- 14 Mayıs 2013
- 1.489
- 2.117
- 103
çağırır lohusa olacaksın 40 gün gidebilirsin ya da o gelebilir bunda aslında çok tuhaflık görmedim ben.Aynı lafları yiyorum ne abartiyorsunuz bir siz takıyorsunuz yok öyle yok böyle. Gelmesini istemiyorum ama maalesef gelmemesi de sorun sürekli aglayis ağıt beddua... Tüm suç babamın oda öyle ...
Ve eşim onun ailesi benim ki gibi baskıcı değil ve oda rahatsız oluyor annesi bana bir iyilik yapsa karşılık beklemez ama annem sürekli bir karşılık derdinde laf sokma.... O yüzden eşim üzülme bu sefer kaale almayacağım diyor ama biliyorum huylu huyundan vazgeçmez. Bu aya kadar sabrettim cagirmadim ama artık maalesef olmuyor.
Ya bir anne evli kızını eşin çalışsın annesinde kalsın sen bize gel bir ay kal ..benim tek kızım var bir torunum var diye çağırır mi? Gitsem orada da susmuyor eşimin ailesi i,eşimi kotuluyor kendince... Allah bana sabır versin, dua edin
sancı olduğuna emin misin canım ya arada bıçak saplanır gibi oluyor bana da ama gaz sancısı bence çünkü geçiyor sürekli değil yani bir süre sürüyor ve gidiyor bu gecede uyandım mesela yine ağrı vardı ama geçmişti sabah.O zaman 35.haftadaymışız asm hemşirem bugün öyle söyledi yani 34 yeni bitti inşallah vaktinde gelir yavrularımız
Hayır o sürekli istiyor lohusalık için konuşmadım. Ki burada kalsa da sürekli sorun çıkarıyor. Hep ilgi istiyor..çağırır lohusa olacaksın 40 gün gidebilirsin ya da o gelebilir bunda aslında çok tuhaflık görmedim ben.
Bende çok su içen biriyim 3 lt buluyor günde buna rağmen doktor yetmiyor demek ki daha fazla içme gerekiyor dediBen de okudum onu susuzluk kasılma ve yalancı sancı yapabiliyormuş ama günde 2 litrenin altına düştüğüm yok hatta genelde 3 litreyi tamamlamaya çalışırım buna rağmen susuz kalıyor olabilir miyim acaba
Valla canım doktor söyledi bende onayladım kızım daha kolaydı bu daha zor geçiyor herkeste değişebiliyor demek kiben de tam tersi diye biliyorum kızlar anneyi daha çok yoruyor bence.erkek bebek hamilelikleri daha kolay geçiyor çevremde öyle gördüm kızlar hem anneyi çirkinleştiriyor daha ağırlaştırıyor aynı zamanda vucut daha çok yayıyor bi de mide bulantısı bence kızda daha fazla oluyor.
Amin inşallah canım sağolasıninşallah arkadaşım, hayırlı haberler al sende o gün.
amin hepimizin ki inşallah, çıktı mı tahlillerin ilaca başlattı mı seni.
üzüldüm açıkçasıBenim annem bana ben senin hizmetcinim zaten demişti ... Premature bebek sahibi ve lohusa kıza.
Kesinlikle katılıyorum ....kalpleri ve dilleri değişik . Allah onlara yardım etsin.üzüldüm açıkçasıkalbinden öyle geçmese de dillerine başka yansıyor ilgi çekmek için herhalde.
İnternette şöyle yazıyor canım; Demir eksikliği ile kansızlık arasındaki farkı şu şekilde açıklayabiliriz. Demir eksikliği vücutta demir mineralinin azalmasıdır. Kansızlık ise kan hücrelerinin iyi oksijen taşıyamamasıdır. Biri ötekinin sonucu olabilir ama kansızlık ile demir eksikliği arasında hiçbir bağ da olmayabilir. Bazen demir seviyesi düşer ama insanda kansızlığa dair bir belirti görülmez. Bu o insanın bünyesiyle ilgili bir şeydir. Bazen de insan yeterli demir aldığı halde kansızlık meydana gelir.Sağolasın canım
Gittim rutin kan ve idrar tahlili verdim bu ani sancılar belki enfeksiyondan olabilir diye okumuştum burda
Kan ilacım bitmişti hemşirem d vitamini ve demir hapını verdi
Bu demir ve kan aynı şey mi bazen kan ilacı diyolar bazen demir ilacı anlamadım
Gyno ferro sanol kullanıyıdum şimdi farklı bi (ilaç) vitamin verdiler bunu devlet veriyormuş
Asm nin demir kan ilacını kullanan varmı ?
İnternette şöyle yazıyor canım; Demir eksikliği ile kansızlık arasındaki farkı şu şekilde açıklayabiliriz. Demir eksikliği vücutta demir mineralinin azalmasıdır. Kansızlık ise kan hücrelerinin iyi oksijen taşıyamamasıdır. Biri ötekinin sonucu olabilir ama kansızlık ile demir eksikliği arasında hiçbir bağ da olmayabilir. Bazen demir seviyesi düşer ama insanda kansızlığa dair bir belirti görülmez. Bu o insanın bünyesiyle ilgili bir şeydir. Bazen de insan yeterli demir aldığı halde kansızlık meydana gelir.
Asm hangi ilacı verdi sana. Bana devlette gyno ferrum sanol vermişlerdi. Bitince asmye gitmişken alayım dedim. İlacı değiştirir misiniz kabız yapıyor dedim değiştiremiyorum maalesef dedi Dr. İlacı almaya gittiğimde gyno Tardy feron vermiş. Değiştiremem deyip neden farklı verdi anlamadım. Bu ilacı da daha önce kullanan hiç duymamıştım. Ama içiyorum
Evet ben de kızımda son haftalarda çok iyiydim. Zıpır zıpır yürür, merdiven çıkar, iş yapardım. Bu resmen çökertti beni sıpa. Tabi yaş ve kilo faktörü de var:)Kızım böyle değildi hem erken doğmuştu bu haftada hemde zayıftı. Ama bu başka, oğlan cidden başka ... Daha zorluyor inanın yatmak başka kalkmak başka Rabbim tüm gebelre yardim etsin
Maşallah seninki de iyi hızlı gidiyor
sancı olduğuna emin misin canım ya arada bıçak saplanır gibi oluyor bana da ama gaz sancısı bence çünkü geçiyor sürekli değil yani bir süre sürüyor ve gidiyor bu gecede uyandım mesela yine ağrı vardı ama geçmişti sabah.
Benimki 40 ı çıkmadan beni bırakıp yazlığa gitti ama sorsan o baktı ben tek baktım diyince bozuluyor, analarımız ne kadar benziyor
Ben 8.haftada gitmeye başaldım şuan gittiğim doktoruma o zaman 3 4 gün önde gidiyordu
Ayrıntılı da falan da 1 hafta önde çıkmıştı
En son gittiğimde de yine 1 2 hafta önde çıktı üstüne görmedim sanırım ama yerleşme kanaması yaşadım
şarj aleti :)
Aynen şimdi yazacaktım yemek yapamıyorum belim sanki kopacak gibi karnım ayakta sertleşiyor ama yatınca oturunca iyi. Sandalyeye otura otura iş yapıyorumEvet ben de kızımda son haftalarda çok iyiydim. Zıpır zıpır yürür, merdiven çıkar, iş yapardım. Bu resmen çökertti beni sıpa. Tabi yaş ve kilo faktörü de var:)
Allah bizlere güç kuvvet versin. Onların da psikolojisi farklı oluyor demek ki. Benim kayınvalidem bana güvenmeyin sakın demişti. Annem de ilk cocuguma 2 sene baktı kreşe verene kadar. Buna da bakamaz yaşlandı zaten ben kıyamam. Ben 1.5-2 sene ücretsiz alicam. Sonra da bakıcı bulucaz. Kreşe başlayınca da haftada 2-3 gün gelen birini bulucam. Hem çocuklari okuldan karşılaması hem de evin yemek ve temizlik gibi işlerini halletmesi için. Yoksa benim mesai saatleri ile 2 çocuk ve ev işlerinin altından kalkamam. Tabii maaşımın önemli kısmını ayırmam gerekiyor bu yardimcilara mecburen.Benim.annemde dogum yaptığımın ikinci gunu benim yanimda kalcakti hastane de güyaramazandi yok surda iftar veriyolar benide cagiriyolar felan diye söyleyip durdu dedim git o zaman beni kocam bakar oylece gitti eve geldi elimden tutmadı bi kere esim sagolsun binkere valla simdi bile annem gelsin istemiyorum şahsen ama gelicem.diyo gelme diyemiyorum esim el bebek gül bebek bakiyor ablam gelicek zaten annem gezmeye geliyo zaten beni bahane edip onuda biliyoruz ya
Bende geçen tv de izledim ikisi de alişan ın programına çıktılar çok açıklayıcı konuşuyor dediğiniz gibi bilgilendirici şeyler de paylaşıyor sosyal medyadan takip ediyorum kendisini. Hastasıyla çok güzel ve özel ilgileniyor açıkçası hastane doktorları herkese aynı muameleyi yapıyor o yüzden belli bi tarihte alıyorlar. Bu adamın gecesi gündüzü yok . Yine hafta olarak iyi bir haftada alınıyor bebeğin canım benim doktorum da tam 39+0 da alıcak. Bende aynı klinikte erhan karaalp var ona 2 sezaryan arası 1.5 sene var bebek kaçıncı hafta alınmalı diye sormuştum cevap vermedi sagolsun ama o doktoru da seviyorum çok espriliH heyecanli_anneee Alişan 'ın eşi de bizle aynı zamanlarda doğuracak sanırım. Furkan Kayabasoglu çok iyi bir dr. Ben yıllardır insta dan takip ederim. Dün akşam da canlı yayını vardı. Benim sorumu da yanıtladı sağolsun. Diyor ki sezaryen yapacaksak da sancıyı ya da doğum emaresini bekleyelim. 41.haftaya kadar bekliyormuş. Çünkü doğum sancısı ile beraber bebek artık çıkmak istediğini haber veriyor ve oksitosin hormonu salgılanıyor. Bu da anne sütünün gelmesini sağlıyormuş. Ama cok sıkı kontrol ediyor son günlerde. Allah korusun bir olumsuzluk olmasın diye. Böyle anlattı.
Benim sorum da şuydu:" 2. sezaryenim olacak ve doktorum bir bulgu olmadığı halde 39+0 da almak istiyor. 1 gün bile sonra olmaz riske atamam " diyor. Bu bir kural mi diye sordum. Furkan bey de "39+ 3/4 'te de alınabilir dedi. Artık tamamlamış oluyorsunuz, çok erken değil endişelenmeyin " dedi. Tabii kendisi takip etse detaylıca bakar karar verir.
Benimki de gezmesine çok düşkün sıkıntıya gelemiyor hiçBenim.annemde dogum yaptığımın ikinci gunu benim yanimda kalcakti hastane de güyaramazandi yok surda iftar veriyolar benide cagiriyolar felan diye söyleyip durdu dedim git o zaman beni kocam bakar oylece gitti eve geldi elimden tutmadı bi kere esim sagolsun binkere valla simdi bile annem gelsin istemiyorum şahsen ama gelicem.diyo gelme diyemiyorum esim el bebek gül bebek bakiyor ablam gelicek zaten annem gezmeye geliyo zaten beni bahane edip onuda biliyoruz ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?