum gibi şeyler yazmışsınız bunun yerine bana "yahu sen karar vermişsin bende o kadar konuştum :)" deseniz gülüp geçicez
Her neyse bu topiğin asıl amacını bozmayalım ben gülümsemeyi çok önemli buluyırum, o yüzden sizi uğraştıedıysam yanlış bi cümle kurduysam kusuruma bakamyın eski tatlı soru cevaplarımız yada hasbihalimizi yapmaya devam edelim :)
Evet yine sizce öyle... en son yazan sizsiniz iki sayfada bir bu durum yaşanıyor hepizi i mi alıntılıyım. Cvp vermeyin kötü niyetime ayrıca! Ben tartışmak istemiyorum sizlerlebana yazacağınıza polemiğe girip mesajlarımı alıntılayan kişiye yazsaydınız iyi niyetli olduğunu düşünürdüm. ama şimdi bu yaklaşımınız niyetinizin hiç iyi olmadığını belli ediyor!
Hepimiz çok şükür ki Allah'a tefekkür ediyoruz Rabbim hepimize sağlıkla kucagimiza aldırmayı nasip etsin sağ salim bi şekilde . Yine uzun uzadıya yazardım ama artık bence de konu kapansın dediğim herkes çocuğu için en iyisini bilir ve yapar bundan şüphem yok o yüzden herkesin kararı kendini ilgilendirir hepimiz için hayırlı sonuçlar olsun inşallah:)
ortam gerildi size birkaç bilgi vereyim yeni edindiğim ona göre gıdalarınıza dikkat edin arkadaşlar.
bizim çiftliğimiz var kendi ürünlerimizi satalım diye dükkan açtık et ve süt ürünleri.
tavuğu dışarıdan aldık. bir günde koktu. aradık firma gelip aldı. biz bunu kurtarırız dediler. nasıl ya dedik çamaşır suyuna batırıyorlarmış! öğğğğ. biz asla istemedik geri ve tavuk satışını durdurduk.
neyse kıymamızı pahalı bulanlar oldu.(kendimiz besleyip kesiyoruz ancak kurtaran fiyatı verdik) ucuz yere sorduk içinde kıymadan başka herşey varmış!
sonra kasabın biri eşime demişki kuzu pahalı bizim burda. danayı satamazsın böyle heder olur kuzuyla karıştır koy dolaba kimse anlamaz.
lütfen bildik yerlerden alın et süt yoğurdu. tavuk da yemeyin.
bir de yoğurda kaymak gibi dursun diye margarin, peçete falan atıyorlarmış! sütü bilindik yerden alıp kendiniz mayalayın. dışarıda ki bütün gıdalardan tiksindim!
Amin canım inşallah. Bende öyle okudum internette. Hayırlısı bakalım eğer öyleyse de küçülür inşallahkötü düşünme benim arkadaşın bebeğine de öyle denildi. Sonra küçüldü doğuma kadar... Erkek çocuklarında olabiliyor, Rabbim korusun miniklerimizi
yok hiç kokmuyormuş! yemeyin tavuk. kendiniz kestirip yiyin sadece. emin olun hepsi yapar çünkü bilindik bir markaydı.Çamaşır suyuna mı
Nasıl yaa ama o zaman kokmaz mıydı her üretici aynı şeyi yapmıyodur inşallah
Yoğurdu kendim mayalıyorum ev yoğurdundan sonra artık hazır yiyemiyorum gerçekten çok fark oluyor
Benim de böbreğim hamilelikte büyüdü ilkinde. Gayet iyiyyimAmin canım inşallah. Bende öyle okudum internette. Hayırlısı bakalım eğer öyleyse de küçülür inşallah
yok hiç kokmuyormuş! yemeyin tavuk. kendiniz kestirip yiyin sadece. emin olun hepsi yapar çünkü bilindik bir markaydı.
Sana Ümraniye ayrıntılıyla alakalı özel mesaj atmak istedim ama atamadım kapalı galiba. Ben erbil çakar'a gidicem Ümraniye santralde...Allah korusun yaa varya bende aksilik gibi nırmal zamanda yemediğiö şeyelri hamilelikte tükettim şifa olmuştur inşallah
Allah korur meleklerimizi. ben de yedim tavuk. ama sonradan bir midem almadı Allah tarafından mı nedir. buzluktan bir poşet tavuk attım. bir tane daha var onu da atacağım eve gidince.Allah korusun yaa varya bende aksilik gibi nırmal zamanda yemediğiö şeyelri hamilelikte tükettim şifa olmuştur inşallah
Benim de böbreğim hamilelikte büyüdü ilkinde. Gayet iyiyyimBüyüme hormonu salgılıyoruz, olabiliyor böyle şeylerAnnede de bebekte de... Tabi o minnoş olunca insan ehvamlanıyor...
Netten sen kıyafet bak beşik boşver.... Ebebek tekstilde indirim var
Allah korur meleklerimizi. ben de yedim tavuk. ama sonradan bir midem almadı Allah tarafından mı nedir. buzluktan bir poşet tavuk attım. bir tane daha var onu da atacağım eve gidince.
Sana Ümraniye ayrıntılıyla alakalı özel mesaj atmak istedim ama atamadım kapalı galiba. Ben erbil çakar'a gidicem Ümraniye santralde...
Canım dediklerine baktım şimdi ama o daha büyük çocuklar için uygun olabilir. 300-500 e var. Ama pusetli yeni doğmuş bebekler için yine 1500-2000 den aşağı yok. Yani ben şunu demem istedim amerikada en pahalı bebek arabası 700 dolar gördüm. Yani biz burda 700 TL ye o kalitede neden araba alamadığımızı düşününce sinir oluyorum. Herşey aşırı pahalı.Daha uygunlari da var canım herkesin bütçesine göre babyhope un baston lu olanları güzel memnun herkes arabada yer de kaplamiyor biz ondan düşünüyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?