- 17 Şubat 2019
- 1.897
- 2.474
- 133
- 32
Yalnız değilsin canım bende aynıyım bebeğe alırsam oğluma da alıyorum epidural olsam mi diye aklimdan geçiyor sonra oğlumda olmadım bunda da olmiyim diyorum hep bi kıyaslama oluyor , içim acıyor bunlarda daha bebek ilgi istiyorlar artık oynamak için yere bile oturamıyorum oturunca kalkamıyorumBende valla yetemiyorum diye üzülüyorum da çoğu zamansanki bebekligini elinden almis gibi hissediyorum. Bebege 1 tane hastahane çıkışı dışında hic bisey almadim elim gitmiyor nedense bisey alcak olsam hemen oglumada bakıyorum sanki bebege alinca ogluma haksizlik olucak gibi hissediyorum nedense bu kafaya nasil girdim bende bilmiyorum
Ben de aynı durumdayım annem vefat etti çok istiyordu doğumda yanımda olmayı nasip olmadı kaynanam illa gelcen diyor ama onun da kendine hayrı yok zorla yaptırıyorum iş eşim de laf söyletmiyor o da evde olcak elimde olsa normal doğurup ayağa kalkmak bı an önce..başkasının yaptığı yemeği de zor yiyorum kızım da öyle annem olsaydı ah ahZaten bebeğe bakmak zor değil günlük rutinin dışına çıkmak zor. Yemeği hazır edememek, evi temizleyip toplayamamak geriyor insanı. Yemeğin önüne gelse, evi temizleyen olsa bebekle birlikte uyuyup dinlensek hiç bir sorun kalmayacak.
bizler şansızız anneleri yaşlı ya da hayatta olmayanlar. Benim annem yaşlı kendi yemeğini zor yapıyor. Sulu yemeğimi kapıma gönderse başka ne isterdim. iki küçük çocuğum var şimdiden tek derdim onları nasıl besleyeceğim
Herkes anlatmış bnde anlatayım bari 7 yıl sonra 2 kürtaj üzüntüsünden sonra tedavi ile geldi miniğim..her gün iğne vurunuyorum kıymetli kızım koronadan iki ay ara verdim baktım biteceği yok devam dedim bı dahaBen de çocuk istiyorduk ama adet düzensizliğim vardı 3 ay adet olmamıştım neden olmuyorum diye doktora gittim 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim endoskopi olmuştum bir sürü ilaç içmiştim ock şaşırmıştık
Bu adamlar niye böyle ya hiç annelerine, ailelerine laf soylemiceksin ama onlar senin ailene kızınca istediğini söyler. Biraz önce bende kavga ettim yarın çocuğu almak istediler kimlerle görüşmüşler diye sor dedimsen seninkiler kimlerle görüşüyor biliyo musun diyor biliyorum annem temizliğe gelicekti komşusuyla görüştü diye gelme dedim daha napiyim dedim. Amacım riskli bir durum olmasın ama konuya başka acıdan bakıyorlar. En iyisi susup naparsa yapsınlar da onuda yapamıyorum.Ben de aynı durumdayım annem vefat etti çok istiyordu doğumda yanımda olmayı nasip olmadı kaynanam illa gelcen diyor ama onun da kendine hayrı yok zorla yaptırıyorum iş eşim de laf söyletmiyor o da evde olcak elimde olsa normal doğurup ayağa kalkmak bı an önce..başkasının yaptığı yemeği de zor yiyorum kızım da öyle annem olsaydı ah ah
Benimki az daha büyük ben de o kafadayım. Kıyamıyorsun, kucağıma alamadığımda üzülüyorum... Oyun oynamak istiyor zıplamak hoplamak... Yok pil bitmiş annedeBende valla yetemiyorum diye üzülüyorum da çoğu zamansanki bebekligini elinden almis gibi hissediyorum. Bebege 1 tane hastahane çıkışı dışında hic bisey almadim elim gitmiyor nedense bisey alcak olsam hemen oglumada bakıyorum sanki bebege alinca ogluma haksizlik olucak gibi hissediyorum nedense bu kafaya nasil girdim bende bilmiyorum
Aynen öyle laftan anlamıyorlar sanki bı tek ana baba onlarda var Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin tek duam buBu adamlar niye böyle ya hiç annelerine, ailelerine laf soylemiceksin ama onlar senin ailene kızınca istediğini söyler. Biraz önce bende kavga ettim yarın çocuğu almak istediler kimlerle görüşmüşler diye sor dedimsen seninkiler kimlerle görüşüyor biliyo musun diyor biliyorum annem temizliğe gelicekti komşusuyla görüştü diye gelme dedim daha napiyim dedim. Amacım riskli bir durum olmasın ama konuya başka acıdan bakıyorlar. En iyisi susup naparsa yapsınlar da onuda yapamıyorum.
Benim annem de göbek fıtığı ameliyatı olması lazım olma diyoruz doğumdan önce olmam lazım diyor çok korkuyoruz ve kararsızız ya haftaya olacak ya da doğumdan sonraya kalacakEn korktuğum şey kronik hasta yaşlıların virüs kapmasırabbim sağlıkla atlatmalarını nasip etsin. Çok çok üzücü gerçekten. Benim babam geçtiğimiz günlerde mecburi iki kez kalp ameliyatı oldu. Şimdi 14 gün geçsin de virüs kapmamış olsun diye dua ediyoruz. Şimdi de annem ağrıdan duramayıp iki dişini çektirdi çok endişeli kaptıysam diye. Rabbim korusun sevdiklerimizi, bi an evvel kurtulsun evren inşallah.
AaaammmiiiiinnnnnAynen öyle laftan anlamıyorlar sanki bı tek ana baba onlarda var Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin tek duam bu
Yaa dua etmenize çok sevindim Allah razı olsun ❤ yazarım inşallahGruba girdikçe yazdın mı diye bakıyorum. Aklıma geldikçe de dua ediyorum. İnşallah yarın doktorundan güzel şeyler duyarak bize haber verirsin
Var canım en başından beri nerdeyse çekiyorum kanal tedavili dişim bayadır ağrı yapıp lenf bezimi bile şişiriyor 2 kere doktora gittim ikisi de çekmeye yanaşmadı doğuma kadar dayanabildigin kadar dayan dedi bu ara yine ağrısı tuttu ama sarfetmeye çalışıyorum doğum olsun ilk iş o dışımı çektirmek olucak. Sanada çok geçmiş olsun dişci tanıdığın varsa istersen arayıp sor ona göre hareket et diş ağrısı da zordur tedavi olabiliyorsan olursun ama ortalık da covidden çok fena.
çok geçmiş olsun uyuşturucu iğne olmuş muydunuz peki ?Ben onceki gebeligimde 4 dis cekimi 4 kaplama yaptirdim.ve bu 4 disi ayni gun cektirdim.kadın dogum doktorumdan tedavi edilebilir raporu alip öyle dis hekimine gittim.gebrligin 6.ayinda yaptirmistim.
AYNI ŞEkişde kırık diş ve çürüme doktorum yaptırabilirsin dedi ama ben bu süreçte gitmeye korktum ne karanfil ne ağrı kesici fayda ediyor
Kızlar dua edindün eşim anneannem ve dedemi teste götürdü onlar da pozitif çıktılar. Biz yapma etme şu dönem geçsin derken anneannem ağrıları yüzünden ameliyat olacağım diye hastane hastane dolaştı. Sonunda da kapmışlar. Şimdi onlara yemek hazırlıyorum. Ama stresten midir nedir off çarpıntım var. Biri 77 öbürü 83 yaşında.
Zeytinyağının bir asitlik derecesi var. Bebeğe uygun olmayabilir. Doktora danışmak lazım.
Bana doktorum yok iç dedi en başındn beri tok içiyorum. Kan değerlerimde sıkıntı yok çok şükür
Başınız sağ olsun. Endişelenmemek elde değil ama kendimizce gerekli önlemleri alıp gerisini Allaha bırakacağız mecbur
Çok geçmiş olsun umarım kısa sürede atlatırlar. Mümkün olduğunca evden çıkmamak lazım yaşlıları çıkartmamak lazım ama yaşlılar da anlamıyorlar hemen alınıyorlar gönül koyuyorlar. Dengeyi sağlamak cidden çok zor. Ben kimseyle görüşmüyorum uzun süredir. Evden çalıştığım işin de sürekli evdeyim ama bir yandan görüşmek istiyorum sonuçta sosyalleşme ihtiyacımız da var evde olumca psikolojisi bozuluyo insanın bunalıyo. İnşallah şu virüs belası biter de rahat nefes alırız
Kizlar midem çok şişiyor azıcık şeyler yiyorum
Peki sorununuz geçtimi acaba bende de aynı problem vardaAç karnına içiyordum kabızlık yaptığı için tok karnına iç dedi doktor. Ben yatmadan hemen önce içiyorum.
Günaydın kızlar.Benim dogumumda babam gitmiş pide yaptırmış getirmiş benim doğum odasının yanında küçücük bir misafir odası vardı orada eşimin ailesiyle beraber yemişler. Doktor bebeği kontrole geldiğinde bunlara bir kızdı. Ayy gülmekten dikiş yerlerim acımıştı. Yahu açlıktan öldünüz mü gidin evinizde yiyin. Ben yeni ameliyat olmuşum zaten yiyemiyorum...Sonradan annem çorba, kayısı hoşafı falan getirmişti bana. Hastane yemekleri korkunç çünkü
Bana 6-7 saat sonra çay bisküvi vermişlerdi.Günaydın kızlar.
Bildiğim kadarıyla sezeryana aç giriliyor. Peki çıktıktan ne kadar süre sonra yemek yiyiliyor?
Sadece bisküvi,çorba fln verilmiyor değil mi?
Ben sabah 10 da sezaryen olmustum. Akşamına yemek yemistim sanırım o da çorba. Ilk gün sıvı şeyler yiyip iciyorsun. Ertesi sabah da kahvaltıya bisküvi vermişlerdi. Öğlen ve akşam yemeği normal yemek olarak yemiştim ama. Ilk günü on akşamına yürümeye başlamıştım tuvalete çıkmıştım, tuvalete çıkmak ve gaz çıkarmak önemli çünkü ameliyattan sonra sistemin yolunda olduğunu gösteriyor. Neticede kesikli bir ameliyat sezaryenGünaydın kızlar.
Bildiğim kadarıyla sezeryana aç giriliyor. Peki çıktıktan ne kadar süre sonra yemek yiyiliyor?
Sadece bisküvi,çorba fln verilmiyor değil mi?
Gonulmeyvesi evet uyusturucu igne yapildi cok sukur hicbir yan etkisi olmadi suan kizim 8 yasında cok sukur sagligi yerinde...korkmana gerek yok ama yinede doktorunla konus..ben doktorumla konusup oyle karar almistim bana sadece ilk 3 ay izin vermiyoruz demisti..yinede sabrederim diyorsan karanfil yagiyla gargara yap faydasi olur
Buradaki arkadaşlarımın da tavsiyesiyle sabah aç karnına kayısı yeyip ılık su içiyorum. Beslenmem o gün hiç sulu besin değilse, bir gün kayısı yemeyi unutursam ya da yeterli gelmediyse hemen kabızlık oluyor. Gece içmekte kabızlığı engellemiyor ben de.Peki sorununuz geçtimi acaba bende de aynı problem varda
Sebep ne olursa olsun ayrı yerlerde kalmayın canım. Sünnet konusu da aynen dediğin gibi. Yenidoğan sünnetini bazı uzmanlar tavsiye etmese de ben çok memnun kaldım çabuk iyileşti. Umarım ileri de oğluma bir problem çıkarmaz.Aslında eşiminki işten kaçma değil tamemen katıksız tecrübesizliktentamamen anneme bırakma şekilde değil de akşamları annemlerde rahat edemeyeceğinden kendi evinde uyumak istemesi gece yatmaya gelme şeklinde. Ama aynı şey bende de var ne bileyim duşa girmesi vs.
Çok da yardımcıdır. Hatta şimdi iş değiştiriyor. Sebebi de yeni işinde en az 2 gün evden çalışabilecek ki bebeğimize dönüşümlü bakabilelim ben çalışamaya dönünce.
Bebeğim hemen emerse zaten sıkıntı olmaz en büyük sorun bu. o da olmazsa şırınga kaşık Allah ne verdiyse :) kolik problemi de ilk ay olmuyor sonradan başlıyor. Ooo oldu da bitti maşallah o günlerde sünnet de aradan çıkarsa yaşadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?