- 28 Mart 2019
- 2.288
- 4.220
- 63
Aynen yaaa bide otur iş yapma diyor, yemek yapmıyorum güya yemek yapacak aksam 9 da yiyoruz hamile kadın o saate bekler mi. Annemin evi 500m, geldim Bi haftadır yerleştim buraya rahatım şimdiAynen benim de annem babam saolsun itirazsız çok iyi bakarlar, eşim gene annesi gelsin istiyor ama bakamıyor onlar gibi, yine ben de yardım etmek zorunda kalıyorum, eşim de 1 gün iş yapsın öbür gün benden bekliyor saolsun. Bir de diyor sen yat bişey yapma yarım saat sonra bana su getirsene
Anladım teşekkür ederimAynısı aynı tarihlerde bana da oldu, hiç kalkmadım geçti. Nedir bilmiyorum ama
:)) üçüncü dogumum ben bu şekilde istedim15 gün öncesine neden gün verdiler bir aciliyeti var mı ? Normaldr sezeryana da normal doğum tarihinden 10 gün öncesine gün veritler . 38+ları görür yani. Benim normal dogum tarihi 20 Şubat 12 şubat gibi olur dedi dr
Bana da sağlık ocağı verdi bu ilacı Avrupa birliği destekli bi ilaçmış Suriyeli hamileler için verildiğini tahmin ediyorumAnladım canım çok güzel açıklamışsın Allah razı olsun ❤
Bana verdiği ilaç Vegaferon diye bi ilaç kan ilacıymış aynı şekilde üzerindr "Tc sağlık bakanlığınca parasız verilir, satılamaz" yazıyor
Evet benim doktorum da beklemeyin demişti. Yaş 37 olunca beklemedik ve hemen o ay hamile kalmıştım ben de. Bir de annem demişti akrep burcunda yeniay mi dolunay mi bir gökyüzü olayı varmış ve mayıs ayinda hamile kalma yönünde enerji vermiş diye. Tv de çıkan astrologlar söylemiş o dönem.Pandeminin ilk günlerinde, Nisan ayıydı sanırım yine bir canlı yayınında “şu dönem çocuk için ideal midir” diye soruldu. Yani neden olmasın, 6 ay sonra ne olacağını kimse bilemez, ertelemeyin gibi bir cevap vermişti. Çok hoşuma gitmişti ve Mayıs’ta hamile kalmıştımpaylaştığı doğum postları epey motive edici
Çok su icin kızlar, suyu az içtiğimde bende de oluyorBen ben ben benm de soyuluy8r
Canım tsh konusunda olumsuz bir sey olmamasına sevindim. Genital bölge ağrısı bir dönem oldu bende ama sonra geçmişti. Ben çatım doğuma hazırlanıyor normal diye düşünmüştüm.Merhaba hanımlar. Tsh seviyesi normal t4ü düşük çıkanlar size doktor ne dedi? Benim iki kere yapıldı test ikisi de aynı çıktı ama doktor önemli değil dedi. Önemli olan tsh dedi. Kan hacmi arttığı için t4 oransal olarak düşük çıkabilir dedi. İlaç yazılmaz dedi.
soru 2 :) hani küçükken bisiklete uzun süre binince genital bölgemiz ağrırdı ya ona benzer bir ağrı var birkaç gündür. Bebek kanalda değil dedi doktor ama bu ağrı neyin nesidir? Pelvis genişlemesi böyle bir şey mi his olarak?
ayrıca benim de doğuma annem gelecek yanımda kalmaya. Anneme güveniyorum ailenin ilk torunu hem benim ailemin hem de eşimin. eşimin ailesiyle aynı sitedeyiz ama kaynanama güvenemiyorum bakım konusunda. bakalım nasıl bir süreç geçecek
Bana da 38 den sonra gün veriyoruz dedi araştırma daki ozeldeki Dr umda 38+5 gibi aldirirsin demişti demek ki öyle oluyorH heyecanli_anneee Alişan 'ın eşi de bizle aynı zamanlarda doğuracak sanırım. Furkan Kayabasoglu çok iyi bir dr. Ben yıllardır insta dan takip ederim. Dün akşam da canlı yayını vardı. Benim sorumu da yanıtladı sağolsun. Diyor ki sezaryen yapacaksak da sancıyı ya da doğum emaresini bekleyelim. 41.haftaya kadar bekliyormuş. Çünkü doğum sancısı ile beraber bebek artık çıkmak istediğini haber veriyor ve oksitosin hormonu salgılanıyor. Bu da anne sütünün gelmesini sağlıyormuş. Ama cok sıkı kontrol ediyor son günlerde. Allah korusun bir olumsuzluk olmasın diye. Böyle anlattı.
Benim sorum da şuydu:" 2. sezaryenim olacak ve doktorum bir bulgu olmadığı halde 39+0 da almak istiyor. 1 gün bile sonra olmaz riske atamam " diyor. Bu bir kural mi diye sordum. Furkan bey de "39+ 3/4 'te de alınabilir dedi. Artık tamamlamış oluyorsunuz, çok erken değil endişelenmeyin " dedi. Tabii kendisi takip etse detaylıca bakar karar verir.
Allah bizlere güç kuvvet versin. Onların da psikolojisi farklı oluyor demek ki. Benim kayınvalidem bana güvenmeyin sakın demişti. Annem de ilk cocuguma 2 sene baktı kreşe verene kadar. Buna da bakamaz yaşlandı zaten ben kıyamam. Ben 1.5-2 sene ücretsiz alicam. Sonra da bakıcı bulucaz. Kreşe başlayınca da haftada 2-3 gün gelen birini bulucam. Hem çocuklari okuldan karşılaması hem de evin yemek ve temizlik gibi işlerini halletmesi için. Yoksa benim mesai saatleri ile 2 çocuk ve ev işlerinin altından kalkamam. Tabii maaşımın önemli kısmını ayırmam gerekiyor bu yardimcilara mecburen.
Bende geçen tv de izledim ikisi de alişan ın programına çıktılar çok açıklayıcı konuşuyor dediğiniz gibi bilgilendirici şeyler de paylaşıyor sosyal medyadan takip ediyorum kendisini. Hastasıyla çok güzel ve özel ilgileniyor açıkçası hastane doktorları herkese aynı muameleyi yapıyor o yüzden belli bi tarihte alıyorlar. Bu adamın gecesi gündüzü yok . Yine hafta olarak iyi bir haftada alınıyor bebeğin canım benim doktorum da tam 39+0 da alıcak. Bende aynı klinikte erhan karaalp var ona 2 sezaryan arası 1.5 sene var bebek kaçıncı hafta alınmalı diye sormuştum cevap vermedi sagolsun ama o doktoru da seviyorum çok esprili
Benimki de gezmesine çok düşkün sıkıntıya gelemiyor hiçsağ olsun eşler herkesten güzel bakıyorlar keşke analık izni gibi babalık izni de olsa 2 ay bizimle olsalar
Bana da sağlık ocağı verdi bu ilacı Avrupa birliği destekli bi ilaçmış Suriyeli hamileler için verildiğini tahmin ediyorum
Canlı yayın ı sabitlemiş galiba bende izliyim bakıyım canım merak ediyordum bu sorunun cevabını. Ssvd hiç düşünmedim daha çok yeni doğum yaptım 19 ay olucak ona cesaret edemem diye düşünüyorum bide yapıcaksam da doktorum işin ehli olsun isterim onlar da çok pahali oluyor. Dediğin gibi hepimizin vücudu farklı nasıl tepkiler veririz kestirmek zor, Rabbim hepimize yavrularımızı istediğimiz şekilde kucagimiza almayı nasip etsin
Ya kızlar dudakları kabuk kabuk soyulan var mı, hergün soyulur mu ilaçlardan mı anlamadım balsam da aldım ama yok çözüm bulamıyorum artık çok acıyor...
Of:))
Kızlar karnınız yırtıldı mı, karnımın altı mayalı hamur gibi yırtılmış çok üzgünüm
Bende istemem daha sezaryan olsun inşallah 15 günüm kaldı saat saycam artıkBenim acilmam varsada istemem normal dogum bizim hastahanede ssvd 12 bin tl
Ahaha akraba cikicaz sanırım benimde eşim oflu
Ya kızlar dudakları kabuk kabuk soyulan var mı, hergün soyulur mu ilaçlardan mı anlamadım balsam da aldım ama yok çözüm bulamıyorum artık çok acıyor...
Of:))
Hiç üzülme canım sürsen de farketmezmiş çünkü ben 3 aylıktan beri biooil kullanıyorum faydası olmadı. Benim sadece sol altta olmuş sağda yokMalesef bende bayadır göremiyodum geçen aynadan bakınca gördüm alt karnımda çizikler olmuş brnde ne güzel çatlağım yok diyordum
Ama bi çaba göstermedim malesef yağ yada krem kullanmadım belki kullansam çatlamazdı
Artık çok geç ama bir şişeye zeytinyağı doldurdım banyoya koydum banyo be duştan önce yağlanıyorum bide perine masajı için şey yaptım ama tam perime masajı gibi yapamıyorum
Aboww o ne öyle 12.000 ... ama riskli oluyormuş ssvdBenim acilmam varsada istemem normal dogum bizim hastahanede ssvd 12 bin tl
Ahaha akraba cikicaz sanırım benimde eşim oflu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?