2021 Şubat Anneleri

Aynen katılıyorum. Bizim şimdi bahçeli eve taşınma durumumuz olmasa da annem babam İstanbul'da öyle bir yerde yaşıyor. Mayıs gelip havalar ısınınca kuzuları da alıp bir kaç ay orada kalmayı planlıyorum. Kızım bayılıyor bahçeye gün boyu tavukların kedilerin peşinde ağaçların başında ağzı da durmuyor hiçbir şey bulamazsa kuzu kulağı giyor Orada aklım buyukte olmaz ufaklikla daha rahat ilgilenebilirim diye düşünüyorum. Normalde hergün dışarı çıkarırdım pandemi kış derken evde tek başına iyice bunaldı kızım

Zeytinyağının bir asitlik derecesi var. Bebeğe uygun olmayabilir. Doktora danışmak lazım.
Bana doktorum yok iç dedi en başındn beri tok içiyorum. Kan değerlerimde sıkıntı yok çok şükür
Başınız sağ olsun. Endişelenmemek elde değil ama kendimizce gerekli önlemleri alıp gerisini Allaha bırakacağız mecbur
Çok geçmiş olsun umarım kısa sürede atlatırlar. Mümkün olduğunca evden çıkmamak lazım yaşlıları çıkartmamak lazım ama yaşlılar da anlamıyorlar hemen alınıyorlar gönül koyuyorlar. Dengeyi sağlamak cidden çok zor. Ben kimseyle görüşmüyorum uzun süredir. Evden çalıştığım işin de sürekli evdeyim ama bir yandan görüşmek istiyorum sonuçta sosyalleşme ihtiyacımız da var evde olumca psikolojisi bozuluyo insanın bunalıyo. İnşallah şu virüs belası biter de rahat nefes alırız

Başınız sağolsun.Allah ım güzel günleri kısa zamanda nasip etsin bizlere.hastalara şifa versin inşallah .

Çok geçmiş olsun.inşallah kısa zamanda atlatırlar.yaşlılara söz geçirmek zor.zamanla çocuklaşıyorlar.herşeye alınıyorlar.

ben genel anestezi oldum zorunlu olarak kan sulandırıcı kullandığım için belden uyuşmayı tercih etmedi dr um bi de belden uyuşma ikinci gün çok ağrı yapıyormuş neden bilmiyorum arkadaşım söylemişti o her iki doğumunu belden uyuşmayı yaptı.Ne zaman ayılıyorsun hemen ama ara ara dalıyorsun ve sersemlik oluyor ama ameliyattan çıktıktan sonra 1 saat içinde kendine gelmiş olursun tamamen diye düşünüyorum insanın bünyesine de bağlı bende sersemlik çok az oldu kendimdeydim odama geldiğimde ama arkadaşım feryat figan bağırıyordu benim yanımda olduğumu bile hatırlamadı daha sonra sen ne zaman geldin ya dedi bana :)

Doğumdan çıktıktan sonra 5 kg gidiyor değil mi? Kabaca 3 kg çocuk, plesanta,su ve şişkinlik 2 kg olsa diye düşündüm.
Bir de ne kadar sürede eski kilonuza geri döndünüz?
Allahtan kışın doğum yapıyoruz yaza kadar zayıflarım diyorum. Allah'ım sağlık versin de
5-6 kilo gidiyor aynen ne zaman dönersin bünyeye bağlı ben sporla 2 yılda sıkılaştım kilo gider ama hantal bir görüntü kalıyor malesef göbek kısmında o da sporla ancak.

yok ben en fazla yarım saat bekliyorum bu güne kadar 1 kere teli çaldı onda da açmadı zaten :)

Tabi tıbbi gereklilikler nedeniyle genel anestezi gerekebilir. Ben bebeğimi hemen görmek istiyorum o yüzden genel istemiyorum ama bu durum benim isteğime bırakılmayabilir duruma göre. Bu arada geçen çarş 27+3tüm bebek 1214 gramdı ve karın çevresi 28+2 ile uyumluydu. Şekerim de normal çıktı. Bebeğim iri olacak sanırım. En az 10 hafta var doğuma bu gidişle 4kg olacak nasıl doğacak bu şüşkoo

Maşallah maşallah çok sevindim sizin adınıza

Bence başedebilirsiniz tek başınıza. İki oğlumda da kayınvalidem sadece birer hafta kalıp gitti. Onda da beni panik yapmaktan başka bir işe yaramadı. bebek ağlıyor aç mı? Gazı mı var? Sütün mü gelmiyor? Bi yeri mi çıktı? Endişesinden başka bir şey vermedi. Tek korktuğum banyo yaptırmaktı onda da eşim yardım etti hep. Banyo filesi büyük kolaylık sağladı ama üşüyecek telaşesiyle ben bir kilo veriyordum banyo yaptırırken. Kayınvalidem banyo yaptırırken üşüyecek beklenmez elin yavaş diye diye bebeğimi de strese sokmuştu bizim sert hareketlerimizden dolayı. Anne tek başınayken daha sakin bence. Bilinmezlikle paniklemiyorsun, birinin direktifleriyle lohusa sendromun coşuyor. Şehir dışında olduğum için ailemden de hiç yardıma gelen olmadı. Ama eşin desteği gerçekten çok önemli. Ayrı evlerde kalma, bu süreci anneye yükleme isteğini eşinize vermeyin bence. Bebek bakımı birlikte olmalı. Uykusuz geceniz olacaksa eşinizde şahit olmalı. Ben eşimden hiç beklemediğim şekilde destek aldım. Sabah 5e kadar kolik oğlumu omzunda gezinerek pışpışlayıp 7de işe giderdi. Emziriyorum diye yemeği önce bana yedirip bebeğe bakar, sonra kendi yerdi. Bunları eşlerimiz yaşamalı. Sonra ne var ki çocuk bakmakta evde durupta ne yapıyorsun sanki demesinler.

Bende de pkos vardı femara+ çatlatma iğnesiyle hamile kaldım ben nasıl olsa olmaz diyordum bide emziriyordum sürpriz oldu bizede

Cnm senin oglanla benimki ayni aylar da ya bende abi oldu diye sweat t shirt tarzi bisey yaptiricaktim tugbakuguya sordum sadece tshirt var o larda 2-3 yasdan basliyor dedi sen 2-3 yasmi yaptirdin kalibi nasildi

Cnm senin oglanla benimki ayni aylar da ya bende abi oldu diye sweat t shirt tarzi bisey yaptiricaktim tugbakuguya sordum sadece tshirt var o larda 2-3 yasdan basliyor dedi sen 2-3 yasmi yaptirdin kalibi nasildi
2-3 yaş yaptırdım canım daha gelmedi bende bekliyorum gelince haber ederim. Bizim oğlan 11.5 kilo 85 cm ona göre karşılaştırma yaparsın.

Zaten bebeğe bakmak zor değil günlük rutinin dışına çıkmak zor. Yemeği hazır edememek, evi temizleyip toplayamamak geriyor insanı. Yemeğin önüne gelse, evi temizleyen olsa bebekle birlikte uyuyup dinlensek hiç bir sorun kalmayacak.
bizler şansızız anneleri yaşlı ya da hayatta olmayanlar. Benim annem yaşlı kendi yemeğini zor yapıyor. Sulu yemeğimi kapıma gönderse başka ne isterdim. iki küçük çocuğum var şimdiden tek derdim onları nasıl besleyeceğim

Aynen öyle bebek zaten kendine baktırıyor bi şekilde bide iç güdüsel olarak herşeyi aslında biliyoruz çocukla birlikte ortaya çıkıyor. Dediğin gibi evin işleri yapılsa bebek de rahat bakılır, eş de yardim ediyor ama yinede bi kadın eli farklı oluyor . Yine ilk çocukta daha yapılabilir olur herşey ama şimdi 2.yle nasıl yaparım kara kara düşünüyorum . Şimdi bile yerinde durmuyor çok zorlaniyorum. Allahım sanada yardim etsin işini kolaylaştırsın inşallah
Tmm kuzum bizim oglan gibi seninkide uzun ama zayif
Aynen ama benimki 5 dk yerine oturmuyor ya peşine koşmaktan yoruldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…