2021 Şubat Anneleri

Aynen ben de dun çok yorulmuştum gece hep bacağım ve dizim ağrıdı. Uyandım ağrısına ilaç da içemiyoruz. Biz beşiği kurmadık daha, şifonyer almıştım o geldi kuruldu kokusu çıksın diye havalanıyor. Haftaya hava iyi olursa giysi ve nevresimleri yıkayıp kurutup yerleştirmeyi düşünüyorum. Yavaş yavaş çanta da hazırlamak lazım. Hepsini bir yere koydum ama daha eksikler var. Bir de aklıma gelmişken soyleyim. Hastaneye yiyecek de götürün. Bana kahvaltı için petibör bisküvi ile çay vermişlerdi. Ne alakaysa...Kendim mis gibi evimden götürürüm daha iyi. Ceviz, incir, kuru kayısı fln bir poşet yapicam ben.

çoğu gitti azı kaldı canım hayırlısıyla doğururuz inşallah
Ben geçenlerde kovid geçirdim ne kadar dikkat etsem de geldi buldu ağır bi grip gibiydi ama zordu inşallah yavrumu etkilememiştir
Inşallah canım, diğer topiklerde okudum hamileler hiç bir yere çıkmıyor ama ya eşinden ya da annesinden bulaşanlar olmuş. Bebeği etkilememiştir içini ferah tut. Ama işte ilaç kullanamadığın için Allah korusun ilerlemesi durumunda sıkıntı hamileler için. Plasentaya geçmiyor deniliyor.

Için nasıl rahat edecekse öyle yap tabiki canım bende ilk 40 günden sonra annem gidince çok alınmıştım beni bırakıp gitti diye annemin yaşı genç hani yaşlı olsa bende beklenti içinde olmazdım . Eşim de benimde extra yardim istemicez kimseden diye karar almıştık ama şimdi bakıyorum gereksiz alınganlık yapmışım çok yıprandım o sürede uykusuzluk, kendime vakit ayiramama , eşimle vakit geçiremedik çoğu zaman. O yüzden bu çocukta sonuna kadar şartlarımı zorlucam yardim isticem istedikleri kadar şikayet etsinler canımdan kıymetli değil kız kardeşim de var annem de var yardim etsinler Bugün bana yarın onlara

2 ay önce bi grip yaşadık ondan sonra böyle düzen bozuldu şimdi düzeltmeye uğraşıyorum ama benimde sinirler laçka oldu uykusuzluktan .
Evet bilirim o halleri. Sen kendin nasıl rahat ediyorsan öyle yap. Benim esim öyle hasta olduğunda çocukla yatardı ben uyuyayım diye. Çünkü benim isim çok sorumluluk ve dikkat gerektiren bir iş uykusuzluk yaşamam sorun oluyordu. Sen de bazen eşine paslasan miniği, kendine dikkat et cnm

Benim annem de pek gelmek istemiyordu, halbuki ben lohusa depresyonuna girmiştim sütüm az geliyor zannediyordum bir şeye kafayı takıyor üzülüyordum hep. Destek ve moral çok önemli. Bu günler bir daha gelmiyor zaten

Eşim de hastaydı canım onlar bir yattı ama arada bende bakıyodum onlara içim rahat etmiyordu. Sağ olsun çocuğun sorumluluğunu alıyor banada yardim ediyor ama yine de insan yoruluyor az kaldi inşallah.
Benim annem de pek gelmek istemiyordu, halbuki ben lohusa depresyonuna girmiştim sütüm az geliyor zannediyordum bir şeye kafayı takıyor üzülüyordum hep. Destek ve moral çok önemli. Bu günler bir daha gelmiyor zaten
Öyle tabiki bu dönemde karışan da çok oluyor kulakları tıkamak lazım böyle zamanlarda annem de çok şey söylüyordu ben yine kendi bildiğimi yapıyodum. Işime geleni alıyordum gelmeyeni duymuyodum biraz kendimizi de düşünmemiz lazım ilerleyen zamanlarda acısı çıkar.

Aç karnına ben de içemiyorum acayip mide bulantısı yapıyor.. Ben kahvaltıdan sonra içiyorum mide bulantısı olmuyor öyle canım.. Ama öyle de ne kadar faydası var bilmiyorum

Galiba bende öyle içicem bundan sonra düzenli içmeye başlamam lazım artık

İnşallah şifa olur canım banada eczacı kız kahvaltıdan 2 saat önce iç dedi
Ama bu pek mümkün olmuyor bende yemeklerden bi süre sonra içeyim en iyisi

Evet aslında en güzeli banyo yaptırırken de masaj yapılabilir valla tanıdık birinden alıyor eşim zeytinyağını ama ne kadar saftır bilmiyorum tabi

İnşallah ben atlatmışımdır
Karantina sürecim ve belirtilerim geçti çok şükür inşallah bebeğim de iyidir

Kızlar bi dişimin kenarı kırılmıştı hamile kalmdan önce
Ve farketmedim çürüdüğünü yoksa öncesinde doktora giderdim mutlaka
Özellikle geceleri dişim çok ağrıyor ağrı kesici de fayda etmiyor malesef
Daha önce diş ağrısı çekmemiştim böyle gebelikte diş ağrısı yaşayan varmı

Var canım en başından beri nerdeyse çekiyorum kanal tedavili dişim bayadır ağrı yapıp lenf bezimi bile şişiriyor 2 kere doktora gittim ikisi de çekmeye yanaşmadı doğuma kadar dayanabildigin kadar dayan dedi bu ara yine ağrısı tuttu ama sarfetmeye çalışıyorum doğum olsun ilk iş o dışımı çektirmek olucak. Sanada çok geçmiş olsun dişci tanıdığın varsa istersen arayıp sor ona göre hareket et diş ağrısı da zordur tedavi olabiliyorsan olursun ama ortalık da covidden çok fena.

Ya eşim iki gündür abimin kızı kovidi geçirdiğinden söyle alalım ankaradan gelsin diyor, çocukla ilgilenir biz hastaneyken falan diyor, zırt pırt hastaneye gidicez artık napacaz diyorçocukla gider arabada beklersiniz dedim ya ben kendi gölgemden bile rahatsız oluyorum evimde... Vaktiyle Yakın arkadaşımın annesi yanındaydı bebek görmeye gittiğimde kızının yanında bana " bu anne mi, küçük abla" falan demişti arkadaşım için, emziremiyordu kız diye sırf... Yani bazen annelerin bu bilmişlikleri de iyi olmuyor. Anam bana öyle dese aboww sonra o arkadaşım ben yalnız olduğumdan en güzeli seninki karışanın edenin yok demişti çocuğunu sahipleniyorlar seni adam yerine koymuyorlar demişti... Hakkınızda Hayırlısı vesselam

Kızlar doğum korkum gittikçe artıyor benim
Üstüne koronadan kafayı yicem. Doğumda corona kaparsam ,yok çocuğu hemşire çocuk dr o bu elleyecek, odaya gelir gelmez kıyafetini değiştirim, yok ben emzirmeden önce ameliyatlı halimle nasıl elimi sürekli yıkayacağım,... Gibi şeyler düşünüp kafayı yiyorum
Bugn amcamı kaybettik, yengem, kuzenim hastane de yatıyorlar. diğer kuzenm tek başına defnetti. Gidemiyoruz böyle elimiz kolumuz bağlı. Artık morgları,yoğun bakımları, mezarlıkları canlı yayınla göstermeleri gerekiyor. Bu insanların anlayacaklrı yok.

Ben de korkuyorum sezeryandan, ameliyat sonuçta. Ama herkes oluyor korkmaya gerek yok diyorum sonra. Ne kadar sonra uyuşukluk geçiyor acaba? Bir kaç saat sonra mi?
Bende baslarda cok korkanlardandim.iyiki yaptirmisim diyenlerdenim.korkulacak hicbirsey yok.uyusukluk ameliyattan 4 -8 saat sonra geciyor.

Covid olduğum dönemde çok fazla bacak arası ağrım vardı bacaklarım birleştiğinde bile ağrı çekiyordum. Süreç bitip de doktora muayene olduğumda bebek başını aşağıya dönmüş demişti. Tabi o hastalık dönemindeyken şiddetli hapşurmalarım vardı ve tam olarak o bahsettiğin ağrılar oluyordu kısa süreli.
Şimdi bebiş pozisyon değiştirdi sanırım eskisi gibi hissetmiyorum.

Vesvese yapma sakin ol inşallah hepimiz Allahın izniyle sağlıcakla atlatıcaz bu süreci... Başın sağolsun Rabbim hastalarınıza şifa versin inşallah.

Öncelikle başınız sağolsun ve Rabbim hastanedekilere şifa versin. Bunları ekstradan yaşayınca etkilenmen çok doğal ama ya bize de olursa diye kendini harap etme daha doğumlarımıza kaç hafta var baksana :)
Mesela o zamana kadar tüm sağlık personeli zaten aşı olmuş olacak ve böylelikle sana ve evladına taşımayacak bile
Hadi at o düşünceleri kafandan yaşadığın stres hormonları bebeğine geçmeden

Ya aslında benim annem öyle değildir tam bir yengeç anası çok merhametli büyük ablam ilk doğum yaptığında ablamı uyutayım diye kendi uykusuz kalıyordu ki annemin de o zamanlar daha 3 yaşında çocuğu vardı. İşte aslında esas olay bu hala onun çocukları var bakıma muhtaç
sonra eşinle iyi veya kötü birşey yaşamak istesen anne baban da olsa rahatça yaşayamazsın ayy ne biliim naz yapmak istesem bile bi utanırım yani.
E bize gel desem o rahat edemez, babam ne işin var bize burada kim bakacak der o da ona dert olur kimsenin düzeni 3 günlük de olsa bozulmasın.
Zaten uzak değiller herkesin arabası var 10 dklık yol diyorum.
Hastanede yatmam gerekirse de oradaki hemşireler bunun için varlar.

Vesvese yapma sakin ol inşallah hepimiz Allahın izniyle sağlıcakla atlatıcaz bu süreci... Başın sağolsun Rabbim hastalarınıza şifa versin inşallah.

Allah razı olsun kızlar tüm hastalara Allah'ım şifa versin bizlere de yardım etsin.
Zaten korona benim psikolojimi mahvetmiş de üstüne işyeri ile yaşadığım sıkıntılar şimdi vakalar iyice arttı çok yanlış zamanda çocuk yaptık. Onunda günahına girdim dye üzülüyorum

Seni anlıyorum bebeğini koruma içgüdüsünden dolayı böyle paniksin ama kaderinde ne varsa onu yaşayacaksın eğer kaderinde virüse yakalanmak varsa ne yaparsan yap yakaşanırsın sen tedbirini al gerisini Allah'a bırak inanman yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…