2021 Şubat Anneleri

Yok kuzum erken doğum riski de yok cok şükür. Yani ben de daha almadim her şeyi ve sanki çantayı hazirlarsam bebek aniden çıkıp gelecek gibi hissediyorum
Inşallah erken doğum riskin daha da olmaz canım ama o şuanda belli olan bişey olmuyor maalesef benim ilk hamileligimde 27.haftaya hic bişeyim yoktu birden kasilmalarim sancılarım oldu 30 lü haftalardan sonra tansiyonum yükseldi erken doğum riski birden olabiliyor Allahım hepimizi korusun . Ama bence çanta için de içindekileri alıp 30 lardan sonra hazırlaman yeterli değil yanında yardim edenin de olursa kolaylıkla halledersin

Arkadaşlar herkese hayirli günler... herkes iyidir umarım.. Bi arkadaş corona olmuş Allah şafi ismiyle şifalar versin inşallah kolay atlatır...doğum çantası hazırlama mevzusu konuşulmuş.. ben de daha erken olduğu düşüncesindeyim... Sanki herşeyi erken hazırlayınca insan daha da sabirsizlasiyo gibi hissediyorum... geçen çocuklar heveslendi diye hastane çıkış vs aldık.. 3. Cocuk olmasına rağmen bian önce doğsa da giydirsek havasına girdik.. herşeyi söyle zaman a yayarak yavaş yavaş almak en mantıklısı galiba bence de.. Tabi erken doğum riski vs yoksa 30 lu haftalarda alınabilir..Benim fikrimce

Bu arada benimde akintim çoğaldı yaa.. bazen afedersiniz hapsiriken çiş mi akinti mi anlamıyorum sıcak bisey geliyor. Çiş galiba deyip gecistiriyirum.. Ama coucgun sıvısı mi diye de korkmuyo değilim.. 2 normal doğum sonrası böyle benim gibi yasamanınız var mı?

Valla o doktorlar gelsin benim cocuga biraktirsin kolaysa denemedigim yol kalmadı gece maması vs yapiyorum ama yemiyor muhallebi tarzı şeyleri. Bizimki anne sütünden mahrum kaldigi icin mama içiyor bitek normal sute alerjisi var tüketemiyoruz onuda bakalim ne zaman duzene giricez

Evet aynı sorun bende de var, ilki normal doğum, hapşırınca aynu sorunu yaşıyorum.

Kızlar selam bebek odasını boyamayı düşünüyorum, yapan var mı zor mu boya yapmak

Benim daha cantayı doldurcak malzemem yok kaba eşyaları alıyorum daha cok herkes bişi diyo bazılarına kalsa herşeyim eksik yavaş yavaş tamamlıyorum listeme göre diyorum nerdeyse 5 çeşit yatak aldırcaklar insana beşik ayrı anne yani aynı babynest ayrı reflü yatağı ayrı anakucağı ayrı hepsine ihtiyacım yoktur herhalde ama delircem artık herkesin karışıp bişi demesinden kendime göre bi liste yaptım diyorum anlatamıyorum hepsini almalıymışım ihtiyacıma göre alırım diyorum doğunca şmdiden beşiği var yeğenimden kalan anne yanı var anakucağı hediye geldi bence yeter sizce ? 5 kat el bunları diyenler ama sizene diyemiyorum

Merhaba 30. Haftadan sonra hazırlarım ben hazır dursun ne olur ne olmaz

Evet benim de aynı yer ağrıyor. Dönmekte yürümekte zorluk çekiyorum. Daha erkendi sanki bu ağrılar için.
Magnezyum alıyorum düzenli bir kaç gündür farkedilecek kadar azaldı ağrım. Ben icemiyorum midem bulanıyor ama zorla yutuyorum almiyorsaniz deneyin isterseniz

Dogum hangi haftalarda baslayabilir ki acaba?
Birde seker hastasi olan gebelerden öneri istiyorum. Seker ölçüm aleti mi alsam ? Biraz yüksek çıkmıştı. 2 ogun beslen deniyor ara öğünsuz doktorlari dinledim. Ama ben ac kalinca elim ayagim titriyor nasil yapıyorsunuz kizlar

Bi iki kere geldiği için üzerinde çok durmadım canım olabiliyor demekki
Ondan sonra normal akıntıya döndü
Bazen krem gibi bazen şeffaf bazende sarı geliyor
Ayakta çok kaldıysan belin ondan ağrıyodur
Ben çok atakta kalınca yürüyemiyorum resmen bel ve kalça ağrısından ayağımın üzerine basamıyorum

Benim ilk gebeliğimde 50 mllik şeker yüklemesi üst sınırda çıkmıştı. Diyetisyene yolladılar. 3 ana öğün 3 ara öğün şeklinde bi beslenme düzeni vermişlerdi. Diyabeti olanlar için uzun süre açlık çok sağlıklı değil diye biliyorum. Doktorunuza danıştınız mı?

Bende ilk gebelikte sinirda seker cikmisti diyet yapmistim . Her gun öğün öncesi ve sonrasi cihaz ile ölçüyordum.40. Haftada sezaryen oldum. Kesinlikle 2 öğün degil 6 öğün var. Az ve sık. Sabah kahvalti, kuşluk 1 elma, öğlen sebze yemeği ve 2 dilim ekmek, ikindi meyve+yogurt, aksam et yemegi ve 2 dilim ekmek, gece yatmadan tarcinli süt veya meyve+süt....boyle bir diyetim vardi. Ben hic kilo almamistim bebek almisti.

Bende alıyorum alıyorum bitmeyecek gibi hissediyorum ve her alışveriş sonrasında millet nasıl çocuk yapıyor ne kadar masraflı diyorum. Allah'ım herkese yardım etsin
Bugün beşiğini halledeceğim baya rahatlarım diye düşünüyorum. En azından geçici sğreliğine yoksa alınacak daha bir sürü şey var..
Yarında raporum bitiyor işbaşı yapacağım,hiç işe gidesim yok

hatırlamıyorum ama senden yüksekti takip yaptım ve ikinci yüklemeyi yaptırmıştı bana onda da çıktı sonra takip ve diyetle devam ettim aynen pilav bulgur sadece o da sayılı yani mesela 3 yemek kaşığı günde 3 dilim ekmek gibi bu şekilde kesinlikle tatlı yoktu zaten ben arada kaymaklı dondurmayla telafi ediyodum yaza geldiği için o süreç yani sonuç olarak dikkat edilecek biraz kısacaksın canım.

Ya çok geçmiş olsun ben hiç bilmiyordum sonradan olabileceğini. Maalesef kimse de yok, sezaryen olsa da günü belli olsa diye bekliyor herkes, normal doğumda nasıl kalacağız ne zaman olacagi belli değil demeye başladılar şimdiden ne yapacağım bilemiyorum.

Ust sinir yani ne kadardi? Doktorum sadece ekmek pilav, hakir isi tatliyi birak ve dikkat et dedi. Canin cekse de az ye. Daha once bende hipoglesimi baslangici vardi o zaman öyle dediler bana da ama suan doktorlarin seker icin savundugu sey gunde 2 kez beslenmek. Cok garipsiyorum. Seker olcum aleti aldiniz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…