- 11 Şubat 2020
- 1.075
- 1.018
- 63
Ben hemsireyim serviste bi çok kere sarılıktan dolayı bebek yattı ışık tedavısı veriyorduk . Yatan her anneye eğitim veririz biz ne kadar ışık versekde bebek güzel emmesse yine sarılık olur diye ve yatan bebeği gözetim altında en geç bi saatte bir emmesini sağlarız . Geceden sabaha kadar güzel emen bebegi sabah da kan tahlili ne göre taburcu ederizTek sebep süt de olmayabiliyor kimi çocuklara hastanede ışın verme durumu olabiliyor... Bahsettiğim o derece yoğun sarılık olması.
Evet yaaa hep beyaz ucuk pembe, ucuk mavi.. valla anlamadim sanirim ben siyah alicamYok yok bende vazgeçtim fotoğrafçıdan. Çok istiyordum doğumhane de olsun ertesi günde odada çektirim diye
Eşim çekecekkendisi çok becerikli değildir aslında ama bende pozları tek tek kaydedip, fotoğraf prgramlarıyla da oynarım. En kötü evde bir daha çektiririm.
Lohusa pijamaları çok ince. Hem kanama oluyor hem full iç çamaşırlarını gösteriypr.asla beyaz istemedim o yüzden ama pembe veya mavide de belli oluyor. Bana kalsa siyah alırım. Ama fotoğraflarda saflık ön planda bebeğe de beyaz giydireceğim mecbur siyah giydiremeyeceğime göre
İnşallah ağrımız sızımız az olurda zevkle yapabiliriz
Tamam canım bakacağım çok teşekkür ederimBen ogluma hic kan ilaci vs kullanmadim hep bunu sulandırıp veriyorum meyve suyu olarak yada kaşıkla dogal kan deposu ilaclardan daha iyi yani. Normalde fitalive sitesinden aliyodum iceriginde ekstra seker koruyucu vs yok ama suan ellerinden bitmis ne zaman gelir bilinmez dediler. Bilindik markalarda hep şeker veya koruyucu var Simdi yeni sipariş ettik tavsiye üzerine el emegi yapan yerden aldik instagram hesabı @nilufersgorgun bi incele cnm insallah sifa olur sanada
Geçmiş olsun canım inşallah bekler bebeğin vaktini. İlk oğlumda ben de sancıyla gittiğimde ciğer geliştirici iğne yapalım doğabilir demişlerdi ama sonrasında 40haftayı doldurdu. İnşallah sağlıklı hayırlı vaktinde doğar.Canim adet ağrısı gibi ağrı varsa enfeksiyona benzemiyorsa doktoruna yaz mutlaka ben 2 gündür hastanede yatıyordum dün eve çıktık erken doğum riskim var hatta doğdu doğacak bekliyoruz ilk adet ağrısı kasılma sikayetiyle gittim
Canım hastane çıkış seti dışında ikili takımlar al 4-5tane daha. Çiş kaka sırtına çıkabiliyor yada tam değiştirirken kazalar yaşanıyor kıyafet lazım oluyor. İç zıbın herkes kullanmayabiliyor ama iç zıbın yine 4-5 tane gerekiyor. Kafanın karışması çok normal yakın zamanda iki bebek büyütmeme rağmen ben bile kararsız kalıyorum neyi kaç tane kısa kol mu alacağıma. Yan yatırıp sırtına destek koyman için minik bir yastık olsun mesela. Pamuklu battaniyesi, penye battaniyesi, ben yarım kundak yapıyorum onun için pazen gibi bir kumaştan 3-4 tane kundak örtüsü diktirmişti kayınvalidem her türlü işime yaramıştı. Yumuşak Tülbentten ağız mendilleri. Pamuklu ya da örgü yeleği olsun bi kaç tane. Aslında insan yaşarken eksiği gediği farkediyor. Şimdiden fazla detay almak bazen işine yaramayacak şeyleri almana sebep oluyor. Nevresim takımı iki tane olsa yeter bence. Biberon, emzik kesin kullandırırım diyorsan alırsın. Yoksa ihtiyaç halinde eczanelerden her daim alabilirsin. İnce bir Uyku tulumu 6 ay bedeninde olabilir. Ben genelde büyük alayım seneye de giyer kafasında olduğum için tulumları bile ayağından sarkıyordu çocuklarınMerhabalar, ben
Ben 2 tanr hastane cikisi, kuvet, park yatak ve yatak ici aldim.. daha sanki zilyon tane eksik var gibi ama nasil tamamlayacagimi da bilemiyorumneler alacagimi da bilmiyorum iyice allak bullak oldu kafam
Allah tez şifa versin canım korktuğun gibi olmaz inşallahSağol canım bide dünden beri rahatsızım
Korona olma ihtimalim var
Temaslıyım belirtilerim de var şuan tam anlamıyla gribim eklem ağrılarım çok var ondan dolayı mı bilmiyorum akşam üzeri adet ağrım oldu hafif gidio gelip banyoya baktım gelen giden bişey varmı diye şimdi hafif bel ağrım var sadece ama müthiş giribim dualarınızı beklerim
Valla gercekten oyle.. bide ben bisiler aldim kiyafet anlaminda ama suanda ne aldigimi da hatirlamiorumCanım hastane çıkış seti dışında ikili takımlar al 4-5tane daha. Çiş kaka sırtına çıkabiliyor yada tam değiştirirken kazalar yaşanıyor kıyafet lazım oluyor. İç zıbın herkes kullanmayabiliyor ama iç zıbın yine 4-5 tane gerekiyor. Kafanın karışması çok normal yakın zamanda iki bebek büyütmeme rağmen ben bile kararsız kalıyorum neyi kaç tane kısa kol mu alacağıma. Yan yatırıp sırtına destek koyman için minik bir yastık olsun mesela. Pamuklu battaniyesi, penye battaniyesi, ben yarım kundak yapıyorum onun için pazen gibi bir kumaştan 3-4 tane kundak örtüsü diktirmişti kayınvalidem her türlü işime yaramıştı. Yumuşak Tülbentten ağız mendilleri. Pamuklu ya da örgü yeleği olsun bi kaç tane. Aslında insan yaşarken eksiği gediği farkediyor. Şimdiden fazla detay almak bazen işine yaramayacak şeyleri almana sebep oluyor. Nevresim takımı iki tane olsa yeter bence. Biberon, emzik kesin kullandırırım diyorsan alırsın. Yoksa ihtiyaç halinde eczanelerden her daim alabilirsin. İnce bir Uyku tulumu 6 ay bedeninde olabilir. Ben genelde büyük alayım seneye de giyer kafasında olduğum için tulumları bile ayağından sarkıyordu çocukların
Ya canım benim de karnım aşağıda duruyor. Diğerlerinde böyle değildi. Leğen kemiklerime vuruyor hareket ettikçe. Bi kaç gündür çatı ve bacak ağrım kesildi de rahatladım. Şimdiden bu ağrı normal değil devam ederse gel demişti doktor. Sanki ben de 38 haftayı zor tamamlayacak gibi hissediyorum .Herşeyin başı sakinlik, her sıkıntının esas nedeni stres... Tecrübesiz olunca her duyduğumuz ya da okuduğumuz belirtiyi acaba bendeki de mi o diyorsun, ki tecrübeliler bile bunu yapıyor. Çünkü her hamilelik aynı kişide bile aynı olmuyor...Bana sorsan 12den beri doğurucam gibi geliyor çok aşağıda hissediyorum çünkü. Doktor normal başı aşağıda en rahat pozisyonda bekliyor olması gerektiği yerde dediBak rahatladım sıcak tutunca dedin... Doktorunla konuş... O bizlerden daha iyi biliyordur seni, çünkü takibindesin... Rabbim sağlık versin hepimize...
Ya hayırlısı, çok gergin ve aşağıda. Ama zerre dinlenemiyorum. Ne gece ne de gündüz rahatım. perinatolog erken doğum riskin yok dedi.ben de hep onu düşünüyorum 38de sezeryan olunuo ya daha öncesinde doğum başlarsa ve ben anlamazsam nolacak diyeYa canım benim de karnım aşağıda duruyor. Diğerlerinde böyle değildi. Leğen kemiklerime vuruyor hareket ettikçe. Bi kaç gündür çatı ve bacak ağrım kesildi de rahatladım. Şimdiden bu ağrı normal değil devam ederse gel demişti doktor. Sanki ben de 38 haftayı zor tamamlayacak gibi hissediyorum .
Valla benimkiler yaz bebeğiydi. Sıfır kollu zıbın ve bezle uyudular, ayaklarına bir müslin örtüyordum. O yüzden kış bebeğini ben de yeni tecrübe edicem. Battaniye yorgan örtünce boğulma riski olabiliyormuş yanında bulunmadığımız anlarda yahut gece uyuduğumuzda. Uyku tulumu her ay için bulunuyor. Ben yarım kundak yapacağım için uyku tulumu almayacağımValla gercekten oyle.. bide ben bisiler aldim kiyafet anlaminda ama suanda ne aldigimi da hatirlamiorumen iyisi ben onlara bi bakayim bi yazayim neyden kac tane ona gore alayim eksikleri ciplak kalmasin cocugum sonra biberon suanda dusunmuyorum ama emzik dusunuyorum acikcasi.. uyku tulumu dogdugunda giydiremem diye dusundum 6 ay sonra da yaz olacak diye almayi dusunmemistim acikcasi, uyku tulumunu ne zaman giydirmeye basliyoruz?
Canım kızımdan kalan beşik beyaz olanı, taşınırken boyada hafif çizikler oluştu. hiç yatmadık. Sadece oyun oynarken girdik kullandık. Benimle uyuyor şimdi ona montessori aldık bunu kardeşine kullanıcam bu defa akıllandım, yatırmam yanımaKızlar merhaba beşik alma konusunda şu iki model arasında kaldım siz olsanız hangisini tercih edersiniz, ben ahşap diyorum eşim beyaz olanı
Bırt ne olaki? Büyük abdest mi?Aynen valla o pirt ne fena bişey bekle ki gelsin insanda bi baskı oluyor
Ben bunu aldım daha gelmedi.Kız analarıkizcelerinize tulum aldınız mı güzel bir model arıyorum LCW dan alan var mı
Benim almayı düşündüğüm bi ürün. Baby plusınkini alırım. Ama önce doğum öncesi ayva çekirdeği jeli düşünüyorum. İlkinde bilmiyordum... Krem bile sürmedim öncesinde...denerim işe yaramazsa alırım...Bunlardan kullanan var mı? Çok iyi yorumlar yapılmış ama gerekli oluyor mu gerçekten?
Bende soyle bisi mi alsam diye dusunmustum, hastaneden cikarken de kullanirim, sonra geceleri yatarken de..Valla benimkiler yaz bebeğiydi. Sıfır kollu zıbın ve bezle uyudular, ayaklarına bir müslin örtüyordum. O yüzden kış bebeğini ben de yeni tecrübe edicem. Battaniye yorgan örtünce boğulma riski olabiliyormuş yanında bulunmadığımız anlarda yahut gece uyuduğumuzda. Uyku tulumu her ay için bulunuyor. Ben yarım kundak yapacağım için uyku tulumu almayacağım
2.500 felan iyi fiyatlar ben henüz Ankara’da 5bin TL altında iyi bir doktor fiyatı alamadım.Aynen öyle çamlıca medipol açıldığında çok uygundu kuzenim orda doğum yapmıştı memnundu da ama sonradan fiyatlarını fahiş bi şekilde çok arttırdı. Avicennayı ben hiç düşünmüyodum ama dediğin gibi nuran hanım sevdirdi orayı sonra doğumda da çok hoşuma gitti çok hürmetli davrandılar hemşireler olsun temizlikçiler olsun .
Bende ilk gece yapmıştım ama baya zorlamıştım kendimi insan hiç yapamicam zannediyor strese giriyor. 2.gunun öğleninde cikariyorlardi simdi nasil bilmiyorum inşallah 1 güne cikariz dediğin gibi çocuk da var hiç bırakmak istemiyorum.
Bunlara ben de baktım işe yararsa almak isterim.Bende soyle bisi mi alsam diye dusunmustum, hastaneden cikarken de kullanirim, sonra geceleri yatarken de..
Inşallah canım benim doktorum 32 34 du goremeyiz dedi ilk zmanalr dayanır diyordu ama her geçen gün rahim boyu kisaliyor bakalım Rabbim neylerse güzel eylerGeçmiş olsun canım inşallah bekler bebeğin vaktini. İlk oğlumda ben de sancıyla gittiğimde ciğer geliştirici iğne yapalım doğabilir demişlerdi ama sonrasında 40haftayı doldurdu. İnşallah sağlıklı hayırlı vaktinde doğar.
Ev için Kullanışlı mı bilmiyorum canım. Sanki şapkasız ince pamuklu tulumlar daha kullanışlı gibi geliyor bana. Bunlarda terletme sorunu yaşayabilirsinBende soyle bisi mi alsam diye dusunmustum, hastaneden cikarken de kullanirim, sonra geceleri yatarken de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?