- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
Sagol canım. Kahvaltida ekmek yiyor muydun ? Ben suan tam bugdaya gectim. Sen yiyor muydun?Bende ilk gebelikte sinirda seker cikmisti diyet yapmistim . Her gun öğün öncesi ve sonrasi cihaz ile ölçüyordum.40. Haftada sezaryen oldum. Kesinlikle 2 öğün degil 6 öğün var. Az ve sık. Sabah kahvalti, kuşluk 1 elma, öğlen sebze yemeği ve 2 dilim ekmek, ikindi meyve+yogurt, aksam et yemegi ve 2 dilim ekmek, gece yatmadan tarcinli süt veya meyve+süt....boyle bir diyetim vardi. Ben hic kilo almamistim bebek almisti.
Tatli benjm büyük handikabim o kadar canim istiyor ki. Diyorum ben hamur isi ve tatliyi tamam severdim ama bu kadar degil ne ara bu kadar düşmüşümhatırlamıyorum ama senden yüksekti takip yaptım ve ikinci yüklemeyi yaptırmıştı bana onda da çıktı sonra takip ve diyetle devam ettim aynen pilav bulgur sadece o da sayılı yani mesela 3 yemek kaşığı günde 3 dilim ekmek gibi bu şekilde kesinlikle tatlı yoktu zaten ben arada kaymaklı dondurmayla telafi ediyodum yaza geldiği için o süreç yani sonuç olarak dikkat edilecek biraz kısacaksın canım.
Bende alet aldim. Olceyim o zaman yuksek cikinca yapilmasi gereken seyler var mi? Pandemiden diyetisyene gitmedim de ben o sebeple benle ayni durumda olanlardan bilgi talep ediyorumBende ilk gebelikte sinirda seker cikmisti diyet yapmistim . Her gun öğün öncesi ve sonrasi cihaz ile ölçüyordum.40. Haftada sezaryen oldum. Kesinlikle 2 öğün degil 6 öğün var. Az ve sık. Sabah kahvalti, kuşluk 1 elma, öğlen sebze yemeği ve 2 dilim ekmek, ikindi meyve+yogurt, aksam et yemegi ve 2 dilim ekmek, gece yatmadan tarcinli süt veya meyve+süt....boyle bir diyetim vardi. Ben hic kilo almamistim bebek almisti.
140 ya da 145'ti diye hatırlıyorum. Ben de diyet listesini tam uyguladım diyemem ama şeker çikolata vs. tamamen bırakmıştım. Ölçüm cihazı almadım. Daha sonraki testlerde normal çıkmıştı değerlerim. Ciddi durumlarda diyet dışında ilaç desteği vs de gerekiyor. Sizin takibe ihtiyacınız olsa doktorunuz söylerdi zaten ama yine de içinizin daha rahat etmesi için ölçüm cihazı edinebilirsiniz. Günde iki öğün beslenme sağlıklı bireylerde kan şekerini düzenliyor diyabet riskini azaltıyor diye okumuştum ben de. Hipoglisemi, diyabet varsa riskli olabilir doktor onayı gerekir diyordu. Sizin doktorunuz tavsiye ettiğine göre sizin durumunuz için bi sakıncası yok demek ki. Baslangicta bir kaç gün vücut yeni düzene alisirken zorlanabiliyormus. Sonrasında daha dinc hissediyorsun diyor iki öğün beslenenler.Ust sinir yani ne kadardi? Doktorum sadece ekmek pilav, hakir isi tatliyi birak ve dikkat et dedi. Canin cekse de az ye. Daha once bende hipoglesimi baslangici vardi o zaman öyle dediler bana da ama suan doktorlarin seker icin savundugu sey gunde 2 kez beslenmek. Cok garipsiyorum. Seker olcum aleti aldiniz mi
Eveg cihazı aldim. Icimde kalacakti cunkj takip etmezsem. Doktorum iki öğün gibi bir sey demedi ben bazı ünlü doktorları dinledim onlar diyordu. Ben dayanamam zaten titreme,terleme falan oluyor acikinca uygulayamacagim yani 2 öğünü ara ogun olmadan günü kapatamam140 ya da 145'ti diye hatırlıyorum. Ben de diyet listesini tam uyguladım diyemem ama şeker çikolata vs. tamamen bırakmıştım. Ölçüm cihazı almadım. Daha sonraki testlerde normal çıkmıştı değerlerim. Ciddi durumlarda diyet dışında ilaç desteği vs de gerekiyor. Sizin takibe ihtiyacınız olsa doktorunuz söylerdi zaten ama yine de içinizin daha rahat etmesi için ölçüm cihazı edinebilirsiniz. Günde iki öğün beslenme sağlıklı bireylerde kan şekerini düzenliyor diyabet riskini azaltıyor diye okumuştum ben de. Hipoglisemi, diyabet varsa riskli olabilir doktor onayı gerekir diyordu. Sizin doktorunuz tavsiye ettiğine göre sizin durumunuz için bi sakıncası yok demek ki. Baslangicta bir kaç gün vücut yeni düzene alisirken zorlanabiliyormus. Sonrasında daha dinc hissediyorsun diyor iki öğün beslenenler.
Ben de yalnız olacağım kendimi değil de 2 yaşındaki kızımı düşünüyorum hastane odasında sefil olmaz hastaneyi inletmez inşallah diyeYa çok geçmiş olsunben hiç bilmiyordum sonradan olabileceğini. Maalesef kimse de yok, sezaryen olsa da günü belli olsa diye bekliyor herkes, normal doğumda nasıl kalacağız ne zaman olacagi belli değil demeye başladılar şimdiden ne yapacağım bilemiyorum.
Bende kızımı yanımda istiyorum 3 yaşındaBen de yalnız olacağım kendimi değil de 2 yaşındaki kızımı düşünüyorum hastane odasında sefil olmaz hastaneyi inletmez inşallah diye
3 yaşında oğlum babanesine gider heralde annem yanımda zaten yakın oturuyoruz Allah sağlık derdi vermezse annem yanımda olacak başkada kimsem yok zatenBen de yalnız olacağım kendimi değil de 2 yaşındaki kızımı düşünüyorum hastane odasında sefil olmaz hastaneyi inletmez inşallah diye
Bence iyi kilosu maşallahBende kızımı yanımda istiyorum 3 yaşındainşallah hayırlısı olur
Bu arada ben denedim gyno Ferro kan hapı alıyordum ya ! Aç karnına alınca ishal ve karin şişkinliği oluyor. Akşam yatarken alıyorum21 hafta için sizce 580 nasıl?
Ben de yalnızdım ikinci doğumumda. Ailelere uzak bir ilde yaşıyorduk. 2 yaşındaki oğlum eşimle birlikte Hastanede bekledi. Bir ara bekleme salonunda koltukta uyuyakalmış kuzum. O sıra doğum gerçekleşince eşimden çantamı istemiş hemşireler. Oğlumu hemşireye emanet edip arabaya çantamı almaya inmiş. Halen içim sızlar onu orada uyurken düşününceBen de yalnız olacağım kendimi değil de 2 yaşındaki kızımı düşünüyorum hastane odasında sefil olmaz hastaneyi inletmez inşallah diye
Allah bir kolaylık verir inşaallah.Ben de yalnızdım ikinci doğumumda. Ailelere uzak bir ilde yaşıyorduk. 2 yaşındaki oğlum eşimle birlikte Hastanede bekledi. Bir ara bekleme salonunda koltukta uyuyakalmış kuzum. O sıra doğum gerçekleşince eşimden çantamı istemiş hemşireler. Oğlumu hemşireye emanet edip arabaya çantamı almaya inmiş. Halen içim sızlar onu orada uyurken düşününceAllah yardımcımız olsun. Şimdiden beni de aldı telaş. Annemler kronik hasta, kayınvalidem o aylarda bir ameliyat geçirecek. Kim bakacak bilemiyorum virüs var diye kimseyle görüşmediğimiz için bırakmakta zor olacak.
Teşekkür ederim gerkeslerin bebeği sağlıkla annislerine kavussu inşallahBence iyi kilosu maşallah
Bende arıyorum ama bulamıyorum mont da lazım önü açık giysem üşürüm yeni alsam boşa masraf olacak ayakkabıda öyleBenim ilk kış gebeliğim. İkisi yaza denk geldiği İçin son aylara Kadar bol beden üstler, hatta eşimin tişörtleri,bi kaç hamile pantolonu, yazlık elbiselerle hamile sezonunu kapatmıştım. Bugün mağazaları gezdiğim istediğim gibi bir şeyşer bulamadım. Sizlerin önerisi var mı acaba triko alt üst takım olarak arıyorum. Trendyol gibi sitelere de baktım ama yok takım bulamıyorum.
Bizimde alerjiniz vardı çok şükür geçti. Yavaş yavaş suyla alıştır canım yoksa çok zorlanırsin iki çocukla .Valla o doktorlar gelsin benim cocuga biraktirsin kolaysadenemedigim yol kalmadı gece maması vs yapiyorum ama yemiyor muhallebi tarzı şeyleri. Bizimki anne sütünden mahrum kaldigi icin mama içiyor bitek normal sute alerjisi var tüketemiyoruz onuda bakalim ne zaman duzene giricez
Sağol canım. Doğum zamanına daha çok var onlar belli olmaz şimdi bide pandemi var hastaneye de kimseyi almazlar eşim.de seni bırakmam diyo bende büyük ihtimalle eşim kalır ama evdeyken annem de gelir çünkü büyük oğlum da 1.5 yasında olucak tek başıma çok zor olur. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun insallah bu pandemi elimizi kolumuzu bağladı.Ya çok geçmiş olsunben hiç bilmiyordum sonradan olabileceğini. Maalesef kimse de yok, sezaryen olsa da günü belli olsa diye bekliyor herkes, normal doğumda nasıl kalacağız ne zaman olacagi belli değil demeye başladılar şimdiden ne yapacağım bilemiyorum.
Ben başörtü kullanıyorum panço tarzı bakacağım kalın olanlardan zaten evdeyim hep binde bir çıkarsam giymek içinBende arıyorum ama bulamıyorum mont da lazım önü açık giysem üşürüm yeni alsam boşa masraf olacak ayakkabıda öyle
Bende başörtülüyümBen başörtü kullanıyorum panço tarzı bakacağım kalın olanlardan zaten evdeyim hep binde bir çıkarsam giymek için
İkisini de kullanmadım gerek yok tabii benceKıxlar bu yan yatış yastkları ve düz kafa yastıklarını konusunda ne düşünüyorsunuz?
İlk çocuklarında kullanan var mı veya alıp kullanacak olan??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?