Adıyla sağlıkla yaşasınBu arada isime de karar verdik Kerem Ali koyacağız inşallah.. büyük oğlum Osman Talha. Küçük oğlum da Ömer..
Küçük beğenirsen bana da atpark yatakların boyutları var tatlım ben dde mesela ilk aldığım park yatak büyüktü onu şehir şehir gezdirdim bu aldığımı daha küçük almayı düşünüyorum yine eskisini taşırım gideceğim yere bir yere gideceğimiz yok tabi
Annemle kayinvalidem var onlardan birine bırakırım herhalde eşim ilkinde hepsine geldi bunda da gelmek istiyoreğer eşimi alırsa epidural isterim ama hiç zannetmiyorum almazlar pandemiden dolayı yine genele talim ederim belki hızlı testlerden yapılıyordur canım bilmiyorum ki çünkü test sonucu 1-2 güne anca çıkıyor yöne temas ediyoruz birilerine .
Ben yaptırdım hem kan hem sürüntü yaptı doktor sürüntü daha kesin sonuç veriyor kanda negatif çıktı aynı gün birde sürüntü ye bakalım dedi sonuç ne olacak 26 saat sonra sürüntü sonucu da ne gatif çıktı
Kızlar daha önce doğum yapanlara sormak istiyorum.
Doğumdan çıktıktan sonra 5 kg gidiyor değil mi? Kabaca 3 kg çocuk, plesanta,su ve şişkinlik 2 kg olsa diye düşündüm.
Bir de ne kadar sürede eski kilonuza geri döndünüz?
Allahtan kışın doğum yapıyoruz yaza kadar zayıflarım diyorum. Allah'ım sağlık versin de
6-7 gidiyor ama 1 hafta sonra şişkinlik falan yavaş yavaş gittiği için. 16 kilo almıştım hiç eski kiloma geri dönemedimKızlar daha önce doğum yapanlara sormak istiyorum.
Doğumdan çıktıktan sonra 5 kg gidiyor değil mi? Kabaca 3 kg çocuk, plesanta,su ve şişkinlik 2 kg olsa diye düşündüm.
Bir de ne kadar sürede eski kilonuza geri döndünüz?
Allahtan kışın doğum yapıyoruz yaza kadar zayıflarım diyorum. Allah'ım sağlık versin de
Hiç kitap okumadım. Deneme yanılma benimki çocuğun huyuna göre değişiyor aslında yöntemler idealist anneden pragmatist anneye geçtimKitap falan okudunuz mu bebek bakımıyla ilgili, yoksa kendi kendinize mi öğrendiniz,
Hic korkma canım bebegin napman gerektiğini sana öğretiyor zaten yanında da alabiliyosan muhakkak yardim al ilk başlar zorlanabilirsin ama alıştıkça zaten herşeyini kendin yapmak isticeksin. İnan onlar kendine baktırıyorlar bende korkuyodum yapamazsam diye ama çok şükür 40 ı çıktıktan sonra hep tek baktımBenim ilk bebeğim çok korkuyorum nasıl bakcam, ya sürekli ağlarsa hiç uyutmazsa diye çok endişeliyim o yuzden hamilelik hiç bitmesin istiyorum ama vucudum çok yoruldu
40 mıHic korkma canım bebegin napman gerektiğini sana öğretiyor zaten yanında da alabiliyosan muhakkak yardim al ilk başlar zorlanabilirsin ama alıştıkça zaten herşeyini kendin yapmak isticeksin. İnan onlar kendine baktırıyorlar bende korkuyodum yapamazsam diye ama çok şükür 40 ı çıktıktan sonra hep tek baktım
Dikkat et aman dediğin gibi boyu haftanla uyumlu olsa da baş çevresi ve kilosu fazla olduğundan doktor seni dahiliyeye yönlendirmiş. Yediklerine de dikkat ettiğini söylüyorsun ama anlaşılan sadece diyetle olmuyorŞekerim sınırda maalesefayrıntılı da benim de bebeğimin karnı büyüktü ama bu sefer başı vücudu da irileşmiş.. Sadece boyu haftasına göre uyumlu görünüyor bakalım.. Bebeğin ismini koymadık henüz sanırım isimsiz dünyaya gelecek
Benim şekerim oldukça yüksek çıktı dahiliyeye sevk etti o gün gittim dahiliye doktoru son 3 aylık şeker düzeyini anlamak için bir kan testi istedi yaptırdım son 3 aylık değerim normal çıktı ilaç gerek görmedi diyet verdi 15 gün oldu diyete uyuyorum öyle bildiğin sıkı bir diyetteyim bazen kacamaklarim oluyor ama bir kaşık bir lokma falan çok burnuma kokarsa oda. Şekeri önemsiyorum ilk zamanlar çok zorlandim sonra sonra alışıyor insan. İki gündür tatlı krizimle basetmekte zorlanıyorum tahin pekmez attım bir tatlı kaşığı ağzına öyle öyle ilerliyoruz. Değer yüksekse dahiliyeye görünmekte fayda varDikkat et aman dediğin gibi boyu haftanla uyumlu olsa da baş çevresi ve kilosu fazla olduğundan doktor seni dahiliyeye yönlendirmiş. Yediklerine de dikkat ettiğini söylüyorsun ama anlaşılan sadece diyetle olmuyorİlaçla düzenlemek isteyebilirler. sakın ihmal etme dahiliyeye gitmeyi ben pazartesi hemen kapısında olurdum.
Bizim bırdada özel hastane öyle randevu alıyorsun en erken bi saat sonra giriyorsun bnde oyuzden üniversite hastanesi ne gidiyorum özeli bıraktımKızlar özel hastaneye giden var mı acababen randevu almama rağmen beni 1 buçuk saat sonra içeri aldılar içeri girdikten sonra da doktorum telefonla hastalarıyla konuşuyordu telefonu susmuyordu ama açmamazlık yapmıyordu. içerde hastası varken sürekli telefonla meşguldü içeride de bekletti yani.. Sizin de doktorunuz böyle mi acaba doktorum iyi yani tedavi sırasında ilgileniyor ama telefonundan da uzak olmuyor bişi sorduğum zaman da geç cevap veriyor..
Şöyle canım ilk zamanlar uyku düzeni bozulduğu için yanında birinin olması iyi oluyor emzirirken seni kolluyor yada gündüz bebeğe bakılıyor sen uyuyorsun. Ev işi, yemeğe yardim ediliyor . Bebeği ben tek başıma yıkayamazdım annemle yıkadım sonradan ona da alıştım. Bu 30-40 gün-de yeni düzene alışmakla geçiliyor tek başına da olursun ama zorlanirsin. Yardim alacağımız birileri varsa almak lazım kendimizi çok hirpalamamak lazım.40 mıben de bugün eşimle konuşuyordum doğum sonrası ne yapalım falan diye. O annenlere git, akşamları ben evde kalayım diyor
Kız kardeşlerimin hepsinin bebeği var ikisi zaten şehirdışında ama onlar evlenirken doğum yaptıklarında tabi ki ben bir şekilde yanlarındaydım. Ben evlenirken kimse yoktu en sona kalınca dona kalınıyormuş
bu sefer de onlardan bir yardım gelebileceğini sanmıyorum.
Hayır 2 küçük kardeş ve 2-3 yeğenin doğum büyüme vs şahitliğim var tecrübeli sayılırım herhalde. Baş edemez miyiz tek başımıza? Annem de olsa yardım istemekten hiç hoşlanmıyorum, zaten eskisi gibi değil bir de yeri geldiğinde biz tek başımıza yaptık diyorlar falan off...gerçi onun kocası doktormuş yapar tabi tek başına
Çok güzel olmuş eline sağlık güle güle kullanınMerhaba kızlar ben de hazırlıkları bitirdim gibi kapı süsümü kendim yaptım sizlere de göstermek istedim
5 dk bile geç girsem cıngar çıkarırım, doktor viziti hariç... Geç gelen hastası yüzünden beklemem yani. sırf bu yüzden ilk randevuyu alıyorum...Ben kimseyi beklemek zorunda değilim, hele de covid zamanı hastanede bekletilmek bilemedim. O ne terbiyesizlik, seans sırasında telefonuna bakan doktoru da ilk kez duydum.Kızlar özel hastaneye giden var mı acababen randevu almama rağmen beni 1 buçuk saat sonra içeri aldılar içeri girdikten sonra da doktorum telefonla hastalarıyla konuşuyordu telefonu susmuyordu ama açmamazlık yapmıyordu. içerde hastası varken sürekli telefonla meşguldü içeride de bekletti yani.. Sizin de doktorunuz böyle mi acaba doktorum iyi yani tedavi sırasında ilgileniyor ama telefonundan da uzak olmuyor bişi sorduğum zaman da geç cevap veriyor..
Kimsesizsen edersin napacaksın, Rabbim yardım ediyor. Hem doğumuna hem de bakımına:) Şu an senden ilgi bekleyen bi çocuk yok, önceden yemeklerini yap, dolaba at... Olmasa da dert değil. Süt yapan şey kimyon, bulgur pilavı, bol yeşillik dereotu bilhassa ve Su...40 mıben de bugün eşimle konuşuyordum doğum sonrası ne yapalım falan diye. O annenlere git, akşamları ben evde kalayım diyor
Kız kardeşlerimin hepsinin bebeği var ikisi zaten şehirdışında ama onlar evlenirken doğum yaptıklarında tabi ki ben bir şekilde yanlarındaydım. Ben evlenirken kimse yoktu en sona kalınca dona kalınıyormuş
bu sefer de onlardan bir yardım gelebileceğini sanmıyorum.
Hayır 2 küçük kardeş ve 2-3 yeğenin doğum büyüme vs şahitliğim var tecrübeli sayılırım herhalde. Baş edemez miyiz tek başımıza? Annem de olsa yardım istemekten hiç hoşlanmıyorum, zaten eskisi gibi değil bir de yeri geldiğinde biz tek başımıza yaptık diyorlar falan off...gerçi onun kocası doktormuş yapar tabi tek başına
Orası öyle canım eğer kimsen yoksa mecbur herşeyi yapıyorsun rabbim kolaylık sağlıyor ama bence de yardim edecek biri varsa yardim alınmalı öbür türlü insan çok yıpranıyor. Benim ilkinde annem 10 gün kaldı sonra 40 ina kadar ara ara gidip geldi o arada düzen kuruldu sonrasını ben rahat hallettim. Tek de olsam yapardım ama zorlanırdım. Böyle imkan varsa canının kıymetini bilmek lazım bu çocukta hepsini sömürücem vallaKimsesizsen edersin napacaksın, Rabbim yardım ediyor. Hem doğumuna hem de bakımına:) Şu an senden ilgi bekleyen bi çocuk yok, önceden yemeklerini yap, dolaba at... Olmasa da dert değil. Süt yapan şey kimyon, bulgur pilavı, bol yeşillik dereotu bilhassa ve Su...Şimdiden stresini yaşama... Hiç bir bebeği hele de anası varken bakımsız koymaz Rabbim bi bakmışsın tecrübem yok derken neler neler yapmışsın...
Bilmiyorum 6 yıl yalnız yaşadım belki o zamandan alışığım Herşeyi bi başına yapmaya... anne babadan hep uzaktım. Allah onlara afiyet sağlık versin kapı dibimde de otursa yardım beklemezdim yaşları itibariyle... Eş kendi hizmetini yapacak mecbur o dönem. Çocukla uyur kalkarsın nolacak ben öyle yaptım ilkinde. Kayınvalide yok görümce yok. Annem rahatsız... Evet gaz sancısı varken ağladım arabayla turladık ama off demedim... Anam olsa bacım olsa demedim... Cidden her daraldığımda kimsesiz hatta engelli olup anne olan kişileri düşündüm... Büyüdükçe zorlaşıyor çalışan anneye her şey, kovid kötü bişey evet ama bana sunulan imkanlara hamd ediyorum 2 yaşındaki kızımın başındayım dedim en ihtiyaç duyduğu dönemde...Orası öyle canım eğer kimsen yoksa mecbur herşeyi yapıyorsun rabbim kolaylık sağlıyor ama bence de yardim edecek biri varsa yardim alınmalı öbür türlü insan çok yıpranıyor. Benim ilkinde annem 10 gün kaldı sonra 40 ina kadar ara ara gidip geldi o arada düzen kuruldu sonrasını ben rahat hallettim. Tek de olsam yapardım ama zorlanırdım. Böyle imkan varsa canının kıymetini bilmek lazım bu çocukta hepsini sömürücem valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?