Aynen katılıyorum. Bizim şimdi bahçeli eve taşınma durumumuz olmasa da annem babam İstanbul'da öyle bir yerde yaşıyor. Mayıs gelip havalar ısınınca kuzuları da alıp bir kaç ay orada kalmayı planlıyorum. Kızım bayılıyor bahçeye gün boyu tavukların kedilerin peşinde ağaçların başında ağzı da durmuyor hiçbir şey bulamazsa kuzu kulağı giyorAynen nasılsa ilk aylar evde olacağız, mayıstan sonra virüs yine azalır. Bol bol dışarda oluruz. Bahçeli ev ya da köy yeri düşünmek lazım artık. Özellikle 2 çocuğu olanlar ne demek istediğimi anlar. Şehirde hayat kalmadı.
Bende de pkos vardı femara+ çatlatma iğnesiyle hamile kaldımYaa ikizmiyiz neyizbenimde ilki catlatma ignesiyle oldu ikinciye dikkat ediyoduk ama olmaz zaten demistik sürpriz oldu vallahi Rabbim ol deyince oluyor yab
Zeytinyağının bir asitlik derecesi var. Bebeğe uygun olmayabilir. Doktora danışmak lazım.Tamam canım çok sağol :)
Tamam bunu da ekledim listeye bakarım inşallah sağol canım
Bu marka e bebeğin markası mıydı acaba
Bende açıkçası gerekli mi drğil mi bilmediğim için sormak istedim sonuçta körpe tazecik vücutlar
birkaç takip ettiğim kişi var sabah akşam yüzünü vücudunu kremliyor mesela biraz garibime gitti
Hakiki zeytinyağı tavsiye eden yakınlarım oldu bunu deneyen varmı ?
Ah canım hepimizde aynı sorunlar var malesef ama bu günlerde geçecek inşallah
Ben bazen öyle oluyorum ki ne sağa ne sola her türlü belim batıyor bi keresinde resmen dümdüz oturdum uyumak için baya zordu
Kendimizi çok zorlamamamız lazım artık böyle olduğum zaman 3 4 gün çok yorulmuştum hep ayaktaydım sonra nerdeyse bi hafta bu ağrıları çektim
Rabbim başka sıkıntı vermesin evlatlarımız sağlıkla doğsun inşallah❤
Canım bende özele gidiyorum tavsiye üzerine gittim doktorum tatlı güler yüzlü
Ama bizdr en az yarım saat bekliyoruz hep
Hatta daha fazla beklediğimiz de oldu gittiğimizde genellikle sezeryanda yada doğumda oluyor ama içeri girince yeteri kadar ilgileniyor o yüzden şimdilik devam ediyorum
Canım çok güzel olmuş ellerine sağlık
Güle güle kullanın inşallah
Losyonun farkı nedir gerçekten hiç.bilgim yokyani kullanmayan varmı
Bide şey duydum hakiki zeytinyağı sürenler varmış bebeklerin cildi çok mu kuru oluyor
Bana doktorum yok iç dedi en başındn beri tok içiyorum. Kan değerlerimde sıkıntı yok çok şükürKızlar bişey sorucam bu gyno ferro sanol kan ilacını ben sabahları aç karnına içemiyorum midem çok bulanıyor ve bazende unutuyorum bunu yemeklerden bi kaç saat sonra içen varmı yada öyle içsem faydası olur mu ?
Başınız sağ olsun. Endişelenmemek elde değil ama kendimizce gerekli önlemleri alıp gerisini Allaha bırakacağız mecburKızlar doğum korkum gittikçe artıyor benim
Üstüne koronadan kafayı yicem. Doğumda corona kaparsam ,yok çocuğu hemşire çocuk dr o bu elleyecek, odaya gelir gelmez kıyafetini değiştirim, yok ben emzirmeden önce ameliyatlı halimle nasıl elimi sürekli yıkayacağım,... Gibi şeyler düşünüp kafayı yiyorum
Bugn amcamı kaybettik, yengem, kuzenim hastane de yatıyorlar.diğer kuzenm tek başına defnetti. Gidemiyoruz böyle elimiz kolumuz bağlı. Artık morgları,yoğun bakımları, mezarlıkları canlı yayınla göstermeleri gerekiyor. Bu insanların anlayacaklrı yok.
Çok geçmiş olsun umarım kısa sürede atlatırlar. Mümkün olduğunca evden çıkmamak lazım yaşlıları çıkartmamak lazım ama yaşlılar da anlamıyorlar hemen alınıyorlar gönül koyuyorlar. Dengeyi sağlamak cidden çok zor. Ben kimseyle görüşmüyorum uzun süredir. Evden çalıştığım işin de sürekli evdeyim ama bir yandan görüşmek istiyorum sonuçta sosyalleşme ihtiyacımız da var evde olumca psikolojisi bozuluyo insanın bunalıyo. İnşallah şu virüs belası biter de rahat nefes alırızKızlar dua edindün eşim anneannem ve dedemi teste götürdü onlar da pozitif çıktılar. Biz yapma etme şu dönem geçsin derken anneannem ağrıları yüzünden ameliyat olacağım diye hastane hastane dolaştı. Sonunda da kapmışlar. Şimdi onlara yemek hazırlıyorum. Ama stresten midir nedir off çarpıntım var. Biri 77 öbürü 83 yaşında.
Başınız sağolsun.Allah ım güzel günleri kısa zamanda nasip etsin bizlere.hastalara şifa versin inşallah .Kızlar doğum korkum gittikçe artıyor benim
Üstüne koronadan kafayı yicem. Doğumda corona kaparsam ,yok çocuğu hemşire çocuk dr o bu elleyecek, odaya gelir gelmez kıyafetini değiştirim, yok ben emzirmeden önce ameliyatlı halimle nasıl elimi sürekli yıkayacağım,... Gibi şeyler düşünüp kafayı yiyorum
Bugn amcamı kaybettik, yengem, kuzenim hastane de yatıyorlar.diğer kuzenm tek başına defnetti. Gidemiyoruz böyle elimiz kolumuz bağlı. Artık morgları,yoğun bakımları, mezarlıkları canlı yayınla göstermeleri gerekiyor. Bu insanların anlayacaklrı yok.
Çok geçmiş olsun.inşallah kısa zamanda atlatırlar.yaşlılara söz geçirmek zor.zamanla çocuklaşıyorlar.herşeye alınıyorlar.Kızlar dua edindün eşim anneannem ve dedemi teste götürdü onlar da pozitif çıktılar. Biz yapma etme şu dönem geçsin derken anneannem ağrıları yüzünden ameliyat olacağım diye hastane hastane dolaştı. Sonunda da kapmışlar. Şimdi onlara yemek hazırlıyorum. Ama stresten midir nedir off çarpıntım var. Biri 77 öbürü 83 yaşında.
evet 39 u zorlayalım demiştiO zaman doktorun 38. Haftayı geçmeyi planlıyor benim de 38. Hafta 23ü çünkü:/ neyse bakalım haftaya cumartesi gidicem doktora bakalım ne dicek.
ben genel anestezi oldum zorunlu olarak kan sulandırıcı kullandığım için belden uyuşmayı tercih etmedi dr um bi de belden uyuşma ikinci gün çok ağrı yapıyormuş neden bilmiyorum arkadaşım söylemişti o her iki doğumunu belden uyuşmayı yaptı.Ne zaman ayılıyorsun hemen ama ara ara dalıyorsun ve sersemlik oluyor ama ameliyattan çıktıktan sonra 1 saat içinde kendine gelmiş olursun tamamen diye düşünüyorum insanın bünyesine de bağlı bende sersemlik çok az oldu kendimdeydim odama geldiğimde ama arkadaşım feryat figan bağırıyordu benim yanımda olduğumu bile hatırlamadı daha sonra sen ne zaman geldin ya dedi bana :)Ben 90tlye aldım canım. İçi bana çok geniş geldi. Tatile giderken el valizi gibi kullanırsın yani baya eşya alır. Hastane çantam olarak bunu kullanıcam
Genel önerilmiyor aynen. Hem doğumdan sonra anne ile bebek arasında tentene temas olayı için genel olmaması gerekiyor. tentene temas hem sütünüzün gelmesinde etkili hem de bebekle anne arasındaki ilk bağın oluşumunu sağlıyor. Bebeği rahatlatıyor. Bunları düşündüğünde bile genel anestezi olmaması en iyisi
5-6 kilo gidiyor aynen ne zaman dönersin bünyeye bağlı ben sporla 2 yılda sıkılaştım kilo gider ama hantal bir görüntü kalıyor malesef göbek kısmında o da sporla ancak.Bir de ne kadar sürede eski kilonuza geri döndünüz?
Allahtan kışın doğum yapıyoruz yaza kadar zayıflarım diyorum. Allah'ım sağlık versin de
yok ben en fazla yarım saat bekliyorum bu güne kadar 1 kere teli çaldı onda da açmadı zaten :)Kızlar özel hastaneye giden var mı acababen randevu almama rağmen beni 1 buçuk saat sonra içeri aldılar içeri girdikten sonra da doktorum telefonla hastalarıyla konuşuyordu telefonu susmuyordu ama açmamazlık yapmıyordu. içerde hastası varken sürekli telefonla meşguldü içeride de bekletti yani.. Sizin de doktorunuz böyle mi acaba doktorum iyi yani tedavi sırasında ilgileniyor ama telefonundan da uzak olmuyor bişi sorduğum zaman da geç cevap veriyor..
Tabi tıbbi gereklilikler nedeniyle genel anestezi gerekebilir. Ben bebeğimi hemen görmek istiyorum o yüzden genel istemiyorum ama bu durum benim isteğime bırakılmayabilir duruma göre. Bu arada geçen çarş 27+3tüm bebek 1214 gramdı ve karın çevresi 28+2 ile uyumluydu. Şekerim de normal çıktı. Bebeğim iri olacak sanırım. En az 10 hafta var doğuma bu gidişle 4kg olacakben genel anestezi oldum zorunlu olarak kan sulandırıcı kullandığım için belden uyuşmayı tercih etmedi dr um bi de belden uyuşma ikinci gün çok ağrı yapıyormuş neden bilmiyorum arkadaşım söylemişti o her iki doğumunu belden uyuşmayı yaptı.Ne zaman ayılıyorsun hemen ama ara ara dalıyorsun ve sersemlik oluyor ama ameliyattan çıktıktan sonra 1 saat içinde kendine gelmiş olursun tamamen diye düşünüyorum insanın bünyesine de bağlı bende sersemlik çok az oldu kendimdeydim odama geldiğimde ama arkadaşım feryat figan bağırıyordu benim yanımda olduğumu bile hatırlamadı daha sonra sen ne zaman geldin ya dedi bana :)
Maşallah maşallah çok sevindim sizin adınızaRabbim şafi ismiyle şifa versin inşallah... hayırlısıyla atlatmayı nasip etsin. benim annem de 76 yaşında kalp yetmezliği astımı var ve akciğer ameliyatı oldu kist nedeniyle... bugün son günü karantinade bunu da atlattı, dilerim seninkiler de atlatır...
Bence başedebilirsiniz tek başınıza. İki oğlumda da kayınvalidem sadece birer hafta kalıp gitti. Onda da beni panik yapmaktan başka bir işe yaramadı. bebek ağlıyor aç mı? Gazı mı var? Sütün mü gelmiyor? Bi yeri mi çıktı? Endişesinden başka bir şey vermedi. Tek korktuğum banyo yaptırmaktı onda da eşim yardım etti hep. Banyo filesi büyük kolaylık sağladı ama üşüyecek telaşesiyle ben bir kilo veriyordum banyo yaptırırken. Kayınvalidem banyo yaptırırken üşüyecek beklenmez elin yavaş diye diye bebeğimi de strese sokmuştu bizim sert hareketlerimizden dolayı. Anne tek başınayken daha sakin bence. Bilinmezlikle paniklemiyorsun, birinin direktifleriyle lohusa sendromun coşuyor. Şehir dışında olduğum için ailemden de hiç yardıma gelen olmadı. Ama eşin desteği gerçekten çok önemli. Ayrı evlerde kalma, bu süreci anneye yükleme isteğini eşinize vermeyin bence. Bebek bakımı birlikte olmalı. Uykusuz geceniz olacaksa eşinizde şahit olmalı. Ben eşimden hiç beklemediğim şekilde destek aldım. Sabah 5e kadar kolik oğlumu omzunda gezinerek pışpışlayıp 7de işe giderdi. Emziriyorum diye yemeği önce bana yedirip bebeğe bakar, sonra kendi yerdi. Bunları eşlerimiz yaşamalı. Sonra ne var ki çocuk bakmakta evde durupta ne yapıyorsun sanki demesinler.40 mıben de bugün eşimle konuşuyordum doğum sonrası ne yapalım falan diye. O annenlere git, akşamları ben evde kalayım diyor
Kız kardeşlerimin hepsinin bebeği var ikisi zaten şehirdışında ama onlar evlenirken doğum yaptıklarında tabi ki ben bir şekilde yanlarındaydım. Ben evlenirken kimse yoktu en sona kalınca dona kalınıyormuş
bu sefer de onlardan bir yardım gelebileceğini sanmıyorum.
Hayır 2 küçük kardeş ve 2-3 yeğenin doğum büyüme vs şahitliğim var tecrübeli sayılırım herhalde. Baş edemez miyiz tek başımıza? Annem de olsa yardım istemekten hiç hoşlanmıyorum, zaten eskisi gibi değil bir de yeri geldiğinde biz tek başımıza yaptık diyorlar falan off...gerçi onun kocası doktormuş yapar tabi tek başına
Bende de pkos vardı femara+ çatlatma iğnesiyle hamile kaldımben nasıl olsa olmaz diyordum bide emziriyordum sürpriz oldu bizede
Ben de kontrole gittim kızlar bugün, 41cm 1500 gram olmuş bebişkom ama duruşu ters baş yukarıda umarım zamanla posizyonu alır endişe duyuyorum biraz bu konuda
2-3 yaş yaptırdım canım daha gelmedi bende bekliyorum gelince haber ederim. Bizim oğlan 11.5 kilo 85 cm ona göre karşılaştırma yaparsın.Cnm senin oglanla benimki ayni aylar da ya bende abi oldu diye sweat t shirt tarzi bisey yaptiricaktim tugbakuguya sordum sadece tshirt var o larda 2-3 yasdan basliyor dedi sen 2-3 yasmi yaptirdin kalibi nasildi
Zaten bebeğe bakmak zor değil günlük rutinin dışına çıkmak zor. Yemeği hazır edememek, evi temizleyip toplayamamak geriyor insanı. Yemeğin önüne gelse, evi temizleyen olsa bebekle birlikte uyuyup dinlensek hiç bir sorun kalmayacak.Orası öyle canım eğer kimsen yoksa mecbur herşeyi yapıyorsun rabbim kolaylık sağlıyor ama bence de yardim edecek biri varsa yardim alınmalı öbür türlü insan çok yıpranıyor. Benim ilkinde annem 10 gün kaldı sonra 40 ina kadar ara ara gidip geldi o arada düzen kuruldu sonrasını ben rahat hallettim. Tek de olsam yapardım ama zorlanırdım. Böyle imkan varsa canının kıymetini bilmek lazım bu çocukta hepsini sömürücem valla
Yaa çok güzelMerhaba kızlar ben de hazırlıkları bitirdim gibi kapı süsümü kendim yaptım sizlere de göstermek istedim
2-3 yaş yaptırdım canım daha gelmedi bende bekliyorum gelince haber ederim. Bizim oğlan 11.5 kilo 85 cm ona göre karşılaştırma yaparsın.
Aynen öyle bebek zaten kendine baktırıyor bi şekilde bide iç güdüsel olarak herşeyi aslında biliyoruz çocukla birlikte ortaya çıkıyor. Dediğin gibi evin işleri yapılsa bebek de rahat bakılır, eş de yardim ediyor ama yinede bi kadın eli farklı oluyor . Yine ilk çocukta daha yapılabilir olur herşey ama şimdi 2.yle nasıl yaparım kara kara düşünüyorum . Şimdi bile yerinde durmuyor çok zorlaniyorum. Allahım sanada yardim etsin işini kolaylaştırsın inşallahZaten bebeğe bakmak zor değil günlük rutinin dışına çıkmak zor. Yemeği hazır edememek, evi temizleyip toplayamamak geriyor insanı. Yemeğin önüne gelse, evi temizleyen olsa bebekle birlikte uyuyup dinlensek hiç bir sorun kalmayacak.
bizler şansızız anneleri yaşlı ya da hayatta olmayanlar. Benim annem yaşlı kendi yemeğini zor yapıyor. Sulu yemeğimi kapıma gönderse başka ne isterdim. iki küçük çocuğum var şimdiden tek derdim onları nasıl besleyeceğim
Aynen ama benimki 5 dk yerine oturmuyor ya peşine koşmaktan yoruldumTmm kuzum bizim oglan gibi seninkide uzun ama zayif
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?