Muz, kaşar, yumurta, badem ... bunların özellikle son zamanlarda yenirse kilo aldırdırgnı duydum, özellikle kaşar ve muz un etkisini ilk hamilleiğimde gördüm. Birazda genetik ama 8.aydan snra bunlarla beslendim . 38.haftada 3,400 doğmuştu pamuk kızım.. bakalım oğlum nasıl olacak.. sağlıklı olsun kiloya cok takılma evet insan tosbik bişey çıksın istioda sonrası değişken . Kızımdan zayıf doganlar yıllarca persentil (boy kilo degeri) daha yüksekti kızımdan.. ama ben hiç mama vermedim . Bunda öyle olmayacam . Aylık kilo alımı yetersizse hemen mamasınıda verwcem. Kızmda bir anne sütü takıntım vardı.Doktor biraz zayif
Bol kalorili beslen
Bol meyve ye ssnaa herssy serbest dedi
Cunku midemden dolayi 2 hafta oncesne kadar yiyememeye ve kusmaya devM ettim daha yeni yeni yiyorm
En azından bekliceğim zamani bilirim böyle ocak sonu mu şubat başı mı hep tarih uzuyor gibi geliyorBencede su isin bi adini koyalim desaka bi yana belirsizlik insani daha cok stres yapıyor tarih verse guzel olur
Hiç sormadım canım ama nuran hanım geçen resim koymuştu anne epidural olmuş herhalde rica edilirse bence birkaç kere çekebilirler.Avicenna ya giden arkadaşlar bir sorum olucak%75 genel anestezi dusunmeme rağmen belki epidural olurum diyede düşüncem var her neyse eger epidural olursa ten tene temasta bebekle bir kac kare fotoğraf olsun isterim acaba ameliyathanede cekiyorlarmi telefonumuzu versek ? Yada fotoğrafçisi felanmi var hastahanenin bilgisi olan soran duyan bile varmi
Canım girererken etrafındkai kızlara da rica et. Telefonlarıyla çekip yollayanlar da oluyormuş telefon verince çeken de. Tamamen kişilere bağlı. Tabi o an aklımıza gelirse inşallahO zaman telefonumuzu versek bence 1-2 foto çekerler bunu sorayim bi benyok fotografcisi varsa o ceksin dicektim yoksada rica edersek belki çekerler
Benm bilidğim etmiyorlar. Ama belki aradan geçirebilirsiniz. Ayrıca hastaneye gelmemesi daha iyi ertrsi gğnnevde kardeşini karşılasın,hiç hastene mikrobuna maruz kalmasınAcaba hasteneye alırlar mı cocuklarımızı bebeği görmelerine müsade ederler mi hiç bilmiyorum. Kontrollerimde bir danışayım . Aslında beni öyle görmesini istemem ama kardeşini karşılamasınıda isterim . Benimki de cok düşkün bes yasında ama kucagımdan inmiyor. Cok üzülüyorum en önemli dönemini anaokula hic gidemeden ilkokula baslayacak. Ben ilkokul öğretmeniyim ve anaokula gitmeyen öğrenci malesef cokbelli oluyor. Hayırlısı artık. Ben bir an önce sezeryan olayım ve o ilk on gün atlatılsın istiyorum. Sonrası Allah Kerim .öyle bir içgüdü ki İlkkez anne olacaklar bile hep anneymş gibi nasıl da iyi anne olacak.
Ben ediyorum canım doktor doğumdan sonra 3 hafta daha devam edeceksin dediKızlar kan sulandirici iğneye devam eden var mibbi tek ben mi kaldım devam eden
Anladım canım iyi bari tek değilimBen ediyorum canım doktor doğumdan sonra 3 hafta daha devam edeceksin dedi
Merhabalar 27. Haftada bana da kısmi plasenta previa dedi doktorum. 33'de gittiğimde düzelmişti. Haftalar ilerledikçe yukarı çıkabiliyormuş yaniYok cnm ben Kendi isteğimle sezeryan olmak istiyorum. Kısmi plesanta previam da var.
Çalışmadığınız için mi öyle dedinizKesinlikle öyle özellikle emzirme dönemi efsane bu konuda tüm gün bebeği emzirmek 600-700kaloriye denk kaç saat spor yapmamız gerekir bu kaloriyi yakmak için. Allahın nimeti
Bir zamanlar evet elektrik mühendisiydim ama artık üzerinden zaman geçti
Evet cnm bana 14.haftalarda söyledi dr'um o zaman tam aşağıdaydı,rahmin büyümesiyle düzelebilir demişti. Sonraki haftalarda sorduğumda bir sıkıntı yok çıktı dedi bir dahaki gidişimde yine sorrum yarısı kapatıyor dedi. başka dr'lara da sordum yine aynı biri sıkıntı yok dedi biri yine kısmen dedi. Anlamdım bu işiMerhabalar 27. Haftada bana da kısmi plasenta previa dedi doktorum. 33'de gittiğimde düzelmişti. Haftalar ilerledikçe yukarı çıkabiliyormuş yani
Dereotunun zararı yoksa iyi geldiğini biliyorum yemenin ama hamilelikte denemedim benimde çok şiş ama ağrısı geçti şişleri kaldı geçmiyo doktorum gördü bunları seni nasıl rahatsız etmiyo diye şaşırdı doktora gidip ilaç yazdırabileceğimi söyledi hamilekikte hemoroid için kullanılavilen ilaçlar varmışKızlar iyi geceler ya benim bi sorum olacak... Ya bende hemoroid oluşmuştu ama bir-kac gündür çok rahattım sönmüş ve hic yokmuş gibiydi seviniyordum... ama bugün nedense birden bire kocaman oluverdi hic buyumedigi dereceye ulaştı ağrıdan kıvranıyorum... sıcak suya da oturdum yağlar kremler de sürdüm ama hala geçmedi gittikçe büyüyor ilginç bir şekilde...kabızlık da yok halbuki... ne yapayım bilemedim çok zordayım bana yardımcı olabilecek var mı? Ne rahatlatır beni yaa.. birde birkaç gündür yeni takviye ilaç a başlattı dr o mu yaptı.. ilaç b12 plus
Çok kaliteli görünüyor güle güle kullan canım, güzel günlerde inşallahBunlar da fotolar canim
Ben de daha iyi şeyler duymak için başka bir doktora gitmiştim erken doğum riski vs beni daha da endiselendirmisti neyseki duzelmis. Sizin de düzelmiştir öyleyse tam plasenta previa olunca baya yakın takip gerekiyor çünkü..Evet cnm bana 14.haftalarda söyledi dr'um o zaman tam aşağıdaydı,rahmin büyümesiyle düzelebilir demişti. Sonraki haftalarda sorduğumda bir sıkıntı yok çıktı dedi bir dahaki gidişimde yine sorrum yarısı kapatıyor dedi. başka dr'lara da sordum yine aynı biri sıkıntı yok dedi biri yine kısmen dedi. Anlamdım bu işinormal doğum yapmayacağım için dert etmedim bende
Lierac bio oil kremlerden daha az zararlı olacağı kesinKızlar çatlaklar için sarı kantaron yağı kullanmaya başladım hamilelikte sakıncası olur mu sizce net bi şey söylenmiyor bu konuda, kullanan var mı aranızda
Yaş gibi düşününce doldurdukça sene atlatıyoruz o zaman haftayı da doldurdukça yani haftası bittikçe söylemek gerekir 33+7 de 34 bitiyor o zaman 34 denebilir sanki dimi?Ben hiç aylık olarak hesaplamıyorum sorana direk haftamı söylüyorum. Bazısı 33 haftalıkken 34 haftaligim diyor mesela o da bana garip geliyor. Yarın mesela 34+0 haftalık olucam herkese böyle diyorum
En halis çatlak kremi zeytinyağı diyorlar. Tabi doğal olacak. Kantaron da zeytinyağından yapılıyor onarıcı etkisi de var sanki sakıncası yoktur. Ama en iyi doktorun bilir bunu bi sormak lazım.Kızlar çatlaklar için sarı kantaron yağı kullanmaya başladım hamilelikte sakıncası olur mu sizce net bi şey söylenmiyor bu konuda, kullanan var mı aranızda
Yok tatlım genelde 33 ise 33 diyorlar 33+1 den sonraya 34 diyorlar en azından iki kişi tanıyorumYaş gibi düşününce doldurdukça sene atlatıyoruz o zaman haftayı da doldurdukça yani haftası bittikçe söylemek gerekir 33+7 de 34 bitiyor o zaman 34 denebilir sanki dimi?Ay kafam karıştı ben hiç aylık hesaplamıyorum haftada da + sıyla beraber hangi hafta yazıyorsa uygulamamda onu söylüyorum
Aynen oyle de denilebilir ama işte banada o biraz tuhaf geliyor ben direk sat ıma göre söylüyorum 34+0 ım diyorumYaş gibi düşününce doldurdukça sene atlatıyoruz o zaman haftayı da doldurdukça yani haftası bittikçe söylemek gerekir 33+7 de 34 bitiyor o zaman 34 denebilir sanki dimi?Ay kafam karıştı ben hiç aylık hesaplamıyorum haftada da + sıyla beraber hangi hafta yazıyorsa uygulamamda onu söylüyorum
Bunlar direk benim ağrılarım işteAl benden de o kadar sağım da çürüdü solum da. Omzum kalçam offf... 12. Haftadan beri böyleyim ben, çatal ağrısı cabası.
Doktor beni uyardı canım sırt üstü yatma bebeğe kan akışı yavaşlar diye. Sen yine yan yatmayı dene. Ah çok zor şu haftalar hele 37-38 şer daha da zor geçiyormuş. Uyumaya korkuyorum artıkAhh çatal...Genelde geceleri yatınca kasılmalarım oluyor ama bir ilerleme kaydediyor.
Eskiden sırt üstü hayatta yatamazdım şimdi en çok o halde rahat ediyorum. Bu sefer de vicdan rahat etmiyor ya çocuğa oksijen gitmiyorsa diye, 5 dkya diğer tarafa dönüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?