- 17 Şubat 2019
- 1.897
- 2.474
- 133
- 32
Inşallah erken doğum riskin daha da olmaz canım ama o şuanda belli olan bişey olmuyor maalesef benim ilk hamileligimde 27.haftaya hic bişeyim yoktu birden kasilmalarim sancılarım oldu 30 lü haftalardan sonra tansiyonum yükseldiYok kuzum erken doğum riski de yok cok şükür. Yani ben de daha almadim her şeyi ve sanki çantayı hazirlarsam bebek aniden çıkıp gelecek gibi hissediyorum
Bizimkinin beslenmesi yok doktorlar da zaten gece beslenmesini 6.aydan sonra kesin diyolar biz emzirmeyi bırakınca bıraktık gece yatmadan pirinç unu yapıp içine mama koyuyorum mamayı başka türlü yemedi doktorda 2 yaşına kadar önerdi. Zamanla suya alışır canım bizimki de kalkıp su icip yatıyor.
İnan üzülüyorum ama ne alicam diye de düşünüyorum herşeyden var fazlası da kullanılmıyor oğlumda çok şeyi kullanamadım bile . Bakicam yine bikac takım özel olarak alırım oğluma da ikisininde birbirinden aşağı kalsın istemiyorum.
Içine koncak şeyler hazır olsun da canım çanta hazırlamak en fazla 1 saatini alır. 30 lu haftalarda hazirlasan yeterli olur .
Evet aynı sorun bende de var, ilki normal doğum, hapşırınca aynu sorunu yaşıyorum.Bu arada benimde akintim çoğaldı yaa.. bazen afedersiniz hapsiriken çiş mi akinti mi anlamıyorum sıcak bisey geliyor. Çiş galiba deyip gecistiriyirum.. Ama coucgun sıvısı mi diye de korkmuyo değilim.. 2 normal doğum sonrası böyle benim gibi yasamanınız var mı?
Aa öyle mi.. böyle giderse son aylar bizim musluklar hiç tutmayacak desenizeEvet aynı sorun bende de var, ilki normal doğum, hapşırınca aynu sorunu yaşıyorum.
Kişiye göre degisir,benim gibi beceriksizsen olmaz ...ama emin ol çok zevkliKızlar selam bebek odasını boyamayı düşünüyorum, yapan var mı zor mu boya yapmak
Merhaba 30. Haftadan sonra hazırlarım ben hazır dursun ne olur ne olmazMerhaba kizlar. Inşallah herkesin keyfi ve sağlığı yerindedir.
Çanta hazırlıklarına ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? Simdiden söylemeye başladılar bana gelecek ay toparlanmaya başla diye.. ama kararsız kaldım. Sizler ne yaptınız?
Magnezyum alıyorum düzenli bir kaç gündür farkedilecek kadar azaldı ağrım. Ben icemiyorum midem bulanıyor ama zorla yutuyorum almiyorsaniz deneyin istersenizEvet benim de aynı yer ağrıyor. Dönmekte yürümekte zorluk çekiyorum. Daha erkendi sanki bu ağrılar için.
Geçen hafta pazar günü ve bu akşam aynısı benimde başıma geldi. Sebebini öğrenebildiniz mi acaba? Doktoruma anlatmıştım durumu ama normal olabileceğini söyledi bugünde olunca bi korktum belim falanda ağrıyor hafiften
Benim ilk gebeliğimde 50 mllik şeker yüklemesi üst sınırda çıkmıştı. Diyetisyene yolladılar. 3 ana öğün 3 ara öğün şeklinde bi beslenme düzeni vermişlerdi. Diyabeti olanlar için uzun süre açlık çok sağlıklı değil diye biliyorum. Doktorunuza danıştınız mı?Dogum hangi haftalarda baslayabilir ki acaba?
Birde seker hastasi olan gebelerden öneri istiyorum. Seker ölçüm aleti mi alsam ? Biraz yüksek çıkmıştı. 2 ogun beslen deniyor ara öğünsuz doktorlari dinledim. Ama ben ac kalinca elim ayagim titriyor nasil yapıyorsunuz kizlar
Bende ilk gebelikte sinirda seker cikmisti diyet yapmistim . Her gun öğün öncesi ve sonrasi cihaz ile ölçüyordum.40. Haftada sezaryen oldum. Kesinlikle 2 öğün degil 6 öğün var. Az ve sık. Sabah kahvalti, kuşluk 1 elma, öğlen sebze yemeği ve 2 dilim ekmek, ikindi meyve+yogurt, aksam et yemegi ve 2 dilim ekmek, gece yatmadan tarcinli süt veya meyve+süt....boyle bir diyetim vardi. Ben hic kilo almamistim bebek almisti.Dogum hangi haftalarda baslayabilir ki acaba?
Birde seker hastasi olan gebelerden öneri istiyorum. Seker ölçüm aleti mi alsam ? Biraz yüksek çıkmıştı. 2 ogun beslen deniyor ara öğünsuz doktorlari dinledim. Ama ben ac kalinca elim ayagim titriyor nasil yapıyorsunuz kizlar
Bende alıyorum alıyorum bitmeyecek gibi hissediyorumBenim daha cantayı doldurcak malzemem yok kaba eşyaları alıyorum daha cok herkes bişi diyo bazılarına kalsa herşeyim eksik yavaş yavaş tamamlıyorum listeme göre diyorum nerdeyse 5 çeşit yatak aldırcaklar insana beşik ayrı anne yani aynı babynest ayrı reflü yatağı ayrı anakucağı ayrı hepsine ihtiyacım yoktur herhalde ama delircem artık herkesin karışıp bişi demesinden kendime göre bi liste yaptım diyorum anlatamıyorum hepsini almalıymışım ihtiyacıma göre alırım diyorum doğunca şmdiden beşiği var yeğenimden kalan anne yanı var anakucağı hediye geldi bence yeter sizce ? 5 kat el bunları diyenler ama sizene diyemiyorum
hatırlamıyorum ama senden yüksekti takip yaptım ve ikinci yüklemeyi yaptırmıştı bana onda da çıktı sonra takip ve diyetle devam ettim aynen pilav bulgur sadece o da sayılı yani mesela 3 yemek kaşığı günde 3 dilim ekmek gibi bu şekilde kesinlikle tatlı yoktu zaten ben arada kaymaklı dondurmayla telafi ediyodum yaza geldiği için o süreç yani sonuç olarak dikkat edilecek biraz kısacaksın canım.Kac cikti senin? Neler yaptın o süreçte.
Olcum aleti falan demedi. Sadece dikkat et ve kes dedi hamur isi tatli makarna ekmek. belki kendim takip edebilirim alirim cihazi.
Ben tam bugday unu ekmegi yiyecegim makarna pilavda 1 er kaşık az yiyecgim yani. Ama tamamen kesebilmem mümkün degil gbi
Ya çok geçmiş olsunInşallah erken doğum riskin daha da olmaz canım ama o şuanda belli olan bişey olmuyor maalesef benim ilk hamileligimde 27.haftaya hic bişeyim yoktu birden kasilmalarim sancılarım oldu 30 lü haftalardan sonra tansiyonum yükseldierken doğum riski birden olabiliyor Allahım hepimizi korusun . Ama bence çanta için de içindekileri alıp 30 lardan sonra hazırlaman yeterli değil yanında yardim edenin de olursa kolaylıkla halledersin
Ust sinir yani ne kadardi? Doktorum sadece ekmek pilav, hakir isi tatliyi birak ve dikkat et dedi. Canin cekse de az ye. Daha once bende hipoglesimi baslangici vardi o zaman öyle dediler bana da ama suan doktorlarin seker icin savundugu sey gunde 2 kez beslenmek. Cok garipsiyorum. Seker olcum aleti aldiniz miBenim ilk gebeliğimde 50 mllik şeker yüklemesi üst sınırda çıkmıştı. Diyetisyene yolladılar. 3 ana öğün 3 ara öğün şeklinde bi beslenme düzeni vermişlerdi. Diyabeti olanlar için uzun süre açlık çok sağlıklı değil diye biliyorum. Doktorunuza danıştınız mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?