2021 Şubat Anneleri

Aç karnına içiyordum kabızlık yaptığı için tok karnına iç dedi doktor. Ben yatmadan hemen önce içiyorum.

Anlık bi ağrı bana da oluyor bıçak saplanır gibi. Biraz acıyıp geçiyor sonra.

Yiyecek götürmek çok iyi fikir be güzel düşündünüz vallahi. Geç saate doğum yapınca acıkıyor insan her an yemek vermiyorlar. Ben eşimden çorba getirmesini istemiştim onu da acılı alıp gelmişti

Aynıyız inan ki. Ben de evde başka birinin varlığından pek hoşlanmıyorum. Kendi annem dahi kalsa düzenim bozuluyor. Kalan kişinin istekleri ve alışkanlıklarıyla bizim isteklerimiz uyuşmuyor. En basiti bi yemeği bile pişirilme şeklinden eşim de ben de rahatsız oluruz alıştığımız dışında olduğunda. O yüzden kimseyi istemiyorum eşime kayınvalidemi getirmemesi için pandemiyi öne sürdüm ama işe yaramadı. Annemgil kimseyle görüşmüyor dikkat ediyorlar felan demeye başladı. Tek umudum vardı o da söndü

Gerçekten öyle. Kendim olsam bi şekilde vakit geçer ama çocuklara çok üzülüyorum. Sırf gün içinde hep evdeler çok sıkılmasınlar diye sabah ses yapmıyorum bari çok uyuyup günü kısaltsınlar diye keşke Bahçeli evimiz olsaydı.

En korktuğum şey kronik hasta yaşlıların virüs kapması rabbim sağlıkla atlatmalarını nasip etsin. Çok çok üzücü gerçekten. Benim babam geçtiğimiz günlerde mecburi iki kez kalp ameliyatı oldu. Şimdi 14 gün geçsin de virüs kapmamış olsun diye dua ediyoruz. Şimdi de annem ağrıdan duramayıp iki dişini çektirdi çok endişeli kaptıysam diye. Rabbim korusun sevdiklerimizi, bi an evvel kurtulsun evren inşallah.

Sezaryen soruma verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlarım Hepsini okudum. Ama tek tek cevap yazarsam bu gece son sayfalarda hep beni göreceksiniz

azıcık aşım ağrısız başım benimki Allahtan çöpsüz üzüm Bi ihtimal yeğenimi alıcaz işte o da çocuk için. Ama istemiyorum o da çocuk bana göre ben ona da hizmet ederim

Aslında eşiminki işten kaçma değil tamemen katıksız tecrübesizlikten tamamen anneme bırakma şekilde değil de akşamları annemlerde rahat edemeyeceğinden kendi evinde uyumak istemesi gece yatmaya gelme şeklinde. Ama aynı şey bende de var ne bileyim duşa girmesi vs.
Çok da yardımcıdır. Hatta şimdi iş değiştiriyor. Sebebi de yeni işinde en az 2 gün evden çalışabilecek ki bebeğimize dönüşümlü bakabilelim ben çalışamaya dönünce.
Bebeğim hemen emerse zaten sıkıntı olmaz en büyük sorun bu. o da olmazsa şırınga kaşık Allah ne verdiyse :) kolik problemi de ilk ay olmuyor sonradan başlıyor. Ooo oldu da bitti maşallah o günlerde sünnet de aradan çıkarsa yaşadık

Ben de çocuk istiyorduk ama adet düzensizliğim vardı 3 ay adet olmamıştım neden olmuyorum diye doktora gittim 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim endoskopi olmuştum bir sürü ilaç içmiştim ock şaşırmıştık

Ben de kontrole gittim kızlar bugün, 41cm 1500 gram olmuş bebişkom ama duruşu ters baş yukarıda umarım zamanla posizyonu alır endişe duyuyorum biraz bu konuda
Son anlara kadar endişe edip zamanını harcama :) geçen muayenemde doktor bana aşağıya dönmüş demişti ama bir başka hastası uzun zamandır baş aşağı dururken doğumuna da az kala paşam sıkılmış yukarı dönmüş bu bebişlerin ne yapacağı hiç belli olmuyor

BÖyle böyle haftasını sağlıkla tamamlarsın inşallah canım. Ara ara yaz
Tamam canım yazarım inşallah şu iki gündür baya sancılar oluyor düzensiz bazen düzenli yarın kontrol var bakalım ne diyecek doktor

Bu sözlerin altına imzamı atarım o derece doğru

Bizde öyle çok şaşırdık helikobakteri çıkmıştı bende onun için yoğun antibiyotik tedavisi gördüm 12 saat araba yolcuğu yaptım çocuk emzirerek. Rabbim bu zamana kadar getirdi inşallah sağlıkla kucagimiza almayı da nasip etsin bu dünyada nasipleri varmış demekki yavrularımızın

Tamam canım yazarım inşallah şu iki gündür baya sancılar oluyor düzensiz bazen düzenli yarın kontrol var bakalım ne diyecek doktor
Gruba girdikçe yazdın mı diye bakıyorum. Aklıma geldikçe de dua ediyorum. İnşallah yarın doktorundan güzel şeyler duyarak bize haber verirsin

Benim dogumumda babam gitmiş pide yaptırmış getirmiş benim doğum odasının yanında küçücük bir misafir odası vardı orada eşimin ailesiyle beraber yemişler. Doktor bebeği kontrole geldiğinde bunlara bir kızdı. Ayy gülmekten dikiş yerlerim acımıştı. Yahu açlıktan öldünüz mü gidin evinizde yiyin. Ben yeni ameliyat olmuşum zaten yiyemiyorum...Sonradan annem çorba, kayısı hoşafı falan getirmişti bana. Hastane yemekleri korkunç çünkü

Bende valla yetemiyorum diye üzülüyorum da çoğu zaman sanki bebekligini elinden almis gibi hissediyorum. Bebege 1 tane hastahane çıkışı dışında hic bisey almadim elim gitmiyor nedense bisey alcak olsam hemen oglumada bakıyorum sanki bebege alinca ogluma haksizlik olucak gibi hissediyorum nedense bu kafaya nasil girdim bende bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…